Hur man filar för skilsmässa i texas utan advokat

Texas Law kräver inte skilsmässa att anställa en advokat, och medan det kan vara klokt att samråda med en före skilsmässa, är du fri att fila för och slutföra en skilsmässa utan en.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din skilsmässa
  1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 1
1. Bestäm om du kvalificerar dig till fil för skilsmässa i Texas. Enligt Texas lag måste minst en part i skilsmässan ha bott i Texas i minst sex månader före skilsmässa. Dessutom måste du antingen ha bott i länet där du filar i 90 dagar före ansökningsdatum. Också, en skilsmässa i Texas kan inte slutföras om fruen är gravid. Om din fru är gravid, var noga med att hålla detta i åtanke.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 2
    2. Bestämma de skäl som du kommer att skilja dig. I Texas kan du fila för skilsmässa med eller utan att tilldela fel till en part eller den andra. Den enda grunderna för en icke-fel skilsmässa i Texas är "osäkerhet," vilket innebär att för vilken anledning som helst är äktenskapet inte längre genomförbart. Om du vill fila av någon annan anledning, såsom äktenskapsbrott, kriminalitet eller övergivande (bland annat), måste du prata med en advokat. Dessutom, om du och din make inte kan komma överens med avseende på divisionen och barnomsorg och stöd, måste du prata med en advokat.
  • Texas är en gemenskapsegenskapsstat, vilket innebär att den ser på egenskapen hos någon make som förvärvats under äktenskapet som egendom för båda makarna, och standarduppdelningen av den egenskapen är en jämn delning. Men om domstolen finner att en make är på fel för upplösningen av äktenskapet, kan det och kommer att tilldela mer egendom till den oskyldiga maken. Av denna anledning, Om du planerar att stämma för skilsmässa på specifika skäl, måste du prata med en advokat. Om du inte har råd med en, gå till Texaslawhelp.org för hjälp att hitta en advokat.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 3
    3. Bestäm var du ska lämna skilsmässan. I Texas har statliga distriktsdomstolar jurisdiktion över skilsmässor. Distriktsdomstolar är domstolar av allmän jurisdiktion. Det innebär att de har jurisdiktion över alla juridiska frågor om inte annat specifikt är utsedda.
  • I mycket små län eller rättsliga distrikt som presiderar över flera små län kan det bara finnas en tingsrätt. Om du bor i ett län som detta, skulle du fila.
  • I distrikt av större storlek är distriktsdomstolarna uppdelade i underavdelningar som föredrar vissa områden, som familjerätt. Dessa kallas Family District Courts. Om du bor i ett av dessa distrikt, bör du fila med familjens tingsrätt.
  • För att ta reda på om du ska lämna in en tingsrätt eller en familjeområde, bara gå i katalogen i Texas Pro Se Divorce Handbook. Alternativt, gå till domstolar.Texaslawhelp.org och fyll i den nödvändiga informationen.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 4
    4. Få rätt former. De formulär du använder beror på om du och din make har barn tillsammans och om du äger fast egendom (land, hus eller andra strukturer). Högsta domstolen i Texas har godkänt en uppsättning formulär för filers med barn, utan barn, och utan barn eller egendom. När du har hittat rätt kategori för dig och din make, klicka bara på länken. Nästan alla former du behöver är i paketet.
  • Del 2 av 3:
    Arkivera din skilsmässa
    1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 5
    1. Fyll i fallet informationsblad. Alla i Texas som skickar ett civilrättsligt fall måste lämna in ett informationsblad för civilrättsligt fall. För att fylla i formuläret måste du veta ditt namn, adress, telefonnummer och e-post, tillsammans med de fulla namnen på båda makarna. När du har angett i den informationen, markera bara rutan i "Familjerätt" avsnitt som säger "äktenskapsskillnad."
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 6
    2. Fyll i den ursprungliga framställningen för skilsmässa. Innehållet i framställningen kommer att skilja sig drastiskt beroende på om du och din make har barn. Framställningen för par utan barn är fyra sidor. Framställningen för par med barn är mer än dubbelt så lång.
  • Du kan lämna orsaken eller orsaka nummer tomt, kommer domstolens clerk att fylla i när du lämnar dokumenten med domstolen.
  • Tillägget för förvaringsarrangemang är extremt detaljerad, så långt som att ange när helgen börjar, vad händer på tre dagar helger, och som ska ha vårdnad av barnet på alla stora och mindre helgdagar. Det kan vara bäst för dig var och en att komma med en uppfattning om hur du vill göra arrangemang separat och sedan komma till ett kompromissavtal efteråt. Om du har problem med att komma till ett avtal, överväga en medlare.Du kan bläddra i en nationell katalog över medlare genom att gå till medla.com och titta på noteringen för ditt tillstånd.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 7
    3. Fyll i informationen på pekskärm som påverkar familjeförhållandet. Du kan hitta formuläret på Texaslawhelp.Org hemsida under deras avsnitt om arkivering för skilsmässa.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 8
    4. Fil Original Petition för skilsmässa. Fyll i formuläret med clerks kontor i tingsrätten som har jurisdiktion. Din skilsmässa börjar inte förrän du skickar den här formuläret.
  • Förvänta dig att betala arkiveringsavgifter med länet där du filar. Den exakta beloppet av avgifterna kommer att variera beroende på plats, men du borde förvänta dig att betala minst $ 200 i avgifter.
  • Om du kvalificerar dig som indigent (fattig), kommer arkiveringsavgifterna att minska eller upphävas helt och hållet. Du kan bekräfta fuktighet genom att fylla i ett formulär och lämna in den med clerk of Court.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 9
    5. Ge din make med en kopia eller framställningen. Din make måste få en kopia av framställningen. Om din make håller med om att avstå från processen, kan du bara skicka framställningen via mail eller släppa den i person. Om du är osäker, betalar du en processserver för att utföra en personlig tjänst.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 10
    6. Har din make att slutföra upphävandet av serviceform eller svar. Din make behöver slutföra ett avstående av tjänst eller ett svar. För de flesta som bedriver en obestridd skilsmässa, kommer ett avstående av tjänst att göra. Om du förväntar dig att de är avstängd, skicka bara formuläret tillsammans med framställningen.
  • Om din maka tecknar ett avstående av tjänst, är du inte skyldig att ge honom eller henne en kopia av skilsmässa petitionen, eller några andra arkiveringar, och han eller hon kommer inte att behöva delta i några utfrågningar. Detta används generellt endast när skilsmässa är i fullständig överenskommelse om alla problem och kommer inte att begära några utfrågningar. Du kan fästa undantaget själv.
  • Om din make vill ta emot kopior av dina ansökningar och delta i några utfrågningar, kan han eller hon lämna ett svar på din skilsmässa petition istället för ett avstående av tjänst. Detta används vanligtvis inte i en obestridd skilsmässa, men din situation kan skilja sig. Din make måste lämna svaret.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 11
    7. Tillsammans med din make, fyll i det slutliga dekretet av skilsmässa. När svaret eller upphävandet har slutförts, bör du och din make slutföra det slutliga dekretet av skilsmässa. I det kommer du att bekräfta uppdelningen av egendom, barnbidrag och förvaringsarrangemang.
  • Beräkna barnsupport korrekt.För att bestämma vad barnstöd ska vara, använd barnsupportkalkylatorn från TRAVIS County Court.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 12
    8. Ha en advokat titta över dina former. Den som överväger en skilsmässa bör få en advokat för att åtminstone titta över de sista versionerna av formulären. Ett misstag på en av dessa former kan leda till år av problem.
  • Ge tydlig och fullständig information. Skriv eller skriv ut all information i blått eller svart bläck. Var noga med att svara på varje frågor helt och fyll i varje ämne som gäller för din situation.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 13
    9. File skilsmässaformulären. Ring clerks kontor på rätt domstol och fråga hur många kopior av varje form du behöver och vad arkiveringsavgiften kommer att vara. Gör det lämpliga antalet kopior och ta till clerks kontor tillsammans med arkiveringsavgiften, som ska vara kontant, eftersom domstolarna inte accepterar personliga kontroller eller betalkort.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 14
    10. Ge din make i meddelandet om skilsmässa arkivering. Om din make inte avstod av processen utan fortfarande inte bestrider några punkter i skilsmässan, anlitar du en process eller en annan ointresserad tredje part för att tjäna din make med något kvarvarande pappersarbete. Men om din skilsmässa är obestridd eftersom din make saknas, prova service genom publicering.
  • Om du inte kan hitta din make, kanske du vill tjäna honom eller henne genom publicering. Det innebär att man publicerar uppsägning av skilsmässa som lämnar in en tidning av generell cirkulation i den sista staden eller staden där han eller hon var känd för att bo. För att tjäna en fest genom publicering i Texas måste du få tillstånd från domstolen. För att göra detta måste du lämna en affidavit med den domstol som anger att du inte kan hitta din make efter att ha gjort en ärlig ansträngning att göra det.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra skilsmässan
    1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 15
    1. Delta i din hörsel. Huruvida skilsmässan är omtvistad eller obestämd, måste arkivpartiet visas vid en utfrågning.
    • Om du och din make är överens om alla problem, kan du visas utan din make på en obestridd dockningshörning, som tar cirka tio minuter. Du bör ta med alla dina domstolsansökningar till förhandlingen.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 16
    2. Vänta. Texas har en obligatorisk 60 dagars väntetid för skilsmässor. Väntetiden börjar när du lägger fram framställningen.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 17
    3. Delta i alla nödvändiga pre-skilsmässa klasser. Under den 60-dagars väntetiden och innan du deltar i domstolen för att få ditt skilsmässa-dekret, måste du fylla i alla föräldraklasser som krävs om du har ett barn med din make / maka. Se till att du inte blåser av dessa, eftersom det kan fördröja din skilsmässa och få domaren att införa andra krav.
  • Under dessa föräldraklasser kommer du att lära dig om ansvar och svårigheter med samföräldraskap efter en skilsmässa. Till exempel kan en del av kursen lära dig hur man hanterar problem som uppstår under föräldraskap utan din make runt (jag.e., Hur man är en bra ensamstående förälder).
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 18
    4. File ditt slutliga skilsmässa dekret och återstående former. Domstolen kommer inte att förbereda ditt skilsmässa dekret för dig. Det är upp till dig att förbereda detta dokument, enligt domstolens order och lämna det för domaren att underteckna. Domaren kommer inte att underteckna dekretet tills det har varit 61 dagar från dagen för inlämning av framställningen för skilsmässa.
  • Om du har barn måste du lämna in informationen på passar som påverkar familjeförhållandet.
  • Om support beställs måste du också lämna in intäkterna för supportorder, som kan hittas med former av former för obestridda skilsmässor med barn. Du kommer sannolikt att behöva fylla detta med din arbetsgivare, eftersom det finns vissa uppgifter om formuläret som inte vanligtvis är känt för anställda.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stå alltid och ta itu med domaren som "din ära" eller "domare" när du pratar med honom eller henne.
  • Innan du lämnar in en skilsmässa utan advokat kan du önska att läsa Texas Bar Association`s Pro Se Divorce Handbook, som hittades här http: // tyla.org / tyla / tillgångar / fil / procedivorcehandbookeng14revisedp1web.pdf.Handboken ger detaljerad information om skilsmässa i Texas och representerar dig själv i domstol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande