Hur man skapar en stop motion animation

Om du undrade hur de skapar filmer som Wallace och Gromit Eller de funky lego shorts online, din sökning är över. Även om det inte är svårt att skapa stop-rörelse är det inte tidskrävande och repetitivt. Så länge du är tålmodig, gör det en fantastisk hobby som kan till och med växa till en karriär. Det är ett roligt sätt att lära sig för alla.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda Stopp Motion Software
  1. Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 1
1. Välj din kamera. Du kan använda en kvalitetskamera om du äger en, men en billig webbkamera fungerar överraskande bra. Köp en med en manuell fokusring, så du kan justera fokus för att bli skarp, närbildsbilder. Du kan hitta dessa online för så lågt som $ 5 USD.
  • Se till att du kan bifoga webbkameran på din enhet. På en mobil enhet kommer du sannolikt att behöva köpa en kabel och installera en app som låter dig använda webbkameror.
  • En del av programvaran som rekommenderas nedan kommer bara att fungera med webbkameror eller vissa kameror. Kontrollera efter kompatibilitet innan du spenderar dina pengar.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 2
    2. Installera Stop Motion Software. Du kan installera det här på nästan vilken enhet som helst, även om bärbara datorer och mobila enheter är det enklaste att transportera runt din filmuppsättning. Många stopp motionsprogram har en gratis provperiod, så du kan prova dem innan du köper. Läs villkoren först, eftersom rättegången kan begränsa dina alternativ, eller täcka dina bilder med ett vattenstämpel. Här är några förslag.
  • För Mac: istopmotion, boinx, drake ram
  • För Windows: Jag kan animera 2 (rekommenderas för barn), ikitmovie, eller stoppa motion pro. Windows Movie Maker är ett alternativ med färre funktioner, men det kan redan vara på din dator.
  • För iPhone eller iPad: Frameograf, Stopmotion Cafe
  • För Android-enheter: Clayframes, Stopmotion Studio
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 3
    3. Hitta objekt och siffror att använda i din film. Några bra val inkluderar lera, Tråd, LEGO eller liknande byggblock figurer. Vara fantasifull-du kan använda nästan alla objekt för att göra din film.
  • Börja med ett litet projekt, till exempel en apelsinskalning. En sekund av film kan ta 18-24 bilder, så du får gott om övning från det här.
  • Du kan rita på en whiteboard eller en pappersbunke istället, ändra ritningen något med varje ram. Om du gör det, sätt upp ett stabilt stativ för att hålla ritningarna, så det finns ingen oavsiktlig rörelse.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 4
    4. Hitta konsekvent belysning. Du kan använda alla ljus, så länge de inte flimmer eller ändras i ljusstyrka. Du kan behöva blockera yttre ljus med persienner eller gardiner, om moln eller andra rörliga skuggor orsakar förändringar i ljusstyrka.
  • Vissa glödlampor tar ett tag att nå full ljusstyrka. Lämna dem att värma upp medan du gör dig redo.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 5
    5. Ordna scenen. Ställ in ditt första skott i ett område utan vind eller bakgrundsrörelse. Se till att alla dina bitar står upp på egen hand. Om en av dem faller över under filmning kan det ta ett tag att ställa in det i exakt position.
  • Om en siffra är lutande eller hotande att falla över, håll den på ytan med affisch tack.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 6
    6. Ställ in kameran. Ta din kamera och enhet till den plats du kommer att skjuta. Anslut din webbkamera eller kamera till din enhet. Öppna din programvara och bekräfta det "ses" Webbkamerabilden. När du har utarbetat några kinks, sätt kameran på ett stativ, eller tejpa den ordentligt för att förhindra rörelse. Om kameran skakar när du tar bilder, kommer filmen att bli kaotisk och sakna kontinuitet.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 7
    7. Börja ta fotografier. Ta ett enda foto av objekten eller figurerna i startpositionen. Flytta objekten bit för bit, med en mycket liten mängd varje gång, och ta ett annat fotografi efter varje rörelse. Du kan flytta en bit åt gången (t.ex. en arm som vinkar fram och tillbaka), eller gör flera rörelser på en gång (en mer flytande promenad med ben och armar, eller flera föremål som rör sig i en upptagen scen). Försök att flytta ett objekt med ungefär samma avstånd varje gång.
  • Innan du tar varje fotografi, se till att objektet är i skarp fokus. Du kan behöva inaktivera kamerans autofokus. Om du använder en webbkamera, rotera fokusringen för hand.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 8
    8. Kontrollera din programvara. Varje gång du tar ett fotografi ska en ram visas i din Stop Motion Software. Dessa ramar placeras i en rad för att bilda en filmremsa, vanligtvis nära botten av din skärm. Du borde kunna bläddra mellan ramarna eller spela en video för att få en grov uppfattning om vad din film kommer att se ut. Oroa dig inte, slutresultatet blir mycket jämnare.
  • Om du gör ett misstag, ta bort ramen du bara tog och ta ett annat fotografi.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 9
    9. Leta efter en onion skinning funktion. Denna extremt användbara funktion är en viktig anledning att använda dedikerad stoppmotionsprogramvara istället för en gratis filmredaktör. Med löksköljning aktiverad visas den föregående ramen som en svag bild på skärmen, överlagring av bilden som kameran ser. Detta låter dig ordna objekt exakt, se exakt hur mycket de kommer att flytta på skärmen. Om du knackar över en figur eller gör ett misstag och behöver återskjuta några ramar, gör lökskinnet lätt att återvända till den gamla scenen genom att lindra figurerna med den svaga bilden.
  • Om du inte kan hitta den här funktionen, leta efter en hjälp eller handledning, eller besök webbplatsen för programvaruutvecklarna.
  • Bild med titeln Skapa ett stopp motion animation steg 10
    10. Avsluta skytte. Fortsätt flytta och fotografera tills scenen är klar. Spara ditt arbete ofta. Lämna din installation på plats när du är klar, om du behöver återta några fotografier.
  • Det finns inget behov av att avsluta scenen i ett sittande. Att ta regelbundna raster hjälper till att göra processen ett nöje istället för en chore.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 11
    11. Dubbla ramar så rörelserna händer i en långsammare takt. Om du duplicerar en ram, kommer den ramen fortfarande för en liten bit längre innan du flyttar. Som en allmän regel, håll dig till en eller två kopior av varje ram. Ibland, sakta ner det till 6-8 ramar mellan rörelser, så ett objekt pausar innan du ändrar riktningar eller startar en ny rörelse. Detta ser mer naturligt och gör din animering mindre häftig och lättare på ögonen.
  • Om du inte vet hur man gör det här, leta efter instruktioner för din specifika programvara.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 12
    12. Avsluta din film. Du kan nu göra projektet som en videofil och visa den till dina vänner. Om du vill kan du öppna videon i videoredigeringsprogram och lägga till musik, ljudeffekter och specialeffekter.
  • Metod 2 av 2:
    Använda gratis videoredigerare
    1. Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 13
    1. Lära fördelarna och nackdelarna. Du kanske redan har videoredigeringsprogram som följde med din dator och en kamera eller telefon som kan ta digitala fotografier. Om så är fallet kan du bara hoppa in i den här metoden. Men den faktiska skytte- och redigeringsprocessen kan vara lång och svår. Om du vill göra någonting längre än en minut eller två, prova stoppmotionsmetoden ovan.
    • Allt du behöver för den enklare metoden ovan är en gratis provning av programvaran och en $ 5 USD-kamera.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 14
    2. Välj din programvara. Mest gratis videoredigeringsprogramvara kommer att fungera. Här är några alternativ som omfattas av den här guiden, som du kan hitta online:
  • För Mac: iMovie (kommer förinstallerad på vissa Mac)
  • För Windows: Virtual Dub, Windows Movie Maker (Stödjer inte officiellt det, men fungerar ibland - förinstalleras på de flesta Windows)
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 15
    3. Ställ in din filmplats. Hitta ett område utan rörliga skuggor, flimrande ljus eller bakgrundsrörelse. Placera några föremål som du gillar, hålla wobbly objekt på plats med dubbelsidig tejp eller affisch tack.
  • Stoppa rörelse animering tar lång tid att göra. Börja med en kort, enkel idé, som en bit papper som krymper upp och hoppar i en papperskorgen.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 16
    4. Håll kameran stadig. Du kan använda kamera, telefon eller surfplatta som tar digitala fotografier. Placera det på ett stativ eller stå, eller tejpa ner det. Det måste vara helt stilla, eller filmen kommer att se jumbled och konstigt.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 17
    5. Ta bilderna. Den grundläggande idén är enkel: ta ett fotografi, flytta objektet en liten bit, ta sedan en annan. Kontrollera hur bilden visade sig och ta en annan om det finns några misstag. Du kanske vill ta två eller tre bilder av varje position, bara i fallet.
  • Se till att objekten är i skarpa fokus. Om kameran fortsätter att justera fokusavståndet kan du behöva inaktivera autofokus och ställa in det manuellt.
  • Flytta det med samma mängd varje gång.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 18
    6. Överför bilderna till din dator. Spara bilderna på din dator i en lätt att komma ihåg plats. Lämna filnamnen ensam - det ska numreras, så de stannar i ordning.
  • Om du använder ett fotoprogram som iPhoto, gör ett nytt album först för att hålla dem separata från dina andra bilder.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 19
    7. Importera bilderna till din videoredigerare. Öppna din videoredigeringsprogramvara och importera mappen som innehåller de bilder du tog. Det här alternativet är vanligtvis under fil i toppmenyn, eller där beskrivs nedan:
  • iMovie: Se till att du är i tidslinjevisning. För att importera bilderna klickar du på knappen Foton och väljer ditt fotoalbum.
  • Virtual Dub: Fil → Öppna → Bildsekvens. Välj den första bilden i ditt album, och Virtual DUB importerar automatiskt alla andra bilder som följer i numerisk ordning (e.G DCM1000, DCM1001, DCM1002).
  • Windows Movie Maker: Importera inte förrän efter att du har ställt bildvaraktighet, som beskrivs nedan.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 20
    8. Ändra bildvaraktigheten. Detta bestämmer hur länge varje bild kommer att visas på skärmen. Detta fungerar lite annorlunda i varje program:
  • IMOVIE: När du väljer dina foton, blir du uppmanad att ange ett tidsvärde. Prova 0:03 (3 / 100s av en sekund) för en jämn, snabb video eller 0:10 för en jerky men mer avslappnad takt.
  • Virtual Dub: Video → Frame-hastighet. 25 FPS (ramar per sekund) är mycket slät och snabbt, medan 5-10 bilder per sekund rör sig i en långsammare, jerky takt.
  • Windows Movie Maker: Verktyg → Alternativ → Avancerat → Bildalternativ. Ange en bildvaraktighet (försök 0.03 eller 0.10). Du kan nu ladda dina bilder till Storyboard.
  • Bild med titeln Skapa ett stopprörelse Animation Steg 21
    9. Spela med andra funktioner. De flesta videoredigeringsprogram gör att du kan lägga till ett ljudspår, titel, krediter och specialeffekter. Du kan leka med dessa om du vill, eller hoppa över det här för att göra en tyst film. Spara ofta när du arbetar.
  • IMOVIE: Lägg till dialog genom att flytta uppspelningshuvudet (nedåtgående pil) till en ram och klicka på Audio → Spela in. För musik, dra en sång eller en ljudeffekt från iTunes på Audio Track Of IMOVIE.
  • Virtual DUB har inte dessa funktioner. Efter export kan du öppna videofilen i ett annat program och göra dessa ändringar.
  • Bild med titeln Skapa en Stop Motion Animation Steg 22
    10. Spara din film. För att titta på din film, öppna bara videofilen.Njut av ditt första stoppprojekt!
  • Virtual Dub: Fil → Spara som AVI. Dina bilder är nu en filmsekvens som är klar för redigering i ett annat program, till exempel Windows Movie Maker, Sony Vegas eller Adobe Premiere.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ju fler bilder du har, kommer de mjukare dina videoresultat att vara.
  • När du börjar, ta bara enkla bilder av karaktärsytor för att visa medan de pratar. Detta påskyndar processen och ser fortfarande bra ut.
  • För att göra ett objektfluga (till exempel en leksak pterodactyl eller en fågel), bifoga tydlig sträng till den. Håll det upp i luften för varje skott som du vill att den ska flyga. Se till att du har två personer som arbetar på den här delen.
  • Se till att du importerar alla bilderna till din dator innan en animering.
  • Om objekt kommer att flytta lemmar, se till att du kan hålla dem i den där positionen utan att hålla på dem. Affisch Tack eller Looped Over Adhesive Tape fungerar bra för detta.
  • Om din dator är lite långsam och du försöker förhandsgranska din video i redigeringssteget, kan filmen hoppa över ramar eller fastna på en ram. När du sparar videon, ska den strömma bra.
  • För ett större projekt med flera scener, spara varje scen som en separat film. När varje scen är klar kan du importera alla scener till den sista filmen.
  • För att minska flimmer och skapa en mjukare animering, ställ in kamerans vitbalans och exponeringsinställningar på manuellt läge så att de inte ändras med varje skott.
  • Om du använder lera skulpturer, försök sätta tråd inuti leran. Detta hjälper dig att flytta siffrorna lättare.
  • Se till att kameran är kompatibel med någon filmtillverkare du använder. Om filmmakaren inte kan hitta dina filer, kanske du måste ladda ner en annan programvara för filmskapande.
  • Om du är besviken över den hastighet där ditt program kan animera, försök exportera projektet som en videofil, sedan importera den igen och använda en hastighetseffekt på den, t.ex. dubbelhastighet. Gör det innan du lägger till ljud.
  • Planera hastighet innan du lägger till ljud.
  • Bli inte besviken om din första animering är skakig, leta efter dina misstag och förbättra dem!
  • Varningar

    Detta är ett långt projekt. Ta pauser för att undvika att bli uttråkad eller frustrerad. Skriv ner där du slutade så att du kan hoppa tillbaka nästa gång du återvänder.
  • Håll dig ur vägen för din ljuskälla eller placera den så att du inte skapar distraherande skuggor över din animering som ändras med varje ram.
  • Högkameraupplösning kommer att skapa stora filer, som kan överväldiga din dator. Om du redan har skott till hög upplösning kan du minska filstorlekarna i satser i Photoshop eller Image Compression Software. Det är bäst att hålla varje ram på cirka 500 kb om du inte använder professionell programvara.
  • Saker du behöver

    • Digitalkamera
    • Monopod, stativ eller annat sätt för att göra kamerans stabil
    • Stoppa motionsprogram eller videoredigeringsprogramvara
    • Figurer och uppsättning av material
    • En lampa eller två för att säkerställa god belysning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande