Hur man kontrollerar gre-poäng

Graduate Records Examination (GRE) är ett test som du kanske behöver ta för att ansöka om vissa forskarskolor eller efter sekundära program. En hög poäng på GRE kan också bidra till att öka dina skolansökningar och öka dina chanser att komma in i ett konkurrenskraftigt program. Att studera för Gres kan vara en prestation i sig, men när du tar testet kan du kontrollera dina poäng inom 10-15 dagar, eller 5 veckor. När du har tagit dina GRE-poäng, se över för att se hur bra du gjorde och avgöra om du behöver ta testet igen.

Steg

Metod 1 av 2:
Kontrollera GRE-poäng personligen eller online
  1. Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 1
1. Välj att se en inofficiell rapport om en del av GRE-testet vid testcentret. När du är klar Tar testet I person på ett testcenter får du möjlighet att rapportera eller visa dina poäng. Du kan sedan se dina inofficiella poäng för den verbala resonemanget och kvantitativa resonemangsdelen av testet. Du kan inte visa din analytiska skrivresultat på testcentret.
  • Dessa poäng är inofficiella och bara för 2 sektioner så att de inte får ge dig en exakt känsla av hur du gjorde på det övergripande. Men de kan ge dig ett intryck av hur du gjorde på 2 sektioner.
Expertips
Bryce Warwick, JD

Bryce Warwick, JD

Test Prep Tutor, Warwick Strategiesbryce Warwick är för närvarande presidenten för Warwick Strategies, en organisation baserad i San Francisco Bay Area som erbjuder premium, personlig privat handledning för GMAT, LSAT och GRE. Bryce har en JD från George Washington University Law School.
Bryce Warwick, JD
Bryce Warwick, JD
Test Prep Tutor, Warwick Strategies

Vår expert samtycker till: Direkt efter ditt test, får du möjlighet att avbryta dina poäng. Om du väljer att inte avbryta dem, vet du omedelbart vad din kvant och verbala poäng är. Du vet inte hur du gjorde på dina uppsatser tills ett par veckor senare.

  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 2
    2. Skapa ett online-konto på ETS.org för att få dina officiella poäng. Du kan skapa ett gratis konto här: https: // ereg.ets.Org / Ereg / Public / Signin. Du måste ge grundläggande personuppgifter som ditt namn, adress och telefonnummer. Du måste också skapa ett användarnamn och lösenord för ditt konto.
  • Har ett online ETS-konto tillåter dig att kontrollera dina GRE-poäng, ta emot uppdateringar om GRE och hålla reda på statusen för dina GRE-poäng.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 3
    3. Kontrollera 10-15 dagar efter ditt testdatum om du tog ett datoravgivet test. Du kommer att få ett mail som meddelar dig att dina fullständiga GRE-poäng är tillgängliga via ditt ETS-konto.
  • Det datoravgivna testet tenderar att bearbetas snabbare än ett pappersavgivet test.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 4
    4. Leta efter dina poäng 5 veckor efter ditt testdatum om du tog ett papperslevererat test. Du bör få en e-postmeddelande när dina GRE-poäng är tillgängliga. Du kan sedan logga in på ditt ETS-konto för dina officiella GRE-poäng.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 5
    5. Skriv ut en kopia av dina poäng via ditt ETS-konto. Om du vill ha en fysisk kopia av dina poäng, logga in på ditt ETS-konto och skriva ut dem gratis. Att ha en fysisk kopia kan göra det enklare för dig att analysera dina poäng.
  • En kopia av dina officiella poäng kommer också att skickas till de mottagare du listade, till exempel forskarskolor eller program, när du registrerade dig för GRE.
  • Metod 2 av 2:
    Tolkning av GRE-poäng
    1. Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 6
    1. Titta på dina poäng för varje del av GRE. Dina officiella GRE-poäng kommer att brytas in i 3 sektioner, muntlig resonemang, kvantitativ resonemang och analytisk skrivning. Du kan få en rad 130-170 poäng i verbal resonemang och kvantitativ resonemang. Analytisk skrivning görs på ett 0-6 intervall i halvpunktsintervall.
    • Till exempel kan du göra 150 i verbal resonemang och kvantitativ resonemang och poäng 4.5 på analytisk skrivning.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 7
    2. Observera om du gjorde det inom topp 10-25% för muntlig resonemang och kvantitativ resonemang. GRE-poängen för muntlig resonemang och kvantitativ resonemang kommer att beräknas utifrån ett skalat poäng och en procentuell poäng. Din procentilpoäng är viktigare, eftersom det visar hur du gjorde det inom poolen av annat test tar. Scoring inom topp 10-25% anses vara en bra poäng.
  • Du kan se de senaste GRE-procentiga rankningarna här: https: // ets.org / s / gre / pdf / gre_guide_table1a.pdf.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 8
    3. Titta på motsvarande percentil för din analytiska skrivande poäng. Kontrollera det totala antalet poäng du mottog på den analytiska skrivavdelningen och kolla sedan på motsvarande percentil för att bestämma hur bra du gjorde. Ett diagram över motsvarande procentiler kan hittas här: https: // ets.org / s / gre / pdf / gre_guide_table1a.pdf.
  • I allmänhet anses en punktpoäng på 5 eller högre på den analytiska skrivdelen bra, som det betyder att du gjorde poäng inom 93 percentilen.
  • Bild med titeln Kontrollera GRE-poäng Steg 9
    4. Överväg att ta GRE igen för att förbättra dina poäng. Titta på bra du gjorde i varje avsnitt och överväga om du kunde förbättra din poäng i 1 eller alla sektioner. Du bör också konsultera poängkraven för de forskarapplikationer eller program du ansöker om. Du kan behöva en högre poäng i vissa avsnitt eller övergripande för att komma i konkurrensutsatta program.
  • Du kan försöka göra en studiekurs för GRE för att förbättra dina poäng eller fokusera på att bli bättre i vissa avsnitt för att öka din poäng.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande