Hur man skär kakel runt en toalett

Om DIY-uppgifter gillar att byta ut en toalett och Installera ett kakelgolv är inom din skicklighet, då kan du också hantera kakel runt en toalett. Skärplattor som passar snyggt runt basen av en installerad toalett kräver noggrann malltillverkning och kakel-nippning, men så tålamod och precision är kritiska. I de flesta fall har du mer utrymme för fel om du tar bort toaletten, spår och skär en eller flera plattor för att passa runt toalettflänsen och sedan installera om eller byt ut den gamla toaletten.

Steg

Metod 1 av 4:
Spårning och skärplattor runt en installerad toalett
  1. Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 1
1. Installera de fulla plattorna som omger toaletten först. Ta din tid att planera ditt kakelmönster och skapa rutnät på undergolven så att du måste göra så få vinkel- / cirkulära kakelskärningar som möjligt. När du ringer runt en redan installerad toalett, planera ut ditt mönster så att det där är minst 2 i (5.1 cm) utrymme mellan utsidan av toaletten och kanterna på någon av de plattor du lägger dig runt det.
  • Du kommer vanligtvis att spara tid (på grund av en större marginal för fel med dina kakelskärningar) om du tar bort toaletten, kakel golvet och sedan installera om eller byt ut toaletten. Emellertid kan kakel runt en befintlig toalett vara att föredra i vissa fall.
  • Kakel runt en installerad toalett är lättare om basen vilar sig mot väggen bakom toaletten. Om du måste kakel hela vägen, inklusive det lilla utrymmet mellan det och väggen, överväga starkt toaletten, kakel runt toalettflänsen och installerar om toaletten.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 2
    2. Skapa pappersark som är lika stora som en hel kakel. Skär bara papperet för att matcha storleken på kakel-till exempel, 16 med 16 tum (41 med 41 cm). Klipp ett ark för varje kakel du måste lägga runt basen på toaletten.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 3
    3. Uppskatta dina kakelskärningar och skära parallella slitsar i papperet i dessa områden. Visualisera hur varje kakel passar runt toalettbasen och uppskattar vilka delar av varje kakel som måste skäras bort. Överför dessa uppskattningar till motsvarande pappersark och använd sax för att skära parallella slitsar som är ca 0.25 i (0.64 cm) ifrån varandra i de områden som måste tas bort. När det gör det är det bättre att överskatta det område som måste avlägsnas än att underskatta.
  • Föreställ dig till exempel att du har en toalett med en vinkelbas som kommer att kräva att man skär en triangulär del från en av hörnen av en av dina plattor. Du skulle skära de parallella slitsarna i samma område av motsvarande pappersark, med lite extra "Wiggle Room" läggas till dina nedskärningar.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 4
    4. Lägg varje ark på plats och klippa slitsarna längs toalettbasen. En i taget, lägg pappersarken ner där deras motsvarande kakel kommer att gå, kom ihåg att ta hänsyn till avstånd mellan kakel på grund av groutlinjer. Slitsarna kommer att fläta upp och över den installerade toalettens bas. Använd fingret för att trycka på ett lock i varje slit-ett i en tid där undergolvet möter toalettbasen.
  • När du är klar har du skapat en exakt mall för den kakan. Då kan du flytta till nästa pappersark.
  • För att redogöra för framtida grout-linjer, använd samma plastdistanser som du använder när du permanent ställer in kakelarna på plats.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 5
    5. Skär slitsarna längs de spårade linjerna och pekade på arken. När du har förstört alla pappersark, ta din sax och skära försiktigt längs vecklinjerna. Därefter lägger du alla dessa skivor av papper ner runt toaletten (igen, redovisning för grout linjer) och se till att de passar snyggt mot toalettbasen. Om en eller flera inte får mer papper och upprepa processen.
  • Du vill att de färdiga plattorna vilar upp mot toaletten, så ta dig tid att se till att pappersmallarna passar exakt.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 6
    6. Tappa arken till plattorna, spåra och skripa de snittade linjerna. När alla pappersmallar bara är rätt, tapa var och en till en kakel och använd en penna för att överföra klippmönstret. Därefter tar du bort papperet och använder en kakelskribent för att göra 0.125 i (0.32 cm) djupa linjer i plattorna, spårar högt över penna linjerna.
  • Kakelskribent kan se ut som tjocka pennor eller komma i andra former. Leta efter dem på hårdvaruaffärer eller online.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 7
    7. Ta bort den onödiga kakel med kakelnippor. Långsamt och försiktigt pressa handtagen för att snipas bort små "biter" av kakel från de sektioner som behöver tas bort. Vänd dina små "biter" till små "nibbles" som du kommer till poänglinjerna. Om du försöker snipas för mycket, riskerar du att bryta kakel och behöva börja om.
  • Kakel nippers ser och arbetar som jätte fingernagelklippare, och är ett viktigt verktyg för alla kakeljobb. Standard nippers kommer att skära keramiska och porslinplattor, men du kanske vill använda specialnippor för glasplattor eller bräckliga stenplattor (som skiffer).
  • Slitagesglasögon så Shards av kakel, gå inte in i dina ögon och robusta arbetshandskar för att skydda dina händer från skarpa kakelkanter.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 8
    8. Släta nedskärningarna med en kakelfil och torka plattorna ner. När du har slutat klippa en kakel med kakelnipparna, använd kakelfilen för att sanda ner några grova kanter längs klippet. Följ det här med en fuktig trasa för att torka bort något damm. Efter detta, passa kakan för att se till att den vilar snyggt längs toalettbasen. Om det inte gör det, fortsätt nippa, eller få en ny kakel och börja om det behövs.
  • När alla plattor har klippts, arkiveras, rengörs och torkas, kan du gå vidare för att ställa in dem på plats permanent.
  • Metod 2 av 4:
    Spåra kakelklippningar före toalettinstallationen
    1. Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 9
    1. Kakel de områden som är borta från toalettflänsen först. När du ringer ett badrum, markera ditt önskade gallermönster på golvet och lägg kakel över de obegränsade områdena först. Kakel runt toalettflänsen - det cirkulära stycket som förbinder till avloppsröret och på vilket toaletten själv kommer att vila - till slutet.
    • Rita ut ett rutmönster för kakelayouten på papper, och sedan på undergolven själv, vilket minskar antalet kakelskärningar du behöver göra. Om du använder större kakel-e.g., 12 med 12 i (30 med 30 cm) eller större - kan du kanske skära en cirkel ut ur en enda kakel för att gå runt flänsen.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 10
    2. Klippa ett eller flera pappersark som matchar storleken på dina plattor. Om du behöver klippa 1 kakel för att gå runt flänsen, klippa 1 pappersark. Om du behöver 4 plattor, klippa 4 ark papper. Vara så exakt som möjligt för att lätta pappersarket ordentligt.
  • Till exempel, om dina plattor är 8 med 8 i (20 med 20 cm), klippa dina pappersark till dessa dimensioner.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 11
    3. Lägg pappersarket på plats, överlappar flänsen. Placera pappersarket exakt var kakel (erna) kommer att gå, se till att du står för avståndet mellan dina groutlinjer. Det vill säga om dina andra kakel är åtskilda 0.125 i (0.32 cm) Avsett på grund av grout-linjerna, lämna samma gap mellan de inställda plattorna och ditt papper.
  • Du kan använda samma plastdistanser du använder när du lägger kakel för att se till att ditt injekteringsavstånd är förenligt med dina pappersmallar.
  • Om du bara behöver klippa en enda kakel, lägg bara ett enda pappersark direkt över flänsen.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 12
    4. Spåra flänsens skiss på pappersarket. Först, kör ditt finger längs flänsens översikt för att skapa ett veck i papperet. Lyft sedan upp varje ark och använd en penna för att spåra en skiss som är något-ca 0.25 i (0.64 cm) - större än den veckade konturen.
  • Spårningen behöver inte vara perfekt, eftersom toaletten kommer att vila på toppen av flänsen och den klippta kakelarna och dölja några mindre fel.
  • Om du har en flyttbar fläns och vill att den ska vila på toppen av kakel (erna) istället för på undergolven, gör penna spårningen ca 0.5 i (1.3 cm) mindre än din Crease-skiss istället. På det sättet vilar flänsens yttre kant på de omgivande kakelarna.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 13
    5. Klipp ut flänscirkeln och spåra den på kakelarna. Använd sax för att klippa pappersarket till rätt form, tejpa sedan arket (arna) på kakelarna /. Överför skärningsledningarna på kakan (erna) med en penna och ta sedan bort papperet.
  • Kassera inte papperet, men du behöver det igen om du bryter en kakel medan du skär det!
  • Metod 3 av 4:
    Klippa flera plattor före toalettinstallation
    1. Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 14
    1. Poäng klippa linjerna med en kakelskribent. En kakelskribent är ett litet, skarpt handverktyg som etsar en snittlinje i kakel. Denna etsning hjälper till att se till att kakel snaps där du vill att den istället för att bryta eller knäcka någon annanstans. Scoring behöver bara vara 0.125 i (0.32 cm) eller så djupt.
    • Du kan få en kakelskribent på någon hårdvaruaffär eller online.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 15
    2. Använd kakel nippers för att klippa bort överskottsplattan. Tänk på kakel nippers som industriella styrkor fingernail clippers. Börja vid hörnet av kakel som skärs bort och kläm hanterarna tillsammans för att göra de övre och nedre bladen ta små "biter" ut ur kakel. Börja "nibbling" mer noggrant när du närmar dig den poängerade linjen.
  • Standard kakel nippers kommer att arbeta med praktiskt taget alla slags kakel, även om vissa naturliga stenplattor (som skiffer) kan vara för bräcklig. Kontakta din kakel leverantör om det behövs. Du kan också använda specialkakelnippor för glasplattor eller andra speciella typer.
  • Var försiktig så att du inte nypa en av dina fingrar medan du arbetar. Använd arbetshandskar för att skydda dina händer från att skära kakelkanter och säkerhetsglasögon för att skydda dina ögon från snipped shards av kakel.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 16
    3. Se till att dina skärningar är korrekta genom att torka kakelarna. Eftersom toalettbasen kommer att täcka den snittiga kakeln, behöver dina skär inte vara perfekta. Men ta dig tid att torka kakelarna på plats för att se till att dina nedskärningar är allmänt korrekta - helst, inte mer än 0.5 i (1.3 cm) större än flänsen.
  • Använd plastavstånd för att ta hänsyn till dina grout-linjer när de är torrt som torkar kakelarna.
  • Om du ska vila en avtagbar toalettfläns ovanpå de installerade plattorna, kom ihåg att ta bort det före torrmontering (och senare när du lägger kakel!).
  • Om dina torra passformar är ordentligt, är du redo att ställa in dessa plattor på samma sätt som du gjorde resten av golvet.
  • Metod 4 av 4:
    Skära en enda kakel före toalettinstallationen
    1. Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 17
    1. Använd en vinkelkvarn för att göra den cirkulära formen i kakan. Fäst ett 4 i (10 cm) diamanthjulblad till kvarnen och placera det så det cirkulära bladet är ungefär en 45 graders vinkel mot kakel. Långsamt arbeta dig runt cirkeln spåras in i kakan, med mycket lätt tryck. Du behöver bara göra kakel ca 0.125 i (0.32 cm) Djup på det här inledande passet.
    • Var försiktig hela tiden. Slå tillbaka långt hår och ta bort eventuella dangling smycken och bära långa ärmar och säkerhetsglasögon. Grinden sparar upp mycket damm, så bära en dammmask och överväga att köpa en vakuumfäste som du kan ansluta till din kvarn.
    • Vinkelkvarnar är ett prisvärt och användbart litet verktyg som du kan hitta på någon hårdvaruaffär. Diamantblad är dyrare än andra blad du kan få för kvarnen, men de skär igenom kakel mycket bättre.
  • Bild med titeln Klipp kakel runt en toalett Steg 18
    2. Klipp offra brytning skåror om cirkeln är nära kakelens kant. Om det finns mindre än ca 1.5 i (3.8 cm) utrymme mellan din spårade cirkel och en kant av kakan, det finns en bra chans att kakelen kommer att bryta medan du skär det. Om så är fallet, använd kvarnen för att skära 2 eller mer djupa poänglinjer (ungefär halvvägs genom kakelen) som körs från cirkelns omkrets till den närmaste kanten av kakel.
  • Målet är att ha kakel snap vid dessa valda, kontrollerade fläckar, istället för slumpmässigt.
  • Raka, korta, kontrollerade raster i kakelen kommer knappt märkbart när du ställer in kakelen på plats, särskilt eftersom toaletten kommer att vila på toppen av den.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 19
    3. Fortsätt slipa runt cirkeln med försiktigt tryck. När du har slutat göra kakelytan och skapa några offerbrott, fortsätt att göra långsam, stabila pass med kvarnen i 45 graders vinkel. Om kakel bryts vid offerpunkterna, ta bort den sektionen och fortsätt att klippa. Så småningom kommer du att slipa dig igenom kakan och ha den cirkulära utklipp som du behöver.
  • Försök inte skära mer än ca 0.125 i (0.32 cm) Djup med något enda pass, eller kakel kommer förmodligen att bryta i en slumpmässig plats och du måste börja om.
  • Vara så exakt som möjligt men kom ihåg att cirkeln du skär inte behöver vara perfekt. Den faktiska snittlinjen kommer att täckas av toalettbasen.
  • Bild med titeln klippa kakel runt en toalett Steg 20
    4. Torka på kakan över flänsen för att se till att den passar. Kontrollera ditt arbete innan du försöker säkra kakan på plats permanent. Så länge som din cirkulära utklipp är mindre än 0.5 i (1.3 cm) Större än toalettflänsen hela vägen, bör toaletten täcka utklippet.
  • När du väl vet att kakel passar ordentligt kan du säkra den till golvet permanent.
  • Saker du behöver

    • Kakelskribent
    • Kakel nippers
    • Kakelfil
    • Vinkelkvarn med diamantblad
    • Ögonskydd
    • Penna, papper, sax och tejp
    • Fuktig trasa
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande