Hur man frågar din ex för hjälp

Skilsmässa eller uppbrott kan vara svåra för alla. När du går i olika riktningar är det ibland mycket svårt att fortsätta utan tillfällig hjälpande hand från din tidigare make. Fortsätt läsa för tips för att be om hjälp utan att skada ditt hjärtliga förhållande.

Steg

  1. Bildtiteln Fråga din ex för hjälp steg 1
1. Förstå vilka önskemål som är rimliga och vilka önskemål är det inte. Om du är osäker bör du fråga en opartisk tredje part innan du kan en förfrågan från din tidigare make.
  • Att fråga en ex att ta en titt på reparationsprojekt är en sak. Fråga din ex till hus sitta medan du och din nya pojke / flickvän går bort för helgen kan vara grym.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp steg 2
    2. Var känslig att känslor och stolthet fortfarande kan skadas efter din splittring. Innan du frågar en tjänst fråga dig själv om begäran kan vara okänslig i något sätt.
  • Bildtiteln Fråga din ex för hjälp steg 3
    3. Undvik att fråga din ex till en tjänst som du inte skulle fråga från en mycket bra vän. Om du bara frågar gynnar när du absolut behöver dem och hålla favörerna rimliga och i god smak, står du en bättre chans att få hjälp när du behöver det.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp steg 4
    4. Be om pengar kan vara omvårdnad beroende på båda parternas ekonomiska status och villkoren i din äktenskapsskillnad. En oväntad medicinsk kostnad för ett barn är en rimlig ekonomisk begäran. Be om pengar varje vecka så att du kan köpa smycken är inte rimligt för de flesta.
  • Om du kontinuerligt måste be om pengar för att mata dina barn kan det vara dags att återvända till din advokat och söka hjälp från domstolarna.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp steg 5
    5. Försök att ge din ex så mycket märke som du kan när du frågar efter en tjänst. Genom att ge dem tid att anpassa sitt schema, deras budget eller deras humör Du kan ha mer framgång.
  • Om du är skyldig att gå ut ur staden för arbete nästa månad är det bättre att be din ex att byta helgerna nu än veckan på din resa.
  • Släppa a finansiell Bombshell på din ex kan göra dem irriterande. Om du vet att ditt barn behöver tandläkararbete eller nya glasögon är det bäst att diskutera det före hand med din ex och göra en plan. Kallar dem dagen för och be om pengar kunde lämna båda er upprörd.
  • Genom att be om rimliga gynnar med en rimlig tidsram kan du behålla din relation mer vänlig. Det tillåter också dig lite latitud om du någonsin har en nödsituation och behöver verkligen deras hjälp.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp steg 6
    6. Erbjuda att återvända till tjänst och menar det, att betala dem för gas, eller göra något trevligt för din ex när de ger dig en portion hand. Se till att de vet att du uppskattar deras hjälp och att de också kan ringa till dig hjälp När de behöver det.
  • Om din ex hjälper dig att skära ner och lägga upp Jul träd du kan erbjuda att sätta ihop sina presenter för honom, baka kakor för honom att ta för att arbeta eller skicka honom hem med ett presentkort till sin favoritbutik.
  • Om din ex-fru plockar upp dig när din bil dör, ska du skicka några blommor eller kanske ett presentkort till en salong.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp Steg 7
    7. Fråga aldrig om en tjänst och sedan agera med titeln. Kom ihåg att du borde behandla dem som en vän och inte en tjänare.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp steg 8
    8. Hålla kommunikationslinjerna öppna. Ring inte bara dem när du behöver något. Det betyder inte att man bara ringer till chatt eftersom det kan vara konstigt, men du borde definitivt komma ihåg födelsedagar och helgdagar och skicka ett kort.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp Steg 9
    9. Säga "tack". De behövde inte hjälpa dig, men de gjorde det.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp steg 10
    10. Stanna med planen. Om de går igenom besväret med att hjälpa dig att vara i tid för att möta dem, ändrar inte ständigt tid eller plats och gör vad du kan för att göra det enklare på dem. Om planerna måste förändras, ge dem så mycket märke som möjligt.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp Steg 11
    11. Vet när man ska fråga någon annan än din ex. Om din ex får dig att känna dig skyldig, hjälplös eller gör ditt liv svårt att du ska se någon annanstans för hjälp. Starta nätverk med andra föräldrar, medarbetare, etc. Få ett bra supportsystem och bara ringa din ex när du absolut måste.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp steg 12
    12. Returnera favören när din ex frågar en av er. Det kan vara obekvämt, men om du vill hålla din ex i ditt supportsystem bör du återvända till favören när det är möjligt och rimligt.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp steg 13
    13. Använd aldrig din ex. Din ex kan fortfarande ha känslor för dig. Be om hjälp eller använda sina känslor till din fördel är i dålig smak. Om det behövs borde du vara väldigt specifik om dina avsikter och låt dem inte tro att det är en del av en försoning.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp steg 14
    14. Att dividera ansvaret för barnhöjning förväntas. Du borde inte känna att du frågar din ex att ta på sig vissa ansvarsområden är en tjänst men en del av lagföräldrars tillvägagångssätt.
  • Håll kommunikationen öppen och kommunicera ofta om planer, evenemang, möten och ekonomi av barnen.
  • Förvirra inte lagföräldraskap med promenader över hela din ex. Om du ber dem att gå ut ur deras sätt för något som är din uppgift bör du överväga det en tjänst och tacka dem på lämpligt sätt.
  • Bildtiteln Fråga din ex för hjälp steg 15
    15. Antag aldrig. Tala med din ex och ömsesidigt överens. Förvänta dig aldrig och gör aldrig planer för dem innan de diskuterar det först.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp steg 16
    16. Använd aldrig skuld för att få dig. Om de inte kan hjälpa dig, borde du bara gå vidare till ett annat alternativ. Försöker få dem att känna sig skyldiga för att inte hjälpa dig kan skada det vänliga förhållandet. Bara för att du var ett par betyder det inte att de är skyldiga att hjälpa dig.
  • Bildtiteln Fråga din ex för hjälp steg 17
    17. Försök att inte hålla ett grudge om de inte kan hjälpa dig. Förstå sig. Erbjuda att hjälpa dem med ett projekt och kanske du kan utveckla en postuppbrytning relation Det gör det möjligt för dig att både ringa på varandra för en hjälpande hand från tid till annan. Om du vill att din ex ska vara i ditt supportsystem bör du ta lite initiativ och göra de första stegen.
  • Bild med titeln Fråga din ex för hjälp Steg 18
    18. Gör en tjänst för en ex när de frågar är en sak. Försök att inte övergå till din gränser och delta för mycket, dyker upp oanmälda eller använda det som en ursäkt för att spendera tid runt din ex. Du bör alltid ringa och se till att det är okej.
  • Bilden med titeln Fråga din ex för hjälp Steg 19
    19. Begränsa e-post och textmeddelanden när du försöker samordna eller kommunicera med din ex. Detta är särskilt viktigt när du tränar komplexa problem. Nyanser saknas ofta i textning och e-post. Plocka upp telefonen, ha en konversation och se till att alla är informerade. Det kommer att förhindra missförstånd och skydda ditt hjärtliga och ibland bräckliga nya relation.
  • Tips

    Fråga din ex om det är okej om du ringer dem från tid till annan för råd om uppgifter som en gång var. En ex-man kan behöva hjälp med att ta bort en fläck på mattan och en ex-fru kan vara clueless på VVS-problem. Be om tillåtelse att ringa kan vara det första steget för att skapa ett hjärtligt förhållande.
  • Undvik att be om pengar. Om du måste ska du också godkänna specifika villkor för att betala din ex tillbaka. Se till att du är bekväm med villkoren och betalar din ex tillbaka i den tid som överenskommits eller tidigare.
  • Kom ihåg att ekonomiska problem är den främsta orsaken till äktenskapsdiskord. Be om pengar kan förstöra det hjärtliga förhållandet du har med din ex.
  • Låt dina vänner veta när din ex går ut ur hans / hennes sätt att göra dig en stor tjänst. Precis som de dåliga nyheterna, kommer goda nyheter också runt.
  • Det tar tid för att skada känslor att läka. Veckan efter din skilsmässa är slutlig kan vara för tidigt för att börja fråga din ex för favoriter.
  • Om du vet att din ex-make är fruktansvärt upptagen med jobbet, går igenom en tuff tid kan du gå upp och göra ett erbjudande. Fråga om de behöver gräset klippt, plockade barnen upp en extra dag eller två eller något annat som skulle göra livet enklare. Det är inte bara en bra sak att göra, men du kan göra ett erbjudande om hjälp som är bekvämt för dig och på dina villkor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande