Hur man hanterar tiggare som frågar dig om pengar

När du är i en stad, kommer du sannolikt att stöta på människor som frågar dig om pengar. Ibland är det svårt att gå bort från en tiggare. Men att ge tiggare pengar kommer bara att ge en mycket kort sikt lösning på ett långvarigt problem. Genom att behandla tiggare med värdighet, utöva några Street Smarts, och arbeta med lokala välgörenhetsorganisationer och skydd, kan du göra skillnad.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera ett direkt möte
  1. Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 1
1. Erkänna tiggaren. I stället för att ignorera dem, titta på dem. Nick, le, eller säga hej för att visa att du är medveten om deras närvaro. Detta är ett medkänsla svar som inte kostar dig några pengar.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 2
    2. Vägrar att ge pengar artigt. En platt "nej" till deras förfrågan kan tyckas oförskämd och orolig. Istället, prova något som, "Jag skulle vilja hjälpa, men jag har inga pengar."Det är respektfullt, och det låter dig undvika att känna som en skurk.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 3
    3. Fråga tiggaren vad de behöver. Du kan ge din extra förändring, men du kan inte styra vad det kommer att användas för. Istället, om det är säkert att göra det, fråga vad de skulle vilja köpa. Om de behöver en bussbiljett, erbjuda att köpa en för dem. Om de bär skor i dåligt skick eller täcker sig med tidningar, fråga sin skostorlek eller erbjuda att ta med en filt. Detta ser till sina fysiska behov och ger dem också värdighet och respekt att pengar inte kan köpa.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 4
    4. Erbjuda mat. Om du är nära en restaurang eller café, erbjuda att köpa en kopp kaffe eller en smörgås. Detta gör att du kan ta itu med tiggaren på ett sätt som är hjälpsamt och öppet. Du kan åtminstone vara säker på att de har mat eller en varm dryck.
  • Tänk på några tiggare kan handla mat för andra varor eller tjänster. Du kan inte styra det här när du handlar dem maten. Detta händer inte hela tiden, men det är bra att hålla det i åtanke så att du är medveten om de möjliga nackdelarna med att ge en tiggare mat.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 5
    5. Rikta tiggaren till ett skydd. Om du tror att de kan sova på gatan, låt dem veta platsen för närmaste hemlösa skydd. Detta kommer att hjälpa dem att gå av gatorna, åtminstone för en natt. Det kommer också att ansluta dem med tjänster som kan ge dem möjligheterna att stiga ut ur sin situation. För att hitta skyddsplatser runt om i världen, besök:
  • Street Link för brittiska skydd.
  • Hemlös skyddskatalog för bostäder i USA.
  • Hemlös Kanada för bostäder i Kanada.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla dig säker
    1. Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 6
    1. Stanna där människor kan se dig. Tala med tiggare på upptagna, väl upplysta gator. Stanna kvar, eftersom krok eller sittande gör dig mindre synlig. Följ inte någon i en tom gränd eller mörkt hörn.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 7
    2. Håll ögonen på tiggaren. Om du ger vägbeskrivning eller överlämnas lite mat, titta inte bort från tiggaren. Distraktion är en vanlig taktik-tjuvar som används för att råna offer med goda avsikter. Medan de flesta tiggare inte är brottslingar, bör du alltid använda försiktighet.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 8
    3. Förbli i din bil. Under körning kan du bli frestad att hjälpa en tiggare vid ett trafikljus genom att komma ut ur din bil. Detta håller trafik och sätter dig i fara för en trafikolycka. Bekräfta dem med en nod eller ett leende, men gör det från din bil.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 9
    4
    Skydda dig från aggressiva tiggare. Om en tiggare blir aggressiv, borde du inte låta dig bli mobbad. Ropa för att uppmärksamma dig själv. Gå in i ett närliggande företag och be om hjälp. Om du ser en polis i området, berätta för dem om din situation.
  • Metod 3 av 3:
    Donera till välgörenhetsorganisationer eller bostäder
    1. Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 10
    1. Ge pengar till en lokal välgörenhet. Leta efter välgörenhetsorganisationer som hjälper människor att hålla sig borta från gatorna och ge stöd till de hemlösa. Om du är bekymrad över tiggare i ett land du besöker, leta efter en välgörenhet som fokuserar på ett visst behov, till exempel att ge skolböcker och leveranser till barn. Detta kommer att hålla dem i skolan och av gatorna. För att säkerställa att dina pengar kommer att gå där det behövs, kan du kolla in:
    • Charity Navigator, som priser välgörenhetsorganisationer baserat på deras framgångsnivå och följer igenom.
    • En lista över högsta nominella välgörenhetsorganisationer från hela världen, som ligger på Givingwhatwecan.org.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 11
    2. Stöd ett hemlöst skydd. Donera pengar. Detta kommer att bidra till att förbättra ditt samhälle och ge dig ett sätt att stödja hemlösa i ditt område. Du kan också donera andra saker än pengar. Du kan överväga:
  • Orala hygienprodukter som tandborstar, tandkräm och tandtråd.
  • Personliga hygienprodukter som barnservetter eller sanitetsbindor.
  • Första hjälpen levererar som bandage och antiseptiska torkdukar.
  • Kläder, särskilt gamla vinterrockar och skor.
  • Bild med titeln Deal med tiggare som frågar dig om pengar Steg 12
    3. Volontär på ett skydd eller en lokal välgörenhet. Du kan servera måltider, hjälpa till att sortera genom donationer och ge andra tjänster efter behov. Kontakta ditt lokala skydd för frivilliga möjligheter. Bli involverad i välgörenhetsorganisationer som du donerar så att du kan känna den direkta effekten av din finansiella donation.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande