Hur man beräknar transportvärde av ett band

Företagen utfärdar obligationer för att höja kapitalet.Men marknadsräntorna och andra faktorer påverkar huruvida obligationen säljs för mer (till en premie) eller mindre (med rabatt) än dess nominella värde. Premien eller rabatten skrivs av, eller sprids ut på finansiella rapporter över obligationslivet. Det redovisade värdet av ett band är nettoskillnaden mellan nominellt värde och eventuell ovecklad del av premien eller rabatten.Revisorer använder denna beräkning för att spela in på finansiella rapporter Vinsten eller förlusten Bolaget har uppstått från att utfärda ett bindning till ett premie eller rabatt.

Steg

Del 1 av 4:
Förstå grunden för obligationer
  1. Bild med titeln Beräkna transportvärde av ett bindningssteg 1
1. Lär dig om villkoren i ett band. Det finns tre viktiga egenskaper hos något band. Den första är ansiktsvärdet (även känt som "nominellt värde"), vilket är den totala summan av pengar som bindningen representerar. Den andra är räntan, och den tredje är längden på bindningen i år - tiden mellan obligationens utfärdande och löptid.
  • Bild med titeln Beräkna transportvärde av ett bindningssteg 2
    2. Förstå hur företag samlar kapital med obligationer.Företag säljer obligationer till investerare för att samla kapital. Investerare köper obligationer till ett visst pris och får sedan räntebetalningar var sjätte månad från emittenten. Vid obligationens löptid erhåller investeraren också förbindelsens nominella värde.
  • Antag till exempel ett företag måste samla in pengar för kapitalförbättringar.Att höja pengarna, företaget, eller säljer, 200 000 dollar, 10%, 5 års obligationer.Investerare köper obligationerna.Företaget får pengarna från investerarna för sina kapitalförbättringar, men det måste betala investerarna tillbaka plus intresse.I slutet av de fem åren mognar obligationerna.Företaget är nu skyldig i investeraren det belopp som betalas för obligationen plus de 10 procenten.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 3
    3. Förstå de faktorer som påverkar obligationspriserna. Om en obligationsränta skiljer sig avsevärt från den totala marknadsräntan för liknande obligationer, kommer obligationen att säljas på antingen en premie eller rabatt. Räntorna fluktuerar dagligen. När räntorna stiger, faller obligationspriserna.När räntorna faller, stiger obligationspriserna.På samma sätt, när inflationen ökar, faller obligationspriserna.När inflationstakten minskar, stiger obligationspriserna.Slutligen bedöms obligationsutgivare och specifika obligationer med kreditvärderingsinstitut.En emittent med hög kreditbetyg kommer sannolikt att få högre priser för ett band.
  • Tänk på det företag som säljer $ 200 000, 10%, 5 års obligationer. Antag att investerare kan få en bättre avkastning på sin investering än 10 procent eftersom marknadsräntorna är höga.De vill inte köpa bindningen för nominellt värde eftersom de kan tjäna mer pengar med en annan investering.Så bolaget säljer bindningen på en rabatt på $ 2000.Nu kan investerare köpa den $ 200 000 Bond för $ 198.000.När bindningen mognar efter 5 år, kommer investeraren tillbaka nominellt värde av bindningen, 200 000 dollar, plus 10 procent intresse.
  • Med samma exempel, om marknadsräntorna är lägre än 10 procent, då bolagets obligationer ger investerare en bättre avkastning än de skulle få på andra investeringar.Så bolaget säljer obligationerna till en $ 2000 premie.Nu måste investerare betala 202 000 dollar för obligationen.När bindningen mognar, kommer investeraren tillbaka $ 200.000 plus 10 procent intresse.
  • Bild med titeln Beräkna transportvärde av ett bindningssteg 4
    4. Känna till betydelsen av det redovisade värdet.Det redovisade värdet är en beräkning som utförs av obligationsutgivaren, eller det bolag som sålde obligationen, för att noggrant registrera värdet av obligationsrabatten eller premie på bokslutet.Rabatten eller premien är avskrivs eller sprids ut över bindningstiden.Revisorer använder denna beräkning för att sprida premieens eller rabattens effekter över tiden på ett företags bokslut.
  • Det redovisade värdet (eller "bokfört värde") av bindningen vid en given tidpunkt är dess ansikte värde minus någon återstående rabatt eller plus eventuella återstående premie. Att veta hur man beräknar det redovisade värdet av ett band kräver att du samlar några bitar av information och utför en enkel beräkning.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 5
    5. Förstå avskrivningar.Avskrivningar är en redovisningsmetod som systematiskt minskar kostnaden för en tillgång över tiden. Det sprider effekten av en obligationsrabatt eller premie över bindans löptid. Den avskrivna rabatten eller premien redovisas som en räntekostnad på bokslutet. När bindningen mognar är det redovisade värdet och nöjesvärdet av bindningen lika.
  • Till exempel, anta ett företag säljer en $ 200.000, 10%, 5 års bond vid en rabatt på $ 2000.Företaget får 198 000 dollar från investerare. Detta redovisas på finansiella rapporter som en skuld. $ 2000 är en tillgång. Det avskrivs, eller registreras på finansiella rapporter i steg om bindningstiden. Skillnaden mellan bindningsvärdet av bindningen och den odelade delen av rabatten vid vilken tidpunkt som helst är det redovisade värdet.
  • Bild med titeln Beräkna transportvärde av ett bindningssteg 6
    6. Förstå skillnaden mellan transportvärde och marknadsvärde. Marknadsvärdet på ett band är prisinvesterarna är villiga att betala för ett band.Det bestäms av marknadsinflytande som räntor, inflation och kreditbetyg.Obligationer kan säljas till rabatt eller ett premie, beroende på marknaden. Det redovisade värdet är å andra sidan en beräkningsrevisors användning för att registrera premieens eller rabattens inverkan på obligationsutgivarens bokslut.
  • Det redovisade värdet är nettovärdet av ett emitterat band för obligationsutgivaren.Den beräknas utifrån mängden av obligationspremien eller rabatten, den förflutna tiden i bindningstiden och mängden avskrivning som redan har spelats in.
  • Del 2 av 4:
    Redovisning för obligationspremier och rabatter
    1. Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 7
    1. Göra den ursprungliga posten vid datumet för Bond-försäljningen. För både obligationspremier och rabatter måste företaget göra en första journalpost när obligationerna säljs som registrerar kontanter och rabatt eller premie. I båda fallen krediteras obligationsbetalningar för obligationernas totala nominella värde.
    • Med hjälp av det föregående exemplet, med det företag som utfärdar $ 200 000 BOND skulle registrera en $ 200 000 kredit till obligationer som betalas.
    • Om bolaget säljer obligationerna med en rabatt på $ 2000, skulle företaget debitera kontot kontot för mottagna kontanter, 198 000 dollar ($ 200 000 - $ 2000) och debiterabatt på obligationer som betalas för beloppet av rabatten, $ 2000.
    • På samma sätt, om bolaget säljer obligationerna med ett 2 000 USD, skulle bolaget debitera kontot kontot för mottagna kontanter, vilket skulle uppgå till 202 000 dollar ($ 200.000 + $ 2000). De skulle också kreditpremie på obligationer som betalas för beloppet av premien, $ 2000.
  • Bild med titeln Beräkna transportvärde av ett bindningssteg 8
    2. Beräkna hur mycket av premie / rabatten kommer att skrivas av. När nästa poster görs måste företaget avgöra hur mycket av premien eller rabatten till amorterad. Detta belopp kommer att minska balansen i antingen rabatten eller premie på obligationer som betalas. Om de använder linjärt avskrivningar kommer detta belopp att vara lika med varje rapporterad period. För enkelhet håller vi fortfarande på att använda den här metoden i exemplet.
  • Föreställ dig att för vårt exempel $ 200 000 obligationsemission gör obligationen en kupongbetalning två gånger per år, eller var sjätte månad. Det innebär att vi kommer att göra två poster per år som registrerar räntekostnaden. Ytterligare poster måste göras samtidigt för rätt mängd avskrivningar av premier eller rabatter.
  • Eftersom det är en 5-årig betalningsbar halvårsbetalning, kommer vi att avskriva en tiondel av premien eller rabatten i varje period (5 år x två gånger per år). För vår $ 2000 premie eller rabatt betyder det att registrera $ 200 avskrivningar varje gång.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 9
    3. Beräkna räntekostnaden. För att korrekt rapportera avskrivning kommer vi också att behöva veta hur mycket räntekostnad betalas till obligationsinnehavare under samma period. Detta är beloppet av kupongbetalningen, baserat på en procentandel av parvärdet. Den är gjord i årliga eller halvåriga betalningar till obligationsinnehavare. Beräkna årliga räntekostnader genom att multiplicera kupongräntan eller räntesatsen, med delvärdet av obligationen. Dela detta nummer med två för att få den halvåriga räntekostnaden.
  • För exemplet 200 000 dollar skulle räntekostnaden hittas genom att multiplicera kupongfrekvensen, 10%, av det nominella värdet, 200 000 dollar. Detta ger $ 20.000. Därför skulle den halvåriga räntekostnaden registreras hälften av det, eller $ 10.000.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 10
    4. Spela in rabatt / premiumavskrivningar på årliga uttalanden. För varje år måste bolaget registrera eventuella räntekostnader som uppkommit från försäljning och underhåll av obligationer. Detta inkluderar både kupongbetalningarna till Bondholders plus eller minus premie- eller rabattavskrivningar. För halvårsbetalningar skulle bolaget registrera båda räntebetalningarna som gjorts inom året separat, tillsammans med sina respektive avskrivningar.
  • Detta registreras med en debitering till räntekostnaden för den totala räntekostnaden, som antingen är den halvårsintresse plus avskrivningen på rabatten eller minus avskrivningar på premien.
  • För en rabatt finns det också en kredit till kontant konto för hur mycket räntekostnad och en kredit till rabatt på obligationer som betalas för avskrivningsbeloppet. Dessa anges lika för båda halvårsbetalningarna.
  • För en premie finns det också en debitering till premie på obligationer som betalas för beloppet av premiumavskrivningar och en kredit till kontantkontot för räntebetalningen,
  • Till exempel, med hjälp av den ovannämnda $ 200 000 Bond-försäljningen och en rabatt, skulle vi erkänna $ 10.000 halvårig räntebetalning plus den $ 200 rabattavskrivningar som en debitering till räntekostnad för totalt 10 200 dollar. Vi skulle också kreditrabatt på obligationer som betalas för $ 200 och kreditera kontot konto för $ 10.000.
  • Del 3 av 4:
    Beräkning av det redovisade värdet
    1. Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 11
    1. Bestämma villkoren i det aktuella obligationen. Vet om det obligationer som säljs i nivå, till en premie eller med rabatt. Bestämma tiden som förflutit sedan obligationens utfärdande. För att beräkna det redovisade värdet av ett band måste du veta hur mycket av premie eller rabatten har skrivits av, vilket kommer att bero på den tid som förflutit sedan emissionsdatumet.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 12
    2. Beräkna den avskrivna delen av rabatten eller premie. De flesta premier eller rabatter kommer att avskrivas linjärt, vilket innebär att samma belopp avskrivs varje rapportperiod.Antag till exempel att en 10-årig obligation utfärdades för två år sedan. Två års avskrivningar har registrerats, och åtta år av avskrivningar kvarstår. Du behöver veta resterande mängd unamortized rabatt eller premie för att beräkna det redovisade värdet.
  • Antag till exempel ett företag utfärdat ett 10-årigt band med ett pris på 80 dollar för två år sedan. Varje år registreras $ 8 av amortering ($ 80/10 år = $ 8 per år). Om två år har gått, har $ 16 av amortisering har spelats in ($ 8 x 2 år = $ 16) och $ 64 är unamortized ($ 8 x 8 år = $ 64).
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 13
    3. Beräkna det redovisade värdet av en bindning som säljs till premie.Antag att ett företag sålde $ 1000 10%, 10 års obligationer för $ 1.080 och 2 år har gått sedan emissionsdatumet.Beräkna premien genom att subtrahera ansiktsvärdet från försäljningspriset med ekvationen $ 1000 - $ 1.080 = $ 80.Premien på 80 dollar kommer att avskrivas över bindningstiden på $ 8 per period.Sedan två år har gått har två avskrivningar poster registrerats.Åtta avskrivningar.Beräkna resterande avskrivningar med ekvationen $ 8 x 8 = $ 64.Det redovisade värdet är lika med förbindelsens nominella värde plus det återstående premien som ska avskrivas.Använd ekvationen $ 1000 + $ 64 = $ 1.064.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 14
    4. Beräkna det redovisade värdet av ett band som säljs till rabatt med samma metod.Subtrahera den unamortized rabatten från ansiktsvärdet.Till exempel, anta ett företag sålde en $ 1000, 10%, 10 års obligation för $ 920, eller en $ 80 rabatt och två år har gått sedan obligationens utfärdande.Den årliga avskrivningen av rabatten är $ 8.Två avskrivningar har spelats in.Åtta kvar, för ett värde av $ 8 x 8 = $ 64.Bondens redovisade värde är $ 1000 - $ 64 = $ 936.
  • Del 4 av 4:
    Förstå avskrivningar av obligationer
    1. Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 15
    1. Känna skillnaden mellan linjär avskrivning och effektivräntemetoden.Raklinjeavskrivningar registrerar samma mängd räntekostnader i varje period tills bindningen mognar.Den effektiva räntemetoden registrerar räntekostnaden baserat på obligationsvärdet och det belopp som betalats.Båda metoderna registrerar samma mängd av intresse över bindningstiden.Skillnaden är dock i hur mycket som spelas in varje period och hur den beräknas.
    • I Förenta staterna är den linjära avskrivningsmetoden tillåten enligt SEC-godkända regler som kallas allmänt accepterade redovisningsprinciper (GAAP). Annanstans kan den effektiva räntemetoden krävas i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS).
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 16
    2. Förstå linjärt avskrivning av obligationsrabatter.Den raka linjemetoden för avskrivningar registrerar samma mängd räntekostnader i varje ränteperiod.För varje period tills bindningen mognar kommer balansen i rabatt och obligationer att minska med samma belopp tills den har en nollbalans.Med hjälp av denna metod kommer det med tiden att bindningen mognar, är det bärvärde att vara lika med ansiktsvärdet.
  • Antag till exempel ett företag sålt 200 000 dollar, 5 år, 10% obligationer för $ 198.000. Drabatt på $ 2,000 ($ 200 000 - $ 198,000) är $ 400 ($ 2000/5) för var och en av de fem avskrivningsperioderna.
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 17
    3. Förstå linjärt avskrivning av obligationspremier.Detta liknar linjär avskrivning av obligationsrabatter.Under obligationslånet minskar saldot i premie på obligationer som betalas med samma belopp varje period.När obligationen mognar är balansen i premie i obligationer som betalas noll, och det redovisade värdet är lika med bindelsens nominella värde.
  • Antag till exempel ett företag sålt $ 200 000 Bond för $ 202.000.Detta resulterar i ett Bond Premium på $ 2000 ($ 200,000 - $ 202,000). Premiumavskrivningarna för varje intresseperiod är $ 400 ($ 2000/5).
  • Bild med titeln Beräkna bärvärde av ett bindningssteg 18
    4. Förstå den effektiva räntemetoden för avskrivningar för rabatt och premiumobligationer.Den effektiva räntan är procentandelen av redovisat värde över bindelsens livslängd.Det är etablerat när obligationen utfärdas och förblir konstant i varje period.För denna metod är de inspelade räntekostnaderna den ständiga andelen av det redovisade värdet av bindningen.
  • Multiplicera obligationsvärdet i bindningen i början av perioden med effektivräntan för att beräkna obligationsräntekostnaden.
  • Multiplicera förbindelsens nominellt värde genom avtalsräntan för att fastställa det betalda obligationsräntan.
  • Härleda avskrivningsbeloppet genom att beräkna skillnaden mellan obligationsräntekostnaden och betalningsintressen betalas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande