Hur man fixar en toalett

Finns det något mer skrämmande än en toalett om att överfalla? En creaking, burbling, felaktigt monster av en commode är rädslan för någon husägare. Lyckligtvis kan vanligaste toalettproblem enkelt och snabbt fixas genom att diagnostisera det korrekta problemet och göra några enkla justeringar.

Steg

Metod 1 av 5:
Fixa en täppt toalett
  1. Bild med titeln fixa en toalett Steg 1
1. Stäng av vattnet. Om din toalett har blivit igensatt, försök inte spola det eller du riskerar att överfylla toaletten. Hitta vattenventilen på väggen som kopplar vattenlinjen på toaletten och vrider den medurs tills den stannar. Vatten ska sluta komma in i tanken.
  • Med någon tank eller spolningsfråga vill du stänga av vattnet först som en säkerhetsåtgärd. Städa upp en toalett som är överflöd är uppenbarligen den största av bummers.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 2
    2. Få en kolv. Det kallas rörmokarens hjälpare av en anledning. Vissa plungers har komplicerade glödlampa och vissa är enkla sugkoppar, men du behöver bara se till att din kolv är tillräckligt stor för att täcka öppningen längst ner på skålen.
  • Se till att det finns tillräckligt med vatten i skålen för att täcka koppen på kolven. Det är lättare att ha lite vatten för att tvinga täppan ut med, men nu när du stänger av vattnet kan du inte spola längre in från tanken. Få några koppar vatten från diskbänken för att lägga till skålen om du behöver.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 3
    3. Fixa sugkoppen på öppningen längst ner på skålen. Pumpa det kraftigt och jämnt. Du bör börja höra en gurgling i röret och känna lite tryckbyggnad om du har skapat en sugning med kolven. Efter 5-10 pumpar med kolven, bryta tätningen och se om täppan kommer lös. Om inte, försök igen.
  • Om du kan se clog komma upp kan du försöka spola ner vattnet utan att vrida vattnet igen. Det borde finnas tillräckligt med vatten i skålen för att spola den.
  • Om vattnet spolar ner sig själv efter att ha kastat, vrid på vattnet och låt det springa i några minuter. När vattnet sätter sig, försök spola det, men titta noga och se till att det inte börjar överfalla. Stäng av vattnet snabbt om det gör det.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 4
    4. Använd en rörmokare skruv eller a "orm." Om clog är nära toppen, bör kolven få det. Om det har arbetat sin väg nerför röret, kanske du behöver det tunga artilleriet. En rörmokare skruv, även kallad a "orm," Är i huvudsak en lång tråd som du kan rulla ut och styra genom röret för att kraftigt lossa täppan och sedan rulle tillbaka upp.
  • Syfta skruvens spets i skålen dränera och rulla ut det. Var försiktig så att du inte tvingar det och vev långsamt och jämnt.
  • Du vill inte byta ett rörmontering eller få skruven fast. När du har kört skruven, eller känner att du har brutit upp täppan, rulla den tillbaka och försök att dölja toaletten igen eller spola den och se om täppan har jobbat igenom.
  • Om du inte vill köpa en skruvar, kan du mode en enkel enhet med en trådhängare för att försöka komma på clog.
  • Metod 2 av 5:
    Fixa en toalett som körs ständigt
    1. Bild med titeln fixa en toalett Steg 5
    1. Ta bort toppen av tanken och lyft upp den flytande armen. Hitta staven som är fäst vid en boll som flyter på toppen av vattnet och kontrollerar intaget av vatten från rören i tanken. Detta är den flytande armen. Om du lyfter upp på armen och vattnet stannar, är ditt problem att vattnet i tanken inte kommer upp tillräckligt högt för att stänga av och rören får meddelandet att mer vatten behöver komma in, så toaletten Körs ständigt, eller ofta.
    • En löpande toalett kan kosta en förmögenhet i slösat vatten. Medan det kan tyckas som ett mindre besvär är en löpande toalett ett allvarligt och vanligtvis lätt fixerbart problem.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 6
    2. Kontrollera den flytande armen för feljustering. Ibland kommer den flytande armen att böjas så att bollen kommer att gnugga eller fånga på tankens sida eller tankbalkarmen. Spola toaletten och se om armen fångar på någonting. Om det gör, böj bara armen försiktigt så att den flyter fritt och kan stiga till den nivå det behöver.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 7
    3. Om det inte verkar vara fångat på någonting, skruva loss bollen från armen genom att vrida den moturs. Ibland kommer vatten fångat i bollen och väger ner det och håller vattnet från att stiga som det borde. Om det händer, dumpa ut vattnet och byt bollen genom att skruva den på.
  • Om bollen är knäckt eller på annat sätt skadad och tillåter vatten i fritt, byt ut den med en ny.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 8
    4. Kontrollera klaffförseglingen. Om du lyfter upp på armen stannar inte det rinnande vattnet och justering av den flytande armen verkar inte hjälpa, problemet är förmodligen med klaffenheten, vilket skapar tätningen i botten av tanken som leder till skålen och förbinder till toaletthandtaget av en stång.
  • Stäng av vattnet och spola toaletten för att tömma tanken med vatten. Undersök klaffen för tecken på slitage eller korrosion. Om du hittar uppbyggnad från vattnet eller annan gunk, skura det med en köksplatta eller en fickkniv och se om du kan få klaffen för att skapa en bra tätning. Kontrollera även öppningen för samma korrosionsproblem och rengör det.
  • Om vatten fortfarande går igenom öppningen, undersöker trådstången som ansluts till toaletthandtaget och se till att den är anpassad och tillåter klaffen att falla fritt och plugga hålet. Liksom den flytande stången, bör du kunna böja den tillbaka på plats relativt försiktigt, eller byt ut den med en ny. Vissa är kopplade till en kedja som kan bli trassig eller lös och kan behöva bytas ut också.
  • Om inget av detta verkar stoppa toaletten från att springa, måste du förmodligen byta ballcock-montering.
  • Metod 3 av 5:
    Fixering av ballcockenheten
    1. Bild med titeln fixa en toalett Steg 9
    1. Bestäm om du har en förseglad plastkula-montering eller en metall. Många nyare ballcockaggregat, som styr vattnet när det strömmar in i tanken från vattenrören och förbinder den flytande armen och klaffenheten, är förseglade, vilket gör det svårt eller omöjligt att ta ifrån varandra och reparera. Dessa modeller behöver bara bytas ut genom att ta bort de gängade skruvarna och ersätta den med en liknande modell.
    • Skruva av den flytande armen från aggregatet efter att vattnet och spolas av tanken. Ta sedan bort hela enheten från överfyllnadsröret (det långa röret som håller vatten från att överföra tanken).
    • Perken av en plastmontering är att det inte kommer att korrodera och det kostar mindre, men du kan inte fixa det om något går fel. En metallmontering är strängare och du kan försöka reparera den. Välj vad som fungerar bäst för dig om monteringen behöver bytas ut.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 10
    2. För att fixa en metallmontering, ta bort tumskruvarna. På de flesta äldre metallmodeller kommer ett par tumskruvar att hålla ventilen ihop. Skruva av dem, vilket avslöjar brickorna eller packningarna mellan ventildelarna.
  • Undersöka dem. Om någon av dessa är slitna eller brutna, kommer det att tillåta vatten att sippra igenom och kunna vara orsaken till toaletten. Om det verkar vara problemet, byt bara packningarna och montera bollkockenheten. Om inte, måste du ta bort hela församlingen.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 11
    3. Leta efter en låsnutaggregat längst ner på tanken på insidan och på utsidan av tanken. Detta borde vara vad som håller monteringen i tanken. Du måste skruva av det från båda sidor med en justerbar skiftnyckel och lyft monteringen fri.
  • Vid denna tidpunkt bör du strama bollkockens armar, testa för att se till att armfunktionerna och ingenting verkar vara trasigt, saknas eller felaktigt. Om du inte ser något fel men toaletten fortfarande är igång och ingen av de andra underhållsalternativen har hjälpt, behöver du bara byta montering med en ny. Vanligtvis kostar de någonstans mellan $ 10- $ 30.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 12
    4. Skruva den nya ballcockenheten på plats. Följ det omvända de steg som du följde med att ta bort aggregatet, skruva den i tätt och re-anbringa den flytande armen (men det kommer förmodligen att komma med en ny flottörarm och eventuellt en ny klaff). Vänd vattnet igen och låt toaletten springa i några minuter innan du försöker spola det.
  • Metod 4 av 5:
    Fixering av en svag spolning
    1. Bild med titeln fixa en toalett Steg 13
    1. Kontrollera vattennivån i tanken. Om det inte finns tillräckligt med vatten som kommer in i skålen för att noggrant rengör det, betyder det förmodligen att det inte finns tillräckligt med vatten i tanken i den första platsen. Hitta den flytande armen och försök att böja upp lite för att tillåta mer vatten att fylla i tanken.
    • Var försiktig så att du inte höjer det för långt förbi överflödesröret, eller tanken kommer att springa ständigt.
  • Bild med titeln fixa en toalett steg 14
    2. Kontrollera spolventilen längst ner på tanken. Efter att ha stängt av vattnet och spola tanken, kontrollera att ventilen inte stängs för snart, stänger av mer vatten från att komma in i skålen.Om det är, justera stångarmen eller kedjan.
  • Det ska finnas tre eller fyra olika höjdinställningar så att församlingen kan anpassa sig till din toalett. Prova olika inställningar tills tillräckligt med vatten strömmar in i toaletten.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 15
    3. Kontrollera vattenportarna på undersidan av toalettskålen. Dessa kommer ofta att bli igensatta med mögel eller rost eftersom det är ett svårt område på toaletten att rengöra. Ta en toalettborste med toalettrenare till undersidan av fälgen för att se till att tillräckligt med vatten kan komma igenom portarna.
  • För att se om de är igensatta utan att hålla huvudet på toaletten, använd en liten spegel och kolla dem i reflektionen.
  • Du kan också använda en trådhängare för att rengöra portarna om det finns något som lämnas in där du inte kan komma ut med en borste.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 16
    4. Kontrollera om den gemensamma som ansluter tanken till toalettskålen läcker ut. I allmänhet förbinder ett rör dem. Titta på tankens botten och kontrollera muttrarna för att se om de behöver stramning, byte eller nya brickor.
  • Om en del av tanken eller skålen är knäckt eller läcker, kan det leda till en svag flush eller andra problem och du kan behöva byta ut toaletten helt.
  • Metod 5 av 5:
    Byte av sätet
    1. Bild med titeln fixa en toalett Steg 17
    1. Ta bort det gamla sätet. En av de vanligaste och lätt fixbara problemen med en toalett är en trasig eller på annat sätt felaktigt säte som behöver bytas ut. Först måste du ta bort det gamla sätet och kassera det genom att ta bort muttern från monteringsbultarna under toaletten och dra sittplatsen och locket av.
    • Titta under läppen på toaletten där sätet och locket ansluter till skålen. Du borde se muttern och brickan som håller sätet på. Skruva av det med en justerbar Crescent-skiftnyckel och ta bort tvättmaskinen och muttern. Bultarna ska enkelt glida fritt från toppen och du kan ta bort sätet.
    • Om muttern är fast eller rostig, spraya lite WD-40 på den för att hjälpa den att lossa. Var försiktig så att du inte kämpar med skiftnyckeln för mycket och riskerar att krossa skålen på toaletten med din skiftnyckel eller smacka handen på något.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 18
    2. Få ett nytt säte. Typiskt är de flesta toaletter tillverkade i två storlekar, så se till att du har rätt storlek för att matcha din speciella toalett. Mät Bredden och längden på skålen från monteringsbulten till läppen och ta dina mätningar till maskinvaran eller hemmabutik för att du har rätt storlek för din toalett.
  • Medan du är på hårdvaruaffären vill du förmodligen köpa byte av brickor, nötter och bultar om inte sätet kommer med dem. Se till att de passar din toalett. Ta i de gamla att ha till hands för jämförelse.
  • Bild med titeln fixa en toalett Steg 19
    3. Installera det nya sätet. Fixa bultarna genom hålen i toaletten och skruva muttern på skålen. Var försiktig så att du inte använder för mycket kraft vid åtdragning, men se till att sätet är säkert.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Tvätta händerna noggrant när du arbetar på din toalett. Tvätta dem ofta.
  • Om något bryts, var försiktig så att du inte får klippa. Kanterna blir väldigt skarpa.
  • Saker du behöver

    • Rycka
    • Skruvmejsel
    • Tång
    • Nya ballcockmonterings- eller ersättningsdelar
    • Ersättningssäte
    • Bultar, brickor och nötter
    • Flytande armmontering
    • Klaffmontering
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande