Så här kasserar du föråldrad inventering

Föråldrad eller överskott av lager är frustrerande. När du har för mycket inventering som inte säljer, tar det upp värdefullt utrymme och du måste skydda det mot skador. Frigör utrymme genom att sälja så många av produkterna som möjligt. Få kreativitet och gör objekten attraktiva för kunder genom att erbjuda försäljningsincitament. Om du fortfarande har lager kvar, returnera det för kredit, donera det, eller sälja det för skrot. Naturligtvis är det bästa sättet att hantera föråldrad inventering att förhindra att det hämtas i första hand. Övervaka vad som säljs bra och återför inte automatiskt produkter.

Steg

Metod 1 av 3:
Incitamentisering av försäljningen
  1. Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 1
1. Ge dina säljare incitament om de säljer inventeringen till det vanliga priset. Om du har ett säljteam som hjälper kunderna, erbjuda dem en bonus för att sälja en viss mängd föråldrad inventering. Detta kan motivera dem att fokusera på dessa produkter innan de säljer nyare inventering.
  • Till exempel kan du ge en procentandel av försäljningen eller en fast bonus på deras nästa lönecheck.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 2
    2. Erbjuda closeout rabatter till kunder att göra lite vinst. Göra inventeringen mer attraktiv för kunder genom att skära priset. Markera rabatten i procent av eller markera de nya closeoutpriserna. Även om du inte kommer att göra så mycket vinst, tar du upp värdefullt utrymme och behöver inte oroa sig för vad du ska göra med varorna.
  • Du kan diskontera varor varje kvartal eller efter varje säsong.
  • Det belopp du rabatt beror på din företags ekonomi. Du kan rabatta lite om du hoppas att återhämta det mesta av kostnaden eller du kanske föredrar att göra en försäljning på en brant diskonterad skattesats.
  • Bestäm i förväg om du vill stagger rabatterna. Till exempel, om du inte vill markera det med mer än 60%, starta din första försäljningsdryck på 20% rabatt. Markera sedan varorna på 30% och så vidare.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 3
    3. Bundle föråldrad inventering med snabbspecifika föremål för att snabbt sälja varor. Om du verkligen vill frigöra utrymme och bli av med mycket lager på en gång, grupper tillsammans för ett pris och erbjuda buntet till en rimlig takt. Kunder som känner att de får en överenskommelse och det är ett bra sätt för dig att flytta produkt som kanske inte säljs på egen hand.
  • Till exempel, par 1-objekt som säljer bra med 2 produkter som ingår i din föråldrade inventering. Pris bunten så det är billigare än att köpa var och en av föremålen separat eller marknadsföra det vanliga objektet så att det andra objektet är gratis.
  • Kom ihåg att klargöra att du inte kommer att acceptera avkastning eller utbyte på diskonterad eller buntad försäljning.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 4
    4. Skapa en rabattförsäljningsevenemang för att få in fler kunder. Ställ in en lagerförsäljning, closeouthändelse eller garageförsäljning som är begränsad till en dag eller två. Annonsera evenemanget och gör det öppet för anställda och allmänheten. Markera några dörrbusterförsäljning för att få folk intresserade och främja händelsen i förväg för att skapa lite buzz.
  • Igen, gör det klart att all försäljning är slutgiltig så att du inte hanterar avkastningen.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 5
    5. Sälja inventeringen till en skrothandlare om du inte hittar kunder. Om du har lager som har mycket metall, ring en lokal skrothandlare och fråga om de ska betala dig för att dra det bort. Förhandla värdet på din inventering om du vill debitera skrothandlaren för en liten avgift.
  • Vissa skrothandlare kan debitera dig om de kommer och hämtar inventeringen, så var tydlig om kostnader när du ställer in affären.
  • Du kan göra en liten vinst om du kan förhandla om en bra affär eller det kan kosta dig om du måste betala för att få det tagit bort.
  • Metod 2 av 3:
    Bli av med inventeringen
    1. Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 6
    1. Returnera inventeringen om din leverantör accepterar den. Vissa företag accepterar föråldrad inventering och ger dig en återbetalning. Om du inte är säker, kontakta företaget och fråga dem om deras återbetalningspolicy. Företaget kan till exempel utfärda en kredit för framtida inköp.
    • Du måste noga betala för frakt och hantering, men det kommer att vara värt att rensa upp utrymme och få lite värde för produkterna.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 7
    2. Använd inventeringen för att få nya produkter att sälja. Gå igenom den föråldrade inventeringen för att se om du kan använda den för en ny produkt. Du kanske kan stripa ner till delar eller komponenter för nya objekt. Tänk på hur mycket det kostar dig att omarbeta inventeringen för att göra det lönsamt.
  • Om du tror att det kommer att hjälpa försäljningen, marknadsföra de nya produkterna som "upcyclad" eller "repurposed."
  • Till exempel, om du säljer en säsongsbetonad presentkorg som är tidigare säsong, ta ut artiklarna och uppdatera korgen för den aktuella säsongen eller sälja objekten separat.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 8
    3. Handla inventeringen med konkurrenter eller partners om du vill byta varor. Kontakta andra företag som säljer liknande inventering och fråga om de skulle vara villiga att handla inventering. Var öppen för att förhandla så att du rensar föråldrade objekt och får nya produkter att sälja. Handel är ett bra sätt att förbättra ditt förhållande till konkurrenterna.
  • Kom ihåg när företag är hjälpsamma och handla med dem igen om de ber dig att rensa ut några av deras föråldrade inventering.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 9
    4. Likvidera eller auktion av produkterna för att flytta lager snabbt. Auktioner är ett bra sätt att avyttra mycket lager på kort tid, men det kommer att kosta dig att skapa auktionen och personal evenemanget. Om du hellre skulle ta en hands-off-tillvägagångssätt och eventuellt göra lite pengar, arbeta med en likvidator. Du kommer att förhandla om ett pris och de kommer att förfoga över inventeringen för dig.
  • Tänk på att du inte får en sänkning av försäljningen från likvidatoren eftersom du betalar för produkterna på förhand.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 10
    5. Donera inventeringen och hävda det som en skatteavskrivning om du inte kan sälja den. Du kan sluta med alternativ för att sälja eller handla produkterna, så hitta en organisation i ditt område som kan använda dem. Sedan, arbeta med din revisor så att du kan hävda varorna som avskrivning för företagsskatterna.
  • Förteckningen måste vara i gott skick och användbart för välgörenheten. Fråga dem om ett kvitto när du donerar objekten och filen med din revisor.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 11
    6. Återvinna eller skräp för inventeringen om du inte kan bli av med det på något annat sätt. Om du har försökt att sälja produkterna, returnera dem eller handla dem utan lycka, återvinna eller kasta inventeringen bort. Även om ingen gillar att göra detta, påminna dig om att det tar upp rum som kan användas för produkter som säljer bra.
  • Du sparar också tid från att räkna föråldrad inventering och skydda det mot skador.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra föråldrad inventering
    1. Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 12
    1. Granska din inventering minst en gång om året så du vet om produkterna hämtar sig. Om du är ett stort företag med många produkter kan du ägna 1 vecka ett år för att räkna och spåra din inventering. För en mindre verksamhet kan du göra det oftare som en gång kvart. Spåra dina produktnummer hjälper dig att se vilka produkter du har mycket, så du fortsätter inte att beställa dem onödigt.
    • Med tiden kan du jämföra dina inventeringsnummer för att få en uppfattning om hur bra en produkt säljer. Till exempel, om du alltid verkar ha för mycket av 1 typ av lager, skära tillbaka på att beställa det så att du inte har överskott.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad inventeringssteg 13
    2. Spåra vilka produkter som är långsamma att sälja. Skapa ett försäljningsspårningssystem så att du kan övervaka när objekt säljer och det pris de sålde för. Granska denna information regelbundet, särskilt innan du beställer nytt lager.
  • Detta är särskilt viktigt om du erbjuder nya saker och är inte säkra på hur kunderna kommer att svara.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 14
    3. Bestäm när en produkt är föråldrad så du vet när du ska driva försäljningen. Föråldrad inventering kan innebära olika saker för olika företag. Du kan överväga en produkt föråldrad efter att du inte har sålt det under en viss tidsperiod eller om produkten inte gör dig en viss summa pengar. Tänk på en produkt föråldrad om du inte har sålt någon sedan din senaste inventering, till exempel.
  • Till exempel kan en produkt vara föråldrad om den kostar dig mer pengar att lagra och främja än du gör i försäljning.
  • Bild med titeln Kassera föråldrad Inventory Steg 15
    4. Stoppa automatisk återbeställning så att du inte skapar för mycket lager. Det är enkelt att ackumulera för mycket lager om du automatiskt beställer utan att kontrollera dina lagernummer. Stäng av den automatiska återbeställningen och se hur snabbt produkterna säljer innan du bestämmer dig för att fylla på dem.
  • Föremål kan oavsiktligt beställas om mer än 1 person gör din beställning. Försök att effektivisera beställningsprocessen så 1 personkoordinerar inköp.
  • Tips

    Om du inte har tid att effektivt hantera din inventering, ge uppgiften till en anställd. Erbjuda dem ett incitament om de uppfyller inventeringsförväntningar under en viss tid.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande