Hur man fixar en metall eller plaststötfångare med varmt vatten

Finns det något mer frustrerande än en fender bender? Dents och dings i din stötfångare kan verkligen kasta bort ditt humör och utseendet på din bil. Men har ingen rädsla! Du kan faktiskt ta bort mindre bucklor utan hjälp av en professionell eller fin utrustning. Allt du behöver är lite kokande vatten och lite armbågsfett. För att göra jobbet enklare har vi svarat på några vanliga frågor om processen.

Steg

Fråga 1 av 5:
Kokande vatten fungerar på metall och plaststoppare?
  1. Bild med titeln fixa en stötfångare med varmt vatten Steg 1
1. Ja, det kan hjälpa till att avlägsna byllningar från både metall och plaststoppare. Fyll en kruka med vatten och ta det till en rullande koka. Häll försiktigt vattnet över ytan av denten för att värma upp metallen. Låt metallen böjas och återgå till sin ursprungliga form. Om stötfångaren är plast, tryck på dent ut bakifrån när du häller det heta vattnet över det.
  • Tryck inte på denten av metall som du skulle för en plaststötfångare.
  • Du kanske inte kan ta bort alla buller från metallbumpers.
  • 2. Häll kallt vatten över området för att hjälpa stötfångaren att behålla sin form. Om stötfångaren är plast, fortsätt att trycka ut denten från insidan tills den är helt borttagen. Häll sedan en kruka full av kallt vatten när du är klar för att stärka stötfångaren.
  • Fråga 2 av 5:
    Kommer kokande vattenskada bilfärg?
    1. Bild med titeln fixa en stötfångare med varmt vatten Steg 3
    1. Nej, kokande vatten kommer inte att skada din bils färg. Bilfärg är täckt av finish som håller dem glänsande och skyddade. Hälla varmt eller kokande vatten över en stötfångare för att fixa en dent kommer inte att orsaka skada eller ta bort färgen.
    Fråga 3 av 5:
    Kan alla dents tas bort från en bils stötfångare?
    1. Bild med titeln fixa en stötfångare med varmt vatten Steg 4
    1. Ja, det är ett sätt att ta bort de flesta bucklor. Med kokande vatten kan du ta bort många små bucklor och dingar från din bils stötfångare. Men om du inte kan ta bort dem själv, kan du ta din bil till en bilverkstad. De kommer att ha specialutrustning som kan reparera allvarligare skador.
    Fråga 4 av 5:
    Hur mycket kostar det att fixa din bilstötfångare?
    1. Bild med titeln fixa en stötfångare med varmt vatten Steg 5
    1. Bumper reparationer kostar mellan $ 500 och $ 2000 USD. Om din stötfångare är knäckt eller svårt dented bortom den punkt som du enkelt kan reparera dig, ta den till en professionell. De kommer att ha utrustningen och redskapen för att göra reparationerna, men du kan förvänta dig att betala minst $ 500 för att täcka arbetet.
  • 2. Den genomsnittliga ersättningskostnaden är $ 830 USD. Om din stötfångare är så skadad att det inte enkelt kan repareras, kan du behöva helt ersätta den. Med delar och arbete kan du förvänta dig att betala mer än du skulle för en enkel reparation.
  • Fråga 5 av 5:
    Kan jag köra med en skadad stötfångare?
    1. Bild med titeln fixa en stötfångare med varmt vatten Steg 7
    1. Nej, en skadad stötfångare kan inte längre motstå påverkan. Sprickor och bucklor är mer än bara kosmetiska problem. Även små kan påverka din stötfångares strukturella integritet. Om du kommer in i en annan olycka, även en liten fender Bender, kommer din stötfångare inte att kunna absorbera effekten och det kan leda till skador på fordonets kropp.

    Tips

    Om du har en dent i din bils sidopanel, försök att hälla kokande vatten över den och fästa en kolv till mitten av dent. Använd kolven för att dra ut dent medan materialet fortfarande är formbart.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande