Hur man bryr sig om din kamera

Kameror av alla slag är mycket precisionsorienterade enheter. Från allmänna omvårdsriktlinjer till realtidsscenarier, kommer den här guiden att berätta allt du behöver veta för att upprätthålla en hälsosam kamera i många år framöver.

Steg

Metod 1 av 3:
Allmän kameravårdsutrustning
  1. Bild med titeln Vård för din kamera Steg 1
1. Kameraväska. Kärnkomponenten för att skydda din kamera. Ett bekvämt och ofta billigt sätt att skydda mot smuts, damm och de oväntade fallen. Varumärken som LowePro specialiserar sig på att göra bra kvalitet kamera väskor.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 2
    2. Linsskydd. Detta borde redan komma med din kamera, så det är klart att använda någonstans och när som helst. Byt alltid upp locket på kameran när du inte använder det - damm kommer lätt att bosätta sig på en exponerad lins! Lens Hoods är valfria tillbehör som upplevde fotografer använder. De ger också ett litet skydd mot faror som flygande sand.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 3
    3. Rengöringsduk.Detta bör vara rent, torrt och tillverkat av lämpligt material. Ultrafina mikrofiberrengöringsdukar är de bästa - de tar bort alla slags damm och partiklar samtidigt, E.g. fingermarkeringar, fettfläckar, utan att lämna streck och fläckar.
  • Metod 2 av 3:
    Allmän kamera etikett
    1. Bild med titeln Vård för din kamera Steg 4
    1. Lämna batterierna när du inte använder kameran under en längre tid. Detta kan spara mycket behövs batterilivslängd för viktiga situationer.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 5
    2. Lämna inte din kamera exponerad i starkt solljus hela dagen eftersom det här värmer allt upp. Värmen kan bryta / smälta smörjfetter, som kommer att sippra igenom och skada hårdvara. Kamera delar kommer också att expandera när de blir heta.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 6
    3. För att lägga till detta är kalla temperaturer en no-go. Båda extrema temperaturen kan vara permanent skadliga för kameror. Håll kameran varm under kalla förhållanden, och svalna i varmare temperaturer.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 7
    4. Använd ett kameraband. Dessa är oftare än inte levererade med kameror och är en annan viktig del för säkerheten. Om små, snygga, punkt-och-shoot-kameror är det du använder, kanske det är inte för dig. Men med större kameror är ett band nödvändigt för att undvika konsekvenserna av plötsliga stunder när kameran glider ut ur handen.
  • Metod 3 av 3:
    Vatten och sand
    1. Bild med titeln Vård för din kamera Steg 8
    1. Om vatten kommer i kontakt med din kamera, skulle den omedelbara saken vara att torka ner med en rengöringsduk.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 9
    2. De flesta kameror är inte vattentäta och saknar därför skydd mot instanser som dessa. Vatten kan skada kamerahårdvara och oundvikligen göra det värdelöst - jag.e. Förstör det permanent! Se till att en rengöringsduk är alltid praktisk och försök att undvika att bli blöt under tiden!
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 10
    3. Vissa fotografer kan felsöka detta mycket erfarna problem - till exempel tar du bilder av sjöfåglar från en båt utanför kusten. Vik en plastpåse runt din kamera tätt och skär sedan de lämpliga portionerna för linsen och sökaren / LCD-skärmen (beroende på dina inställningar för visning). När du täcker kameran med detta, linda ett tätt gummiband runt linsprotrusionen för att fästa påsen där.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 11
    4. Du kommer nu att kunna ta bilder i sådana marina förhållanden. Även om linsen fortfarande är utsatt (för detta kan du tillämpa ett enkelt UV-filter, och torka av rena mellan intervaller), kommer kamerans kropp inte att smittas av vatten. Att använda en plastpåse är ett mycket enkelt och billigt sätt att uppnå detta. Undervattensfotografer, det här är definitivt inte för dig! Plastpåse tekniken människor fotograferar under regniga förhållanden.
  • Bild med titeln Vård för din kamera Steg 12
    5. En annan viktig faktor att se upp när du använder en kamera på stranden är sand. Dessa fina partiklar av sten och skal kan skrapa din lins med de enklaste brisen. Även om det här händer är inte troligt, kanske du vill överväga att täcka linsen medan du inte engagerar sig i fotografering - alternativt, lägg den i din kamera väska! Var försiktig, och när du använder kameran på sand, lägg kanske en handduk under för att förhindra att det går in i hårdvaran.
  • Tips

    Om din lins råkar vara skadad, och din rengöringsduk kan inte fixa den, kanske du vill köpa linsen rengöringsvätska sparsamt på tyget och försök sedan torka problemet.
  • Kamerapåsar kan inte innebära bara billiga plastpåsar! Betala den extra lite pengar för en kamerapåse gjord av slitstarka material - såvida inte väskan är med din kamera. Men några mycket högkvalitativa kameraväskor säljs för rimligt höga priser. Köp enligt din budget och preferens.
  • Fläktborstar kan köpas på de flesta fotografbutiker. De används för att bli av med sand och smuts utan att behöva använda dina händer eller situationer som inte kan hjälpas av en rengöringsduk, e.g. Sandpartiklar fastnade inuti lås av en linsskydd mm.
  • Slutligen är den här artikeln råd, inte instruktioner. Hjälpen som listas här är valfri, inte obligatorisk.
  • Om det regnar (och det borde inte vara en pushfaktor) och du vill göra lite fotografi, släpp kameran under din tröja eller jacka när du inte använder den, eller om kameran är kompakt lägg den i en ficka.
  • Stativ kan inte bara förbättra fotografier utan också ge en skydd för att skydda mot att släppa på marken.
  • Innan du lägger en linsskydd på, se alltid till att kameralinsen är ren.
  • Varningar

    Ta inte kamerans gränser för långt. Till exempel, om du vill fotografera vågar nära, kanske du vill köpa en undervattenskamera eller ett plasthus!

    Saker du behöver

    • En kamera
    • Kameraväska
    • Linsskydd
    • Kameraband
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande