Hur man köper en toalett

Under din livstid kommer du att spola din toalett i genomsnitt 140 000 gånger. Din toalett kommer också att ta reda på cirka 30% av ditt hemvattens användning, så ersätter en gammal, felaktig toalett eller köper en miljövänlig toalett kan gynna både miljön och din bottenlinje. Medan de flesta är bekanta med den vanliga tyngdkraften med en tank på baksidan, detaljer som spolkraft, vattenskydd, och en modells design bör alla övervägas innan du köper en toalett.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på de olika typerna av toaletter tillgängliga
  1. Bild med titeln Köp en toalett Steg 1
1. Förstå mekanikerna bakom en toalett. När du spolar en standardtoalett drar handtaget upp en kedja, vilket ökar en spolventil. Denna spolventil släpper sedan åtminstone två gallon (ca 7.5 liter) vatten från tanken i skålen på ungefär tre sekunder, vilket utlöser siphonet för att suga innehållet i skålen ner i avloppet och in i ett avloppssystem eller septiktank. Men i motsats till populär tro är tanken inte den viktigaste delen av en toaletts teknik. Faktum är att du kan lossa tanken från toaletten och häll två liter vatten i hinken för hand, och toaletten skulle fortfarande spola.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 2
    2. Tänk på en tyngdkraftsassisterad toalett. Denna typ är den vanligaste typen i Nordamerika. Dessa toaletter använder vikten och höjden av vattnet i tanken för att underlätta en spolning. Tanken påfyller sedan via ett litet gushing-rör (vanligtvis plast) tills en flottör stänger av flödet. Om något vatten råkar flyter lite högre från gushing, handrörelse inuti, eller till och med en jordbävning, hanterar ett smalt överflödesrör eventuella överflödesproblem. Så länge som toaletten fungerar ordentligt, bör inget vatten spilla utanför porslinstanken. Denna typ är stapeltoalett, enkel, effektiv och hållbar. Spolningsljudet för tyngdkraftsassisterade toaletter är inte särskilt högt och de är lätta att reparera. Men om du har många människor som använder din toalett (säg, en stor familj) eller kommer att sätta mycket slitage på toalettens spolsystem, kanske gravitationstödda toaletter kanske inte har tillräckligt med makt att spola konsekvent, efter varje använda sig av.
  • Tänk på att köpa en vanlig tyngdkraftsassisterad toalett om du har en liten familj eller ett badrum som kommer att få minimal användning.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 3
    3. Tänk på en tryckassisterad toalett. Till skillnad från tyngdkraften, har tryckstödda toaletter en "aktiv" snarare än en passiv mekanism. Denna typ ger tryck till tyngdkraften genom att leverera mer kraft än den traditionella enheten. Vatten förskjuter luft inuti en förseglad cylindrisk tank, vanligtvis gjord av metall eller plast, inuti den större keramiska tanken, vilket bidrar till att generera en större kraft. Men eftersom vattnet i tanken hålls under tryck, spolas det med större kraft, vilket resulterar i ett högt spolljud. Dessutom kan en större mängd tryck via din toalett sätta stress på äldre rör och VVS i ditt hem, vilket kan leda till läckage eller ett busted rör.
  • Gå till en tryckassisterad toalett om du bor i en nyare byggnad eller ett hem med nya, välskötta rör och lågt vattentryck.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 4
    4. Tänk på en vakuumassisterad toalett. Denna typ innoverar på den vanliga gravitationstödd toaletten genom att använda ett vakuum som drar vattnet med mer kraft i skålen med hjälp av fälghålen i den övre toalettskålen. Vakuumassisterade toaletter har en renare, tystare flush än andra modeller, vilket gör dem idealiska för ett badrum nära ditt sovrum, eller med ett lugnt område i ditt hem. Men, unclogging den här typen av toalett kräver lite tid och skicklighet. För att koppla ur skålen måste du ta locket av och lägga handen över en öppning i tanken för att stoppa åtgärden att fungera. Den vakuumassisterade toaletten kostar också ca $ 100 mer än en tyngdtoalett.
  • Tänk på att få den här typen om du letar efter en toalett med tyst men kraftfull spolning, och är villiga att spendera lite extra pengar på framsidan.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 5
    5. Tänk på en maktstödd toalett. Denna typ använder en ännu större kraft än vakuumassisterade toaletter. Faktum är att power-assisted-toaletter är kända som den enda "Toaletter med hästkrafter". Dessa toaletter har en 0.2 hästkraftsmotor i tanken för att bokstavligen spränga avfallsprodukter ner i avloppet, vilket gör dem idealiska om ditt badrum har gamla rör. Power-assisted toaletter kan också spara den genomsnittliga familjen 2 000 liter vatten per år. Men dessa toaletter har en pump som måste anslutas till ett vägguttag, de är kända för sitt otroligt höga spolljud och de är för närvarande den dyraste typen av toalett på marknaden.
  • Tänk på att köpa en maktassisterad toalett om du behöver en modell med en super kraftfull flush, oavsett underhåll eller kostnad.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 6
    6. Tänk på en dubbel spola toalett. Dessa toaletter har två knappar på tanken, en för en halv tank spola, den andra för en full tank spola (självklart använder du antingen spola baserat på dina behov). Ursprungligen uppfunnad i Australien för att svara på landets ständiga torka cykel, börjar dubbla spoltoaletter bara få popularitet i Nordamerika och har det bästa vattenskyddssystemet för alla andra modeller. Faktum är att studier har visat att en dubbel-spola toalett använder ett genomsnitt på bara 6.9 gallon per dag, jämfört med 9.5 liter av lågflödestoalett och 19 liter med de äldre modellerna. Denna typ kan spara ett hushåll 2,250 liter vatten per år, och eftersom det finns två spolningsalternativ, har du valet mellan en lättare spolning och en starkare spolning. Denna typ har dock en hög uppre prislapp och höga installationskostnader.
  • Gå till en dubbel spola toalett om du letar efter en miljövänlig, alternativvänlig toalett. Tänk på att de långsiktiga fördelarna med en dubbel spoltoalett i form av vattenbesparingar kan vara värda den ursprungliga kostnaden.
  • Del 2 av 3:
    Hitta rätt spolningssystem
    1. Bild med titeln Köp en toalett Steg 7
    1. Bestäm toalettens spolkraft. Att hitta en toalett som spolar effektivt utan täppning är viktigt. Men en toalett med mindre vattenanvändning betyder inte alltid att den har mindre spolningskraft än en annan modell. Den idealiska toaletten skulle ha bra borttagning av avfall och hög täppmotstånd.
    • För att lära dig om spolning av en viss toalett, använd maximal prestanda (karta) test på alliansen för Water Efficiency Website.
    • De flesta större hårdvaru- och houseware-butiker märker sitt urval av toaletter med ett numeriskt poäng baserat på deras spolningsprestanda, med hänsyn till avfallsavlägsnande kraft och täppmotstånd.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 8
    2. Kolla in toalettens gallon som används per spola. Nuvarande toalettmodeller använder 1.6 gallon per spola (GPF), som är ungefär hälften av den mängd vatten som används av äldre toaletter.
  • Toaletter med vattenkänsla Etikett Använd bara 1.28 GPF och mottog godkännande som en högeffektiv toalett (Het) från miljöskyddsbyrån (EPA). Mer information om Watersense-programmet är tillgängligt på EPA: s webbplats.
  • Del 3 av 3:
    Bestämning av den bästa modellen för ditt badrum
    1. Bild med titeln Köp en toalett Steg 9
    1. Jämför ett stycke och tvådelade modeller. Din preferens för varje modell kan bero på uppställningen av ditt badrum och din föredragna estetiska eller design.
    • Endelade modeller är utformade så tanken och skålen är integrerade i en kompakt enhet, vilket gör dem lätt att rengöra och idealiska för mindre badrum där du behöver spara utrymme. Men dessa modeller kan vara dyrare än den vanliga tvådelade modellen.
    • Tvådelade toalettmodeller är den mer traditionella designen av en separat skål och tank. De är billigare än enstaka modeller, och är billigare att installera. Men de tar upp mer utrymme och är svårare att rengöra.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 10
    2. Utvärdera formen på toalettsitsen. De flesta toalettstolar finns i två former: långsträckta och runda. Långsträckta säten är bekvämare, eftersom deras form lägger till rum och komfort, särskilt för vuxna. Runda stolar är ca 2 tum (5.1 cm) kortare, vilket kan fungera bättre i trånga badrum eller med mindre individer och småbarn.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 11
    3. Välj en toaletthöjd som är lätt att använda. Små barn kommer att vara bekväma med standardhöjden på 14-15 tum (35.6-38.1 cm). Komforthöjd toalettmodeller är 17 till 19 tum (43.2 till 48.3 cm) Av golvet och 2 till 4 tum (5.1 till 10.2 cm) högre än vanliga toaletter. Komforthöjd toaletter uppfyller normerna för amerikanerna med funktionshinder (ADA), vilket gör dem idealiska för seniorer och de med funktionshinder.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 12
    4. Köp alltid en toalett med rätt grovt. Detta är avståndet mellan utloppsröret för toaletten och väggen bakom toaletten. Toalettmodeller finns i olika storlekar för att passa olika grovt, så att välja rätt storlek är avgörande.
  • För att bestämma storleken på din toalett, mäta från väggen bakom toaletten till bultkepsarna på din nuvarande toalett. Inkludera inte baseboards i dina mätningar.
  • De flesta toaletter finns i en 12-tums grovt, vilket är standardavståndet, men en 10- eller 14-tums grovt kan behövas i vissa hem.
  • Bild med titeln Köp en toalett Steg 13
    5. Tänk på andra preferenser innan du köper. Till exempel kommer en toalett med en antimikrobiell glasyrfinish att hämma tillväxten av bakterier inuti skålen. Och om du inte kan stå det clanking ljudet när en vanlig toalettsits läggs ner, kan en självslutande toalettstol vara ett bra alternativ. Som någonting finns det alltid möjlighet till en helt anpassad toalett eller en bidé. Tänk på att ett designval som en unik toalettfärger kan göra ett uttalande i ditt badrum, men de kostar mer än en vanlig vit modell.
  • Tips

    Titta alltid på vad som ingår i lådan innan du köper en toalett. Ett komplett paket kommer att ha en toalettstol, vaxring och den nödvändiga hårdvaran för installation. Om dessa saker måste köpas separat, kommer de att lägga till den totala kostnaden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande