Hur man bekänner synder

Söker du omvändelse för alla dina synder? Vill du att vår Herre ska förlåta dig för alla dina överträdelser? Medan inte alla religioner har en formell process för att bekänna dina synder som den romersk-katolska kyrkan är försonement en stor del av många andliga metoder. Oavsett om du vill bara få något av bröstet eller du vill se en präst, är bekänns synder en stor del av många tron.

Steg

Metod 1 av 2:
Undersöker ditt samvete före bekännelse
  1. Bild med titeln Confess Sins Steg 1
1. Ta en ärlig, öppen bedömning av dina synder innan du bekänner. Känd i kyrkan som en "samvetsundersökning," Att reflektera över ditt andliga och moraliskt liv är absolut nödvändigt innan Du hamnar i konfessionell. Gör en anteckning, antingen mentalt eller på ett papper, om de synder du har begått sedan din senaste bekännelse. Var särskilt uppmärksam på de som fortfarande känner sig fräscha, eller att du verkligen vill bekänna. För att starta denna undersökning, ställ två frågor:
  • "På vilka sätt synder jag?"
  • "När misslyckades jag med att göra det bra eller rätt när jag skulle ha?"
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 2
    2. Tänk tillbaka på de synder du har begått sedan din senaste bekännelse. Du bör fokusera på de synder som mest tränger in i ditt sinne. Det sagt, ingenting är för litet för Confessional. Om det väger på din själ, är det dags att släppa ut det i en säker miljö. Tänka på:
  • Förolämpningar, slagsmål eller elakhet till kära.
  • Fusk, även små mängder.
  • Liggande, stjäla eller skada någon för personlig vinning.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 3
    3. Reflektera tillbaka på de goda gärningarna du ignorerade, och de subtila synderna du kan ha begått. Även om du inte gjorde något uppenbart fel, kan vi alla förbättras på de tider vi glömde att göra något rätt. Tänk på hur du har klippt hörn eller ignorerade andra situationer. Kom ihåg, medan bekännelsen handlar om att släppa dina synder, det handlar också om att bli en bättre person som synder mindre i framtiden. Tänk på gånger du inte gjorde något negativt eller positivt och hitta sätt att göra de stunder som är positiva i framtiden.
  • Har du bett varje dag? Känner du dig till Gud?
  • Gör du det minsta för dina nära och kära, eller går du utöver?
  • Tar du det enkla sättet ut, eller tryck dig för att vara en bättre person och tjänare av Gud?
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 4
    4. Tänk på de synder du har begått mot dig själv. Detta är förmodligen den minst minns typen av synd, även om alla går igenom perioder av det i sitt liv. Tänk på de tider du var fylld med självmedlidande, de dagar du lurade dig ur ett livsmål eller lycka, och de tider du missbrukade eller försummade ditt eget välbefinnande. Du måste behandla alla människor med kärlek och respekt - men det måste börja med dig själv.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 5
    5. Se till att du känner faktisk ånger för dina synder. Vet detta: Bekännelse är inte någon mekanisk utbyte, bara in i båsen tvättar omedelbart bort din felaktighet. Om du inte faktiskt känner dig dåligt om vad du har gjort, betyder bekännelse absolut ingenting. Kom ihåg att det här är mellan dig och din Gud - inte bara du och prästen.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 6
    6. Hänvisa till katolska kyrkans guider för personlig undersökning för att hjälpa till att reflektera. Ibland är det bästa sättet att se dina brister att vända sig till en extern källa. Den katolska stiftet publicerades "Provundersökningar" För olika grupper av människor. De innehåller användbara frågor, information om vissa synder och aktuella problem, och perspektiv på de problem du för närvarande står inför. För att börja, kolla in sina guider för:
  • Gifta par
  • Singlar
  • Unga vuxna
  • Barn
  • Metod 2 av 2:
    Bekänna till en präst
    1. Känna skillnaden mellan a "synlig synd" och "mortal synd". I bekännelse, alla dödliga synder krävs för att vara erkänd För att en bekännelse ska vara giltig och för att Gud ska förlåta dina synder. Venial synder är inte skyldiga att vara erkända, men det rekommenderas starkt att du gör det. Venial synder är automatiskt förlåtna efter att ha deltagit i massa.
    • A mortal synd är en mycket allvarlig synd som avslutar ditt förhållande med Gud och kommer att förbjuda dig från att delta i massa på obestämd tid tills du bekänner och ångrar dig. Om du dör med en dödlig synd lämnas orepentant, kommer du att gå till helvetet. För att en synd ska vara dödlig måste alla tre villkor vara uppfyllda (om en av dem saknas, kan ingen dödlig synd vara engagerad):
    1. Synden involverar gravnära. Det betyder att synden är mycket ond och svår och bryter mot de 10 budorden. Exempel på grav synder (synder som är berättigade att vara dödliga om de två villkoren nedan är uppfyllda) är mord, abort, våldtäkt, bedrägeri, missbrukande eller sälja olagliga droger, arson, mobbning, äktenskapsbrott (fusk på din make, fiancee eller pojkvän / flickvän), eller kämpar med någon med avsikt att allvarligt skada dem eller döda dem.
    2. Syndaren måste fullt ut förstå synden som de är på väg att begå är en dödlig synd.
    3. Syndaren väljer att göra det ändå på deras fria vilja.
    • A synlig synd är en mindre synd som kan skada ditt förhållande med Gud, men det är inte tillräckligt för att avsluta ditt förhållande med honom eller skicka dig till helvetet. Men venial synder ger dig inte en "fribiljett" Att göra det kan det eventuellt leda dig att begå en dödlig synd. Gud kan tilldela dig till purgatory, där du tillfälligt kommer att straffas med lidande, men i motsats till helvete är Purgatory tillfälligt och när du fyller i ditt straff, kan du komma in i himlen efteråt. Lyckligtvis är de flesta synder veniella synder (mycket få brott kvalificerar sig som dödliga synder). En venial synd uppstår när:
    1. Synden är liten (involverar inte gravämnen). Exempel på mindre synder stjäl $ 10 från dina föräldrar utan att fråga, shoplifting en flaska koks, bläddra av en annan förare, fuska på ett skoltest, engagera sig i en barkamp och bryta civila lagar om din jurisdiktion. Även om syndaren visste att det var synd och väljer att göra det på deras fria vilja, kan mindre synder inte "Lägg till" att vara dödliga synder, men kan fresta dig att göra det.
    2. Synden involverade gravämnet, men syndaren var antingen inte medveten om att deras handling var en allvarlig sak eller de var tvungna att göra det av någon annan.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 7
    2. Bekämpa din synd i en präst, eller en pålitlig vän, relativ eller myndighetsfigur, när det är möjligt. När du kan, gå till en präst för bekännelse - de har kunskap och färdigheter för att hjälpa dig mest. Medan alla har sin egen speciella koppling till Gud, men de flesta kristna ledare föreslår bekänner synder till en annan. Detta får vikten av bröstet, ger någon att erbjuda vägledning och råd, och låter dig göra saker bättre med hjälp av en vän. Om det inte finns någon präst runt, kommer en betrodd förtroende att göra.
  • Om du har syndat mot någon, borde du först gå och bekänna dem. Göra saker rätt med dem och resten kommer att följa.
  • Bekänner till en annan person är inte en nödvändighet - det rekommenderas bara. Du kan bekänna dina synder ensam till Gud också.
  • Resonemanget för bekännelse finns i Johannes 5:16: "Bekänna dina synder till varandra ... att du kan bli läkt."
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 8
    3. Gå till din lokala kyrka och kolla upp bekänniga timmar. Du kan vanligtvis hitta dem i kyrkans bulletin, på den confessionella dörren, eller genom att fråga en präst eller kyrkans personal.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 9
    4. Börja med ett tecken på korset och en kort bön från prästen. Båda börjar med "I faderns namn, son, etc..." Innan prästen säger några korta ord. Han kan läsa en kort passage, eller han kan säga något i linje med, "Må Herren vara i ditt hjärta och hjälpa dig att bekänna dina synder med sann sorg." När han har slutat tala kan du börja din bekännelse.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 10
    5. Börja din bekännelse genom att be om förlåtelse. Börja med att säga, "Förlåt mig fader, för jag har syndat. Det har varit _________ dag / månader sedan min sista bekännelse." Detta anses vara början på din faktiska bekännelse.
  • Oroa dig inte om orden inte är rätt - fråga om förlåtelse och börjar din sista bekännelse är de viktigaste delarna.
  • Vissa människor föredrar den mindre dömande låter, "Välsigna mig, pappa, för jag har syndat."
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 11
    6. Långsamt, utan rädsla eller skam, berätta dina synder till prästen. Känner inte som att du måste hålla tillbaka, känna sig generad eller ljuga. Ingenting som du säger i en bekännelse kan upprepas utanför Confessional - även om du skulle hota att morda någon (inklusive prästen själv). Poängen av en bekännelse är att observera din själ med hjälp av en annan. Detta heliga förtroendeband, som kallas försegling av konfessionell, är där för att skydda dig och hjälpa dig att öppna dig fritt.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 12
    7. Göra en bestämd inre ansträngning för att flytta förbi dina synder och undvika dem senare i livet. Bestäm vad dessa synder inte ska vara vad du är eller vad du gör, och fördömer dem. Lösa i ditt hjärta eller inre är att du har ångrat och kommer inte att återvända till dem. Detta är ett djupt personligt ögonblick och en som kräver styrka och mod att följa med. Detta är dock varför du kommer till bekännelse efter Undersöker ditt samvete.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 13
    8. Lyssna på prästens svar och diskutera hur man går framåt. Han kommer att befria dig av alla dina synder, och berätta hur mycket Herren älskar dig. Om du behöver, fråga frågor, lägg till små detaljer när det behövs, och engagera sig med prästen. Det här är en konversation, inte några biltvätt, och du borde gärna engagera sig i processen och arbeta genom problem med din präst.
  • I slutet av bekännelsen ger prästen dig en "bot." Detta är en uppgift eller uppgifter som du måste slutföra för förlåtelse.
  • Bild med titeln Confess Sins Steg 14
    9. Utför din böter så fort du kan. Ställ inte av det här. Vad prästen har tilldelat dig att göra, få rätt till det medan andlighetens minne och känslor fortfarande är heta. Penance är ett sätt att ta dig närmare dina synder, vilket hjälper dig att lära av dem. Det är inte straff. När du börjar titta på det som en chans för självförbättring är förmågan att slutföra din böter mycket lättare.
  • Rosary Bön

    Rosary på engelska

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Rosary på latin

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Bekännelse är ett sakrament i både de katolska och ortodoxa kyrkorna. En präst eller pastor kan dock höra från en icke-katolsk, om den begärs, för andlig vägledning.
  • Vanligtvis när du gör din bekännelse, kommer prästen att be dig att be på konitationshandlingen. Det sägs så här: O Min Gud, jag är hjärtligt ledsen för att ha förolämpad dig, och jag avskräcker alla mina synder på grund av dina bara domar: Förlusten av himlen och helvetets smärtor. Men mest av allt, för att de förolämpar dig, min Gud som är så bra och förtjänar all min kärlek. Jag löser fast med hjälp av din nåd för att synd inte mer och för att undvika närmaste tillfälle. Amen.
  • Ett bra sätt att släppa dina flaskor är genom musik. Några bra religiösa sånger är-
  • Bygg Gud då talar vi - Panic! På Discochurch-Fall Out BoyThis är Gospel-panik! på discot

    • Var inte rädd för att bekänna dina synder, prästerna kommer inte att döma dig!
    • Om du känner att det är för sent att bekänna eller Gud aldrig kommer att förlåta dig, faller du för Satans fälla. Kom ihåg att Satan kommer att försöka skilja dig från Gud så låt honom inte. Gå till bekännelse efter synd, Satan hatar det När syndare bekänner för att han har förlorat. Gud är på ditt lag, oavsett hur äckligt den dödliga synden kan vara, ingenting kommer att få Gud att sluta ta hand om oss. Efter att ha förlåtits har du besegrat Satan och vann tillbaka din biljett till himlen.

    Varningar

    När du bekänner dina synder måste du bekänna Allt av dem, och inte avsiktligt utelämna några synder. Annars kommer Gud inte att förlåta någon av dina synder.

    Saker du behöver

    • En rosenkrans.
    • En bönbok.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande