Hur man utför en sql-fråga

Om du behöver bygga en SQL-fråga kan du välja ett av två alternativ. Den första och en ganska gammal väg använder en konsol. Men om du bygger dina frågor i MySQL-konsolen måste du komma ihåg alla kommandon och nycklar. Detta är inte ett bekvämt sätt, eftersom frågeexekverktyg är en tidskrävande process.

Ett annat sätt är att använda några grafiska gränssnitt för MySQL. Det kan uppfylla många utvecklarens krav, inklusive frågan. Här är hur man gör en steg-för-steg-frågeexekveringsprocess med hjälp av DbForge Studio för MySQL som ett exempel. Med det här MySQL GUI-verktyget kan du bara utföra din fråga som bara håller en kontoinformation (inloggning, lösenord) i ditt minne. GUI-verktyget sparar mycket tid och hjälper till att förhindra fel, eftersom du kommer att kunna skapa frågor i en visuell sökredaktör.

Steg

  1. Bild med titeln Execute en SQL Query Steg 1
1. Fyll i följande fält. Värd: Localhost (som standard) - Användare: User_Name-Lösenord: User_password. Därefter väljer du en databas du vill använda.
  • Bild med titeln Execute en SQL Query Steg 2
    2. Klicka på Querybyggare ikon och ta en titt på vänster sida av din skärm. Du kommer att se Databasutforskare område.
  • Bild med titeln Execute en SQL Query Steg 3
    3. I Databasutforskare, Klicka på plus och choeschema objekt du ska jobba med. Flytta dem till frågehandling Beläget mitt på skärmen.
  • Bild med titeln Execute en SQL Query Steg 4
    4. Om du vill kan du välja ett annat bord och flytta det till frågehandling. Verktyget genererar automatiskt anslutningar mellan objekt (om någon).
  • Bild med titeln Execute en SQL Query Steg 5
    5. Utför alla åtgärder med schemaobjekt och tryck på F5.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande