Hur man försvarar hängivenhet till jungfru maria

Gud, vår himmelske Fader skänkte på Jungfru Maria Den största välsignelsen han någonsin kunde ge till någon av hans mänskliga varelser, när han valde henne att vara moder till sin gudomliga son. Kristus själv, helgade Maria som sin kyrka, när hon stod vid korsets fot, under hans korsfästelse.Katolska och ortodoxa kristna är med rätta att hedra och revere Maria som den största av alla Guds heliga. De flesta protestanter (med det noterade undantaget för den anglikanska kyrkan, och ganska möjligen den lutherska kyrkan), anklagar oss av idolatry, för vår marian hängivenhet.

Steg

  1. Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 1
1. Vet vad dyrkan faktiskt är. Mycket få personer gör, varför protestanter anklagar katoliker och ortodoxa att bryta det första budet, med vår vördnad för Maria. Hade de alla veta skillnaden mellan verklig dyrkan och vördnad, de skulle fortfarande vara hedra vår välsignade mor idag.Tillboten är att ge uppoffringar eller erbjudanden. När en protestant diskuteras med dig, be honom / henne att berätta vad dyrkan är. Sedan berätta för dem att det är att ge erbjudanden, etc. Massens offer erbjuds ensam. Inte Maria eller någon annan helgon. Även om en kyrka är uppkallad till ära av Maria eller någon annan helgon, erbjuds massan till Gud bara.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 2
    2. Vördnad till heliga personer spelar en viktig roll i alla religioner. Notera hur Muhammad är hedrad och vördad i islam, och ändå dyr muslimer inte honom. Detsamma med Abraham och / eller Moses i judendom, och Guru Nanak och alla efterföljande guruer i Sikhism. Peka ut det till våra protestantiska bröder.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 3
    3. När protestanterna kallar Maria en syndare, påpeka dem att hon kallas "full av elegans" av ängeln i Luke Kapitel 1. Det betyder att hon inte hade någon synd!!! De kommer att citera följande bibliska argument för att bevisa sin punkt: romare kapitel 3, såväl som när Mary kallar Guds Frälsare i Lukas kapitel 1, och även när hon partierar i en reningsceremoni i Lukas kapitel 2.För romare, förklara för våra protestantiska vänner som st. Paulus försökte lära sina läsare att inte döma på andra.Maria kallade Gud sin Frälsare, för att han räddade henne från att falla i synd. Utmana också våra protestantiska vänner: Eftersom de hävdar att Maria var en syndare, fråga dem vad som var "denna synd" att hon begick. Om de säger "Det är mellan henne och Gud," berätta för dem att de är de som gör anklagelsen, och därför borde kunna ange vad hennes synd var.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 4
    4. När de argumenterade mot Marias antagande i himlen, påminna dem om att både profeterna Elijah och Enoch båda antagits till himlen också. Varför skulle en sådan ära given till dessa 2 profeter vara för bra för att ge till Maria också?
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 5
    5. När protestanterna hävdar att de olika framträdandena i Maria i olika delar av världen (t.ex Lourdes, Fatima, etc.) är verkligen tricks av djävulen, påminna dem om att både Elia och Moses dök upp vid transfigurationen. Berätta för dem att om Apparitions of Mary verkligen är från djävulen, så var det också Moses och Elijah vid transfigurationen. När de försöker hävda att det är en annan fråga, återställer det fast, att om utseenden av Maria verkligen är djävulen i förklädnad, så var det för Elijahs och Moses på transfigurationen.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 6
    6. Protestanter citat Jeremiah kapitel 7, vers 13, när han minskar Israels barn som dyrkar månen som "himlens drottning," och hävdar att när vi kallar Mary "himlens drottning," Det är samma sak. Berätta för dem nej det är det inte. De dyrkade (** erbjuder offer **) till månen. Dessutom, någon annanstans i Gamla testamentet, i Psalms, finns det en vers som säger "Drottningen sitter vid din högra hand, arrayed i guld (Psalm 45). Ge dem detta citat, varje gång de citerar Jeremiah kapitel 7.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 7
    7. Protestanter kommer att citera st. Lukas kapitel 11, där Kristus berättar för en kvinna "Välsignade är de som hör Guds ord och behålla det," Efter att hon gråter ut "Välsignad är den livmoder som borra dig och de bröst som du vårdade." De tycker att Kristus avvisade vördnad för sin mamma. I verkligheten välsignade Kristus sin mamma, och inte den här kvinnan. Vad den här kvinnan ropade skulle vara motsvarande att någon säger idag, "Wow!!! Din mamma borde verkligen vara stolt!!!" Berätta för dem att st. Luke kapitel 11, stöder hängivenhet till Maria. Minskar inte det.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 8
    8. Protestanter tycker att Maria och St. Josef hade andra barn förutom vår Herre. De citerar alla gånger vår Herres "bröder," nämns. Berätta för dem att ordet för bror och ordet för första generationens kusin var detsamma i antika grekiska och pekade på dem som James "vår Herres bror," kallas "Alpheus son," i evangelierna. Också, som hänvisar tillbaka till när Kristus invigde Maria som hans kyrka, gjorde han det genom att ge henne till vård av st. John. Det innebar att det inte fanns några andra barn i den heliga familjen att ta hand om Maria.
  • Bild med titeln Försvara hängivenhet till Jungfru Maria Steg 9
    9. Hängivenhet till Maria och de heliga går tillbaka till de kristna kyrkans historia. Även de protestantiska reformatorerna, som Martin Luther venerat Mary. Det har snarare bara varit under de senaste hundra åren, att människor har blivit rädda för att hedra Maria. Fråga hur kan kristna har varit så fel, för väl över tusen år och framåt?
  • Rosary Bön

    Rosary på engelska

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Rosary på latin

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Unbeknownst till protestanter som citerar st. Luke kapitel 11, är att det speciella gospelkapitlet har lästs på festdagar som hedrar Maria.
  • Satan och hans minions *** hatar *** hängivenhet till Guds moder!!!
  • Mary får mer adulation och exultation från muslimer än vad hon gör från den genomsnittliga protestanten!!!
  • Mary föddes också utan att den ursprungliga synden ser som hon var med Gud från det ögonblick som hon var tänkt på hennes antagande i himlen.
  • Varningar

    Många protestanter kommer fortfarande inte att acceptera hängivenhet för att Maria är inneboende i Kristi dyrkan.
  • Avunds av de andliga gåvorna som ges till andra är en av synderna mot den Helige Ande!!!
  • Saker du behöver

    • En helig bibel
    • Kyrkans skrifter
    • Skrifterna av de protestantiska reformatorerna på Maria
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande