Hur man skapar en effektiv e-postflier

Betraktas som ett av de mest effektiva marknadsföringsverktygen, är e-postflyer särskilt effektiva i näringslivet, snabbt och ger ett billigare och mer fokuserat alternativ till den traditionella tryckta flierna. En e-postflier drar uppmärksamheten hos kunden och presenterar fördelarna och egenskaperna hos en produkt eller tjänst eller ett företag på ett tilltalande sätt, ger företag ett effektivt sätt att främja sina produkter eller tjänster.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 1
1. Besluta om flyers mål - vad den avser att göra eller uppnå. En e-postflier är med andra ord en vackert utformad annons som skickas ut över e-postkedjan. Därför måste du veta vad du vill förmedla till dina kunder - oavsett om du vill informera dem om senaste lanseringar i din produktlinje eller främja en viss produkt eller tjänster eller meddela ett speciellt kampanjbud och så vidare.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 2
    2. Definiera din målgrupp för att se till att e-postflierna når den högsta potentiella målgruppen. Förbered en demografisk profil för din kundbas som identifierar sin åldersgrupp, plats, preferenser, kön, utbildningsnivå, etc. Att ha kunskap om vem du skriver för skulle hjälpa dig att uppfylla dina kunders krav.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 3
    3. Bygg en e-postlista som innehåller dina kunders e-postadresser och fortsätt att uppdatera din e-postlista från tid till annan.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 4
    4. Granska kvalitetsmeddelanden från ledande källor.Det finns e-postkataloger som Istorez.com som visar professionella e-postkampanjer från Internetens bästa återförsäljare.Återförsäljare spenderar mycket pengar på grafiska designers, marknadsföringspersonal och testar olika tillvägagångssätt.Du kommer snabbt att märka att det finns några vanliga "bästa praxis" används i hela branschen.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 5
    5. Gör ett grovt utkast till utformningen av e-postflänsen genom att bestämma var du ska sätta logotypen för ditt företag, innehåll, bilder etc. Bestäm var du vill placera bilderna, oavsett om du är toppen av flugan eller i mitten.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 6
    6. Skriv en tankeväckande rubrik. Projicera den främsta fördelen med din produkt eller tjänst i rubriken så att läsaren omedelbart vet vad han / hon står för att vinna. Göra det attraktivt och iögonfallande. Kom ihåg att rubriken ska fungera som en magnet för att uppmärksamma läsarna.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 7
    7. Använd underrubriker för att bryta texten på rätt ställe. Använd inte långa stycken och långa slingrande meningar. Håll innehållet kort och krispigt så att läsarna kan förstå vad du vill säga först.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 8
    8. Skriv innehållet som om du har en konversation med läsarna. Direkt adressera läsaren och berätta för honom / henne om de fördelar han / hon kan få från produkterna eller tjänsterna.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier Steg 9
    9. Hålla fast vid bara en typ av teckensnitt. Släpp inte i för många olika typer av teckensnitt i den felaktiga tron ​​att det ser kreativt ut. Det gör det inte. Användningen av olika typer av teckensnitt i en flygare skapar förvirring och gör flygningen att se amatör.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 10
    10. Sätt in tilltalande bilder i e-postflier. För en djup effekt, lägg en stor bild istället för ett antal mindre bilder.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 11
    11. Använd tillräcklig mängd vitt utrymme för att bryta upp texten. Korrekt användning av vitt utrymme gör att kopian ser intressant ut och lockar läsaren.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 12
    12. Håll inte gränsen mycket nära texten. Det gör att kopian ser för klumpig.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 13
    13. Inkludera en gratis kupong eller lite rabatt i flugan och uppmuntra läsaren att dra nytta av freebiesna. Inkludera länken till lämplig webbsida som du vill att dina kunder ska besöka.
  • Bild med titeln Skapa ett effektivt e-postflier steg 14
    14. Inkludera ett samtal till handling. Uppmuntra läsaren att maila eller ringa tillbaka. Inkludera information om din webbadress, e-post och kontaktnummer.
  • Tips

    Se till att grafiska designers förstår vad du letar efter.
  • För att säkerställa att du får en professionell och effektiv e-postflier, få det gjort från ett kompetent webb- och grafiskt designföretag med tillräcklig infrastruktur för att producera bra kvalitetsarbete.
  • Fixa din budget i förväg och förhandla villkoren med det grafiska och webbdesignföretaget innan du börjar arbeta på e-postflier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande