Hur man tuggar betelmutter i papua nya guinea

Om du någonsin går till Papua Nya Guinea är det första du kommer att märka de lysande rödfärgade tänderna och läpparna på de lokala männen.Betelmutter, eller vad lokalbefolkningen kallar buai [boo-eye] är orsaken.Grön betelmutter är en mutter som växer i de tropiska klimaten i Sydostasien och är populär i södra Stilla havet.Det finns på varje gata hörn i Papua Nya Guinea och tuggas som en del av sociala tillfällen eller som en del av vardagen.Betel mutter har en mild stimulerande effekt och förutom traditionella skäl tugga det för stressreduktion, ökad medvetenhet och undertryckande av hunger.

Många utländska besökare försöker betelmutter som ett sätt att uppleva en del av den lokala Papua Nya Guinea-kulturen.Dessutom, om en besökare kommer till en lokal persons hus till middag, kommer besökaren sannolikt att ges betelmutter som ett välkommet erbjudande.Om du vill lära dig att tugga betelmuttern, följ dessa steg.

Steg

  1. Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 1
1. Samla ingredienserna behövs för att tugga betelmutter.Du behöver den gröna betelmuttern (Buai), en burk eller en väska med kalkpulver (Kambang) och en böna-liknande grön som heter Senap (Daka).Dessa kan köpas på något gathörn för ungefär en Kina (30 cent).
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 2
    2. Bryta betelmuttern öppen Genom att spricka skalet med dina tänder.Ta det köttiga centrumet ur skalet och börja tugga det.Svälj inte den fibrösa resten av muttern eftersom det sägs orsaka magont.
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 3
    3. Tugga betelmuttern i 2-5 minuter eller tills det bildar en wad i munnen.
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 4
    4. Lite fuktar senapsfröet med din mun och doppa den i burken / påsen av lime pulver.
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 5
    5. Flytta betelmuttern Wad till sidan av munnen och sedan bita av den senapsfrö som har kalkpulveret på det.Se till att du inte lägger kalk direkt på munnen eller tandköttet, eftersom de kommer att känna en brinnande känsla.Försök istället bita senapsfröet direkt i betelmuttern.När du tuggar blandningen tillsammans kommer de att bilda en kemisk reaktion som gör dina tänder och läppar röda och ger en mild hög.
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 6
    6. Vet att när du tuggar, spotta ut den fibrösa resten av muttern efter behov.De flesta bara spottar på gatan så det finns ofta röd splattering av betelmutter längs gatan och trottoarer.
  • Bild titled Chew Betel Nut i Papua Nya Guinea Steg 7
    7. Fortsätt tugga tills det inte finns någon mer betelmutter kvar.Du kan ha en mild euforisk känsla på grund av betelmutternas milda stimulerande effekter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fråga någon lokal Papua Ny Guineas Betel Nut Chewer för hjälp. De kommer att vara mer än hjälpsamma att se dig genom din första betelmutserfarenhet.

    Varningar

    Den röda saften kan lämna fläckar på kläder som kan vara svåra att ta bort.
  • Tugga inte betelsmutet om du inte är medveten om riskerna. Betel mutter är ett läkemedel och kan bli mycket beroendeframkallande.
  • Var försiktig när du spottar betelmutsa juice (eller är spat på) när de tuggar på offentliga platser. Lokala PNG Betel Nut Chewers tenderar att vara slarviga när du spottar betelmutsa juice.
  • Besök inte offentliga betelmutter ensamma om du är turist eller en utland. Gå med en lokal guide eftersom offentliga marknader, särskilt i Port Moresby, har en hel del Rascal aktivitet.
  • Betelmuttern är en Bevisat cancerframkallande. Medan relativt ovanligt i andra länder är Oral Squamous Cell Carcinom (SCC) den vanligaste maligna cancer i Papua Nya Guinea, med en genomsnittlig 47% dödlighet inom 5 års diagnos. En studie visar att tugga betelmutter ökar risken för oral cancer 28-faldig.Betel mutter kommer också i bekväma tepåse-liknande påsar, men den cancerframkallande effekten av dessa har inte testats.Var försiktig.
  • Betel mutter kommer att göra dina tänder och läppar väldigt röda, ibland permanent om de tuggas mycket.När tuggas under långa perioder kan det också leda till tuggummi och tänder sjukdom.
  • Papua Nya Guinea Department of Health uppmuntrar inte tuggning av betelsmutter, eftersom det sägs vara en vanlig orsak till orala cancerformer.
  • Betelmutter jämförs ofta med tobak.Det kan vara mycket beroendeframkallande och vanaformning. På många ställen i PNG hittar du "No Betel Nut" -skyltar som liknar "inga rökningskyltar."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande