Hur man firar påsk under coronavirus

Firande en semester som påsk är ofta en speciell tid för familjer. Även om coronavirusutbrottet kan göra det svårt att fira det sätt du normalt skulle, kan du fortfarande observera påsk på din egen väg hemma. Med lite tålamod och kreativitet kan du bara skapa nya traditioner med din familj som kommer att vara i åratal.

Steg

Metod 1 av 3:
Har en festlig påskfirande
  1. Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 1
1. Håll så många av dina befintliga traditioner som möjligt. När du är social distansering kan det vara till stor hjälp att försöka få saker att känna sig som vanliga som möjligt. Detta kan vara väldigt svårt - du kanske inte kan delta i en soluppgångs kyrka, ta barnen till mormors hus, eller ta bilder med påskkaninen. Men leta efter kreativa sätt som du kan integrera dina egna traditioner för att göra denna påsk att känna sig speciell.
  • Till exempel, istället för att delta i en soluppgångskyrkelservice, kan du sitta ute och läsa din bibel på Daybreak.
  • Om du inte kan få bilder med påskkaninen, få dina barn skriva bokstäver som berättar för kaninen hur mycket de saknade honom i år.
  • Om du normalt skulle ha en måltid med familjemedlemmar, kan du planera att alla ska äta samtidigt och skapa en grupp videochatt på en plattform som Zoom.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 2
    2. Dekorera ditt hem för påsken. Ett säkert sätt att komma in i semesteranda är att omge dig med söt påsk-tema dekor. Till exempel kan du hänga bilder av kaniner och ägg i ditt hem gemensamma områden, som ditt vardagsrum och kök.
  • Om du föredrar en mer subtil touch, fyll korgar med blommor och placera dem runt ditt hem.
  • Många blomsterhandlare och trädgårdsbutiker erbjuder curbside pickup, vilket kan rädda dig från att behöva gå in i en butik för att få de dekorationer och påskleveranser du behöver.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 3
    3. Ring eller videochatt någon familj och vänner du saknar. Om spendera tid med kära är en stor del av din familjs påskfirande, det kan vara svårt att känna att du saknar den tiden tillsammans. För att göra saker lite lättare, lägg dig åt gången för att ringa de personer du saknar mest. Om det är möjligt, försök hitta sätt att inkludera dem i din fest, som videochattar medan dina barn jagar på ägg eller under din påskmjöl.
  • Du kan även starta en ny familjetradition, som att ha alla gör samma familjrecept.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 4
    4. Titta på påsktema filmer för att komma in i semesteranda. Gör en stor skål med popcorn, stapla upp under några bekväma filtar och sätt på dina favorit påskfilmer. Bara erkänna semestern med säsongsbetonade flikar kan hjälpa till att sprida jubel och göra helgdagen att känna sig mer speciell.
  • Till exempel kan du välja barnvänliga historier som Hopp, Det är påsken Beagle, Charlie Brown, och Väktarna reser sig.
  • Om du föredrar en mer religiös firande, titta på filmer som visar Jesu liv, död och uppståndelse, som Kristi passion. Du kan också känna igen påsk genom att titta på De tio budorden.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 5
    5. Gör en kaninkaka för en söt, theme-behandling! För att göra en tårta som ser ut som påskkaninen, börja med att baka två runda kakor i någon smak du gillar. Placera en tårta i mitten av en kakabräda som huvuddelen. Sedan klippa den andra kakan i tredjedelar, men gör skärningarna böjda inåt, som liknar sömmarna på en baseball. Vänd mitt, konkav tårta, så det är horisontellt och placera det under huvudstycket för att göra en bowtie. Placera de 2 återstående konvexa bitarna ovanför huvudstycket för att göra kaninens öron. Slutligen dekorera din tårta med frost och godis!
  • Använd din fantasi för att komma med andra läckra snacks. Du kan till exempel använda marshmallows för att skapa fluffiga kaninsvansar på toppen av en muffin, eller du kan pipa orange och grön frost i form av en morot till toppen av din favorit morotkaka recept.
  • Bli kreativ med vad du har till hands! Till exempel, om du har strimlad kokosnöt, kan du använda det för att skapa din kanins päls. Om du har jellybeans, kan de vara kaninens ögon.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 6
    6. Dela en familjen måltid på påsksöndag. När du får dina matvaror i veckan som leder upp till påsk, försök att planera en speciell måltid som du kan förbereda dig för semestern. Tyvärr kan begränsade leverantörer av matvaror innebära att du inte kan göra din moster Susans legendariska makaroner sallad precis som hon gjorde, men chansen är att du fortfarande kan hitta något att göra en trevlig måltid hemma.
  • Försök att göra måltiden så speciell som möjligt. Ställ in tabellen med din trevligaste servis och få alla klädda upp för måltiden.
  • Metod 2 av 3:
    Planering av barnvänliga påskaktiviteter
    1. Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 7
    1. Beställ påskkorgar online om du har barn hemma. Chansen är att du försöker undvika att gå in i butiker så mycket som möjligt. Lyckligtvis finns det fortfarande alternativ för snagging en påskkorg för dina små. Försök beställa från en webbutik som erbjuder snabb frakt, som Amazon Prime eller Walmart. Var noga med att kontrollera det beräknade leveransdatumet för att se till att det kommer dit före påsken.
    • Använd en curbside-pickup service från en butik som mål eller walmart om du är orolig kommer en leverans kommer inte att komma dit i tid.
    • Du kan också försöka söka sociala medier för att ta reda på om någon säljer handgjorda påskkorgar i ditt område!
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 8
    2. Färgägg för ett roligt, traditionellt påskprojekt. Först, Koka dina ägg och låt dem svalna helt. Sedan lägg ett ark av tidning eller pappershanddukar över ditt arbetsområde för att skydda det från färgämne. Fyll en behållare med tillräckligt med vatten för att täcka 1 ägg helt och lägg sedan till 1TSP (4.9 ml) vit vinäger. Lägg sedan till ca 20 droppar matfärgning till skålen och rör om blandningen noggrant. När du har blandat upp färgämnet, använd en slitssked för att försiktigt sänka ett ägg i behållaren. Låt det sitta i ca 5 minuter, vända det ibland, ta bort ägget med den slitsade skeden och låt det torka på pappershanddukar.
  • Gör en separat behållare med vatten, ättika och färgämne för varje färg som du vill använda.
  • Var noga med att bära gamla kläder om de blir färgade med färgämnet!
  • Dessa ägg kommer fortfarande att vara helt bra att äta. Bara lagra dem unpeeled i kylskåpet i upp till en vecka.
  • Dricks: Om du inte hittar ägg i din lokala mataffär på grund av coronavirusutbrottet, försök att nå ut till oberoende gårdar i ditt område för att se om de säljer något.

  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 9
    3. Lämna ett spår av kaninfotspår runt ditt hem på påskmorgon. Häll lite pulveriserat socker, majsstärkelse eller mjöl i en skål. Doppa sedan dina första två fingrar och tummen i skålen och tryck på fingrarna till ytan där du vill göra spåret. Då, gör ett annat fotavtryck precis före den första, och lite till ena sidan. Fortsätt lägga till fotspår i två rader för att få det att se ut som en liten kanin har hoppats över hela ditt hem!
  • Försök lägga till Glitter för att lägga till lite extra magi till påskkaninens spår!
  • För en rolig påskmorgonaktivitet, gör ett spår som leder från ett fönster till var du än har gömt dina barns påskkorgar.
  • Variation: För att göra större fotspår, skära en cirkel eller oval form ut ur en svamp. Använd svampen för att göra fotdelen av utskriften, använd sedan fingrarna för att göra 3 tår på toppen av varje fot!

  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 10
    4. Dölj ägg för din egen påskäggjakt. Oavsett om du dyker dina egna ägg eller köper plastarna du kan fylla med godis, kan du fortfarande stilla din egen påskäggjakt, även om det bara är för ett barn. Försök att komma med kreativa gömställen, och glöm inte att ta massor av bilder av det roliga!
  • För att göra saker ännu mer intressanta, prova en påskäggskattjakt! Dölja plastägg som innehåller ledtrådar som leder barn till ett roligt pris, som deras påskkorgar eller en "hemlig" stash av godis.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 11
    5. Delta i en drivkraft påskäggjakt för en rolig twist på den här aktiviteten. Många samhällen antar nya sätt att hålla kontakten genom social distansering, inklusive drivning av påskäggjakt. För att delta, fyll dina fönster med påsktema bilder, som påskägg, kaniner, blommor och mer. Därefter kör du igenom ditt samhälle och se hur många ägg som din familj kan upptäcka!
  • Kontrollera sociala medier för att se om någon i ditt område deltar i något så här. Om de inte är, överväga att nå ut till dina grannar för att organisera det själv!
  • För att göra det ännu roligare, dekorera din bil med ballonger, fönsterkalk, och mer!
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en speciell religiös observation
    1. Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 12
    1. Ström en tillbedjan på din dator eller smart enhet. Även om det inte är säkert att samlas i kyrkorna just nu finns det fortfarande alternativ som gör det möjligt för dig att delta i en levande tjänst direkt från ditt hem. Kolla med din hemkyrka för att se om de kommer att vara live-streaming deras påsk morgon service. Om de inte är, eller om du inte har en hemkyrka, försök att söka sociala medier för att hitta en kyrka vars övertygelse liknar din, strömmar sedan sin tjänst.
    • Du kan också hitta tjänster från närliggande kyrkor som sänds på dina lokala stationer. Kontrollera din programmering så att du vet när du ska ställa in, eller sätt den upp för att spela in och titta på den på egen tid.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 13
    2. Läs relevanta bibelpassager om du föredrar självledd tillbedjan. Om du hellre inte skulle strömma en predikan, kan du fortfarande läsa din bibel som en del av din påskminnelse. Fokusera på passager som handlar om Kristi uppståndelse, och kom ihåg - om du tror att Gud hade befogenhet att höja Jesus från de döda, bör du också tro att han har befogenhet att skydda dig och din familj under dessa osäkra tider.
  • Till exempel kan du läsa Matteus 28: 1-10, som beskriver Jesu-anhängare som upptäckte att han har stigit från de döda.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 14
    3. Lyssna på psalmer och andlig musik. Om du älskar att sjunga tillsammans under beröm och tillbedjan av din veckovisa tjänst, försök ställa in i en strömmande radiostation som är dedikerad till berömmusik. Du kan även välja din favoritstil, som gammaldags psalmer, vackra liturgier eller upplyftande samtida kristna träffar.
  • Prova en strömmande tjänst som Pandora eller Spotify, som båda låter dig lyssna på spellistor med ett gratis medlemskap. Du kan dock uppgradera till ett betald medlemskap om du vill handvisa låtar eller spela annonsfri musik.
  • Bild med titeln Fira påsk under Coronavirus Steg 15
    4. Prata med din lokala präster om sätt att ge. Även om du är social distans, kan du fortfarande hitta sätt att utföra tjänstehandlingar runt semesterperioden. Nå ut till en lokal kyrka och fråga om de känner till någon i nöd. Då välsigna en familj med en betald faktura, en levererad måltid eller vad som helst du kan göra för att lätta sin belastning.
  • Till exempel kan du lära dig om en förväntande mamma som är bekymrad att hon inte kommer att ha allt hon behöver för sin nya baby. Du kan då donera leveranser som kläder, möbler eller formel till familjen.
  • Tips

    Under dessa osäkra tider kan du observera din tro och familjetraditioner vara ett kraftfullt sätt att ta hand om din mentala hälsa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande