Hur man köper saker på ebay

eBay är en online-auktionswebbplats där du kan köpa ett brett utbud av varor för under marknadsvärde. När du köper objekt på eBay har du två stora alternativ: Du kan lägga ett bud på ett objekt och vänta med att se om du har vunnit en gång auktionen slutar, eller du kan använda "Köp det nu" Alternativ, att köpa saker direkt. Båda köpmetoderna är ganska enkla, men det finns fortfarande några tips och tekniker du borde veta, särskilt när det gäller budstrategier. Läs vidare för att få reda på mer.

Steg

Metod 1 av 4:
Bli bekant med eBay
  1. Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 1
1. Ställ in ett konto. Det första du behöver göra för att börja shoppa på eBay är att ställa in ett konto. Du kommer inte att kunna köpa eller sälja objekt utan att skapa ett konto. Gå till ebay.com och klicka på länken till "Registrera" På det övre vänstra hörnet på sidan. Du kommer att bli ombedd att skriva in ditt fullständiga namn och e-postadress, tillsammans med att skapa ett eBay användarnamn och lösenord. Du kommer då att skickas ett bekräftelsemail som du måste öppna för att aktivera ditt konto. Nu är du redo att börja shoppa!
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 2
    2. Sök efter ett objekt. Du kan söka efter ett specifikt objekt på eBay genom att skriva ett sökord i sökrutan längst upp på hemsidan. Alternativt kan du bläddra igenom listan över kategorier - som har allt från mode, till elektronik, till hemmet - för att se vad som erbjuds. En lista över alla pågående auktioner visas, som du kan bläddra igenom för att jämföra.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 3
    3. Börja små. Om det är första gången gör ett köp en eBay, är det lämpligt att engagera sig i några lågpris auktioner först, så du kan få en känsla för hur webbplatsen fungerar utan att oroa sig för att spendera stora summor pengar. Lära sig att bjuda smart och framgångsrikt är en färdighet, som du behöver träna för att bli bra på.
  • Metod 2 av 4:
    Välja dina inköp klokt
    1. Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 4
    1. Jämföra priset. När du köper ett objekt på eBay, se till att du har grundligt undersökt objektet innan du lägger ett bud. Slå upp marknadsvärdet och söka efter liknande föremål på auktion och titta på vilka priser de säljer för. På det här sättet får du en bra uppfattning om att gå tillbaka för ett visst objekt, så du kommer att känna igen ett genuint bra fynd när du ser en. Ta dig tid att göra din forskning och fatta välgrundade beslut innan du köper.
    • Tänk dig hur arg du skulle vara om du rusade till att köpa en klocka för $ 50 (tänker det var en utmärkt affär) bara för att se samma klocka sälja för $ 30 per vecka senare.
    • Vad du än gör, rusa inte in i ett köp bara för att du tycker att det kan vara din enda möjlighet att köpa - med undantag för mycket sällsynta samlarobjekt, kommer de flesta försäljningsartiklar att dyka upp igen och igen på eBay.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 5
    2. Titta på säljarens återkopplingsresultat. En gång av de viktigaste sakerna du behöver tänka på innan du gör en transaktion på eBay är säljarens återkopplingsbedömning. Effektiviteten, öppenheten och trovärdigheten hos säljaren kan göra en stor inverkan på om din köpupplevelse på eBay är positiv eller negativ. Varje säljare har ett återkopplingsresultat, som de får baserat på recensioner av eBay-kunder som tidigare har köpt saker från dem. Denna information är tillgänglig på beskrivningssidan för objektet som ska säljas, i övre högra hörnet.
  • Huruvida säljarens feedback är bra eller fattig bör informera ditt beslut om att köpa objektet. Om betyget är fattigt, köper du objektet på egen risk. Även om det är ovanligt, är det möjligt att säljaren kan skicka dig ett trasigt eller felaktigt föremål, eller misslyckas med att skicka objektet alls.
  • Du kan också läsa recensioner av varje säljare på deras återkopplingssida, skrivet av tidigare köpare. Detta kommer också att bidra till att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig när du köper ett objekt från dem.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 6
    3. Läs beskrivningen noggrant. För att spara tid och krångel är det viktigt att du läser beskrivningen av varje objekt mycket, mycket noga, för att se till att det är exakt vad du letar efter. Vissa bilder eller titlar kan lura (vare sig avsiktligt eller på annat sätt) och du kan bli lurad i att köpa fel sak. Se till att du läser hela beskrivningen noggrant, letar efter några nämnder av brister eller problem med objektet.
  • Kom ihåg att om du är besviken över villkoret för ditt föremål när det kommer, trots att bristerna klart noterades i objektets beskrivning, kommer du att inte ha någon att skylla, men själv. I den här situationen kan det vara mycket svårt att ordna en avkastning och säljaren kommer inte att vara lycklig.
  • Exempel på saker att se upp för att inkludera om objektet är nytt eller använt, oavsett om det kommer i sin ursprungliga förpackning, och om det innehåller några nödvändiga extras (batterier, laddare mm.) Var försiktig med mycket vaga eller förvirrande beskrivningar, eftersom det inte finns en ökad risk att varan inte kommer att vara vad du förväntar dig.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 7
    4. Titta på fraktkostnaderna. Fraktkostnader är en annan kostnad som du kommer att behöva faktor på kostnaden för att köpa saker på eBay. Det är mycket viktigt att kontrollera fraktkostnaden innan du köper, eftersom många köpare får fångas av mycket låga försäljningspriser som balanseras av orimligt höga fraktpriser. Av den anledningen behöver du alltid fakturera fraktkostnader i det totala priset på ditt föremål. Fraktinformationen bör anges tydligt under försäljningspriset på objektet.
  • Om du inte är nöjd med fraktkostnaden på objektet, bör du inte bjuda på det. Det är mycket orättvist på säljaren att begå att köpa objektet, sedan vägra att betala höga fraktkostnader. Om du verkligen vill hitta en kompromiss, meddela säljaren innan överens om att köpa objektet, för att se om en lösning kan hittas.
  • Du måste också kolla vilken plats säljaren är frakt från och var de är villiga att skicka till. Detta är särskilt viktigt om du köper från en internationell plats, eftersom vissa säljare kommer att vägra att skicka utanför sitt eget land. Denna information är tillgänglig under fraktkostnaderna.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 8
    5. Meddela säljaren om du har några frågor. God kommunikation mellan köparen och säljaren kan omvandla någon köpupplevelse från fattiga till utmärkt. De flesta högkvalificerade säljare kommer att vara mycket lyhörda mot eventuella frågor eller frågor som du kanske har om själva objektet, fraktmetoden och avgifterna och betalningsmetoden.
  • För att meddela säljaren, rulla ner objektets sida tills du når "Fråga och svar" Box under objektets beskrivning. Det kommer att finnas en länk med titeln "Ställa en fråga" som du kan klicka på för att meddela säljaren.
  • Du bör se till att du har alla rätt information om säljarens föredragna betalningsmetod och returpolicy innan du köper. Om den här informationen inte levereras på objektsidan, fråga säljaren direkt.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 9
    6. Klicka inte på "Köp det nu" eller "Lägga bud" Knapp tills du är säker. Vad många nya köpare inte inser är det genom att klicka på antingen "Köp det nu" eller "Lägga bud" knappen, de förbinder sig att köpa objektet och det går inte tillbaka. När du har slagit någon av dessa knappar laddas säljaren automatiskt en avgift av eBay för deras användning av webbplatsen, så de kommer inte vara glada om du försöker tillbaka ur försäljningen.
  • I vissa fall kan situationen lösas om du har en legitim anledning att stödja försäljningen och du meddelar säljaren omedelbart en avbokning. Du kan behöva täcka kostnaden för avgiften de redan har betalat, men åtminstone kommer du inte att bli tvungen att köpa ett objekt du inte vill ha.
  • Om du inte har en legitim anledning att säkerhetskopiera av försäljningen och helt enkelt vägra att betala för varan, har säljaren rätt att öppna en icke-betalande budgivare mot dig. Detta kan leda till att ett obetald objekt strejk placeras på ditt konto, vilket kommer att avskräcka framtida säljare och köpare från att göra affärer med dig. Om du får tre av dessa strejker, kommer eBay att avbryta ditt konto.
  • Metod 3 av 4:
    Gör ett köp
    1. Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 10
    1. Använd "Köp det nu" alternativ. Om ett objekt ger dig en "Köp det nu" Alternativ, du kommer att kunna kringgå auktionsprocessen och köpa objektet omedelbart. Priset av "Köp det nu" Föremål som varierar ganska mycket - beroende på säljarens strategi:
    • Ibland "Köp det nu" Priset kommer att vara mycket lågt - det här är när säljaren försöker bli av med föremålet bråttom, så de säljer det till ett lägre än genomsnittspriset. Du kan få några bra erbjudanden med hjälp av "Köp det nu" Alternativ, men dessa saker blir knäppta snabbt, så du måste agera snabbt för att utnyttja dem. Ett bra sätt att hantera detta är att ställa in e-postmeddelanden, där eBay meddelar dig när ett visst objekt blir tillgängligt för omedelbar inköp.
    • Å andra sidan, "Köp det nu" Priset kan ofta vara högre än det genomsnittliga budpriset. Det beror på att säljare räknar med köpare som behöver särskilda saker i bråttom och är inte villiga att vänta de flera dagar som krävs för att bjuda på en auktion. Så om du inte är Hänt är det viktigt att du gör din forskning för att ta reda på det genomsnittliga försäljningspriset för ett visst föremål innan du köper det med "Köp det nu".
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 11
    2. Lägg ett bud. Om "Köp det nu" Alternativet är inte tillgängligt, eller om du hoppas kunna få en bättre affär på ett objekt, du kan använda eBays innovativa online budgivningssystem. Budgivningssystemet är väldigt enkelt, allt du behöver skriva in maximalt belopp att du skulle vara villig att betala för ett objekt. eBay kommer då att jämföra detta belopp till anbud av andra potentiella köpare och kommer att öka ditt bud inkrementellt varje gång du är utbjudna. De kommer ständigt att höja ditt bud tills de når maximalt belopp.
  • eBay kommer bara att höja priset på ditt bud tillräckligt högt för att överbjuda andra potentiella köpare. När de når ditt maximala belopp, och auktionen fortfarande körs, måste du antingen acceptera nederlag eller höja ditt maximala bud.
  • När du har lagt ett bud finns det inget sätt att dra tillbaka det. Om du vinner auktionen kommer du att vara skyldig att köpa objektet. Om du vägrar, kommer du att möta sanktioner från eBay och kan till och med få ditt konto avstängd.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 12
    3. Kontrollera statusen för ditt bud. Notera hur mycket auktionen ska springa och kolla tillbaka regelbundet för att se hur ditt bud gör det. När auktionen slutar får du en e-postmeddelande från eBay som informerar dig om du vann objektet eller inte. Om du gjorde det kommer e-posten också att ge instruktioner om vad du ska göra nästa.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 13
    4. Betala. Nästa steg är att slutföra din betalning för objektet. Du kan nå betalningssidan genom att klicka på "Betala nu" länk, som finns på "Granskningsorder" sida, på bekräftelsemeddelandet, på listningssidan och på "Köphistorik" sida på min ebay. De lönsamma betalningsalternativen bestäms av säljaren, och medan de flesta kommer att acceptera betalning med kreditkort eller via Pay Pal, kommer vissa säljare att begära betalning med check, postanvisning eller banköverföring.
  • Aldrig Skicka pengar till en säljare i posten. Det kan eventuellt gå vilse eller stulna, eller säljaren kan hålla den och vägra att skicka dig ditt föremål.
  • Du bör göra din betalning så snabbt som möjligt efter att ha vunnit auktionen, en säljare har rätt att öppna ett obetald objektfall om du misslyckas med att betala för objektet efter så lite som två dagar.
  • När du anger din leveransinformation, dubbelkontrollera den för att se till att alla detaljer är korrekta. Om informationen är felaktig och varan skickas till fel adress är du den på fel.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 14
    5. Ge din säljare feedback. När du har fått ditt föremål kan du betygsätta säljaren baserat på om du hade en positiv eller negativ upplevelse. eBay uppmuntrar dig att lämna feedback eftersom det skapar förtroende mellan köpare och säljare och förbättrar den övergripande kundupplevelsen. Du kan lämna feedback genom att gå till "Feedbackforum" på eBay-webbplatsen och klicka på "Lämna feedback" länk på höger sida av sidan.
  • Medan feedback uppmuntras är det lämpligt att kontakta en säljare direkt om några negativa erfarenheter innan du ger dem ett dåligt betyg. De flesta säljare kommer att göra sitt bästa för att nå en lösning som är behaglig för er båda - om det ger återbetalning eller någon annan form av ersättning. Din dåliga erfarenhet kan ha varit på grund av oförutsedda omständigheter eller ett enkelt mänskligt fel, så det är bäst att ge säljare fördelarna med tvivel innan de slingar dem på forumet.
  • När du ger feedback kan du betygsätta din upplevelse som positiv, neutral eller negativ, samt ge en mer detaljerad säljare recension. Försök att vara så saklig och informativ som möjligt och undvika att göra några offensiva eller personliga kommentarer, eftersom det kan avskräcka andra människor från att sälja till dig.
  • Metod 4 av 4:
    Mastering Budgivningsstrategier
    1. Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 15
    1. Bud med udda siffror. För det mesta, när människor satsar, håller de det till ett fint runda nummer, som $ 50 eller $ 300. Men dina chanser att vinna ett bud kan dock ökas kraftigt om du använder udda figurer istället, till exempel $ 50.03 eller $ 301.87. På så sätt kan du vinna en auktion genom att bara betala en extra fåtal cent än nästa högsta budgivare.
    • Till exempel, om du lägger ett bud på $ 150.97 På en möbel kan du vinna auktionen över någon som ställde ett runt bud på $ 150.00. Du får ditt soffbord, men du var tvungen att spendera en extra 97 cent att göra det.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 16
    2. Bud på strategiska tider. eBay är travlast vid specifika tider på dagen, och vid dessa tillfällen finns det fler människor som bjuder på varje enskild auktion. Således, om du kan bjuda under webbplatsens tystaste timmar, ökar du dina chanser att vinna fler bud. eBay får mest trafik under öppettider på vardagar och på kvällen, på östra standardtiden. Det är på det tystaste i morgonens tidiga timmar, runt klockan 1 till 2 am.
  • Du kan dra nytta av detta faktum, särskilt om du bor i en tillmötesgående tidszon, om du lägger dina bud medan alla östkusten sover. Överraskande, många auktioner slutar under de tidiga timmarna på morgonen, så du har gott om saker att välja mellan.
  • Semester som jul och tacksägelse är också tystare än normala dagar, så dra nytta av detta genom att placera dina bud medan Turkiet är i ugnen.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 17
    3. Bjud inte tidigt och hög - gör den ena eller den andra. Många nya eBay-användare gör misstaget att placera ett högt bud tidigt på auktionen. Det här är inte ett bra drag, eftersom det gör det uppenbart hur mycket du vill ha objektet och markerar dig som nybörjare. Du kan antingen göra ett lågt bud tidigt i spelet och öka det som tävlingen intensifierar, eller du kan placera ett högt bud nära auktionens slut, bara när det blir nödvändigt för att säkra objektet.
  • Oöverrörd, kommer de flesta säljare att vara väldigt glada om du lägger ett högt bud tidigt i spelet, eftersom de vet att de är garanterade det beloppet oavsett vad.
  • Tyvärr för dig kan du sluta att betala ett mycket högre belopp för ett objekt som du kunde ha fått ett halvt pris, om du hade spelat dina kort rätt. Undvik överbudsgivning genom att undersöka belopp som har betalats för liknande föremål under tidigare auktioner.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 18
    4. Prova bud sniping. Bud sniping innebär att du placerar ditt bud så sent som möjligt i auktionen, vanligtvis under de sista minuterna eller sekunderna innan den stängs. Tänkandet bakom detta är att andra köpare inte kommer att märka eller inte ha tid att överträffa dig och du kommer att vinna auktionen. Även om sniping är en mycket populär strategi och arbetar i många fall, har det ett antal brister.
  • För det första, om din snipe är ett lägre värde än det för det maximala budet på en annan köpare, kommer eBay automatiskt att öka sitt bud till nästa inkrementella värde. I det här fallet har du inte tillräckligt med tid att komma tillbaka med ett högre bud och du kommer att förlora auktionen, förutom att höja köpeskillingen för vinnaren. Förlora förlora.
  • För det andra är sniping mycket riskabelt om du har ditt hjärta på ett visst objekt. En sista minuten sniping krig med en annan köpare kan få dig att bjuda högre än vad du ursprungligen tänkt ut ur panik, så ångra eventuella besparingar. Dessutom riskerar du att din dator kraschar, att oväntat måste logga in igen innan du lägger ditt bud eller någon annan extern faktor som hindrar dig från att göra ditt bud.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 19
    5. Använd proxy budgivning. Proxy Budding är det system som beskrivs i föregående avsnitt, där du anger det maximala beloppet du är villig att betala för ett objekt och eBay gör budgivningen för dig. Detta är det enklaste sättet att bjuda, eftersom eBay kommer att ange det lägsta möjliga vinnande budet på dina vägnar, sedan öka det stegvis (upp till ditt maximala belopp) som konkurrerande bud lämnas in.
  • Detta är ett ganska säkert sätt att bjuda, eftersom det enda sättet du kommer att förlora auktionen är om försäljningspriset är högre än ditt maximala belopp.
  • Endast eBay vet vad ditt högsta högsta bud är, den informationen är inte tillgänglig för säljaren eller till andra potentiella köpare.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 20
    6. Titta på auktionen försiktigt. Du kan byta din tid och vänta med att se hur auktionen går innan du går in i ditt maximala bud. Detta ger dig chansen att se hur hård konkurrensen är och hur låg du kan eventuellt bjuda på att vinna auktionen. Du kan enkelt titta på ett antal pågående auktioner genom att klicka på "Lägg till i tittalistan" Länk på objektets beskrivningssida. Du kan sedan få tillgång till auktionsinformationen genom att gå till din min eBay-sida. Kom ihåg att kolla tillbaka varje dag för uppdateringar.
  • Bild med titeln Köp saker på eBay Steg 21
    7. Inte panik om du befinner dig i ett budkrig. Budgivningskrig händer hela tiden på eBay, särskilt i de sista några sekunderna innan en auktion stängs. Det här är en del av det roliga - du kan vara vissa att du har lagt det vinnande budet på ett föremål, bara för att ta reda på i sista minuten som du har fyllts av någon annan.
  • Det är möjligt att öka ditt maximala bud för att få ett annat skott för att säkra objektet, men utan att veta vad den andra köparens maximala bud är, kan du inte garantera att du kommer att vinna.
  • Var inte för arg eller frustrerad om du förlorar en auktion. Samma saker dyker upp igen och igen på eBay och du kan hitta en ännu bättre affär nästa gång runt.
  • Tips

    Var klok och du kan bli expert på eBay.
  • Slösa inte för mycket pengar budgivning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande