Hur man desinficerar dina enheter

Med coronavirus (COVID-19 Göra sin väg genom samhällen runt om i världen, rekommenderar hälsoexperter att du tar särskild försiktighet att rengöra och desinficera ytor som ofta berörs hela dagen. Telefoner, tabletter och datorer är alla högtryckta ytor som kan ackumulera smuts, smuts, bakterier och virus, vilket sätter dig i riskzonen för att bli sjuk. Lyckligtvis är desinfektion av din enhet lika lätt som att torka den med en mjuk trasa eller torka och lite alkoholbaserat desinfektionsmedel!

Steg

Metod 1 av 2:
Desinfektion av telefoner och tabletter
  1. Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 1
1. Desinficera din enhet efter att ha tagit den ut i allmänheten. Om det inte finns någon sjuk i ditt hem, är din enhet inte sannolikt att hämta för många farliga bakterier och virus från vanlig hemanvändning. Men din risk ökar när du använder den offentligt efter att ha rört andra ytor. Om du nyligen har varit ute och desinficera din telefon när du kommer hem.
  • Undvik att använda telefonen medan du är i toaletten, särskilt på offentliga platser. Håll telefonen inuti din väska eller ficka när du går in i ett offentligt toalett för att förhindra kontaminering.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 2
    2. Koppla ur och slå ned din enhet innan du rengör den. Koppla ur telefonen eller tabletten från laddaren, hörlurarna eller andra kabelanordningar. När din enhet är urkopplad, stäng av den helt.
  • Att stänga av din enhet hjälper till att minska risken för skador om en liten fukt kommer inuti.
  • Dra ur din enhet kan också minska risken för elektriska stötar.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 3
    3. Gnid bort skräp och fingeravtryck med en mjuk mikrofiberduk. Innan du desinficerar telefonen eller tabletten, ta bort uppenbart fett, smuts och skräp. Använd en torr, mjuk, luddfri mikrofiberrengöringsduk för att torka alla telefonens ytor.
  • Använd inte en pappershandduk eller till och med en vävnad eftersom pappersprodukter kan skrapa upp ytan på din enhet.
  • 4. Torka alla ytor med 70% alkohol eller Clorox Disinfectant Torka. Använd en pre-fuktad desinfektionsmedel eller spraya lite alkoholbaserat desinfektionsmedel på en ren mikrofiberduk. Torka försiktigt ner skärmen och kroppen på din mobila enhet, men ta hand om att inte få fukt i någon av portarna eller öppningarna.
  • Alternativt, spraya en glasrengörare eller spray i allsidig på en ren mikrofiberduk. Använd sedan tyget för att torka ner telefonen.Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 4
  • Undvik nedsänkning av din telefon eller spruta någon form av flytande renare eller desinfektionsmedel direkt på den.
  • Torka din enhet försiktigt för att undvika att skada den oljebeständiga beläggningen. Du kan också undvika skador med hjälp av ett skärmskydd och fodral på din telefon eller surfplatta.
  • Varning: Använd inte hårda eller slipande rengöringsmedel som blekmedel, ammoniak, aceton, ättika eller kök och badrumsrenare. Dessa kan skada din enhet och ta bort den oljebeständiga sprayen.

  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 5
    5. Handtvätt Telefonväskor och kablar med tvål och varmt vatten. Om din telefon eller annan mobil enhet har ett fall, ta av dig din telefon för att rengöra den. Dämpa en trasa med vatten och tvål eller mildt tvättmedel, sedan försiktigt gnida med det. Skölj det med kallt vatten, låt det lufttorka.
  • Se till att ditt fall är helt torrt innan du lägger tillbaka det på din enhet.
  • Gör en blandning av vatten och mild tvål, såsom diskmedel eller flytande handtvål och doppa en mikrofiberduk i den. Wring ut tyget och torka ner enhetens kablar. Var försiktig så att du inte får någon vätska i de elektroniska hamnarna.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 6
    6. Tvätta händerna före och efter hantering av din enhet. De flesta bakterier och virus hamnar på din telefon eller andra mobila enheter genom kontakt med dina händer. För att undvika att kontaminera din enhet, tvätta händerna med tvål och varmt vatten innan du använder det. Tvätta dem igen efter att du har använt det, speciellt om du inte har haft en chans att desinficera din enhet nyligen.
  • Det är särskilt viktigt att tvätta händerna före och efter att du har använt enheten om du bara har gått på toaletten, eller om du ska hantera mat.
  • Metod 2 av 2:
    Sanitizing din dator och tangentbord
    1. Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 7
    1. Koppla ur datorn eller tangentbordet innan du rengör det. Innan du rengör datorn eller tangentbordet, koppla ur nätsladden och alla andra kablar. Om möjligt, ta ut batterierna. Slå på din enhet helt.
    • Att hålla din dator och tangentbord Unplugged och Downed Down kommer att minska risken för elektrisk stöt.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 8
    2. Torka ner det yttre fallet på din dator med en desinfektionsmedel. Använd en alkoholbaserad torka (helst minst 70% isopropylalkohol) för att torka skärmen och det yttre skalet på din dator. Var försiktig så att du inte låter vätskor komma in i några öppningar eller portar.
  • Du kan också doppa en mjuk mikrofiberduk i alkohol eller vatten och några droppar mild diskmedel.
  • Använd inte vävnad eller pappershanddukar eftersom dessa kan klia upp ditt fall och skärm.
  • Sprut aldrig rengöring direkt på din dator, eftersom fukt kan komma in och skada de elektroniska komponenterna.
  • Dricks: Du kan skydda din dator mot kontaminering och göra det lättare att rengöra med ett tvättbart antimikrobiellt lock. Köp dessa produkter online eller från en elektronikbutik.

  • 3. Desinficera pekskärmen eller displayen med 70% alkohol. Kör försiktigt en 70% -alkohol torka över displayen för att rengöra den. Torka skärmen när du är klar. Alternativt kan du lägga 70% gnidningsalkohol på en mikrofiberduk och torka försiktigt på skärmen.
  • Om tillverkaren tillhandahåller olika instruktioner för rengöring och desinfektion av skärmen, följ i stället.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 9
    4. Rengör tangentbordet med en trasa fuktad med gnidningsalkohol. Torka försiktigt ditt tangentbord och mellanrummen mellan nycklarna med en desinfektionsmedel.70% isopropylalkoholservetter kommer att fungera bra. Du kan också fukta en mikrofiberduk med en liten mängd gnidningsalkohol (minst 70%) och använda det.
  • Ta bara om du inte använder en blötläggning av våt trasa eller låt vätska inte sippra in i de små öppningarna runt dina nycklar.
  • Medan olika datortillverkare har olika rengöringsrekommendationer har vårdpersonal funnit att alkoholtorkar är allmänt säkra och effektiva att använda på datorns tangentbord.
  • Om det finns uppenbart damm och skräp på ditt tangentbord, blåsa det bort med lite tryckluft. Du kan få en komprimerad luftbehållare på en elektronik eller kontorsmateriel.
  • Expertips
    Jonathan Tavarez

    Jonathan Tavarez

    Husrengöring Professionaljonathan Tavarez är grundare av PRO-hushållerska, en premium städservice med huvudkontor i Tampa, Florida Catering till bostads- och kommersiella kunder över hela USA. Sedan 2015 använder PRO-hushållare strikta träningsmetoder för att säkerställa högkvalitativa rengöringsstandarder. Jonathan har över fem års professionell rengöringsupplevelse och har över två års erfarenhet som kommunikationsdirektör för FN: s förening Tampa Bay. Jonathan tjänade en BS i ledning och marknadsföring från University of South Florida 2012.
    Jonathan Tavarez
    Jonathan Tavarez
    Husstädning Professionell

    Expert varning: För att säkerställa att dina enheter är grundligt sanitiserade, lita inte på citronsaft eller ättika som dina primära rengöringsmedel.

  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 10
    5. Låt din dator och tangentbord lufttorka. När du har torkat ner datorn och tangentbordet, låt dem sitta ett tag så att desinfektionsmedlet kan avdunsta. Detta kommer att ge det mer tid att döda några bakterier och virus på ytan. Vänta tills allt är helt torrt innan du kopplar in datorn och stänger på den.
  • De flesta desinfektionsmedlen behöver sitta på en yta i 3-5 minuter för att kunna fungera ordentligt.
  • Bild med titeln Desinficera dina enheter Steg 11
    6. Tvätta händerna före och efter att du har använt tangentbordet. Ett av de bästa sätten att hålla ditt tangentbordsgjorda är att undvika att få bakterier på det i första hand. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten innan du sätter dig för att använda din dator. Om andra har använt ditt tangentbord eller du har haft det offentligt, tvätta händerna efter att du är klar.
  • Du är mest sannolikt att plocka upp bakterier från ett tangentbord som har använts av många människor eller att du har hanterat efter att ha varit på ett offentligt ställe utan att tvätta händerna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Det finns en mängd UVB-ljusbaserade desinfektionsmedel på den marknad som du kan använda för att bli av med mikrober på telefoner, men de är inte medicinska kvalitet och det är inte klart om de dödar koronaviruset. Var försiktig och lita inte på dessa enheter för att hålla dig säker. UV-ljus kan också orsaka solbränna och hudskador om du är utsatt för det för länge.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande