Hur man får 7 i ielts

Om du vill ta IELTS-testet, se till att du spenderar tillräckligt med tid att öka din allmänna engelska nivå för att få mer fart.

Steg

  1. Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 1
1. Välj ett realistiskt och uppnåbart mål. För att få ett tillfredsställande IELTS bandresultat är det nödvändigt att vara realistiskt. Om målet är att nå en viss nivå av engelskfärdighet, kan framgång bara uppnås med mycket övning. Det är viktigt att veta vad ett IELTS-poäng i någon av delprovningarna betyder innan du ställer dig ett mål.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 2
    2. Följ en vanlig studieplan. Lägg åt det maximala antalet timmar du kan spara varje dag för att träna engelska för alla fyra subtests. Koncentrera inte bara på dina svagaste områden. Var regelbunden i din övning, och ge dig en vila mellan uppgifterna. Ta minst en dag ur din vecka för att vila och glömma testet helt.Hemligheten av framgång är att arbeta mot ditt mål långsamt, stadigt och regelbundet.Ta varje tillfälle att lyssna på engelska när och var du än kan. Titta på tv-program och filmer, lyssna på radioprogram och engelska tejp - även låtar på engelska på tejp.Har så många samtal med inhemska engelska talare som möjligt, och träna på engelska så ofta som möjligt med dina icke-inhemska engelsktalande vänner.Försök läsa texter på engelska minst en gång varje dag. Du bör alltid vara på väg att läsa en bok på engelska - en sida eller två varje natt innan sänggåendet är en utmärkt plan. Läs tidningar, tidskrifter och romaner skrivna för din engelska nivå (tillgänglig från bra språkbokstäder). Akademiska modulkandidater bör få akademiska artiklar, om möjligt. Bär alltid engelska texter med dig, så du kan läsa när du har fritid som annars skulle slösas bort.Oroa dig inte för att förstå varje ord. Läs några artiklar i detalj och lite för hastighet.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 3
    3. Öka din personliga hastighet. I IELTS-testet är tiden din fiende. Kandidater som har tagit testet och fungerade inte såväl som de hade hoppats ofta klaga på att de inte kunde ge alla svaren i lyssningsprovet eftersom bandet var för snabbt, och att de sprang ur tid i läsningstestet. Till att börja med, oroa dig inte om du inte avslutar testen. Kom ihåg att testet är utformat för att mäta kandidater över ett antal poäng från 0 till 9 (0 indikerar att testet inte försökt). Kandidater vars engelska är nära perfekt kan förvänta sig att göra 9, men även inhemska engelsktalande människor skulle vara osannolikt att slutföra varje lyssningstest svarar perfekt eller avslutar läsningstestet länge innan examen slutar. Kom ihåg att testet är tänkt att vara utmanande. IELTS-testet mäter många aspekter av din engelska förmåga, inklusive den hastighet som du lyssnar, läser, skriver, talar och tänker på engelska. Din personliga hastighet är inte något som förändrar en hel del från den dagliga, men förändras betydligt under en längre tid, som ett direkt resultat av övning i att arbeta med det engelska språket.Din personliga hastighet och förmåga i de 5 år som tidigare nämnts är ganska bra fast vid vilken tidpunkt som helst. De officiella IELTS-bandresultatet du får är extremt exakta, eftersom varje test är prövat i stor utsträckning för att uppnå standardiserade resultat för kandidater på alla engelska nivåer. Ändå finns det säkert många saker du kan göra, före och på dagen för testet, för att maximera användningen av din tid och ge dig den bästa chansen att lyckas. Tänk på följande situation: Även om en racerbil inte kan gå snabbare än sin maximala hastighet, kan tävlingen fortfarande vinna, och den maximala hastigheten hålls längre om en expertförare är på hjulet.Lyssna, läsning och skrivprov ges i den ordningen, och hålls vanligtvis på en enda morgon. Den kombinerade längden av de tre testen är 2 timmar och 30 minuter. (Talningsprovet utförs vid en bestämd tid på eftermiddagen.) Endast en kort paus ges mellan läsnings- och skrivprov, så du måste vara bäst under en lång tid, vilket är därför du måste sova och äta bra före testet. Tips och riktlinjer i den här boken bör hjälpa dig att uppnå din "maxhastighet". Ju mer ansträngning du sätter in, desto snabbare kommer din personliga hastighet att vara på dagen.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 4
    4. Öka din meningsläsningshastighet. Ju snabbare och mer exakt du läser desto fler frågor kommer du att kunna svara. I alla tester måste instruktionerna, exemplet och frågorna själva läsas snabbt och måste vara väl förstådda för att du ska ha mer tid att hitta svaren. Det lönar sig att öka din övergripande läshastighet
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 5
    5. Utveckla ett minne för engelska. I läsningstestet betalar det att komma ihåg så mycket du kan av det du just har läst, men åtminstone kan orden läsas igen. Men i lyssningsprovet kan du inte gå tillbaka, och tejpen spelas bara en gång. Om svaret kommer före sökordet / frasen, är ditt minne om vad du just hört är ännu viktigare. Ändå följer svaret vanligtvis de sökord / fraser du hör, och är nära i tid till det viktigaste sökordet / frasen du lyssnar på.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 6
    6. Hantera din tid noggrant: Listningsunderprovet. Tejpen hörs en gång, och frågorna besvaras när du lyssnar. Tiden är därför hanterad för dig, men du har en kort tidsperiod efter varje passage hörs för att kontrollera ditt arbete.Använd inte den här tiden för att överföra dina svar till svarbladet eftersom du får 10 minuter i slutet av testet för att göra det här. Läsunderstycket. En rådgivad tidsperiod ges vanligtvis för att slutföra var och en av de tre sektionerna av testet. Håll ett öga på tiden när du går igenom läsundertestet, och när du fyller i varje frågegrupp. Se till att du slutar svara på frågor när den rekommenderade tiden är uppe. Gå vidare till nästa grupp av frågor, även om du inte har avslutat dessa frågor. Om du inte gör det kommer du förmodligen inte att slutföra så många frågor som du kunde. Kom ihåg att du har ansvaret för att hantera din tid i läsunderstycket.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 7
    7. Ielts gyllene regel: Den gyllene regeln är "Ge alltid apa exakt vad han vill ha". Om en apa frågar efter en banan måste du ge honom en banan och inte ett äpple. Med andra ord måste ditt svar på en fråga vara exakt vad som krävs. Du måste vara helt säker på vilken typ av information du uppmanas att ge som ett svar, och vad du måste göra med den informationen för att ge ett korrekt svar. Du kanske tror att det här rådet är för enkelt att vara värt att komma ihåg. Det kan tyckas uppenbart att du måste göra vad testet ber dig att göra och ge svaren som testet ber dig att ge. Ändå misslyckas med att komma ihåg och tillämpa den gyllene regeln är en av de främsta anledningarna till att kandidater inte gör så bra i testet som de tror att de borde. Läs frågorna mycket noggrant. Vet vilken typ av information som testet ber dig att ge: är svaret en transportmetod? ... en person? ... en plats? ... ett nummer?Om du vet, har du en bättre chans att ge rätt svar. Vet vad du har att göra med informationen: måste du fylla i en mening eller fylla i de saknade orden i en mening? Om så är fallet måste dina svar därför vara grammatiskt korrekta inom den meningen.Måste du svara med högst ett maximalt antal ord?Om så är fallet får ditt svar inte innehålla mer än det maximala antalet ord.Måste du namnge två saker som du måste höra på bandet, eller hitta i en läspassage? Om så är fallet måste ditt svar innehålla två saker endast tre saker skulle vara felaktiga. Vet alltid exakt vilken typ av information du behöver för att ge och vad du har att göra med det.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 8
    8. Läs anvisningarna noggrant: Kandidater som inte läser eller lyssnar på instruktionerna kan noga tro att de sparar tid, men instruktionerna innehåller vital information som måste förstås för att kunna svara korrekt. Anvisningarna kan innehålla information om det avsnitt som hjälper till att förutsäga vad du kan höra eller läsa. Instruktionerna berättar vad du ska göra, vilken typ av svar att ge, och, när det gäller lyssnande testinstruktioner, berättar de när de ska svara. Det är viktigt att läsa instruktionerna snabbt och noggrant. Du kanske inte har tid att slutföra testet om du är för långsam när du läser den förklarande informationen.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 9
    9. Titta alltid på exemplet: exemplet ges till dig för ett antal mycket goda skäl. Det är viktigt att läsa och / eller lyssna på exemplet noggrant. Vissa kandidater tror att de kan spara tid genom att inte titta på exemplet. Det här är ett misstag. Om du inte vet hur du ska svara, är du mycket sannolikt att ge ett felaktigt svar eller ett korrekt svar i fel form.Exemplet berättar 3 mycket viktiga bitar av information om uppgiften: 1. Exemplet berättar hur du ger svaret på frågor.2.Exemplet ger dig information om lyssnande eller läspassage.3.Exemplet berättar när du ska börja lyssna, eller var du ska börja läsa för att hitta svaren.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 10
    10. Använd fråga Nyckelord för att hitta svaret: Nyckelord eller nyckelfraser i frågorna hjälper dig i din sökning efter svaren. Detta är sant för både lyssnande och läsning av underprov. Först måste du välja vilket ord eller fras som ska lyssna på på bandet, eller söka efter i läspassagerna. Det kan finnas mer än ett sökord eller sökordsfras i en fråga, och de kan placeras före eller efter svaret.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 11
    11. Kontrollera före slutet av testet.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 12
    12. Glöm inte att göra logiska gissningar: I läsundertestet, om du har problem med att slutföra frågorna till en viss passage, borde du lämna en minut eller så i slutet av varje rådgivningsperiod för den passagen (vanligtvis 20 minuter) för att gissa de frågor som kan vara gissad. I lyssningsunderprovet får du en minut av tystnad efter varje sektion är klar. Kandidater som glömmer att ge en logisk gissning till frågor som de annars inte annars kan svara, ger inte någon chans alls för att få ett märke!
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 13
    13. Är dina svar grammatiskt korrekta? Även om det är sant att inte alla ord och fraser som ges som svar på frågor i lyssning och läsningstest måste vara grammatiskt korrekta, är det ofta möjligt att utarbeta det rätta svaret genom att använda din kunskap om grammatik. Alltid överväga om ditt val av svar är grammatiskt acceptabelt innan du fattar ditt slutliga beslut. Detta är särskilt sant för följande typer av uppgifter: kortvarig fråga. • Alla tabell / Diagram / Diagram / Noteringsuppgiftsuppgifter • Satsförändringsuppgifter • Gap Fyllningsuppgifter.Verb former, pluralformer och andra grammatiska former kan vara viktiga när du ger lyssnande och läsningstest svar. En bra regel är att alltid försöka ge svaret i rätt grammatisk form.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 14
    14. Ange endast ett svar: Ge bara ett svar på en fråga, om du inte är specifikt uppmanad att ge mer än ett svar. Även om ett av de flera svar du ger är korrekt kan du göra noll om det är för många av de andra svaren är felaktiga. Överraskande ger kandidater ibland mer svar än nödvändigt! Om du blir ombedd att bara nämna tre saker som du hör eller läser om i en passage, är det ingen mening att ge fyra saker som ditt svar. Du kommer att göra noll, även om alla fyra föremålen är korrekta. Kom ihåg den gyllene regeln.Observera att med kortvariga frågor, särskilt i lyssningsprovet, är det ibland en rad olika ord eller fraser som kan ge det rätta svaret. Du slösar dock till värdefull tid om du ger mer än ett av de korrekta svaren på kortvariga frågor. Alternativa svar ges till olika frågor i svarknapparna för lyssning och läsningstest i den här boken.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 15
    15. Kontrollera din stavning: I lyssning och läsningstest är exakt stavning inte alltid nödvändigt. Det är bara nödvändigt i lyssningsprovet om ett ordsvar stavas ut för dig på bandet.Andra korrekta svar i lyssning och läsningstest kan felaktigt stavas och räknas fortfarande mot din bandresultat, men de måste vara tillräckligt väl stavade för att ange rätt svar.Kopiera svar från passagerna exakt i läsningstestet. I lyssningsprovet, om du är osäker på stavningen, skriv en approximation av hur svaret låter.
  • Bild med titeln Få 7 i IELTS Steg 16
    16. Se till att dina svar är lätta att läsa: Du kan inte förvänta dig att du gör det bra om dina svar inte kan läsas. Kandidater kan vara omedvetna om att deras svar inte kan förstås av de undersökare som markerar testen. Var försiktig!Ord: Om du har problem med engelska bokstäver, kan du skriva ditt lyssnande och läsningstest svar i blockbokstäver.Dina bokstäver måste särskiljas från varandra. Var särskilt uppmärksam på: E och F i, J och L m, n och vi och v i och t (det är ofta svårt att berätta skillnaden mellan dessa bokstäver när kandidater skriver dem snabbt.) Nummer: Nummer kan vara ännu svårare att läsa: Många kandidater inser inte att deras siffror inte kan erkännas av examinatorerna. Öva så att dina nummer ser ut som de som visas ovan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande