Hur man frågar någon ut online

Fancy någon i skolan eller jobbet men du har ingen aning om hur man närmar sig dem? Har du fått nog att få upp med dina vänner och vill prova en online datingbyrå? Fråga någon ute online är en bra idé om du är blyg eller för upptagen att spendera åldrar som letar efter den rätta. Modern teknik ger dig massor av sätt att umgås samtidigt som man undviker den obekväma fysisk kontakt. Detta har dock inte gjort saker som enklare. Det finns regler att följa för att öka dina chanser att lyckas. Tänk på att ditt mål är att ta någon ut i den verkliga världen: chattar genom en skärm är bara sättet att komma dit!

Steg

Del 1 av 3:
Lär känna den person du gillar
  1. Bild med titeln Fråga någon ut online steg 1
1. Häng ut med den person du gillar eller deras vänner. Även om Internet är din valda kontaktmetod kan du känna den här personen från det verkliga livet. De kan vara någon från din skola eller kontor, en granne, en vän till en vän. Den som de är, lära känna dem i det verkliga livet kan ge dig en grov uppfattning om de är din typ och vad de tycker om att göra.
  • Dra nytta av dina vanliga bekanta. Till exempel, om du känner några av sina vänner, hänger med dem oftare när de är i sitt företag. Att lära känna sina vänner hjälper dig att inse vilken typ av människor ditt potentiella datum gillar att ha runt.
  • Om du knappt vet ditt datum eller någon av sina vänner, skulle även det mest tillfälliga tillvägagångssättet göra det. Till exempel kan du byta ett par skämt med din nästa när du passerar av deras hus för att få en känsla av vad de är som.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 2
    2. Vän dem på ett socialt nätverk. När du har etablerat en mycket grundlig anslutningsnivå kan du ta ett steg framåt och begära sin vänskap på ett socialt nätverk som du båda använder, som Facebook. Eftersom du redan har gjort bekant med den här personen i det verkliga livet, ser du inte ut som en weirdo som invaderar sitt privatliv. Användare av sociala nätverk tenderar att acceptera någon begäran så länge de har en lös anslutning till personen.
  • Du kan istället använda Skype eller andra snabbmeddelanden. Men kom ihåg att sociala nätverk är överlägset det bästa sättet att gå, eftersom de är utformade för att hjälpa människor att umgås. Istället är meddelandetillämpningar avsedda att hjälpa människor att kommunicera: Detta kommer att ge bort ditt långsiktiga mål, vilket närmar sig den här personen med en specifik förfrågan.
  • Du kan gå vidare och vän någon på en meddelandeprogram om du känner dig självsäker. När du lägger till dem i din kontaktlista, förstår de förmodligen vad dina intentioner är, så se till att du är okej med det.
  • Om du har träffat ditt potentiella datum på en datingwebbplats, är det bättre att fråga deras tillåtelse innan du skickar en vänförfrågan. Du kan till exempel meddela dem på datingwebbplatsen och fråga "Är du på Facebook"? Om de säger att de är, ta det som en "Fortsätt, du kan vän mig".
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 3
    3. Ta reda på mer om ditt potentiella datumets förhållande status och intressen. När din vänskapsförfrågan har godkänts har du tillgång till en stor mängd användbar information. Är den här personen redan i ett förhållande? Vad tycker de om att göra på fritiden? Vilken musik lyssnar de på? Vad är deras familj som? Har du vanliga vänner du inte visste om?
  • Denna information hjälper dig att komma med en strategi för att närma sig ditt potentiella datum. Börja tänka på saker du kan göra tillsammans. Eller du kan starta en konversation genom att nämna en vanlig vän.
  • Bilda dig själv som ett detektiv piecing upp ledtrådar som kan hjälpa dig att hitta en lösning på problemet.
  • Att göra någon bakgrundsforskning hjälper dig också att slösa bort tid med någon som kan vara för annorlunda än dig. Om du ser att den söta killen i din franska klass bara gillar fotboll när du hatar sport och vill spendera resten av ditt liv på soffan, bör du fråga dig själv om det inte ens är värt att störa.
  • Detta är särskilt användbart om ditt potentiella datum lever i en annan stad och du har ingen chans att umgås med dem personligen. Kontrollera konversationen och inlägg på deras Facebook-sida kommer att vara som att spendera tid med dem och deras vänner i den virtuella världen.
  • Del 2 av 3:
    Ta kontakt
    1. Bilden med titeln Fråga någon ut online steg 4
    1. Starta en online-konversation. Gör det kort efter din vänförfrågan har accepterats. Om du väntar för länge, kan ditt potentiella datum att du har stalkat dem online. De kommer att förvänta sig att ha en avslappnad chatt med dig när du har blivit vänner på ett socialt nätverk.
    • Överväga inte hur du startar det här. Bara Skriv "Hej! Vad händer? Jag är glad att jag hittade dig online!", eller "Hej! Kom ihåg att vi träffades förra veckan på Dave`s Party?"
    • Om du tror att de inte kan placera dig, påminna dem om hur de känner dig (till exempel, vilket kontor du jobbar med).
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 5
    2. E-posta ditt potentiella datum bara om de personligen har gett dig sin adress. Till skillnad från sociala nätverk, som arbetar som ett offentligt utrymme där vänner och främlingar utbyter idéer, anses en e-postadress med privat information, som en husadress. Du skulle inte vilja att någon knackar på din dörr om du inte har sagt dem var du bor, så skriv inte ett e-postmeddelande om du inte har bett den här personen sin adress på förhand.
  • Du bör inte använda e-postmeddelandet, även om du har ett sätt att hämta den här personens adress (till exempel genom en vanlig vän eller hemsida). Att få sin adress men en tredje källa kommer också att uppfattas som en invasion av deras integritet och minskar din chans att lyckas.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 6
    3. Håll konversationsljuset och optimalt. När du gör ditt bästa för att bygga en utbyte baserat på vad du har gemensamt, oavsett hur lite, se till att du kommer ut som en positiv person som bara letar efter en avslappnad chatt.
  • Överväl inte om ditt potentiella datum med uttryckssymboler eller överdriven Internet slang (som lol): Detta kan läsas som ett tecken på osäkerhet. Det finns inget behov av att understryka det faktum att du har sagt något roligt med hundra skratta ansikten.
  • Om konversationen slutar att vara om någonting dyster, som tonsens tvätt måste du göra, uppmuntra det med lite humor och skämt. Till exempel, "Du kommer inte att tro hur mycket tvätt jag måste göra under helgen. Jag önskar att Butler inte var på ledighet."
  • Överbelasta inte personen med för mycket information. Du vill inte göra allt som pratar i detta skede.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 7
    4. Vara naturlig. Vad du än säger, se till att du inte utför någon annans roll. Du vill ha ditt potentiella datum för att få en känsla av vem du är och förstå om de skulle vilja känna dig bättre. Om du inte är en rolig person, försök inte vara - om du är partens liv, kanske det är allvarligt att vara i din natur.
  • Tänk på att det låter "i bästa fall" borde inte bli till "Låter Phony". Förmedla sidorna av din personlighet du vill att den andra personen ska veta om utan att överdriva det, och inte förfalska någon du inte har.
  • Till exempel, om du är rolig, gör ett lätt skämt. Om du är insiktsfull, gör en djup men snabb anmärkning om något.
  • Överakt kan hända speciellt för online dating. Detta kan göra dating känns som en arbetsintervju där du måste annonsera dina färdigheter. Men kom ihåg att online dating handlar om att matcha människor: ju mer du själv, desto mer kommer du att matchas med någon som är som du och du har en bättre chans med.
  • Bilden med titeln Fråga någon ut online steg 8
    5. Kom ihåg att människor beter sig annorlunda på nätet än de gör personligen. Det är lätt att idealisera någon när de är lite mer än en bild och profilsida. Men den här personen finns i det verkliga livet, och de är förmodligen långt mer komplexa än vad skärmen ger bort.
  • När konversationen fortsätter, försök att tänka på vad den här personen verkligen är, snarare än den bild de ger sig själv.
  • Jämför den idé som du hade av den här personen före konversationen (till exempel, "Hon är så cool") med vad du kan känna från din virtuella chatt (till exempel, "Hon försöker mycket svårt att se cool ut, så hon är nog inte", eller "Hon är faktiskt så cool som jag förväntade mig").
  • Var uppmärksam på denna aspekt när du pratar med någon du träffade via en online-datingwebbplats. De kan låtsas vara någon de inte bara för att göra ett intryck - det händer mer än du tror.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 9
    6. Håll online utbyte kort. Det finns ingen mening att vända den lediga chatten i ett två timmars online-datum. Ditt mål är att fråga ditt potentiella datum för att göra det mesta av talet och lära känna dem personligen. Denna konversation är bara en introduktion till den speciella begäran.
  • Om du gör dig själv tillgänglig i den virtuella världen, kan den andra personen förlora ett intresse för att träffa dig i det verkliga livet.
  • Del 3 av 3:
    Gör ett drag
    1. Bild med titeln Fråga någon ut online steg 10
    1. Be om sitt telefonnummer. När du har värmt upp och känna att det inte är en besvärlig sak att göra, släpp en avslappnad förfrågan. Om du känner att det fortfarande är för tidigt att be om ett datum men du har spenderat längre än väntat på chatten, eller hade flera online-samtal, är ett telefonnummer det säkra steget att ta för att komma närmare den här personen.
    • Till exempel kan du använda en ursäkt. Säga "Jag måste gå tillbaka till jobbet nu, men jag tyckte verkligen om att prata med dig. Har du ett telefonnummer så att vi kan fortsätta vår chatt senare?"
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 11
    2. Fråga dem på ett datum. Använd den forskning du har gjort före konversationen för att föreslå en aktivitet du kan njuta av att göra tillsammans. Till exempel, om du både som utländska filmer, hitta en att spela bredvid dig och bjuda in dem. Presentera ditt förslag som ett sätt att fortsätta den mycket intressanta chatten du har någon annanstans.
  • Till exempel kan du säga "Jag gillar verkligen att prata med dig. Varför fortsätter vi inte vår chatt på den mexikanska restaurangen nära skolan nästa helg?"
  • Även om detta är den svåraste delen, tänk på din förfrågan som ett steg som kommer att lindra spänningen i konversationen. Det kommer att ge både chansen att göra något tillsammans där du faktiskt kan lära känna varandra för vad du verkligen är.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 12
    3. Ge dem tid att svara. Om din förfrågan inte var inom konversationen, men ett meddelande på Skype eller Whatsapp efter några tidigare samtal, förvänta dig inte att den här personen svarar genast. De kanske vill ta sig tid att tänka igenom det, vilket inte betyder att de inte gillar dig.
  • Att göra tryck för att få ett svar fungerar inte till din fördel. Till skillnad från verkliga konversationer ger online chattar och meddelanden en person mer tid att planera ett svar eller strategi. Det är därför du förmodligen valde dem för ditt tillvägagångssätt, och du borde ge den här personen samma nivå av frihet du har tagit för dig själv.
  • Om det tar för lång tid för att någon ska svara (till exempel några dagar), eller de kommer inte av dig regelbundet, är de förmodligen inte intresserade. Acceptera detta utan att bli insisterande eller förväntar dem att säga "Nej" Högt och tydligt.
  • Bild med titeln Fråga någon ut online steg 13
    4. Var beredd att avvisa. Om svaret är "Nej", vilken form det tar, fortsätter livet som tidigare. Inget behov av förtvivlan eller bli påträngande. Det finns många andra människor du kommer att träffas i framtiden som kommer att ta ett riktigt intresse för dig!
  • Viktigast, kom ihåg att inte ta det personligen eller tror att du borde ha låtit annorlunda. Du ska vara dig själv online, inte spela en roll. Och om den här personen inte var i dig, skulle det inte ha varit i gång.
  • Tips

    Prioritera alltid den verkliga kommunikationerna över online chattar. Webben kan vara en isbrytare, men det kommer att göra ett mycket bättre intryck för någon att ens försöka ett tillvägagångssätt i den verkliga världen. Bravery betalar av.
  • Fråga någon ut online fungerar ännu bättre om din förälskelse också är en introvert.
  • Varningar

    Denna metod att fråga kan lämna ett pappersspår som kanske eller inte kommer tillbaka för att hemsöka dig: Fortsätt med försiktighet.
  • Var mycket försiktig när du delar personlig information med främlingar över internet. Det är inte svårt att skapa en falsk identitet. Dela ditt fullständiga namn, adress och telefonnummer med extrem försiktighet, speciellt om du inte känner till personen i det verkliga livet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande