Hur man beräknar intervallet

I statistik, räckvidd representerar skillnaden mellan det högsta värdet av en dataset och det lägsta värdet av en dataset. Sortimentet visar hur spridda värdena i en serie är. Om intervallet är ett stort antal, är värdena i serien fördelaktigt långt ifrån varandra - om intervallet är ett litet antal, är värdena i serien nära varandra. Om du vill veta hur man beräknar intervallet, följ bara dessa steg.

Steg

  1. Bild med titeln Calculate Range Steg 1
1. Ange elementen i din dataset. För att hitta utbudet av en uppsättning måste du lista alla element i uppsättningen så att du kan identifiera de högsta och lägsta siffrorna. Skriv ner alla element. Numren i denna uppsättning är: 20, 24, 25,19, 24, 28 och 14.
  • Det kan vara lättare att identifiera det högsta och lägsta numret i inställningen om du listar siffrorna i stigande ordning. I detta exempel skulle uppsättningen omorganiseras så här: 14, 19, 20, 24, 24, 25, 28.
  • Notering av elementen i uppsättningen i ordning kan också hjälpa dig att göra andra beräkningar, till exempel att hitta läget, medelvärdet eller medianen av uppsättningen.
  • Bild med titeln Beräkna intervall Steg 2
    2. Identifiera de högsta och lägsta siffrorna i uppsättningen. I det här fallet är det lägsta numret i uppsättningen 14 och det högsta numret är 28.
  • Bild med titeln Beräkna intervall Steg 3
    3. Subtrahera det minsta numret i din datasats från det största numret. Nu när du har identifierat det minsta och största antalet i uppsättningen, är allt du behöver göra, subtrahera dem från varandra. Subtrahera 14 från 28 (28-14) för att få 14, satsens intervall.
  • Bild med titeln Calculate Range Steg 4
    4. Märk intervallet tydligt. När du har hittat sortimentet, märk det tydligt. Detta hjälper dig att undvika att förvirra det med andra statistiska beräkningar som du kanske behöver göra för uppsättningen, till exempel att hitta median, läge eller medelvärde.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Medianvärdet av någon statistisk datasats representerar "mitten" av datasatsen med avseende på datafördelningen, inte dess sortiment. Så även om du kan bli frestad att anta att medianen av en given dataset är intervallet dividerat med 2 - eller halvvägs mellan extremiteterna i intervallet - det är vanligtvis inte fallet. För att hitta rätt median måste du lista dataelementen i ordning, sedan hitta elementet i mitten av listan. Det här elementet är medianen. Om du till exempel har en lista med 29 element kommer det 15: e elementet att vara lika långt från både topp och botten av den beställda listan, så det 15: e elementet är medianen, oavsett hur dess värde avser sortimentet.
  • Du kan också tolka "räckvidd" i algebraiska termer, men först måste du förstå begreppet en algebraisk funktion, eller en uppsättning operationer på ett visst nummer. Eftersom funktionens verksamhet kan utföras på vilket nummer som helst, även ett okänt nummer, är det numret representerat av en bokstavsvariabel, vanligtvis "x." Domänen är uppsättningen av alla möjliga ingångsvärden som du kan ersätta det okända numret. Utbudet av en funktion är då uppsättningen av alla möjliga resultat du kan få efter att ha matat in ett av domänvärdena och utföra alla de operationer som definieras av funktionen. Tyvärr finns det inget enda sätt att beräkna en funktions sortiment. Ibland visar funktionen eller beräkningen av flera värden ett tydligt mönster. Du kan också använda din kunskap om funktionens domän för att eliminera eventuella utgångsvärden, eller begränsa den datasats som anger intervallet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande