Hur man applicerar solskyddsmedel för att skydda din hud och undvik brännskador

Älskar att spendera tid utanför men hatar applicera solskyddslotion? Sunscreen Spray är ett snabbt, enkelt och bekvämt sätt att skydda din hud från solens skadliga UV-strålar. Var noga med att använda tillräckligt för att helt belägga din hud och återanvända det varannan timme så att du inte blir bränd.

Steg

Metod 1 av 2:
Ansökan
  1. Bild med titeln Applicera solskyddsspray steg 1
1. Välj en bredspektrum solskyddsmedel med minst 30 SPF. Det finns många olika spray solskyddsmedel på marknaden - för att smala saker lite, leta efter orden "bredspektrum" och "30 SPF."Bredspektrum innebär att sprayen hjälper till att skydda din hud från flera typer av UV-strålar, som är de vanliga synderna bakom någon otäck solbränna. "SPF" står för solskyddsfaktor, och låter dig veta hur mycket skydd du får från din solskyddsmedel.
  • Varje solskyddsmedel mellan 30 och 50 SPF kommer att få jobbet gjort. Riktigt höga SPF-produkter ger dig inte så mycket mer skydd, och de skyddar inte din hud för mycket längre tid.
  • Om du är benägen att få akne på ditt ansikte, använd en doftfri solskyddsmedel avsedd för akne-benägen hud.
  • Det finns två typer av solskyddsmedel-fysik och kemikalie. Fysiska solskyddsmedel använder titandioxid eller zinkoxid. De är mycket effektiva, men de kan känna sig kalkiga eller torka. Majoriteten av solskyddsmedel är kemiska solskyddsmedel.
  • Bild med titeln Apply Sunscreen Spray Steg 2
    2. Spraya solskyddsmedel nära din hud i en bakåt och tillbaka rörelse. Håll sprutmunstycket ca 1 till 2 i (2.5 till 5.1 cm) över din hud, så du får den mest produkten. Fokusera på 1 område i taget, precis som du skulle om du använde en lotion eller pinne solblock. Tryck ner på munstycket och styra solskyddsmedel fram och tillbaka längs samma sektion av huden.
  • Vissa sprutburkar kommer med ett lås, vilket förhindrar att solskyddsmedel sprutas ut. Vrid bara munstycket för att låsa upp sprayburken.
  • Bild med titeln Applicera Sunscreen Spray Steg 3
    3. Gå över varje hudområde 4 gånger med din solskyddsmedel. Fortsätt flytta burken av solskyddsmedel fram och tillbaka. Experter är överens om att 4 "pass" av solskyddsmedel är tillräckligt för att skydda din hud från solen.
  • Tyvärr kommer en enda spray inte att få dig väldigt långt. Sprutning i 2-3 sekunder Evens ut till ca 10-12 SPF, istället för hela SPF-skyddet.
  • Bild med titeln Apply Sunscreen Spray Steg 4
    4. Gnid i solskyddsmedel med dina händer i 10 sekunder. Spruta solskyddsmedel ger inte omedelbart skydd - du måste gnugga det först. Massage solskyddsmedel i din skärm i minst 10 sekunder för att hålla din hud verkligen skyddad.
  • Bild med titeln Applicera Sunscreen Spray Steg 5
    5. Massera solskyddsmedel på ditt ansikte istället för att spruta det. Spraya inte ditt ansikte med solskyddsmedel direkt, annars kan du andas lite solskyddsmedel av misstag. Istället, spraya dina händer med solskyddssprayen och massera solskyddet på kinderna, pannan och näsan.
  • Håll ögonen och munen stängd medan du gör det här.
  • Metod 2 av 2:
    Säkerhetsåtgärder
    1. Bild med titeln Applicera solskyddsmedel Spray 6
    1. Applicera din solskyddsmedel en gång varannan timme. Håll reda på hur mycket tid du spenderar ute. Om du hänger utanför i minst 2 timmar, ta tag i solskyddsmedel och återanvända det hela dagen så att din hud är skyddad.
    • Tyvärr kommer en högre SPF-betyg inte att ge din hud något extra skydd.
  • Bild med titeln Apply Sunscreen Spray Steg 7
    2. Välj för lotion eller pinne solskyddsmedel om det är blåsigt ute. Blåsigt väder och spray solskyddsmedel Blanda inte väl, bara 1 dålig vindgjutning kan lämna dig med munnen av kemikalier. I stället är vistelse skyddad med solskyddsmedel med solid eller lotion.
  • Bild med titeln Applicera solskyddsmedel Spray 8
    3. Undvik att använda solskyddsmedel om du kommer att vara nära en öppen eld. Tro det eller inte, Sunscreen Spray är gjord med alkohol, som stannar på din hud. Men blandar alkohol och eld, så hoppa över sprayen om du kommer att vara nära en brasa eller någon annan typ av öppen flamma. Håll dig säker genom att använda lotion eller en solskyddssticka för dagen!
  • Någon form av öppen flamma är dåliga nyheter när det gäller spray solskyddsmedel. Cigaretter, grillar och ljus är alla möjliga brottslingar.
  • Tips

    Försök att använda ca 1fl oz (30 ml) spray solskyddsmedel varje gång. Idealiskt bör en 6Fl Oz (180 ml) flaska solskyddsmedel bara hålla dig om 6 applikationer.
  • Solskyddsmedel är en stor hjälp när du är ute, men det är inte det enda sättet du kan skydda dig själv. Bo i skuggan, använd solglasögon och glida på en bred brimmed hatt när du planerar att spendera lite tid i solen.
  • Varningar

    Spruta inte någon solskyddsmedel nära eller runt ditt ansikte, annars kan du andas in i olycka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande