Hur man är fri från synden

I Romans 6:18 skriver aposteln Paulus, "Du har blivit fri från synd och har blivit slavar till rättfärdighet" (Niv). Begreppet att vara fri från synd kan vara en förvirrande, eftersom alla människor saknar perfektion och oundvikligen begår synder. Att vara fri från synden betyder inte att du aldrig synger igen, men det betyder att din själ kan vara fri från fångenskapsen skulle annars hålla den i.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå syndens och nådens naturGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln vara fri från synd steg 1
1. Definiera synd. I vidare mening, "synd" hänvisar till någonting som saknar Guds helighet. Det enklaste att upptäcka är vanligtvis handlingar, men synder kan också innehålla tankar och attityder.
  • Vissa åtgärder anses vara synder, men lusten att utföra dessa åtgärder är också synd. Till exempel, som vill begå äktenskap är en synd som faktiskt begå äktenskapsbrott är.
  • Frestelsen är inte En synd, men. Om du lägger i en kompromisslös situation med någon du tycker är fysiskt attraktiv, kan du känna dig frestad att agera på den attraktionen. Faktiskt agerar på den attraktionen och begå äktenskapsbrott som ett resultat, eller föreställa sig att begå äktenskapsbrott, även utan att göra det, är synden. Helt enkelt känner sig frestad att göra det är det inte.
  • Bild med titeln vara fri från syndsteg 2
    2. Acceptera mänsklighetens syndiga natur. Trots att mänskligheten skapades i Guds bild, har Adams och Eve-fallet - de första människor-betecknade all mänsklighetens fall. Som ett resultat är människor syndiga av sin natur.
  • Med andra ord behöver du inte läras hur man syndar. Synden är redan fast fast inuti dig i själva verket av din varelse från din födelse.
  • Bild med titeln vara fri från sin steg 3
    3. Förstå betydelsen av Kristi offer. När Jesus dog på korset bar han mänsklighetens synder med honom. Kristi offer avbröt ut den ursprungliga syndens skuld.
  • I Gamla testamentet användes djuroffer som ett sätt att ångra sig för köttets synder. Även dessa offer var ofullständigt, så fläcken av original synd fortfarande kvar. Som både Guds son och son, blev Jesus det "perfekta offret", som kan frigöra den mänskliga själen från kedjorna och straffet av den ursprungliga synden.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 4
    4. Vet vad det betyder att vara "från synd." Att acceptera Kristus och befrias från synden betyder inte att du aldrig kommer att göra en annan ond någonsin igen. Kristi offer befriade din ande från syndens shackles. Ditt kött, inklusive din kropp, sinne och hjärta - kommer fortfarande att behöva hantera vardagen.
  • Din själ kan vara fri från synd trots att din kropp fortfarande synder. Att vara fri från synden på en själsnivå bör innebära att du också söker frihet från synd på en fysisk nivå, men även om det aldrig kan nås permanent.
  • Del 2 av 3:
    Ta itu med din syndiga naturGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln vara fri från synd steg 5
    1. Vända sig till Kristus. Som tidigare noterat räddade Jesus själen från syndens konsekvenser genom att offra sig på korset. Du måste göra ett medvetet beslut att acceptera erbjudandet om frälsning innan din själ verkligen kan vara gratis, men.
    • Om du inte redan har gjort det, be Kristus att komma in i ditt liv, förlåt dina synder och ställer dig fri.
    • Detta är ett avgörande första steg. Utan att förlita sig på Kristus att frigöra dig från den ursprungliga synden, kommer du fortfarande att vara fångad för synd i alla dess former.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 6
    2. Älska Gud mer än du älskar synd. Att göra det rätta ut ur en känsla av plikt är legalism, och det är inte vad Gud vill. Gud vill ha din kärlek. Om du kommer att älska Gud mer än du älskar dina synder och de tillfälliga nöjen de synderna, kommer du naturligtvis att börja flytta bort från din syndiga natur.
  • Fokusera på att göra bra verk - andens verk - innan du oroar dig för att undvika kött av köttet. När du fixar dina ögon på det som är bra är du mindre benägna att dras mot det som är ont.
  • Vid adressering av en viss synd eller frestelse, övervinna det onda med något bra. Till exempel, gör något trevligt för någon du älskar istället för att bara berätta för dig själv att stoppa stewing i ilska mot någon annan. Agerar på impulsen för att göra något bra kan distrahera dig från en annars dålig impuls att göra illa mer effektivt än att göra ingenting skulle.
  • Bild med titeln vara fri från sin steg 7
    3. Känna igen allvaret av din egen synd. Vanliga synder bädde sig i en persons liv på ett sätt som gör dem svåra att erkänna. Du kan själv berätta att en viss synd är inget annat än en "dålig vana" och, som sådan, är det inte så allvarligt. Bryta fri från den synden och en syndsliv av synd kan bara hända när du erkänner hur seriösa dina egna synder är.
  • All synd är ond och blir kort av Guds helighet. Detta inkluderar både den littlest lögn och det mest grymma mordet.
  • Addiction supportgrupper frågar vanligtvis sina medlemmar att börja med att erkänna missbruk. En person kan inte lösa ett problem tills han eller hon medger att ha det. På samma sätt kan du bara bryta sig bort från synd genom att erkänna de synder du har begått.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 8
    4. Lova att motstå synden i ditt hjärta. Lova Gud att du avsiktligt kommer att undvika synd och söka gott. Du kommer oundvikligen att röra sig ibland, men avsikt att stanna på rätt väg måste vara fast och sant.
  • Om du inte kan göra så lovar, kan du behöva göra lite själsökning. Om din önskan att motstå synden fortfarande inte är uppriktig och att bristen på uppriktighet får dig att tveka, be till Gud, be honom att ge dig rätt hjärta och sinne att överge din syndiga livsstil och vända sig till ett liv i Anden.
  • Bilden med titeln vara fri från syndens steg 9
    5. Bädda in Guds ord i ditt sinne. En av de största krafterna du har mot synd i ditt liv är Guds ord. Studera skrifterna regelbundet. Ditt mål bör vara renhet av förståelse snarare än bara memorisering.
  • En grundlig förståelse av Guds ord kan hjälpa dig att identifiera synd lättare och förbereda sig för de frestelser och fällor som kan leda dig där.
  • Dessutom kan regelbunden bibelstudie också stärka din tro och göra dig mer medveten om Guds löften. När din förståelse av Guds kärlek ökar, kommer din önskan att älska de saker som Gud älskar att öka, vilket gör det lättare att motstå det som är ont.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 10
    6. Be med uppriktighet och hängivenhet. Be Gud att styra dina steg och hjälpa dig att undvika synd. Be på detta sätt kontinuerligt, oavsett om du aktivt står inför en nuvarande frestelse eller inte.
  • Bön av allt slag är ett användbart verktyg i kampen mot synden, även när du inte specifikt ber för styrka mot frestelsen. Genom bön kan du kommunicera med Gud, vilket gör att du kan växa i ditt förhållande med honom. När din kärlek till Gud fördjupar, kommer ditt intresse för synden vanligtvis att blekna mer effektivt.
  • Del 3 av 3:
    Hantera vardagenGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln vara fri från synd steg 11
    1. Titta på syndens rörelse i ditt liv. Varje person har sina egna svaga punkter, och de svaga punkterna kan variera från person till person. Identifiera din egen genom att leta efter syndar i dina egna handlingar och tankar.
    • Vanliga synder är ofta de svåraste att identifiera, trots att de är de som är mest bekanta med. Med detta sagt kan du vanligtvis hitta dem genom att leta efter tankar och handlingar som driver en kil mellan dig och Gud.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 12
    2. Fly från frestelsen. Testa inte din tro genom att avsiktligt sätta din själ på skadans sätt. När du ser frestelsen som ligger framför dig, undvik det istället för att konfrontera det.
  • I slutändan är målet att undvika synd, så alla steg du kan ta för att nå det målet är bra steg att ta. För detta ändamål är det klokt att undvika frestelsen att synda helt och hållet när det är möjligt, eftersom konfronterande frestelse bara ökar risken för grottning i.
  • Till exempel, om du förberedde en stor tentamen och oavsiktligt fann en kopia av instruktörens svarblad, att hålla på det svaret för den examenens varaktighet, kommer att göra dig mer benägna att använda den. Bortskaffa det eller återvända till instruktören tar bort frestelsen att fuska från dig, vilket garanterar att du inte kommer att göra det.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 13
    3. Gå ensam och gå med andra. Ditt engagemang för ett liv utan synd måste vara en personlig. Mingling med människor som kan hjälpa dig att hålla sig begått kan vara fördelaktigt, men du måste också vara beredd att gå bortsett från mängden.
  • Efter publiken kommer ständigt att få dig i trubbel, även om publiken verkar vara gjord av religiösa eller välmenande människor. Alla är felaktiga. Du måste kunna se och följa den väg som Gud har lagt framför dig oavsett om någon annan följer den eller inte.
  • Å andra sidan kan spendera tid med människor som delar dina övertygelser vara en bra sak eftersom de kan hjälpa dig att hålla dig ansvarig. Du kan också använda dessa mänskliga relationer för att förbättra din förståelse av Gud genom diskussion och kärlekshandlingar.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 14
    4. Ångra sig omedelbart. När du gör synd, ångrar du dig omedelbart och med uppriktighet. Försena inte eller slösa tid på att försöka rättfärdiga dina handlingar. Ursäkter till dig själv och Gud kommer att hindra din förbättring.
  • Även om din själ redan har befriats från den ursprungliga syndens kedjor, kan du bara släppa din anda och samvete av dina egna synder genom att ta dem till Gud och be om förlåtelse. Mitt i ditt ånger bör du också be om styrkan att vända sig bort från samma synd i framtiden.
  • Bild med titeln vara fri från synd steg 15
    5. Vägra att ge upp. Oavsett hur många gånger du faller, måste du plocka dig tillbaka och fortsätta försöka. Kampen mot synden i ditt liv är inte en "en gång" fråga. Det är något du behöver möta under hela ditt liv.
  • Den goda nyheten är att det är en kamp som du inte behöver möta ensam. Gud har befriat din själ från synden och kommer inte att överge dig i dina ansträngningar för att motstå synden i köttet. Den slutliga segern tillhör Gud, och så länge du klamrar på honom, kommer du att uppleva fördelen med den segern.
  • Påminna dig om belöningen som väntar på dig genom att regelbundet meditera på löftet om frälsning som Gud har gjort till dig. Synden kan verka som en mycket tilltalande källa till omedelbar tillfredsställelse, så tänkande bara av det nuvarande ögonblicket kan göra det svårt att motstå synden. Skift ditt fokus till den ännu större källan till tillfredsställelse som väntar på dig i framtiden.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande