Hur man tar tadpoles

Tadpoles är små larver som så småningom blir grodor. Efter att ha tagit tadpoles kan du Håll dem som husdjur eller återsläpp dem i det vilda. Om du bestämmer dig för att fånga tadpoles, det finns några saker du borde göra. Se till att du har de tillgångar som är förberedda innan du försöker fånga en tadpole. När du väl drar tadpoles från vattnet med ett litet nät eller burk, vill du kunna överföra dem någonstans omedelbart för att bära dem hemma. Om du väljer att höja tadpoles, se till att de är ordentligt. Se till att det är säkert och lagligt att fånga tadpoles i ditt område innan du försöker göra det.

Steg

Del 1 av 3:
Fånga tadpolesna
  1. Bild med titeln fånga tadpoles Steg 1
1. Samla dina varor. Innan du ställer in för att fånga en tadpole, vill du ha vissa leveranser redo. Du kan hitta de flesta nödvändiga leveranser runt ditt hus. Om du inte kan hitta vissa leveranser kan du köpa dem på en lokal stormarknad eller drogbutik.
  • Du behöver ett fint eller mesh netto för att skopa tadpolesna ur vattnet. Du kan också använda en masonburk, om du inte kan hitta ett nät, men ett nät ger dig bättre kontroll.
  • Du borde ha något att placera till tadpoles i efter att de fångas. Du bör omedelbart placera dem i en ren, klorfri vatten. Tänk på att ta en hink med dig när du går för att fånga tadpoles. Några av det vatten du fångade tadpolerna i kan glida in i behållaren, så gör det inte helt uppe.
  • Du kanske vill bära handskar när du fångar tadpoles. Beroende på det område där du tar tadpoles, kan stövlar också vara till hjälp. Bära stövlar om du fångar tadpoles i ett lerigt område.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 2
    2. Hitta ett område där du sannolikt kommer att hitta tadpoles. För att fånga tadpoles måste du veta var de vanligtvis samlas. Du kanske har sett tadpoles någonstans runt ditt hem eller grannskap. Detta skulle vara ett bra ställe att börja. Men om du aldrig sett tadpoles tidigare, leta efter dem i områden där de vanligtvis hittas.
  • Tadpoles tenderar att bo i strömmar, träsk, pooler och sjöar.
  • Tadpoles finns ofta nära bankerna av sådana platser, och i grunt vatten. Du kan se dem simma i stora grupper.
  • Ibland kan grodor lägga ägg i översvämmade portioner gräs efter ett kraftigt regn.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 3
    3. Scoop tadpoles ut ur vattnet. När du har hittat tadpoles, är det ganska enkelt. Du behöver helt enkelt placera din enhet i dammen, strömmen, sjön eller annan vattenkälla. Använd din enhet för att skopa upp några tadpoles.
  • Ett nät fungerar bäst som du kan göra snabba, skopa motioner med det. Doppa bara nätet i vattnet nära tadpoles och försök att skopa vatten som innehåller tadpoles ut ur dammen.
  • Om du inte har ett nät kan du också använda en burk. Men försök alltid att skopa tadpoles. Vissa människor försöker fånga tadpoles genom att placera en burk i vattnet och vänta på att tadpolerna ska simma in i burken. Tadpoles är osannolikt att simma till ett okänt objekt.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 4
    4. Överför dina tadpoles för att rengöra vatten. När du har tagit dina tadpoles, överför dem omedelbart till en behållare med rent vatten. Ditt vatten ska inte ha klor eller salt i det. När du har fångat så många tadpoles som du vill kan du ta din behållare inuti och överföra dina tadpoler till en säker miljö.
  • Några av det vatten du fångade tadpolesna kommer att komma i rent vatten, eftersom det blir svårt att ta bort tadpolerna för hand. Bara se till att du bara får en liten mängd vatten från en sjö eller damm i ditt rena vatten.
  • Välj en behållare Du kan enkelt bära. Du borde ha något som en hink, som har ett handtag, eller en liten tätbar tupperwarebehållare med några hål som poked i locket. Du vill inte av misstag släppa dina tadpoles när du transporterar dem till ditt hem, eftersom det potentiellt kan döda dem.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för tadpoles
    1. Bild med titeln fånga tadpoles Steg 5
    1. Välj rätt behållare. Du vill lagra dina tadpoles i ett akvarium eller en liknande typ av behållare. Behållaren bör helst vara gjord av glas, även om lådor av skum eller plastprodukter också kan räcka. Du bör aldrig lagra tadpoles i en metallbehållare.
    • Kortare, bredare behållare är bättre än längre, smalare behållare.
    • Se till att behållaren har ett lock. Om behållaren levereras med ett ventilationssystem, se till att det här systemet också har ett lock. Tadpoles kan simma i ventilationskanaler och dö.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 6
    2. Skapa rätt habitat. Till skillnad från fisk eller andra vattenlevande djur, kräver tadpoles inte en tank med botten med mögel eller stenar. Du kan lämna botten av en fisketank nakna och fylla den med vatten.
  • Håll Tadpole-tanken i ett område i ditt hem som är 95% skuggad.
  • När vattnet blir mörkt, ta bort tadpolerna med en burk eller nät. Ställ dem åt sidan i en mindre behållare och rengör tanken.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 7
    3. Se till att ditt vatten är säkert för dina tadpoles. Tadpoles behöver rent vatten eller de kommer inte att överleva. Se till att du använder färskt kranvatten. Rengör inte en tadpole tank med kemiska rengöringsmedel, eftersom även små spår av kemikalier kan skada en tad pool.
  • Om du har ett vattenfiltreringssystem, som ett Brita-filter, är det en bra idé att använda detta för att filtrera till din tadpole tank. Spårmängder klor finns ibland i kranvatten. Även en liten mängd klor är dödlig mot en tadpole.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 8
    4. Mata dina tadpoles en hälsosam kost. Pet-butiker säljer flingor för tadpoles, som du kan använda efter matningsförslag på förpackningen. Men om du inte hittar Tadpole Flakes, kan du använda spenat eller sallad för att skapa tadpole mat i ditt kök.
  • Koka spenat eller sallad i 10 till 15 minuter och dränera det bra. Använd handskar eller ugnsmötter när du dränerar för att undvika att bränna händerna.
  • Hugga din kokta sallad eller spenat i små bitar. Sätt en matsked per tadpole i din tank en gång om dagen. Till exempel, om du har fyra tadpoles, bör du mata dem fyra matskedar av sallad eller spenat en gång om dagen.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 9
    5. Släpp tadpoles om du inte kan ta hand om dem. En tadpole är en levande sak. Du bör inte hålla tadpoles som husdjur om du saknar resurserna för att ta hand om dem lång sikt. Om du inte vill ha den tid och engagemang som går med tadpoles, släpp dem in i det vilda.
  • Del 3 av 3:
    Undvik fallgropar
    1. Bild med titeln fånga tadpoles Steg 10
    1. Se till att området där du tar tadpoles är säker. Tadpoles tenderar ibland att samlas i träskiga områden. Om du är ute efter att fånga tadpoles, se till att området är fri från giftiga ogräs och svår terräng som kan få dig att glida och bli skadad. Bära lämpliga skor, som tunga sneakers eller stövlar, om du tar tadpoles i ett sumpigt område.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 11
    2. Kontrollera statliga föreskrifter. Det är inte lagligt att fånga tadpoles överallt. Vissa stater kan ha lagar mot att ta djur ut ur det vilda, även i larvstadiet. Kontrollera webbplatsen för din lokala avdelning för naturresurser. Om du inte hittar informationen där kan du ringa DNR under kontorstid.
  • Bild med titeln fånga tadpoles Steg 12
    3. Undvik att fånga för många tadpoles. Det kan vara lätt att sluta skopa ganska några tadpoles i en rörelse, eftersom de tenderar att simma nära varandra. Om du tänker höja tadpoles, kom ihåg att de en dag kommer att växa till grodor. Du vill inte vara kvar med 10 eller 20 grodor att ta hand om. Hålla sig till att fånga en hanterbar mängd tadpoles, som 3 till 4. Om du hamnar med mer än du vill kan du släppa några tadpoles tillbaka i sjön eller strömmen innan du tar dina tadpoles hem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Inte alla grodor är lämpliga husdjur. Bullfrogs, till exempel växa för att vara för stor för ett hushålls akvarium. Och du kan ha padda tadpoles i ditt akvarium, vilket kan göra lika bra husdjur men kräver olika vård.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande