Hur man daterar under coronavirusutbrottet

När du står inför en stor katastrof som coronavirus utbrott kan det vara svårt att förstå exakt den inverkan som kommer att ha på ditt personliga liv. Tyvärr kan det tyckas vara särskilt svårt på ett förhållande som är i sina tidiga dagar. Det finns dock gott om kreativa sätt att du kan spendera tid med din förälskelse, så länge du är smart och säker om det. Dessutom har någon att prata med kan vara en bra källa till stressavlastning under denna osäkra tid.

Steg

Metod 1 av 3:
Hålla sig säkerGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 1
1. Undvik att träffas i person om du inte bor med din partner. Tyvärr är det bästa sättet att förhindra spridningen av coronavirus att hålla sig borta från andra människor så mycket som möjligt. Kom ihåg, även om du båda tror att du inte är sjuk, antingen kan en av er ha bakterier och överföra dem till den andra personen. Även om du aldrig visar symptom, kan du passera viruset till andra som kan påverkas mer allvarligt.
  • Om den person du daterar ber dig att komma ihop i person, försök säga något som, "Jag är så ledsen, men jag är självisolerande för de närmaste 2 veckorna på grund av coronavirus. Låt oss ställa in ett videochatdatum istället!"
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 2
    2. Stanna 6 ft (1.8 m) bort om du träffas personligen. Medan det är bäst just nu för att undvika att vara runt andra så mycket som möjligt, om du är i ett monogamiskt förhållande och du och din partner är både att utöva social distans, kan du bestämma att det är värt risken att se varandra. Det är dock fortfarande bäst att begränsa någon fysisk kontakt tills det värsta av smitta har gått.
  • Till exempel bör du sitta eller stå minst 6 ft (1.8 m) varandra och undvik att vara fysiskt tillgiven eller intim för nu.
  • Dessutom, undvika att gå någonstans med stora folkmassor. Även om det inte finns någon utegångsförbud eller skyddsbeställning där du bor, går till en bar eller restaurang är en stor risk.
  • Försök att besöka en uncrowded Park eller Nature Trail så att du kan spendera tid tillsammans utanför utan att riskera att bli smittade.
  • Dricks: Att bestämma hur mycket du ska själv isolera är ett mycket personligt val. Låt inte någon trycka dig på att möta dem i person om du känner dig orolig eller osäker på det, även om det är någon du vet väl.

  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 3
    3. Lämna inte huset om du känner dig sjuk. Även om du verkligen saknar din älskling, om du känner dig under vädret, måste du stanna hemma. Om du har coronavirus och du är i relativt god hälsa, kommer du sannolikt att bli lite sjuk en stund. Men om du sprider dessa bakterier till någon som är immunkompromitiserad eller har ett annat underliggande tillstånd, kan de påverkas mycket mer allvarligt.
  • Berätta ditt datum något som, "Jag vet att vi skulle gå ner i strandpromenaden idag, men jag vaknade och kände mig lite feberisk. För att vara säker, ska jag stanna hemma."
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 4
    4. Undvik att ge ut personlig information till alla du träffas online. Under en tid av social distans är det naturligt att vända sig till dating apps och sociala medier till träffa nya människor, speciellt om du är singel och letar efter någon hittills. Det är dock viktigt att vara särskilt vaksam om att skydda din integritet, eftersom det blir svårare att lära sig någons sanna intentioner när du inte kan träffa dem personligen.
  • Till dess att du är säker på att någon är som de hävdar att det är, undviker att berätta för dem alltför personligen, som din adress, fullständigt namn eller hur mycket pengar du gör.
  • Skicka inte pengar till någon du möter online.
  • Metod 2 av 3:
    Går på virtuella datumGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 5
    1. Enas om en tid och plattform för ditt datum. Ett virtuellt datum kan vara ett bra sätt att spendera lite ansikte mot ansikte tillsammans, även om du inte kan vara i samma rum. Gör planer för ditt datum precis som du normalt skulle, förutom istället för att komma överens om att träffa upp och en restaurang att besöka, får du en tid att ringa varandra och bestämma vilken plattform du vill använda för att chatta.
    • Populära video-chat-appar inkluderar FaceTime (om du båda har en IOS-enhet), Facebook Messenger, Whatsapp och Skype.
    • Titta på webbplatser som LinkedIn och Instagram för att hitta online-evenemang som de två du kan försöka tillsammans, som virtuella lyckliga timmar, hangouts eller möten.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 6
    2. Klä dig upp som du normalt skulle. Om du vill ha ditt datum att känna sig speciellt, ta några minuter att byta ut av PJs har du haft på 3 dagar. Släta ditt hår, sätt på en fin topp och dab på en liten smink om du normalt bär den. På det sättet kommer ditt datum att känna sig mer avsiktligt och minnesvärt.
  • Det är en bra idé att nämna detta till ditt datum i förväg, så de ringer dig inte i deras 3-dagars gamla PJs. Till exempel kan du skriva dem med en bild av 2 skjortor och säga, "Jag är verkligen upphetsad om vårt datum ikväll men jag kan inte bestämma vad jag ska bära! Vilken tröja gillar du bättre?"
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 7
    3. Städa upp det utrymme där du ska chatta. Innan ditt datum börjar, kolla runt det område som kommer att ligga bakom dig när kameran är på. Då ta lite tid att dekrutter den rymden - även om det är sant, vill du inte att den ska se ut som om du har levt av frusen pizza, chips och sodavatten i en vecka rakt.
  • Kom ihåg att du kanske vill flytta din position lite under samtalet, så det är en bra idé att räta upp hela rummet du kommer att vara i, snarare än bara en torg som kan vara på kamera.
  • Att ha en ren miljö kommer inte bara att imponera på ditt datum - det kan hjälpa dig att koppla av i en mer romantisk tankegång, också.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 8
    4. Se till att enheten är laddad och ansluten. Det finns inget som kommer att förstöra ditt virtuella datum snabbare än en blinkande lågbatteri. För att se till att du inte behöver avbryta din konversation för att hitta en laddare, få allt det som ställs in i tid.
  • Om du inte kommer att kunna ansluta din enhet under datumet, överväga att använda en bärbar energibank om du har en.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 9
    5. Ge ditt datum din fulla uppmärksamhet. När du och din förälskelse startar ditt samtal är det viktigt att du inte är distraherad, eller de kanske tror att du inte är det i dem. Till exempel, stäng av din TV, och schemalägga ditt datum för en tid du inte kommer att avbrytas av andra människor.
  • Om du ringer från din telefon, överväga att dämpa några andra meddelanden, som texter, telefonsamtal och andra chattapps.
  • Om du chattar från en tablett eller en annan enhet, sätt telefonen på tyst tills datumet är över.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 10
    6. Ordning ta ut Om du vill dela en måltid. Om du och ditt datum kärlek går ut för att äta tillsammans, behöver Coronavirus inte avbryta dina planer helt. Om du bor nära varandra, kan båda av er beställa från din favoritrestaurang, men i stället för att äta i kan du beställa det för leverans eller curbside pickup.
  • Om du inte bor nära varandra, försök hitta en kedjestaurang som du kan beställa från.
  • Du kan också laga en måltid samtidigt och sitta och njut av det tillsammans. Till exempel kan du båda försöka göra samma recept, eller du kan göra en kreativ måltid ur vad du än har till hands. Bonuspoäng för den bästa presentationen!
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 11
    7. Strömma en film tillsammans. Avbryt inte dina weekendfilmplaner bara på grund av coronavirus! Istället hitta en film du har båda varit upphetsad att se. Även om du hyr något, kostar det fortfarande mindre än att gå på bio, men det finns gott om gratis filmer som du kan strömma från en mängd olika plattformar.
  • Några tredjepartsapps kommer att låta dig vara värd för din egen klockfest så att du enkelt kan synkronisera din film! Till exempel har Facebook ett klockfestalternativ och Google Chrome har en Netflix-delförlängning.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 12
    8. Prova en online träningsklass tillsammans. Om du och din förälskelse är Super Active, behöver du inte missa din vanliga efterhandsgymnastik. Istället hitta en live-ström av en träningsvideo och ställ sedan in dina enheter på en videochatt och få din hjärtfrekvens upp!
  • Inte bara är det här en fantastisk bonding-upplevelse, men det är också en stor stressavlastare.
  • Om träning är inte din sak, försök att ha en online dansfest, istället.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 13
    9. Spela ett online-spel tillsammans. Oavsett om du är lite konkurrenskraftig eller du letar efter ett sätt att passera lite tid, kan videospel vara ett bra alternativ för ditt virtuella datum. Om du har en videospelkonsol som har tillgång till internet, försök hitta ett spel som låter dig ansluta till din förälskelse och ha kul, antingen spela co-op eller huvud till huvudet.
  • Några populära spel med co-op-funktioner inkluderar Borderlands 2 och 3, Minecraft, Fortnite och Portal 2.
  • Om du föredrar att spela mot varandra, prova spel som Rocket League, Mortal Combat X eller Overwatch.
  • Metod 3 av 3:
    Stödja varandra emotionelltGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 14
    1. Ha en konversation om hur ofta du ska prata. Under en oöverträffad situation som Coronavirus-utbrottet är det viktigt att du och din partner har ärliga konversationer om vad du båda förväntar sig av förhållandet. Försök att fråga dem hur ofta de skulle vilja höra från dig, och låt dem veta vad dina behov är, liksom.
    • Du kan till exempel säga något som, "Jag hatar att jag inte kommer att få se dig medan det händer. Jag tänkte att vi kunde ringa varandra varje natt före sängen, men du kan alltid skriva mig när som helst du vill ha. Vad tror du?"
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 15
    2. Videochat och prata i telefon istället för att bara texta. Texting kan vara ett bra sätt att hålla kontakten med den person du gillar, men det är inte särskilt personligt. Att ansluta till någon annan kan vara ett bra sätt att hjälpa till att övervinna en del av den isolering och ångest som följer med en katastrof som ett coronavirusutbrott, så försök att göra tid för åtminstone ett kort telefonsamtal eller videochatt varje dag.
  • Din röst och ansiktsuttryck ger mycket mer känsla än bara en textmur, så de är mycket effektivare för att ha lugnande eller romantiska konversationer.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 16
    3. Vara en bra lyssnare. När du får chansen att chatta med din förälskelse, prata inte bara om vad du har på gång. Var noga med att fråga öppna frågor som kan hjälpa din partner att öppna om vad de känner och släpper ut några frustrationer eller sorg som de har. De kommer sannolikt att uppskatta chansen att prata om sig själva, särskilt om de är uppbyggda hemma.
  • Till exempel kanske du frågar något som, "Vad är det första du ska gå när saker kommer tillbaka till det normala?"
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 17
    4. Försök att vara positiv och upplyftande. Det kan vara svårt att hålla en optimistisk attityd om du känner dig stressad, men kom ihåg att alla andra känner det sättet också. Men om du kan ta med en positiv energi till din partner, kommer de att uppskatta och värdera dig, vilket kan medföra de två som är närmare.
  • Det är fortfarande bra att uttrycka eventuella problem eller rädslor du har, eller att prata om dina omständigheter om saker inte går bra. Försök bara inte låta det vara fokus för samtalet.
  • Bild med titeln Datum under Coronavirus-utbrottet Steg 18
    5. Göra framtida planer tillsammans. Eftersom livet har förändrats så mycket nyligen, är det för tidigt just nu för att föreställa sig hur världen kommer att se ut efter coronavirusutbrottet. Men det betyder inte att du måste stänga av några tal om planer helt och hållet. Chansen är att sakerna sakta börjar återvända till normala snart, så ha kul dagdrömmer om de saker du kommer att göra tillsammans när du får chansen.
  • Du kan till exempel prata om de platser du ska gå ut för att äta, roliga aktiviteter du vill försöka, eller hur mycket du ser fram emot att vara tillgiven med varandra igen. Kanske kan du till och med föreslå en plats som du två kunde besöka tillsammans.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att den person du pratar med är lika stressad som du är, så var tålamod om de verkar lite stressade eller avlägsna. Men om de får dig att känna att du inte är viktig för dem, kan det vara bäst att fokusera din uppmärksamhet på de människor som visar dig det du spelar roll.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande