Hur man kommer in i filmfotografering på en stram budget

Många fotografer där ute som har vuxit upp på digitalkameror vill prova filmfotografering, men är ovilliga att göra det på grund av kostnaden för att köpa en kamera och få film utvecklad. Här är då en guide till skjutfilm på en stram budget.

Steg

1
Köp en kamera och linsen billigt. Kolla upp ebay eller andra online-auktionsplatser för att hitta en begagnad kamera. Det finns flera saker du kan göra för att hitta den bästa kameran till ett bra pris:
En liten plast Nikon F55 film SLR-kamera, dvärgad av en enorm Nikon digital SLR. Köp en billig plast autofokusera SLR Om du redan har kompatibla linser för det (om du har en digital SLR, till exempel). Plastkonsumentkameror som Nikon F55 och Canon EOS 300 säljer för absurt låga priser. Du kan se dumt skjuta dem, men resultaten du kommer att få från dessa lilla kameror kommer att vara identisk Till de du skulle få från en mycket större och tyngre professionell SLR kostar trettio gånger så mycket.

Akta dig, dock av linser som är speciellt utformade för digitala SLR, som vanligtvis har mindre sensorer än 35 mm film. De kommer inte heller att montera på kameran (som med Canon-linser markerade EF-S), eller de kommer inte att täcka hela 36x24mm-ramen (Nikon`s DX-linser).
  • Grundläggande autofokuszoomlinser några år är också billiga används.De är inte bra för lågt ljus, och inte bra i det måttligt låga ljuset deras maximala öppningar tillåter, men ungefär lika bra som alla andra till F / 8 till F / 16 (förbi det, diffraktion begränsar upplösningen av alla linser) utom i triviala fall som med tegelväggar.Autofokuslinser kan hjälpa dig att spara pengar från bortkastade bilder om du har problem med att fokusera manuellt, och är mycket bättre för att flytta ämnen (som autofokusfilmslar kan spåra och förutsäga, även om digitala slistor är mycket bättre för att fånga enskilda avgörande stunder tillförlitligt genom utbrott av bilder , som i sport).
  • Kameror och linser från föråldrade kamerasystem, så här Canon A-1 och 50 mm f / 1.8, sälja för absurt billiga priser. Köp till ett föråldrat system. Efterfrågan på linser från föråldrade kamerasystem, vilket betyder de som är helt oförenliga med dagens digitala SLR, är mycket lägre, eftersom ingen köper dem för användning med digital. Ett par exempel är Canon FD-monteringskameror (som Canon A-1 och T90) och minolta manuella fokuskameror.
  • Prime-linser i normala brännvidd är mycket billiga och skarpare än linser som kostar flera gånger så mycket. Köp enkla primärlinser. "främsta" betyder en lins av en fast brännvidd (I.e. inte en zoom). "Enkel" betyder linser som är lätta att tillverka. Mycket bred, och / eller mycket snabb, linser kostar mer eftersom de behöver mycket komplexa optiklinser av förnuftig hastighet i normala brännvidd kräver inte komplex optik och följaktligen är mycket billigare. Bäst av allt, dessa tillåter dig att skjuta i mindre ljus och få skarpare bilder än du skulle med en långsammare, dyrare och tyngre zoomlins. Titta runt för en 28mm f / 2.8, 50 mm f / 1.8 (eller F / 2 om du tittar på Pentax) och 135mm f / 2.8.
  • Alternativt, köp inte en kamera. Du vet förmodligen redan flera personer som har en gammal, oanvänd filmkamera eller två som du kanske kan övertyga om att låna en till dig, eller till och med ge det till dig.
  • 2. Skjut färg negativ film. Färg Negativ film kan utvecklas mycket billigt bara om någonstans-glidfilm kräver en mycket annan process som heter E-6, som bara ett mycket litet antal fotolabor gör. Du kommer inte att få samma stansiga färger som du kan få på bildfilm (även om vissa negativa filmer, som Kodak Ektar 100, kommer nära), men då behöver du inte ta ut ett banklån att betala för varje roll till utvecklas, antingen. Å andra sidan behöver glidbanorna bara bearbeta och sedan ses direkt på en projektor, men med film kanske du vill ha utskrifter, vilket kan vara dyrt. (Om du tänker skanna till digital behöver du bara negativen.)

    Om du gillar utseendet på svartvit film, finns det ett par filmer som kan utvecklas i den vanliga C-41-processen som används för färg negativa filmer. Leta efter Kodak BW400CN (relativt lågt kontrast, bra för människors foton) och Ilford XP2 (hög kontrast).
  • Slidefilm har en mycket mindre exponeringslathet och därmed en mycket större misslyckande än utskriftsfilm utom där man är konsekvent mycket exakt, vilket inte passar många typer av ämnen.Projektion av glidfilm förstör det på några timmar - Regelbundna bildspel konsumerar gradvis bildernas livslängd.
  • 3. Hålla sig till 35mm. Medan andra filmformat kommer att erbjuda mer ytarea (och följaktligen mer upplösning och mindre korn vid en viss utvidgning), kommer många minilabs inte att kunna utveckla och / eller skanna det, vilket innebär att du måste gå till en mycket dyrare labb för att få det utvecklat.
  • Korrekt teknik med en långsam film som Fuji Velvia eller Kodak EKTAR, korrekt exponering, en måttlig bländare och en måttlig slutartid eller stativ, kan producera mycket skarpa, finkorniga foton med en gammal 35mm SLR eller till och med en trevlig punkt och -Shoot (som ska välja en måttlig eller liten bländare och en måttlig till hög slutartid på egen hand i starkt ljus).
  • 4. Köp massor av film. Köp så mycket som du har råd med. Som allt annat, köper saker i bulk ut mycket billigare. Också, om du köper film som ligger nära utgångsdatumet är det billigare.Vik den tätt i plast och kasta den i frysen. Det kommer att hålla i åratal.Bara se till att du avfrostar det i plasten - annars får du kondens på filmen.
  • Även hålls i en frys, försämras film så småningom och höghastighetsfilm - ISO 400 och över - försämras snabbare.Long-Expired film är inte värt besväret med att skjuta och kostnaden för att utveckla om man inte vill ha speciella effekter tekniskt sämre än en billig digitalkamera bilder.
  • 5. Köp inte en skanner. Ditt laboratorier äger en otroligt dyr utrustning och nästan alla kommer att ha en skanner inbyggd i deras mini-lab. De flesta laboratorier kommer att få bra resultat med sina automatiska skanningar. Shoppa runt.
  • 6
    Skjuta film För vad det är bäst på. Film är otalig för handling (sport, rörande vilda djur och så vidare) som kräver split-second timing och brukar behöva flera skott som tagits i en sekund. Det blir dyrt - Få en digital SLR för den typen av sak. Å andra sidan film är Perfekt för stillbilder, som landskap, statyer och växter.
  • 7. Gå ut när ljuset är bra. Menande, inte Skjut i tråkigt middags solljus. Stort ljus händer tidigt på morgonen och sen kväll, inom ungefär ett timme innan och efter solnedgången och soluppgången. Ju bättre ljuset, de färre mediokra bilderna du tar, vilket innebär fler vinnare per rulle, vilket innebär att du inte blint skjuta massor av film i hopp om att få en eller två bra, vilket sparar pengar!
  • 8
    Tänk innan du skjuter. Snarare än blint skjuta, lära sig att ser. Tillbringa några minuters raffinering och förenkla din komposition. Fler vinnare per rulle betyder att du spenderar mindre på film.
  • 9. Skjut en ram i taget. Om du har en motordriven kamera, sätt den i sitt enda ramläge. Om du har en tilläggsmotor, lämna den hemma (eller håll den på din kamera men stäng av den, för att de ser ut allvarligt coolt). Du kan enkelt hitta dig själv med flera bilder av samma sak om du har lite filmbrännande motordriven monster. Din rulle kommer inte att gå så långt, vilket innebär att du slösar bort pengar.
  • 10. Om du är osäker på exponering, t.ex. med ett bakgrundsbelyst ämne, är fel mot överexponering med färgutskriftsfilm (om inte slutartiden måste vara så långsam att orsaka oskärpa).Om du vill ha en mörkare bild kan du justera den på en dator, men du kan inte lägga till detaljer som inte är där.Två eller tre stannar över borde inte blåsa ut de flesta av höjdpunkterna dåligt.(Du kan fäste exponering, men det här är en artikel om hur du får anständiga resultat för billigt.)
  • 11. Få inte utskrifter. Om du vill visa upp ditt arbete på Internet, fungerar följande process ganska lite billigare: bara få dina skanningar rostade till en CD, och om det finns några du verkligen Som du kan alltid få dem tryckta senare till ett mycket rimligt pris.Apotek CVS, Warehouse Store Costco, och postorderprocessorn Dways foto kommer att bearbeta och skanna film utan att skriva ut det.Costco och Dways foto tenderar att ha flera kunniga anställda vid en viss tid och använda högre upplösning.
  • 12. Gå längre utveckling tid. Om du inte är terminalt otålig, snarare än att gå för en timmes utveckling, få den utvecklad nästa dag, eller kanske över några dagar om du är extremt tålmodig.

    Å andra sidan kommer vissa laboratorier att ge dig en gratis film om du går för en timmes utveckling. Ibland ger dessa fantastiska resultat, så ta en för en snurr.
  • Tips

    Film håller längre om du lagrar den i kylskåpet eller låga temperaturer.
  • Infraröd film håller på obestämd tid i frysen.
  • Saker du behöver

    • Online konto för internetbaserad återförsäljare (I.E amazon, e-bay)
    • Filmkamera
    • Filma
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande