Hur man spädar tea tree oil

Tea Tree Oil är en idealisk behandling för många skönhetssjukdomar, som akne och en mängd andra hudrelaterade problem, men det kan också blandas med andra ingredienser för att vara en helt naturlig, giftfri renare. På grund av sina antibakteriella och anti-svampegenskaper är tea trädolja användbar för aktuella behandlingar och rengöring. Det är dock giftigt vid intaget. Det är viktigt att veta rätt sätt att utspäda tea trädolja, så du kan säkert skörda de många belöningar som den här mångsidiga oljan ger.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda Tea Tree Oil i ditt hem
  1. Bild med titeln Späd Tea Tree Oil Steg 1
1. Skapa en all-purpose cleaner. Blanda 20-25 droppar tea trädolja med 1/4 kopp vatten och 1/2 kopp destillerad vit vinäger i en sprayflaska.Skaka blandningen väl innan du använder.Du kan spruta den här blandningen på olika ytor och torka sedan ytan med en ren trasa.Denna renare kan användas som en allsidig, giftfri renare i kök och badrum.
  • Skaka alltid bra innan du använder eftersom oljan skiljer sig naturligt från ättika och vatten.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 2
    2. Lägg till teolja till en illaluktande skräpburk.Trashcans kan utveckla en obehaglig doft och är en uppfödningsplats för bakterier.Blanda en kopp bakpulver med 1 / 4-1 / 2 en tesked tea trädolja. Använd en gaffel för att träna alla klumpar.Skaka blandningen till en ny papperskorgen för att minska lukt.Detta är en naturlig deodorizer.
  • Denna deodorizer fungerar också för blöjor.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 3
    3. Eliminera mögel och mögel. Mögel växer på fuktiga, varma ytor.Det tenderar att vara vit eller svart i färg med en fuzzy textur.Blanda 5-10 droppar tea trädolja och 1 kopp vatten i en sprayflaska.Skaka blandningen och spraya sedan på mögel.Låt blandningen sitta i 3-5 minuter och torka sedan med en fuktig trasa.
  • Tea Tree-oljan bör förhindra att mögel bildas i framtiden, men återanvända blandningen efter behov.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 4
    4. Rengör din tvättmaskin.Tvättmaskiner kan utveckla en lukt och husbakterier. Kör din tomma maskin på varm cykel och lägg till 10-15 droppar tea trädolja. Detta kommer att bli av med bakterier eller lukt.
  • Du lägger också till 2-3 droppar tea trädolja till en mängd kläder för att rengöra kläderna mer effektivt.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 5
    5. Skapa dina egna torkdukar.Applicera 5 droppar tea trädolja till ulltorkbollar eller 5 tum (12.7 cm) Bomullstrasser (använd en gammal t-shirt för att skapa de hemlagade lakan).Lägg till bollar eller hemlagade torktumlare till en mängd kläder.Dessa lakan och bollar är återanvändbara.
  • Lägg till några fler droppar till lakan eller bollarna när du inte längre kan lukta tea trädoljan.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 6
    6. Avvisa insekter och skadedjur. Många skadedjur gillar inte lukten av tea trädolja.Lägg till ca 20 droppar till en sprayflaska och fyll sedan flaskan med vatten.Skaka bra och spraya runt dörröppningar och sprickor där insekter och skadedjur kommer sannolikt att komma in.
  • Metod 2 av 2:
    Använda Tea Tree Oil på din kropp
    1. Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 7
    1. Behandla din akne.Tea Tree Oil kan hjälpa till att bli av med akne-orsakande bakterier. Lägg till 1-3 droppar tea trädolja till din rengöringsmedel eller fuktkräm. Tea Tree Oil kan också blandas med en tesked kokosnötolja och appliceras på ditt ansikte.Använd en bomullspinne för att applicera blandningen i ansiktet och låt din hud absorbera den.
    • Det finns goda vetenskapliga bevis för att tea trädolja är effektiv för behandling av akne.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 8
    2. Behandla hudförhållandena.Blanda 1 matsked (14.8 ml) av en bärolja olivolja, jojobaolja, kokosnötolja - och 8-10 droppar tea trädolja och applicera på de irriterade delarna av din hud.Detta kan minska klåda, irritation och symtom i samband med eksem, vattenvaror och virusinfektioner hos både barn och vuxna. Denna blandning kan också användas för allergiska hudreaktioner på nickel.
  • Fler studier behövs för att bestämma hur effektiv denna behandling är dock.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 9
    3. Lägg till teolja till ditt schampo. Inkorporera 3 eller 4 droppar tea trädolja i ditt vanliga schampo. Denna blandning hjälper till att lindra torr flakig hårbotten, mjäll och psoriasis.Lägg till några droppar till ditt schampo och tvätta håret som du brukar vilja.
  • Du kan också blanda några droppar tea trädolja med bärolja (e.g. jojoba olja, olivolja, kokosnötolja) och applicera blandningen direkt till din hårbotten. Lämna det på en timme och tvätta sedan håret som du brukar vilja.
  • Det vetenskapliga beviset är oklart på effektiviteten av tea trädolja för att behandla hårbottenförhållandena.
  • Bild med titled Teilute Tea Tree Oil Steg 10
    4. Bli av med idrottarens fot- och tånagelsvamp. Blanda lika delar tea trädolja och olivolja och gnugga blandningen på det drabbade området två gånger om dagen.Det tar ungefär 4 veckor för behandlingen att arbeta. För tånagelsvamp, använd 100% tea trädolja till den smittade tåen, 2 gånger om dagen i 6 månader.
  • Om du inte vill använda ospädd tea tree olja, blanda 1 tesked kokosnötolja och 1 till 2 droppar tea tree olja och applicera på din tå med en bomullsboll.Bandage bomullsbollen till din tå och lämna den på över natten.
  • Bild med titeln Dilute Tea Tree Oil Steg 11
    5. Behandla en vaginal infektion.Tea Tree Oil kan användas för både bakteriella och jästinfektioner. Applicera kokosnötolja eller olivolja till en tampong och lägg sedan till 2 - 4 droppar tea trädolja.Sätt i tampongen och lämna den i en timme.Gör det i 3 till 5 dagar om symptomen fortsätter.
  • Det är oklart hur effektiv te-trädolja är för behandling av vaginala infektioner.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 12
    6. Vet när man ska undvika teolja.Om du är gravid, ammar, eller genomgår förlossning måste du undvika aktuell användning av teolja.Det kan minska styrkan i dina sammandragningar.Om du har en känd allergi eller känslighet för tea trädolja, balsam av Peru, bensoin, kolofonium (kolofonium), tinkturer, eukalyptol eller växter i Myrtle-familjen, bör du inte använda tea trädolja.
  • Kvinnor bör inte applicera tea trädolja till bröstområdet eftersom det kan ha hormonella egenskaper.
  • Prepubescent pojkar bör också undvika att använda teolja, eftersom det kan leda till tillväxten av bröstvävnaden.
  • Om du har linjär IgA, en immunsjukdom, bör du inte använda teolja eftersom det kan orsaka blåsor.
  • Bild med titled Spenute Tea Tree Oil Steg 13
    7. Var medveten om eventuella biverkningar.Tea Tree Oil är säker när den utspädes ordentligt, men biverkningar är möjliga. Dessa symtom innefattar inflammation i munnen, hudirritation (e.g. brännande, klåda, rodnad, utslag, varmhet), öronskador, magont, trötthet och sömnighet, diarré, svaghet eller illamående.Sluta använda Tea Tree Oil omedelbart om du upplever något av dessa symtom.Se en läkare om biverkningarna kvarstår.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tea Tree Oil används också i en mängd andra skönhetsprodukter, som för oral hygien, hudlotioner, läpp och mun sår samt svampinfektioner av naglarna.
  • Eftersom tea tree olja anses ha antiseptiska och anti-svamp egenskaper, hjälper det att döda bakterier som orsakar akne, vårtor och andra hudrelaterade problem. Det bidrar också till att förhindra infektioner som orsakas av andra och tredje graders brännskador, samtidigt som man bidrar till att förhindra ärrbildning.
  • Innan vi applicerar teolja på större delar av kroppen är det viktigt att placera en liten mängd på en fläck av huden. Detta test kommer att låta dig veta om du har någon typ av allergisk reaktion på te-trädoljan. Om så är fallet kan du avbryta användningen och kontakta en läkare.
  • Tea Tree Oil kan vara giftig för husdjur, främst katter som kan ta det under grooming.
  • Varningar

    Tea Tree Oil ska aldrig tas internt.Detta kan orsaka allvarliga biverkningar.Igen, svälj inte tea trädolja.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande