Hur man köper en mobiltelefon

Dessa dagar, att ha en mobiltelefon är nästan inte ens en lyx längre-det är ganska mycket en nödvändighet! Med så många mobiltelefonbärare och återförsäljare kan det känna sig överväldigande för att försöka hitta det bästa sättet att köpa en. För att kunna skära genom röran har vi svarat på några av de vanligaste frågorna som människor har om att köpa mobiltelefoner så att du kan göra det bästa valet för dig.

Steg

Fråga 1 av 9:
Kan jag köpa en mobiltelefon utan en plan?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 1
1. Ja, du kan köpa en olåst telefon utan en plan. Om du inte vill skriva ett kontrakt och betala en månadsavgift för att köpa en telefon, behöver du inte. En låst mobiltelefon är en som innehåller ett SIM-kort och fungerar bara i en specifik mobiltelefonens nätverk. En olåst telefon är inte knuten till ett visst nätverk och du kan använda den med någon operatör som du väljer.
  • När du köper en låst telefon äger du det också direkt. Du behöver inte betala några extra avgifter eller underteckna ett långt kontrakt. Det är din!
  • Att välja en olåst telefon ger dig också fler alternativ eftersom du inte är begränsad till de telefoner som en specifik bärare ger.
Fråga 2 av 9:
Var kan jag köpa en ny olåst telefon?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 2
1. Du kan köpa nya olåsta mobiltelefoner på de flesta elektronikhandlare. Stora leverantörer som Best Buy och Walmart säljer helt nya olåsta telefoner som du kan köpa och använda med vilken mobiltelefonbärare du vill ha. De erbjuder också ett brett urval, inklusive de senaste smartphonesna. Besök en lokal butik för att se vilka alternativ de erbjuder och väljer en som passar dina behov.
  • Du kan till exempel köpa de senaste iPhones, Moto G7-makten och Samsung Galaxy vid många av de stora återförsäljarna.
Fråga 3 av 9:
Behöver jag ett SIM-kort för en olåst telefon?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 3
1. Ja, du behöver ett SIM-kort på det nätverk du väljer. Du kan välja vilken operatör du gillar för din olåsta telefon. Men du måste installera ett SIM som tillhandahålls av transportören för att kunna använda sitt nätverk för att ringa, skicka texter och använda dina data. Välj en operatör och kontakta dem sedan eller besök en fysisk butik för att installera ett SIM-kort du kan använda.
  • Om du till exempel väljer att använda ett företag som Boost Mobile kan du kontakta dem och de skickar ett SIM-kort eller du kan besöka en av sina butiker och ha en anställd installera en för dig.
Fråga 4 av 9:
Kan jag köpa en mobiltelefon online?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 4
1. Ja, du kan köpa olåsta telefoner eller telefoner från en bärare online. Om du vill köpa en telefon från en av de stora mobiltelefonerna kan du besöka deras hemsida, välja en telefon och få den skickad till dig. Många bärare kan till och med avstå från fraktkostnader och erbjuda erbjudanden för kunder som byter från andra bärare och köpa nya telefoner på månatliga betalningar. Om du vill köpa en olåst telefon, finns det många online-återförsäljare som säljer dem inklusive köp, Amazon, Walmart och eBay.
  • Till exempel, om du vill köpa en telefon från ett företag som Sprint, Verizon eller AT & T, kan du besöka deras hemsida och beställa en.
  • Om du köper en smartphone från en mobiltelefonbärare, kommer många med en inbyggd installationsguide som kommer att gå dig steg-för-steg genom aktiveringsprocessen.
  • När du köper en olåst telefon online måste du välja en operatör för att börja använda det OT Ringa samtal.
Fråga 5 av 9:
Vilka är de bästa telefonerna på marknaden just nu?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 5
1. Samsung Galaxy och iPhone är de bästa telefonerna i 2021. Med de flesta funktioner, bästa batterilivslängden, snygg design och högkvalitativ kamera, är Samsung Galaxy S21 den bästa övergripande telefonen där ute. IPhone 12 Pro och 12 Pro Max är de mest kraftfulla iPhones hittills och de har nästan alla samma funktioner som Samsung Galaxy S21, men de är dyrare. För priset på en iPhone 12 Pro kan du köpa en Samsung-telefon med en större skärm och mer lagringsutrymme. Men de är fortfarande bra telefoner.
  • Det finns också äldre modeller av Samsung-galaxer och iPhones som har alla samma funktioner, de kommer inte att ha lika högkvalitativa av en kamera eller operativsystem.
Fråga 6 av 9:
Vad är den bästa billigaste smarttelefonen?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 6
1. Google Pixel 4a är den bästa övergripande prisvärd smartphone för 2021. 4a har alla funktioner i smartphones som iPhone eller Samsung Galaxy, inklusive alla appar och tillgänglighetsalternativ. Det har också en högkvalitativ kamera som kan ta bilder som är lika kvalitet som telefoner 3 gånger priset. På $ 350 USD helt ny, det är svårt att slå bang för pengarna som 4a levererar.
  • Det har också ett snabbt operativsystem och batteriladdningen varar en hel dag, så du kommer inte ständigt leta efter en laddare.
Fråga 7 av 9:
Vilken mobiltelefonbärare är bäst?
  1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 7
1. T-Mobile, Verizon, och AT & T är de bästa större bärarna. När det gäller de bästa planerna, priserna och kundservice är T-Mobile det bästa övergripande av alla de stora telefonbolagen. Verizon och AT & T erbjuder högkvalitativa nätverkshastigheter och bra planer, men deras obegränsade planer kan vara på dyr sida och deras "5G" -hastigheter kan vara begränsade till att välja områden. I slutändan är den bästa bäraren för dig den som uppfyller dina mobiltelefonbehov.
  • Till exempel, om du inte behöver en obegränsad plan, kanske du kan få en billigare plan på Verizon än med T-Mobile.
  • 2. Synlig, mynta och tunnelbana av T-Mobile är de bästa rabattbärarna. Om du inte letar efter en dyr plan med en av de stora bärarna, finns det en mängd alternativa företag du kan använda. Företag som synliga och mynta får inte ha alla de större företagen, men du kan få obegränsat tal och data för en mycket billigare skattesats. Om du letar efter den bästa mobiltjänsten för den billigaste priset, erbjuder Metro av T-Mobile (tidigare Metropcs) planer så låga som $ 15 USD per månad.
  • Med några av de alternativa företagen kan din lasthastighet sakta ner om nätverket är tungt överbelastat.
  • Fråga 8 av 9:
    Vad är det billigaste stället att köpa en telefon?
    1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 9
    1. Amazon är nästan alltid det bästa stället att hitta en billig telefon. Besök webbplatsen, kör en sökning efter mobiltelefoner och se vad de har tillgängliga. Du kan även sortera efter det billigaste priset för att titta igenom de mest prisvärda alternativen. Välj och betala för telefonen som passar dina behov och det kommer att skickas direkt till ditt hem.
    • Amazon erbjuder också både nya och använda eller renoverade telefoner.
    • Inköp från Amazon innebär också att du har kundsupport samt möjlighet till återbetalning eller ersättning om telefonen du får inte fungerar.
    Fråga 9 av 9:
    Går några mobiltelefonföretag gratis telefoner?
    1. Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 10
    1. Ja, många bärare erbjuder diskonterade eller fria telefoner med en plan. Företag som Samsung, Verizon och Sprint erbjuder ofta äldre modelltelefoner till mycket rabatterade priser och ibland även gratis. Telefonerna kan vara äldre eller de kan ha begränsade funktioner, men om du letar efter det mest prisvärda sättet att få en telefon, köpa en plan från en operatör som erbjuder gratis telefoner kan vara vägen att gå.
    • Företag som Google Fi, Cricket och Pure Talk erbjuder ofta gratis telefoner för att locka dig att byta till dem.
    • Kostnaden för mobiltelefonplaner varierar från företag till företag. Till exempel kan vissa kosta cirka $ 60 USD för en obegränsad plan med data, medan andra kan erbjuda en talbar plan för $ 45 USD.

    Tips

    Gamla mobiltelefoner måste kasseras korrekt. När du köper en ny telefon, överväga att återvinna din gamla telefon! Leta upp ett återvinningsföretag eller ett centrum i ditt område som accepterar mobiltelefoner.

    Varningar

    Var försiktig med att köpa begagnade mobiltelefoner från webbplatser som eBay. De kunde vara skadade eller funktionsfel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande