Hur man frågar allah för förlåtelse

Det är omöjligt för någon att vara fri från synd eller aldrig göra ett misstag. Men om du vill vara en bra muslim är det viktigt att reflektera över vad du har gjort, fråga Allah för förlåtelse och arbeta med att inte upprepa beteendet igen. Du kan också öka kraften i dina böner för förlåtelse genom att fråga vid rätt tider och använda speciella ord. Om du vill göra ännu mer för att söka förlåtelse kan du utföra vänlighet och välgörenhet för att hjälpa till att rena ditt hjärta.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en uppriktig begäran
  1. Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 1
1. Identifiera ditt misstag eller synd. Det är mycket viktigt att inse när du har avstått från Allahs vägledning. Identifiera vad du gjorde, varför gjorde du det, och hur det har påverkat dig och andra människor. Rensa ditt sinne, tänk öppet, och acceptera dina misstag.Ta ansvar för dina handlingar.
  • Kom ihåg att du har möjlighet att göra val och varje val du gör har konsekvenser, vare sig det är positiva eller negativa.
  • Synder skapar ett slöja över hjärtat, vilket kan skilja dig från Allah. Men genom att be om förlåtelse kan du ångra denna separation.
  • Även om du gör ett mindre misstag, be Allah att förlåta dig. Detta gör att du kan lära dig av det och använda det för att förbättra dig själv.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 2
    2. Be om förlåtelse eftersom du verkligen vill. Be om förlåtelse eftersom andra människor pressar dig att göra det. Många människor kan vägleda dig och berätta vad som är rätt och vad som inte är, och om de vet att du har begått en synd, kommer de att föreslå att du begär förlåtelse. Men att be om förlåtelse kommer inte att ha någon effekt om du inte uppriktigt ångrar sig och söker förlåtelse.
  • Försök att be om förlåtelse som en del av din dagliga rutin av dyrkan. Detta kommer att bidra till att du alltid reflekterar över dina handlingar och försöker förbättra dig själv.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 3
    3. Löfte Inte att upprepa misstaget och vara uppriktig. Du kan inte begära förlåtelse med avsikt att göra det igen. Se till att du är dedikerad till att undvika beteendet i framtiden innan du frågar om förlåtelse. Annars, frågar om förlåtelse är en oinär handling och du kanske inte är förlåtad.
  • Till exempel, om du ljög om någonting till din bror, reflektera över varför det var fel och förbinder sig att aldrig göra det igen.
  • Dricks: Upprepa inte samma synder.Även mindre synder kan leda till stora synder, och det kan till och med leda till att islamets vik.

  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 5
    4. Känna igen om någon annan påverkades av dina synder eller misstag. Ta lite tid att reflektera över om dina handlingar skadar andra människor, och om så är fallet, vem som dessa människor var och vilken skada du kanske har orsakat dem. När du har identifierat vem som kan ha skadats av dina handlingar, måste du också fråga dem om förlåtelse.
  • Om synden kränktes någon annan persons rättigheter, som rätt till pengar eller egendom, är det nödvändigt att återställa sina rättigheter. Till exempel, om du stal något från någon, ge det tillbaka till dem.
  • Om synden bestod av att förvirra någon, försök sedan sin förlåtelse med hela ditt hjärta. Ber om ursäkt till dem för vad du sa och be dem att förlåta dig.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 6
    5. Var tacksam att du kan begära förlåtelse. Ta aldrig Allahs förlåtelse för givet. Ange tillståndet av ånger utan att vara engagerad i din Gud kommer inte att göra något bra. Har tro på Allah och ber att han kommer att göra saker rätt. Kom ihåg att Koranen säger:
  • "Ja, allah älskar de som ångrar sig och renar sig själva."[Surah Al Baqarah, 2: 222]
  • "Då mottog Adam från sin Herre [några] ord, och han accepterade hans ånger. Det är faktiskt han som är accepterande av omvändelse, den barmhärtiga." [2:37]
  • Han sa, "Jag kommer att fråga förlåtelse för dig från min herre. Det är faktiskt han som är förlåtande, den barmhärtiga." [12:98]
  • Metod 2 av 3:
    Hitta rätt tid och sätt att be
    1. Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 8
    1
    Utföra sala. Gör dina böner med största uppriktighet och vördnad mot Allah. Utföra de fem obligatoriska salaaten. Om du kan, försök att göra dem på en moské. Den lugna och hängivna miljön kan hjälpa dig. Tveka inte att utföra ytterligare sunnah (rekommenderas) och nafl (frivilliga) rakats. De kommer att räkna tungt till din fördel, speciellt om du gör dem konsekvent.
    • Salaat är nyckeln till att utveckla en nära anslutning med Allah och måste prioriteras inom det dagliga schemat för varje muslim.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 9
    2. Fråga Allah för förlåtelse efter Salaat (böner). När du har slutfört din salaat är det här en bra tid att fråga förlåtelse. Erbjud dina böner vid rätt tidpunkt och med rätt inställning och hängivenhet.
  • Allah säger i Koranen, "Och utföra Salaat, vid de två ändarna på dagen och på några timmar på natten [jag.e. de fem obligatoriska salaaten]."(HUD 11: 114).
  • Dricks: Att be två Ra`kaah av Salaah som uppmärksammar också att du söker förlåtelse.Profeten (s.A.W.S) sade: "Den som utför ablution ordentligt, ber sedan alla två Rak`aah (av Salaah) utan att vara heedless, kommer att få alla sina tidigare synder."(Ahmad).

  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 10
    3. Fortsätt att fråga Allah för förlåtelse dag och natt. Beroende på svårighetsgraden av din synd, kanske du inte är förlåtad på en dag. Att söka förlåtelse är en långsam process att förbättra dig själv inifrån. Söker förlåtelse kan vara en lång, tröttsam väg, men det här är till din fördel på lång sikt.
  • Profeten (s.A.W.S) sade: "Allah, den upphöjda, fortsätter att sträcka ut handen på natten så att dagens syndare kan ångra sig och fortsätta att sträcka sin hand på dagtid så att nattens syndare kan ångra sig, tills Solen stiger från väst (början av dagen i dom) ". [Sahih muslim].
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 11
    4. Använd Allahs olika namn som tillger hans vänlighet och förlåtelse. Den mest lämpliga av namnen inkluderar Al-`afuww (han som förlåt), al-ghafoor (han som förlåter) och al-ghaffaar (den oft-förlåtande). Att använda en eller alla dessa namn kan hjälpa till att öka kraften i dina böner.
  • "Och Allah har de mest utmärkta och perfekta namnen, så dyrka och åberopa honom av dem" (Al-A`raaf, 7: 180)
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 18
    5
    Recitera duas att söka förlåtelse. Duas är böner av bön. Du kan recitera Duas som ett speciellt sätt att fråga Allah för förlåtelse. Vissa alternativ inkluderar:
  • "De sa, "Vår Herre, vi har gjort det, och om du inte förlåter oss och har barmhärtighet över oss, kommer vi säkert att vara bland förlorarna."" [7:23]
  • Recitera Astaghfirullah ständigt. Säg det 3 gånger efter varje salat och minst 100 gånger om dagen. Det betyder, "Jag söker förlåtelse från Allah".
  • Allahs budbärare (ﷺ) sa, "Den som säger, "subhan allah wa bihamdihi," 100 gånger om dagen, kommer att förlåtas alla hans synder, även om de var lika mycket som skummet av havet. [Sahih Al-Bukhari 6405]
  • Metod 3 av 3:
    Använder handlingar för att söka förlåtelse
    1. Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 12
    1. Planera att snabbt under Ramadans månad. Det är den viktigaste tiden för någon muslim att visa sin hängivenhet mot Allah. Dessutom anses det vara "månadens förlåtelse."Dyge djupt in i uppriktighet och hängivenhet under den här tiden för att söka förlåtelse för dina synder.
    • Profet (s.A.W.S) sade: "De fem dagliga bönerna och en Jumu`ah till nästa, och en Ramadan till nästa Ramadan, är exponering för vad som ligger mellan dem så länge som en avstår från de stora synderna."[Sahih muslim]
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 13
    2. Utför goda gärningar för att radera dåliga gärningar. Fokusera på att göra goda gärningar som Allah uppskattar. Faktum är att goda gärningar gör bort med missgärningar.[11: 114] Leta efter möjligheter att hjälpa dina grannar i ditt dagliga liv.
  • Till exempel kan du hjälpa din granne att bära i en tung möbel, ge en tur till en kollega vars bil är i affären, eller köpa en måltid för en hemlös person.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 14
    3. Gör välgörenhet (Zakat). Zakat är ett bra sätt att tvätta bort dina synder, vilket inte bara får dig att känna sig lätt, men kommer också att göra någon annans liv bättre. Donera till en välgörenhet regelbundet eller erbjuda din tid om du inte har råd att ge pengar, till exempel genom volontärarbete på ett lokalt soppkök.

    Dricks: Tänk på att din önskan att hjälpa andra är viktigare än det belopp du ger. Om du bara har råd att donera $ 1 (USD), så är det bra!

  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 15
    4
    Utföra hajj Om du har begått en stor synd och kan gå. En hajj är en religiös pilgrimsfärd. Det sägs att alla dina synder skulle tvättas bort när du går på en Hajj för första gången. En andlig pilgrimsfärd är dock ett stort företag, så det kan inte vara ett realistiskt alternativ för alla.
  • Det här kan vara något du skulle göra om du har begått en stor synd och söker total andlig rening.
  • Bild med titeln Fråga Allah för förlåtelse Steg 17
    5. Gör små saker som kan hjälpa dig när du söker förlåtelse. Små ögonblick av mindfulness under bön, som omger dig med rätt människor, och hur du klär dig kan också påverka hur Allah tar emot din begäran om förlåtelse. Leta efter mindre saker du kan göra för att stärka ditt andliga liv.
  • Ordspråk "Ameen." Profeten (s.A.W.S) sade: "När Imaam säger" Ameen ", säg" Ameen ", för att han som sammanfaller med änglarna när han säger att Ameen kommer att få alla sina tidigare synder förlåtna."(Al-Bukhaari & Muslim).
  • Vara runt människor, eller i en samling av människor som är uppmärksam på Allah. Det är väldigt viktigt att vara borta från dåligt företag eller någon som distraherar dig från islamens heliga väg.
  • Att följa den islamiska klädkoden hjälper dig att komma ihåg Allah och påminna dig om behovet av full lydnad.
  • Tips

    Försök att hålla dig borta från människor som har ett dåligt inflytande på dig. Detta kommer att göra det svårare att stanna på din andliga väg.
  • Öva självkontroll För att undvika liknande situationer i framtiden.
  • Varningar

    Be aldrig om förlåtelse halvhjärtat. Fråga bara om du verkligen ångrar vad du gjorde.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande