Hur man jämför bilförsäkring

Shopping för bilförsäkring är lite av ett krångel men det kan spara dig mycket pengar. Det är bäst att jämföra försäkringsräntorna minst en gång om året för att se mest fördelar. Att få bra bilförsäkring är en komplicerad process som involverar att jämföra en mängd olika faktorer, inklusive premier, täckningskvalitet och bästa affärsmetoder. Starta din shoppingprocess tidigt och samla så mycket information som möjligt. Spela med dina olika täckningsalternativ för att se vad som bäst passar din livsstil och ekonomi.

Steg

Metod 1 av 4:
Starta shoppingprocessen
  1. Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 1
1. Vet när du ska jämföra citat. Leta efter ett nytt citat om din ekonomiska eller personliga profil har förändrats på ett betydande sätt. När du får ett policyförnyelse, ta det som ett tecken på att du bör undersöka dina alternativ. Eller, om du har stängt av det, se till att du jämför priser vartannat år eller så.
  • En livsförändrande händelse kan vara en förändring i din körpost på grund av en olycka eller biljett, gifta sig och lägga till en ny förare, etc.
  • Om du bestämmer dig för att skapa en ny budget, glöm inte att inkludera försäkringskostnader. Att titta på för en bättre affär borde vara en del av processen.
  • Undersökning varje par år till ett minimum tillåter dig att se vilka nya företag som har att erbjuda. Det kan också få dig en extra åldersrabatt.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 2
    2. Samla den nödvändiga informationen. De flesta försäkringsbolag kommer att kräva vissa dokument som vittnar om din personliga och finansiella status. Du kommer sannolikt att behöva tillhandahålla ditt personnummer, födelsedatum, körkort, all fordonsinformation, all drivrekordinformation, information om dina körvanor och bevis på nuvarande försäkringsskydd.
  • Du måste tillhandahålla denna information för alla förare som också kommer att täckas och för alla bilar på politiken.
  • Vissa bilförsäkringsbolag har mer låga dokumentationskrav. Om du är obekväma, vilket ger en del av denna information kan en agent kunna presentera dig med fler alternativ.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 3
    3. Förstå bilförsäkringsterminologi. Bli bekant med de stora villkoren genom att undersöka online och genom att prata med folk i försäkringsbranschen, till exempel agenter. Oroa dig inte - du behöver inte veta allt, men att få ett handtag på Lingo hjälper dig att verkligen förstå citat som du får.
  • Ansvarsförsäkring skyddar dig om någon utanför ditt täckta hushåll är skadad eller skadad som resultat av en kollision eller olycka. Det kommer att täcka de nödvändiga betalningarna till dem. Detta är en minsta nivå av täckning. Omfattande försäkring skyddar ditt fordon från mer omfattande skador. Kollisionsförsäkring täcker ditt fordon i händelse av en kollision.
  • Din självrisk är det out-of-pocket-belopp som du kommer att skylla din försäkring om du lämnar ett krav. Som självrisker går högre, droppar premier vanligtvis.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 4
    4. Besök en jämförelseswebbplats. Det finns många webbplats tillgängliga som gör att du kan ange din information och få omedelbara citat. Vissa webbplatser gör det möjligt för dig att omedelbart jämföra butik genom att placera citat och företag sida vid sida. Det här är ett bra alternativ om du vill ha ett snabbt sätt att se om du ska göra en djupare satsning.
  • Var medveten om öppenheten hos auto jämförelser och hur de gör sina pengar. Vissa webbplatser kan styra dig mot vissa alternativ (inte alltid de billigaste) eller de kan utelämna vissa företag utgör den övergripande jämförelsen.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 5
    5. Prata med en agent direkt. Gå till en av jämförelsesidorna och skriv in din information för att få en agent kontakta dig. Titta upp din lokala agent på ett försäkringsbolags webbplats. Ring en av försäkringsagenterna som anges i telefonboken. Var beredd att spendera lite tid att prata med dem om dina alternativ.
  • Berätta för agenten den typ av täckning du är intresserad av och hur mycket du har citerats tidigare. Du kanske säger, "just nu har jag ett citat för $ 420 per år, tror du att du kan slå det? Även med samma nivå av täckning?"
  • Om du går till din statens försäkringssida kan du också se ett "Agent Finder" -program som du kan använda.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 6
    6. Använd försäkringsrapporten från en statsbyrå. Många stater samlar information om premier och täckning. De lägger in den här informationen på en sökbar webbplats tillsammans med några allmänna tips. Detta är ett annat bra ställe att börja om du vill ha mer information om minimikrav i synnerhet.
  • Metod 2 av 4:
    Besluta om typ och nivå av täckning
    1. Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 7
    1. Vara bekant med dina statens krav. Gå till webbplatsen för National Association of Insurance Commissioners (Naic) för att ta reda på den minsta nivån på nödvändig täckning för ditt tillstånd. De flesta stater kräver att du har ansvarsdäck som innehåller både egendomsskada och kroppsskada. Täckningsbeloppen varierar beroende på ditt tillstånd.
    • Många försäkringsbranscher Professionals föreslår att standardpaketet är "100/300/100", åtminstone. Detta ger dig kroppsskada täckning på $ 100.000 per person och $ 300.000 per olycka. Det omfattar också egendomsskada upp till $ 100.000.
    • Du kan minska dina premier genom att sänka din skuldsäckning ända upp statens gräns, men kom ihåg att det kan återfå om du kommer in i en olycka och kostnaderna överstiger din täckning. Hitta det bästa genom att titta på skuldstäckningskostnaden tillsammans med kostnaden för ett år eller sex månaders premier.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 8
    2. Besluta om självrisk. Din premie kommer att gå upp om du väljer en lägre självrisk eller ner om du väljer en högre självrisk. Avdragsgilla är den summa pengar som du måste betala innan ditt försäkringsbolag kommer att vidta åtgärder på ett krav. Så, om du går upp, vill du se till att du har det kontanter i händelse av en olycka.
  • Prova olika avdragsgilla nummer för att se hur de påverkar dina övergripande premieutgifter. Detta är särskilt lätt att göra om du arbetar med en webbplats först.
  • Om du vet att en viss självrisk bara är för hög för dig, gör ett mål att spara lite pengar på ett nödkonto och sedan shoppa för försäkring vid ett senare tillfälle.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 9
    3. Tänk på omfattande eller kollisionstäckning. Dessa är extra lager av skydd som du kanske eller inte vill ha. Omfattande täckning betalar för skador på ditt fordon från olika medel. Kollisionstäckning skyddar din fordonskostnad i händelse av en kollision. Du kommer att vilja jämföra hur dessa funktioner påverkar dina premier och vilka individuella deduktlar de bär också.
  • Var medveten om att om du för närvarande betalar ett lån eller leasing ett fordon kommer din långivare troligen att kräva att du har omfattande och kollisionstäckning. Prata med din långivare för att se vilka exakta nivåer av täckning som de behöver.
  • Eftersom dessa är extra täckningar kan du minska påverkan på dina premier genom att höja din självrisk. Till exempel kommer en $ 1000 självrisk täcker dig vid en betydande olycka.
  • Det är i allmänhet en bra idé att bli av med dessa extra täckningar på äldre fordon. Om den årliga kostnaden för dina premier för en viss bil överstiger 10% av den bilens värde, överväga borttagning. Kelley Blue Book är en bra källa för bilvärdeberäkningar.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 10
    4. Utvärdera möjliga täckningstillägg. Det finns ett antal ytterligare täckningar som du kan lägga till i din policy eller till och med bara till policyn för en viss bil. Var och en av dessa tillägg kommer dock att höja dina premier så att du måste motverka kostnaden jämfört med potentiell belöning i händelse av skada.
  • Uthyrnings ersättning täckning delvis, eller helt, betalar för en hyrbil medan din är i affären. Om du har ett annat fordon kan du istället spara pengar genom att hoppa över det här. Ditto med vägkanten. Om du redan är täckt via AAA, etc., Sedan överväga det inte här.
  • Osinsured / Underinsured Motorist Protection är ofta en bra investering. Det beräknas att en av åtta förare inte omfattas av försäkringar. Lägg till det här med din policy på samma nivå som din ansvarsskydd.
  • Metod 3 av 4:
    Ansökan om rabatter och med kostnadsreglerande åtgärder
    1. Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 11
    1. Tänk på din bilköp. Din försäkringskostnad är direkt relaterad till året, gör och modell av din bil. Nyare, dyrare bilar leder till högre premier och förlängda täckningskrav. Äldre, begagnade bilar gör motsatsen. Om du är på marknaden för en bil, glöm inte att faktor i försäkringskostnader.
    • När du har haft din bil ett tag glöm inte att rapportera minskad körsträcka. Slitage på din bil eller dina ändrade körvanor kan resultera i stora besparingar för dig.
    • Du kanske vill överväga att dela en bil mellan flera drivrutiner. Detta är ett särskilt bra alternativ om du försöker offentliggöra kostnaden för att lägga till en tonårsdrivrutin till din policy.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 12
    2. Känn din kreditpoäng. De flesta bilförsäkringsbolag kommer att dra din kreditrapport när du genererar ett slutgiltigt Premium-citat. Om du har bra kredit, använd den för att fynda för en lägre skattesats. Om du har dålig eller ingen kredit, var då beredd att betala mer eller handla om en byrå som inte betonar kredit så mycket.
  • Om din kredit har påverkats negativt av ett evenemang utöver din kontroll, till exempel en familjedöd, kan du be din försäkringsgivare att bevilja en extra livsförhållanden. Detta minskar den negativa effekterna av din kreditrapport.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 13
    3. Vara bekant med din körrekord. Du anses vara en ren risk om du har varit utan en ny olycka eller påstående. Försäkringsbolag kommer att dra en officiell kopia av din körrekord och de kommer att bedöma det för potentiella risker. Ju bättre (eller luckier) föraren som du är, desto lägre kommer dina premier att vara.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 14
    4. Leta efter personliga rabatter. När du väl kommit i kontakt med en agent, be dem att lista ut alla sina rabattprogram som du kan kvalificera dig för. Du kan bli förvånad över det stora antalet kostnadsskärningsalternativ som är tillgängliga. Vissa erbjuder demografiska rabatter för studenter, pensionärer, lärare eller statliga tjänstemän.
  • Vissa företag erbjuder specifika program som är inriktade på att minska kostnaden för tonårsdrivrutiner. Be din tonåring att hålla bra betyg, delta i en extra förarskyddsklass, eller ta ett annat säkerhetsprov för att se potentiella besparingar.
  • Du kan också få en väsentlig multicolicyrabatt för att försäkra dig hem, flera bil, livförsäkring mm. alla med ett företag. Fråga om detta för att se om det är värt.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 15
    5. Överväga olika betalningsplaner. Du kan i allmänhet antingen betala dina premier i månaden eller i sex månader eller årliga bitar. Om du betalar i sin helhet, förvänta dig att se någon form av rabatt. Du kan till och med spara mer genom att skapa ett automatiskt drag från ditt bankkonto. De flesta byråer kommer också att acceptera betalning i andra former, inklusive via telefon eller ens personligen.
  • Fråga din försäkringsgivare om ett Pay-as-you-drive rabattprogram. Detta är ofta en hel del med bilar som kommer att drivas mindre än 20 000 miles (32 000 km) på ett enda år. Premier går upp eller ner beroende på din körsträcka.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 16
    6. Tänk på ett statligt försäkringsprogram. Vissa stater erbjuder billig eller fri bilförsäkring till personer som är invånare med lägre inkomst. Kontrollera regeringens webbplats för ditt tillstånd för att avgöra om det här är ett alternativ för dig. Dessa är väsentligen riskpoolande ventures där den extra försäkrade offentliggjorde den totala kostnaden för försäkring.
  • Detta kan också vara ett bra alternativ för förare som inte kan säkra annan täckning på grund av en dålig körrekord.
  • Metod 4 av 4:
    Bestämma kvaliteten på tjänsten
    1. Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 17
    1. Läs kundrecensioner. Gå online och kolla recensioner för de företag som du är mest intresserade av. Du kan även även hitta recensioner för enskilda agenter också. Leta efter mönster (bra eller dåliga) över kommentarerna och det hjälper dig att fatta ett beslut.
    • Till exempel, om du ser den upprepade kommentaren, "återkommer de aldrig telefonsamtal", kanske du vill se någon annanstans.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 18
    2. Prata med företagsrepresentanter och observera kundservicenivåerna. Inget slår faktiskt ringa att ringa för att uppleva hur ett företag behandlar sina kunder. Se hur informativ de är och om de är villiga att arbeta med dig för att anpassa täckningen.
  • Många stater och kundservice webbplatser efter statistik om kundklagomål mot bilförsäkringsbyråer. Sök efter ditt statistik och "Auto Insurance Clagaint-statistik" och du kommer att se ett diagram som visar en lista över företag, antalet Autos försäkrade per företag, och antalet mottagna klagomål.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 19
    3. Fråga om fordringar Policies Up Front. Prata med din agent angående de exakta steg som skulle äga rum efter en olycka eller skada. Ta reda på hur länge det tar för en agent att se din bil. Fråga om betalningspraxis och vid vilken tidpunkt som en betalning skulle utfärdas.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 20
    4. Fråga om reparationspolicyer. Ta reda på om din försäkringsgivare deltar i ett direktreparationsprogram (DRP), vilket kan begränsa butikerna som du har tillgång till. Fråga om de använder originalproducentdelar för reparation eller ersättare.
  • Du kan också prata direkt till en bilaffär och fråga vilka försäkringsbolag som är bättre att hantera och vilka som driver för hörnskärning.
  • Bild med titeln Jämför Auto Insurance Steg 21
    5. Bedöm den ekonomiska hälsan hos ett specifikt bilförsäkringsbolag. Du vill hitta ett bilförsäkringsbolag som kommer att vara stabilt lång sikt och kommer att kunna stödja dina påståenden, om det behövs. J.D. Power och Associates publicerar rankningar och rapporter om försäkringsbolag och du kan använda dessa för att jämföra styrkorna eller svagheterna i dina föredragna alternativ.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    När du godkänner ett citat får du ett långt paket som innehåller alla villkoren för din policy. Läs igenom detta material mycket noga.
  • Var inte alltför frestad av den billigaste kursen som du ser efter din första sökning. Fortsätt att se till att priset är bra och kvaliteten är också bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande