Hur man kasserar tv-apparater

Tyvärr kan gamla tv-apparater inte lämnas av kanten med din normala sopor för pickup. Gamla TV-apparater innehåller skadliga kemikalier och delar som måste behandlas säkert av proffs. I stället för att kasta din TV i papperskorgen kan du återvinna den på ett återvinningscenter eller deltagande elektronikbutik. Du kan också sälja eller donera TV-apparater som fungerar till dem som fortfarande kommer att njuta av dem!

Steg

Metod 1 av 3:
Återvinning av din TV
  1. Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 1
1. Ring ditt avfallshanteringsföretag för att hitta en återvinningsplats. De flesta stater har lagar som hindrar dig från att lämna TV och annan elektronik utanför för papperskorgen, eftersom elektronik kan innehålla farliga material. Vissa enskilda företag har också regler mot denna typ av bortskaffande. De flesta avfallsföretag ger emellertid betalande kunder möjlighet att släppa bort gamla TV-apparater på en webbplats för återvinning.
  • Beroende på företaget kan du behöva visa ett körkort eller räkningsräkning för att få tillgång till webbplatsen.
  • De flesta av dessa centra accepterar TV och andra e-avfallsartiklar, till exempel kameror, små apparater, mobiltelefoner, cd-spelare och kopiatorer.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 2
    2. Leta efter ett återvinningsprogram i ditt område. Många städer och städer har hämtning eller Drop-off-alternativ för elektronik och andra stora föremål. De kan ge dig en dag per månad för att ta din TV till en viss plats i stan. Vissa städer kan till och med hämta dina gamla (extremt tunga) TV-apparater från ditt hem.
  • Gå till din stad eller länets hemsida för att leta efter den här informationen. Det kan finnas ett återvinningscenter i din stad som specifikt handlar om elektroniskt avfall där du kan släppa av din TV.
  • Var noga med att det återvinningsprogram du väljer är E-steward-certifierat. På det sättet kan du vara övertygad om att de är kvalificerade att hantera det farliga avfallet som finns i tv-apparater.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 3
    3. Ring Bestbuy för att bli av med din gamla TV. I Förenta staterna är BestBuy den enda stora återförsäljaren som plockar upp och återvinner gamla TV-apparater. De tar ut en avgift för den här tjänsten, och de begränsar dig för att bli av med 2 TV-apparater per familj per dag.
  • Tyvärr accepterar Bestbuy inte alla TV, speciellt om de är super stora. Ring butiken för att se om din TV kvalificerar sig.
  • Du kan också släppa TV: n av i affären för att undvika att betala Bestbuys "Haul-away-avgift."Om du köper en ny TV från dem är denna avgift ganska minimal. För icke-kunder är det ungefär $ 100.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 4
    4. Returnera den använda tv till tillverkaren. Vissa tillverkare accepterar din gamla TV-apparat och återvinner det själva. Kontakta tillverkaren för att se om din TV kvalificerar sig för den här tjänsten. Du kan till och med få lite pengar tillbaka till din gamla TV!
  • Vanligtvis måste du hitta närmaste drop-off-webbplats genom att titta på online eller prata med en representant i telefon. Var noga med att följa företagets riktlinjer för korrekt återvinning.
  • Kom ihåg att förutom TV: n vill du Återvinna din mottagare.
  • Metod 2 av 3:
    Donera eller sälja din TV
    1. Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 5
    1. Kontrollera att din TV fungerar innan du donerar eller säljer den. Ge inte bort eller sälja en trasig TV! Det är inte rättvist för den som du skickar vidare till nästa, eftersom de då är de som fastnar med att bli av med det. Titta över alla pluggar och se till att alla knappar och funktioner är bra att gå.
    • Om din TV inte fungerar alls kan du kanske sälja eller donera den till en lokal teater eller skola som ska användas som prop i sina spel.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 6
    2. Fråga vänner och familjemedlemmar om de vill ha TV: n. Ditt enklaste alternativ är att avbilda din gamla TV till någon du vet. De kommer sannolikt att hjälpa dig att flytta det eller plocka upp sig själva, och de kommer att vara glada att ha en TV att njuta av i många år att komma.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 7
    3. Donera TV: n till en ideell byrå. Om TV: n fortfarande fungerar bra, donera den! Någon annan kommer säkert att uppskatta det, och det är faktiskt bättre för miljön att återanvända elektronik så länge de varar än att återvinna dem.
  • Kolla med lokala samhällscentra, skolor, hemlösa skydd, kyrkor och vårdhem för att se om någon av dessa fläckar kan använda TV: n. De kan också ha program för att leverera TV till familjer som behöver en.
  • Nationella myndigheter som frälsningsarmé och goodwill har program för att ta in och återförsälja gamla elektronik och tv.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 8
    4. Sälj tv-apparaten online. Massor av stora återförsäljare, inklusive Amazon, Bestbuy och Target, kommer att köpa tillbaka TV och annan elektronik. Titta på butikens webbplatser för att se om din TV kvalificerar sig för återköp. Du kan också sälja din TV själv genom att lista det på Facebook Marketplace eller annonsera det på eBay eller Craigslist.
  • Facebook Marketplace är ett populärt, användarvänligt val med möjlighet att hämta. Frigör TV: n när du har sålt det på eBay kan vara ganska svårt, medan Craigslist-kunder nästan alltid hämtar sina egna inköp.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 9
    5. Sälj tv i ett garageförsäljning om du vill städa ut ditt hus. Om du redan är ha en stor garageförsäljning, sätt din TV ut på din gräsmatta! Speciellt om din TV är äldre, sätt priset lågt. Kom ihåg att målet är att bli av med det.
  • Metod 3 av 3:
    Transportera din TV
    1. Bild med titeln Kassera tv-apparater steg 10
    1. Hitta transport för att släppa din TV om det inte finns något hämtningsalternativ. Den svåraste delen av att bli av med din gamla TV får det i en lastbil och lugga den runt staden. Eftersom de flesta återvinningscentraler och tillverkare får dig att släppa av ditt eget objekt, behöver du ett stort fordon om du har en stor TV.
    • Om du har din egen pickup truck, kommer TV: n sannolikt att passa i sängen. Om du bara har en liten sedan, fråga om att se om en vän har ett större fordon som du kan låna för en dag. Som en sista utväg kan du behöva hyra en lastbil.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 11
    2. Annycka några vänner att få lite extra muskel. Erbjud en vän eller två lite pizza i gengäld för att hjälpa dig att flytta din gamla TV. Du behöver de extra händerna. När jobbet är klart kan du koppla av framför din nya TV!
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 12
    3. Stå nära TV: n för att bli redo att hämta det. Stå inte mer än 1 fot (0.30 m) från den gamla TV: n. Dina ben ska vara axelbredden från varandra. Det här är en trevlig stark stans som hjälper dig att hålla dig balanserad när du lyfter det tunga föremålet.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 13
    4. Böj knäna för att lyfta objektet säkert. Du borde aldrig böja över från midjan för att lyfta tunga föremål. Squat ner, hålla ryggen rakt. Detta gör att du kan lyfta med benen och undvika att spänna dina ryggmuskler.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater steg 14
    5. Ta ett grepp på tv: s bottenhörn. Lyft upp ena sidan av TV: n i taget. Släpp fingrarna säkert under de lyftade sidorna. Om du arbetar i ett lag, var noga med att kommunicera med varandra.
  • Gör en person spotter genom att placera dem framför TV: n för att städa det när du lyfter varje sida.
  • Bild med titeln Kassera tv-apparater Steg 15
    6. Räta ut dina ben för att lyfta TV: n. All vikt ska vara i benen. Om du känner en belastning i ryggen, sätt in TV: n tillbaka och omplacera dig själv. När du har fått den, gå antingen på TV: n till trucken eller flytta den till en hjuldolly.
  • Wheeled dollies gör att du flyttar TV: n från plats för att upptäcka mycket lättare. Om du arbetar utan en dolly kan du också använda en gammal filt för att glida TV: n över ytorna.
  • Spotter bör fortsätta att städa TV: n när du överför till det en dolly eller börja gå genom att hålla en hand i mitten av objektet.
  • Tips

    Innan du kasserar din TV-apparat, granska produkthandboken för att avgöra om du kan reparera eller uppgradera TV: n.
  • När du flyttar din TV, ta bort eventuella skräp från din sökväg innan du börjar gå. Du vill inte resa medan du flyttar det här tunga föremålet!
  • Old Cathode Ray Tube (CRT) TV-apparater kan vara särskilt knepiga för att kassera, eftersom de innehåller giftiga kemikalier som bly och kvicksilver. Du kan behöva betala en avgift för att återvinna en av dessa TV.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande