Hur man fixar molnigt kranvatten

Vatten kommer ibland ut ur kranen med ett molnigt eller mjölkigt utseende. I de flesta fall orsakas molnigt vatten av luftbubblor i vattnet, och dessa kommer att spridas på egen hand om du låter vattnet sitta i några minuter. Hårt vatten kan också orsaka grumlighet, som kan avlägsnas med ett mjukningssystem. Om ingen av dessa problem orsakar molnighet, kan du ha ett problem med vattenkvalitet. Kontakta i så fall din vattenleverantör direkt för att rapportera problemet.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta bort luftbubblor från vattnet
  1. Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 1
1. Häll vattnet i ett glas och se om det rensas upp. Den vanligaste orsaken till molnigt kranvatten är luftbubblor i dina vattenrör. Detta är ofarligt och bubblorna bör dissipera på egen hand. Gör ett test och kör lite vatten från diskbänken till ett klart glas. Ställ glaset ner och kolla det efter några minuter.
  • Om molnigheten försvinner om några minuter, var luftbubblor att skylla på. Du kan säkert dricka detta vatten.
  • Om molnigheten inte försvinner kan det finnas något annat som orsakar problemet.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 2
    2. Kör kranvattnet tills det blir kallt. Luftbubblor bildas vanligtvis när kallt vatten värms upp i dina rör och upplöst luft escapes. Om ditt vatten är grumligt från luftbubblor, försök spola kranen och låta det varma vattnet flöda ut. När kallt vatten börjar flyter, borde det inte ha några luftbubblor.
  • Om du använder den här metoden, spara detta vatten genom att sätta en kruka under kranen medan du spolar kranen. Du kan sedan använda detta vatten för rengöring eller vattna dina växter.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 3
    3
    Isolera dina rör För att förhindra temperatursvängningar. Luftbubblor kan bildas när kallt vatten blir varmare i dina rör. För att förhindra att detta händer, isolerar dina rör för att hålla vattnet i en konsekvent temperatur. Få några rör ärmar eller glasfiber isolering från en hårdvaruaffär. Tappa sedan in detta isoleringsmaterial till dina rör.
  • Om du vill förhindra molnigt kranvatten, behöver du inte isolera alla dina rör. Endast isolering av de som matar dina handfat kommer att hjälpa problemet.
  • Metod 2 av 3:
    Mjukgörande hårt vatten
    1. Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 4
    1. Testa om du har hårt vatten. "Hårdhet" avser nivån på upplösta mineraler i vatten. Hårt vatten är vanligtvis ofarligt att dricka, men kan orsaka andra problem som färgning av dina rätter eller kläder. Hårt vatten är ibland molnigt. Om molnigheten i ditt vatten inte släpper ut efter att du lämnar det ensam i några minuter, kan hårt vatten vara det problem du upplever.
    • Det finns hemtestkits du kan använda för att mäta hårdheten i ditt vatten. Om dina vatten mäter större än 7.0 korn per gallon, det är väldigt svårt.
    • Om du har märkt vattenfläckar på handfat, dusch, toalett eller rätter, är det här en annan indikator som du har hårt vatten.
    • Du kan också kontakta din vattenleverantör för ett hårdhetstest.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 5
    2. Installera ett vattenmjukmedel under din diskbänk. Dessa enheter tar bort de upplösta mineralerna från ditt vatten och gör det mjukare. Om det hårda vattnet som kommer ut ur din diskbänk stör dig, försök att installera en för att mildra ditt kranvatten.
  • Observera att det finns en skillnad mellan vattenfiltrering och vattenmjukgörande. Ett normalt handfatfilter kommer inte att mildra vattnet, och ett vattenaggregat kommer inte att avlägsna bakterier eller andra föroreningar.
  • Processen med vattenmjukgöring ökar också natriumhalten i ditt vatten. Om du är på låg natriumdiet, kontakta din läkare innan du dricker mjukat vatten.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 6
    3. Använda en vatten mjukningsenhet För hela ditt hus. Hårt vatten påverkar inte bara ditt kranvatten. Det påverkar också din dusch, tvättmaskin och diskmaskin. Om hårt vatten är ett problem kan du installera en fullgarns mjukningsenhet. Detta kommer att mildra vattnet i hela ditt hus.
  • Detta är ett dyrt alternativ. Vattenmjukhetsenheter kan kosta över $ 2000, inklusive installationskostnaden.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik förorenat vatten
    1. Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 7
    1. Kontakta din vattenleverantör om du misstänker ett problem med ditt vatten. Om inget du fixar det molnighet i ditt vatten kan det finnas en föroreningsproblem. Rapportera problemet med din vattenleverantör direkt.
    • Till dess att du har en bekräftelse från din vattenleverantör om att vattnet är säkert, dricker flaskvatten.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 8
    2. Kontrollera om vattnet luktar stillastående eller som avloppsvatten. Vid sällsynta tillfällen orsakas molnigt vatten av en säkerhetskopia av avloppsmaterial i dricksvatten. I det här fallet kommer vattnet att lukta dåligt. Kolla och se om vattnet avger en ovanlig lukt.
  • Om ditt vatten luktar konstigt, ta glaset till andra rum och lukta det där. Du kan faktiskt lukta något i ditt kök i stället för själva vattnet. Om det fortfarande luktar i ett annat rum är problemet förmodligen ditt vatten.
  • Drick inte vattnet om det luktar förorenat. Rapportera problemet med din vattenleverantör direkt.
  • Bild med titeln Fix Cloudy Tap Water Steg 9
    3. Ta reda på om det finns byggnad, oljeborrning eller gruvdrift i närheten. Om ditt vatten ser ut, smakar eller luktar konstigt utan en uppenbar orsak, undersök ditt lokala område. Konstruktion eller gruvdrift kan förorena vattenkällor.
  • Om du misstänker att en sådan operation förorenar din vattenförsörjning, kan du anmäla överträdelsen till det amerikanska miljöskyddsbyrån genom att ringa 1-800-424-8802. Du kan också rapportera överträdelsen online på https: // echo.epa.GOV / RAPPORT-MILJÖ-överträdelser.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande