Hur man rengör en mocka handväska

Suede plånböcker kan vara svåra att rengöra, men de kräver städning då och då. Om du har märkt att din mocka-handväska kan använda en bra städning, eller om din mocka handväska har en fläck som du inte är säker på att ta bort, så finns det flera saker du kan försöka. Efter din mocka handväska är ren, det finns också några saker du kan göra för att skydda din handväska och hålla den snygg.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör grundläggande underhåll på en mocka handväska
  1. Bild med titeln Clean a Suede Purse Steg 1
1. Håll din mocka väska torr. Den första regeln att rengöra en mocka handväska är att undvika att använda något vatten på mockayg eftersom vattnet kommer att missfärga din mocka. Våt inte mocka alls eller använd en fuktig trasa på den.
  • Om du känner att en liten fukt är nödvändig, kan du hålla din mocka handväska ovanför någon ånga. Till exempel kan du hålla mocka väskan ovanför en mugg varmt vatten i några sekunder och borsta sedan det rent. Låt dock inte väskan bli våt.
  • 2. Borsta mocka för att ta bort fibrer och smuts. En borste är det bästa verktyget för rengöring av mocka. Du kan använda en borste för att göra en grundläggande rengöring på din mocka-handväska, eller använd den som en spotbehandling för fläckar. Borsta mocka som går i en riktning för att rengöra damm och smuts från din handväska. Du kan också använda små fram och tillbaka motioner för att ta hand om fläckar.
  • Du kan använda en nagelborste eller få en speciell mocka rengöringsborste.
  • 3. Gnid en ren suddgummi över färgade och scuffed områden. En ren penna suddgummi kan också vara ett användbart föremål för rengöring av en mocka handväska. Du kan gnugga en penna suddgummi över några mindre fläckar, scuffs eller missfärgade områden för att hjälpa till att återställa dem till normala.
  • Se till att du använder en ren, aldrig använt suddgummi för att göra det här. Om suddgummi är smutsig kan du sluta överföra smutsen till mocka materialet.
  • Bild med titeln Clean a Suede Purse Steg 4
    4. Använd en mocka läderrengöring på din väska. Du kan få specialrengöringsmedel som är avsedda för rengöring av mocka. Det här är bra för det allmänna underhållet av din mocka-handväska. Använd dock inte en rengöringsmedel som är avsedd för vanligt läder eller ett annat material eftersom det kan skada din mocka-handväska.
  • Följ tillverkarens instruktioner för att använda en mocka rengöringsmedel.
  • 5. Applicera lite ättika eller gnugga alkohol till en ren trasa. Ättika och gnidningsalkohol är säkra att använda på mocka, och de kan hjälpa till att lysa upp utseendet på mocka som har blivit jolleseglare eller smutsig över tiden. För att använda ättika eller gnugga alkohol för att rengöra en mocka handväska, häll en liten mängd på en ren trasa. Använd tillräckligt nog för att göra tyget fuktigt. Sedan, börja gnugga mocka med tyget för att rengöra mocka.
  • Du kan behöva göra flera applikationer, beroende på hur smutsigt handväskan har blivit.
  • Låt mocka torrt helt efter applicering av ättika eller gnugga alkohol.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort fläckar från en mocka väska
    1. Blott fräscha spill. När du först spolar något på din mocka handväska, var noga med att blotta fläcken med en ren trasa eller pappershandduk. Detta kommer att bidra till att ta bort överskott av fukt och minimera skadorna på spillet.
    • Ta en ren trasa eller pappershandduk och tryck på den över spillens område. Gnugga inte området!
    • Använd flera handdukar eller tyg om det behövs.
  • 2. Använd majsstärkelse eller talkpulver på färska fläckar. Om du bara har spillt lite olja eller vätska på din handväska, tryck det torrt med en ren trasa eller pappershandduk och spruta sedan lite majsstärkelse eller talkpulver på området och låt det sitta över natten. Detta kommer att bidra till att suga upp resten kvar av vätskan. Följande dag trycker du på pulvret och använder en borste för att ta bort överskottet.
  • Ta bort resten av fläcken genom att rengöra området med en suddgummi, ättika eller gnugga alkohol.
  • 3. Låt lera att torka innan du försöker ta bort den. Om du försöker rengöra lera av en mocka väska medan det fortfarande är våt, kommer du bara att göra det värre. Så hårt som det kan vara att lämna lera på din handväska, är du bättre och väntar på att den ska torka helt innan du försöker ta bort det. Efter att lera torkar, använd en borste för att ta bort den torkade smutsen från din handväska.
  • 4. Frysa väskan innan du försöker ta bort vax eller tuggummi. Om du slutar att få vax eller tuggummi på din handväska, kan du ta bort det genom att frysa din handväska först. Detta kommer att härda vaxet eller tuggummi och då kan du dra eller chipa det i bitar.
  • Använd inte några skarpa föremål för att ta bort vaxet eller tuggummiet från din mocka-handväska. Använd dina fingrar eller en borste.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda din mocka handväska
    1. Bild med titeln Clean a Suede Purse Steg 10
    1. Använd ett mocka tätningsmedel. Du kan köpa mocka tätningsmedel för att skydda din väska från fukt och hålla den snygg. Dessa tätningsmedel är ofta tillgängliga i skobutiker och du sprutar helt enkelt tätningsmedlet på din väska och låt det sitta tills tätningsmedlet är helt torrt, vanligtvis över natten.
    • Tänk på att ett tätningsmedel inte kommer att göra din mocka väska vattentät eller immun mot fläckar. Det kommer bara att bidra till att avvisa några av fukten.
  • Bild med titeln Clean A Suede Purse Steg 11
    2. Förvara din mocka väska i ett dammskydd eller kuddefodral. Att använda ett dammskydd eller kuddefodral kan hjälpa till att hålla din mocka handväska ser sitt bästa. Om din mocka-handväska kom med ett dammskydd, använd det för att lagra din mocka handväska när du inte använder den. Om din mocka-handväska inte kom med ett dammskydd, lagra det i ett örngott när du inte använder den.
  • Du kan också använda en plastpåse eller en gammal skobåda för att skydda din mocka-handväska.
  • Bild med titeln Clean a Suede Purse Steg 12
    3. Håll din mocka handväska ur solen. Att lämna din mocka handväska i solen kan orsaka mockaens färg att blekna och byta färg. Var noga med att lagra din mocka-handväska någonstans bort från solljuset för att förhindra att det blir missfärgat.
  • Att lagra din mocka väska i en garderob eller mörk låda är bäst. Bara se till att du inte staplar en massa andra saker ovanpå din handväska eftersom det kan orsaka att din väska blir misshapen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande