Hur till fingerskåp

Fingerboarding är en rolig mikrosport som låter dig "rida" och utföra tricks på en miniatyrskateboard med ingenting annat än dina fingrar. Att rida en skateboard måste du gå ut och hitta en skatepark, men med en fingerboard kan du träna och visa skridskoktor med ingenting en foderformat fingerboard någonstans när som helst! När du har fått grunderna för att manipulera brädet med två fingrar, hittar du grundläggande tricks kommer naturligt, och du är redo att gå vidare till avancerade färdigheter för att visa upp på nolltid!

Steg

Metod 1 av 3:
Mastering av grunderna
  1. Bild med titeln fingerboard steg 1
1. Köp en högkvalitativ fingerboard som känns bekvämt till din handstorlek. Fingerbrädor finns i många mönster och storlekar, precis som skateboards. Handla runt för en stil som ser bra ut till dig, och testa det med ditt index och mittfingrarna placerade på fram och bakläpp. Om det inte känns som för mycket av en sträcka, är brädet rätt för dig!
  • Om du verkligen vill se till att din fingerboard är rätt för dig, testa det genom att rulla det fram och tillbaka, för att se hur hjulen hanterar. Tryck ner på framsidan, baksidan och båda sidorna för att testa sin hantering. Allt du behöver oroa dig för som nybörjare är att brädet känns bekvämt för dig.
  • Bild med titeln fingerboard steg 2
    2. Placera ditt pekfinger i mitten med ditt långfinger på baksidan. Fingerpositionering är allt i fingerboarding. Placera ditt pekfinger i mitten och vila ditt långfinger på brädans bakläpp. Pekfingret fungerar som en balans för att hålla kontrollen över styrelsen, medan långfingret trycker ner för att starta uppbordet och göra tricks.
  • Återigen, det som är viktigt är att dina fingrar är bekväma i denna position. Om du upptäcker att ha tre fingrar på tavlan gör kontrollen av styrelsen enklare, eller om du upptäcker att omvända fingrarna gör det lättare för dig, gör du några ändringar.
  • Bild med titeln fingerboard steg 3
    3. Vänd brädet genom att trycka ner på bakläppen. Flytta fingerbrädan framåt på en plan yta med fingrarna och tryck ner på bakläppen med ditt långfinger för att lyfta framhjulen i luften. Vrid fingrarna i den riktning du vill vända för att göra styrelsen vända med din rörelse.
  • Öva det här några gånger tills du inte ens måste tänka på det att göra det. Detta är ett grundläggande drag som kommer att vara till nytta i alla dina framtida färdigheter!
  • Bild med titeln fingerboard steg 4
    4. Prova en manual genom att lyfta framsidan av brädet medan du flyttar styrelsen framåt. Tryck på baksidan av fingerbrädan med mitt finger för att lyfta framsidan och försök att hålla det framåt medan du fortsätter att trycka på baksidan. Styrelsen kommer att vara vinklad, och du kan trycka ner med ditt pekfinger på framsidan för att landa tricket.
  • Detta är i huvudsak samma rörelse som att vrida brädet, men istället för att vända dig fortsätt att flytta styrelsen framåt.
  • Metod 2 av 3:
    Att hänga av lufttruckar
    1. Bild med titeln fingerboard steg 5
    1. Utföra en Ollie genom att lyfta brädet i luften med tryck på baksidan. Placera ditt långfinger på bakläppen och ditt pekfinger i mitten av brädet och tryck sedan på mitt finger ner för att lyfta framhjulen upp. I en snabb rörelse tryck ner hårt på baksidan för att tvinga den i luften och hålla brädet balanserat med ditt centrala finger. Styrelsen kommer ner och landar på alla fyra hjulen!
    • Ollies är lättare att göra med lite fart, men träna utan att flytta brädet först.
    • Vissa människor gillar att placera sitt centrala finger närmare näsan på brädet eftersom det ger dig mer kontroll i luften.
  • Bild med titeln fingerboard steg 6
    2. Gör en kickflip genom att göra en ollie sedan glider ditt pekfinger av sidan i luften. Du kommer att följa samma rörelse du gjorde för att utföra en Ollie, men medan det är i luften, skjut ditt pekfinger av en sida av brädet snabbt.
  • Styrelsen kommer att rotera en gång i luften och kommer att vara höger sida vid den tid det landar.
  • Använd två fingrar för att trycka ner på toppen när brädan kommer ner för att landa det med framgång.
  • Bild med titeln fingerboard steg 7
    3. Utför en Hälflip genom att fiska ditt långfinger och curling ditt pekfinger något. Med ditt långfinger på bakläppen och ditt pekfinger strax bakom böjen vid framläppen, starta brädet i luften. Curl ditt pekfinger lite för att knyta näsan bort från dig. Ditt styrelse kommer att rotera sidled bort från dig en gång, fånga och landa det.
  • Det kan hända att det här är lättare att göra om ditt styrelse är vinklat mot dig innan du startar den i luften, eftersom det gör det möjligt för ditt pekfinger att lättare curl mot dig.
  • Metod 3 av 3:
    Lära sig att mala
    1. Bild med titeln fingerboard steg 8
    1. Gör en grundläggande 50-50 slip på en järnväg med fingrarna som håller styrelsen balanserad. Utföra en ollie, fånga och landa styrelsen direkt på en järnväg. Du kan använda en skräddarsydda fingerboardskena, eller kanten på ett bord eller en bit av trä. Använd ett litet tryck från båda fingrarna på varje sida av brädet för att hålla det balanserat och flytta det fram till slutet av skenan. Du kanske tycker det är lättare att hålla balansen om din hand och fingrar är plana, parallella med början av styrelsen.
    • Känn dig fri att hitta din balans innan du försöker Ollie på en järnväg genom att placera brädet direkt på skenan.
  • Bild med titeln fingerboard steg 9
    2. Utföra en 5-0 genom att göra en Ollie på en järnväg, sedan manuellt på järnvägen. Det här är lite av en knepigare, eftersom den kombinerar tre knep i en. Ollie ditt ombord upp, och istället för att använda båda fingrarna för att landa brädan på skenan, använd bara ditt bakfinger för att applicera tryck nedåt. Ditt styrelse kommer att landa i en vinkel på skenan - håll handboken genom att använda en kontinuerlig liten mängd tryck på baksidan och landa sedan tricket genom att föra fram fingeren ner på framläppen.
  • Öva detta knep genom att placera brädet på skenan utan en Ollie, och försök sedan göra en manual. Det är krickigare än att utföra en manual på en plan yta, eftersom endast centrum av styrelsen själv kommer att ge dig stabilitet snarare än båda bakhjulen.
  • Bild med titeln fingerboard steg 10
    3. Gör en näsa slip genom att utföra handboken bakåt genom att trycka på framsidan. Ollie din styrelse i luften, men istället för att applicera tryck på baksidan som du skulle med en 5-0 slip, ta istället ditt pekfinger i näsan och tryck ner för att lyfta upp baksidan. Ditt styrelse kommer att vinklas på baksidan, istället för framsidan, och du kan köra den till slutet av skenan där du kommer att lägga på baksidan på baksidan för att landa styrelsen.
  • Detta är i huvudsak en omvänd 5-0 eller en manuell manuell manuell utförs på en skena i stället för på en plan yta.
  • Det kan ta några minuter att vänja sig vid de omvända fingermotionerna, så förlora inte tålamod och fortsätt att försöka tills du spikar det!
  • Tips

    Ge inte upp något knep. Många färdigheter tar lång tid att vara perfekt, men du kommer så småningom att få var och en och kommer aldrig att sakna det igen.
  • De flesta drag måste göras i en jämn rörelse. Det kan tyckas lättare att göra en slip i stadier - rulla upp till järnväg, sluta, Ollie, sluta, gå i läge, gå vidare - men du hittar dina knep lättare att göra om du kombinerar stegen i en jämn rörelse.
  • Varningar

    Ta hand om skruvmejseln som kommer med styrelsen - förlora det kommer att göra det svårt, om inte omöjligt, att strama dina hjul om de kommer lös.
  • Hjulen måste vara täta men om du drar dem för mycket, kan axeln bryta av.
  • Saker du behöver

    • Fingerskiva
    • Hård yta
    • Tunnskena eller kartongkantkant
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande