Hur man bestämmer fraktkostnader

Frakt är ofta en dyr strävan. Saker som förpackning, vikt och porto påverkar alla fraktkostnader och lägger upp över tiden. Oavsett om du räknar ut hur mycket det kostar att skicka något, beställa paket online, eller bestämma hur mycket att debitera kunder, är det en bra idé att räkna ut fraktkostnader i god tid.

Steg

Metod 1 av 3:
Att räkna ut kostnaden för att skicka ett paket
  1. Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 1
1. Ta hänsyn till förpackningen. Den typ av förpackning du använder påverkar kostnader. Ljusförpackning tenderar att vara billigt. Mindre lådor lägger till en dollar till fraktkostnader, medan ljuskuvert lägger till cirka 25 cent. Men med en större låda kan kosta upp till $ 5. Medan du inte kan känna till den exakta kostnaden tills debiteras på postkontoret kan dessa riktlinjer hjälpa dig att bestämma en grov uppskattning.
  • Till exempel, om du skickar en större låda, lägg till en beräknad $ 5 på dina övergripande fraktkostnader.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 2
    2. Väga ditt objekt. Om du har en skala hemma, väga ditt föremål först. Se till att du väger paketet när du skickar ut det. Vikten, förutom annan information, kan skrivas in i en online-kalkylator som hjälper dig att uppskatta en grov fraktkostnad. Jot det ner och samla annan information innan du använder en online-kalkylator.
  • Använd en online-kalkylator i samband med rederiet du använder. Om du skickar via FedEx, använd till exempel en räknare på deras hemsida.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 3
    3. Figur ut porto. Porto varierar beroende på vilken typ av paket du skickar och ditt tillstånd. Du måste använda en individuell online-kalkylator tillgodoses ditt tillstånd för att bestämma en porto uppskattning. Du anger information som din postnummer och den typ av paket du skickar. Därifrån får du en prisuppskattning för porto.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 4
    4. Ange din information till en online-kalkylator. Du kan hitta räknare online för att hjälpa dig att bestämma fraktkostnader. Försök hitta en räknare via den postbärare du använder. Till exempel, om du använder UPS, använd deras online prisberäknare. Ange den information du samlat, till exempel paketets vikt, för att få en övergripande kostnadsberäkning.
  • Kom ihåg att priserna kan variera när du anländer till postkontoret. Budget för att eventuellt betala lite extra i fraktkostnader.
  • Metod 2 av 3:
    Bestämning av fraktkostnader för din webbutik
    1. Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 5
    1. Redogörelse för hantering. Om du har arbetare som hanterar dina objekt före frakt, kom ihåg att ta hänsyn till detta när du bestämmer fraktkostnader. Hur lång tid tar det för att paketera objekten och vad betalar du dina arbetare? För att räkna ut hanteringskostnader, multiplicera hur länge det tar dina anställda att paketera saker och dela det med 60. Sedan multiplicera det med sin timlön. Detta borde ge dig den genomsnittliga kostnaden för hantering per objekt.
    • Till exempel, säg att dina anställda tar 15 minuter att paketera och skicka ett objekt. Dela det med 60 för att få .25. Om du betalar dina anställda $ 10 per timme, flera som av .25 för att få $ 2.50. Det betyder att dina hanteringskostnader är $ 2.50.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 6
    2. Utvärdera kostnaden för förpackning. Tänk på vilken typ av förpackning du använder. Större lådor kan kosta upp till $ 5 för att skicka, medan små kuvert kostar bara 25 cent. Lätta lådor kostar i allmänhet en dollar. Faktor Dessa kostar när de räknar ut dina grova fraktkostnader för dina föremål.
  • Senare, som du bestämmer mellan en beräknad eller fast takt, kan du bestämma vilken bit av förpackningskostnader du ska vidarebefordra till dina kunder.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 7
    3. Väg dina föremål. Om du inte redan har en skala hemma, köp en. Väg dina föremål och använd sedan en online-kalkylator för att bestämma hur mycket du debiteras baserat på din operatör och objektets vikt.
  • Var noga med att väga dina föremål i deras förpackning.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 8
    4. Använd en beräknad vikt för lätta föremål och specialfrakt. En beräknad hastighet innebär att du skulle ladda kundernas frakt baserat på faktorer som produkttyp, vikt och så vidare. En beräknad ränta har båda fördelarna och nackdelarna du bör tänka på innan du antar det.
  • Använd en beräknad vikt om du säljer lätta föremål och / eller erbjuder olika leveransmetoder (I.e., Standard frakt, två dagars frakt, övernattning). Lätta saker kostar mindre att skicka, så fraktkostnaderna kommer inte lägga till mycket för kundens faktura, och människor är villiga att betala mer för snabba tjänster.
  • Beräknade fraktkostnader har viss nackdel. Om dina fraktsatser är dyra kan kunderna överge sina föremål vid kassan när deras fraktkostnader beräknas. Fasta priser tenderar att göra mer försäljning.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 9
    5. Använd en fast ränta för att öka försäljningen. En fast takt betyder att du tar ut ett pris för frakt, oavsett objektets vikt, förpackning och så vidare. Du borde veta den genomsnittliga fraktkostnaden för dina föremål. Till exempel, om artiklar kostar omkring $ 8 för att skicka, är en fartygsavgift på $ 4 rimlig.
  • Flathastigheter minskar sannolikhetskonsumenterna kommer att överge sina föremål vid kassan. Kunderna känner till fraktkostnader i förväg och kommer att redogöra för dessa kostnader när de gör inköp.
  • Den främsta nackdelen med en fartygsavgift är att du förlorar lite vinst. Men eftersom schablon i allmänhet genererar mer försäljning, kan de extra pengarna sminka för detta.
  • Metod 3 av 3:
    Bestämning av fraktkostnader för leveranser
    1. Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 10
    1. Granska en webbplatss leverans och hanteringspolicy. Det bästa sättet att ta reda på hur mycket frakt kommer att kosta är att granska en butiks riktlinjer. Företagets webbplats bör förklara om fraktpriserna är platta eller beräknade så att du kan få en känsla av hur mycket du ska betala i frakt.
    • Vissa butiker kan ge en online-kalkylator så att du kan bestämma dina potentiella fraktkostnader innan du beställer.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 11
    2. Var uppmärksam på olika priser baserat på hastighet. Många butiker tar ut en extra avgift för snabbare leveranser. Medan något standard frakt kan vara gratis eller bara med en liten laddning, kan vissa butiker debitera en stor avgift för två dag eller övernattning.
  • Bild med titeln Bestäm fraktkostnaderna Steg 12
    3. Se om fraktkostnaderna varierar baserat på objekttyp. Fraktpriserna varierar ofta beroende på vilken typ av objekt du beställer. När du granskar en butiks policy, se om fraktkostnaderna varierar beroende på. Dyra, brytbara föremål, som elektronik, kan komma med extra avgifter.
  • Detta är särskilt viktigt när du beställer från stora detaljhandelsplatser, som Amazon, som säljer ett brett utbud av objekt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande