Hur man torkar gel naglar utan en led-lampa

Om du försöker göra den perfekta gelmanikyren hemma, har du ett par alternativ för hur man får polska att bota, eller torka, utan en LED-lampa så att den stannar i flera veckor. Plus, gör dina naglar hemma kan spara dig värdefull tid och pengar på resor till salongen. Planera att spendera cirka 30-60 minuter på din hemmanikyr - det kan vara en bra tid att komma ikapp på en favorit TV-show eller lyssna på någon ny musik!

Steg

Metod 1 av 2:
Applicera en icke-LED / UV-gelpolsk
  1. Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 1
1. Trim, fil och buff dina naglar för att förbereda dem för din manikyr. Innan du applicerar någon polsk, spendera 5 minuter prepping dina naglar så att de ska se bild-perfekt efter din hemmanikyr. Använd nagelklippare för att trimma dem alla till en lika lång längd, fila bort några grova kanter och ge dem en kvadratisk eller rund form och använd en pusher som exponeras så mycket av nagelbädden som möjligt. Avsluta ditt prep-arbete genom att gnugga en buffert över ytan av varje spik 2-3 gånger.
  • Alla dessa utrustning kan köpas på din lokala drogbutik.
  • Prova något nytt genom att lämna in dina naglar i en annan form, som mandel, kista eller stilettstil.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 2
    2. Tvätta händerna för att ta bort eventuella polsk-blockerande lotioner eller oljor. Dina naglar måste vara helt ren av allt som kan göra det svårt för den polska att hålla sig till dina nagelsängar. Skruva försiktigt båda dina händer med varmt vatten och tvål - torka av dem med en ren handduk.
  • Även om du inte bär lotion, kan bara den normala oljan från din hud bilda ett hinder mellan dina naglar och den polska.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 3
    3. Välj en gel-specifik bas och topplack för din hemma manikyr. Det finns många olika produkter gjorda för att efterlikna färgen och hållbarheten hos en salong manikyr utan att behöva använda en UV- eller LED-lampa. Vissa produkter kräver inte ens en basrock, vilket gör applikationsprocessen så mycket enklare. När du väljer dina produkter, överväga följande:
  • Leta efter en bas och topprock som specifikt nämner att du ger naglarna en gelliknande finish.
  • Kolla in anvisningarna på baksidan för att du inte behöver köpa några extra tillbehör.
  • Det färgade poleret behöver inte vara gelspecifik, men vissa märken av bas och topplacker ska användas med samma märke av färgat polskt för de bästa resultaten. Detta bör anges i produktinstruktionerna.
  • 4. Applicera en tunn baslack till dina rena, torra naglar och låt den torka i 3 minuter. Om de produkter du valt inte kräver en baslack kan du hoppa över det här steget. Annars, skaka bas-coat-flaskan, öppna sedan upp den och tryck på borsten mot flaskans inre kant för att ta bort överskott. Stroke upp från botten till toppen av nageln i mitten och målar sedan längs höger och vänster kurvor för att täcka hela nagelsängen.
  • Det är upp till dig om du vill göra båda händerna på en gång eller bara en hand i taget! Om du är ny på hemma manikyr kan det vara lättare att göra varje hand separat så det finns mindre chans att dina naglar blir smutsiga.
  • 5. Applicera 1-2 lager av normal nagellack, låt varje kappa torr i 3 minuter. Detta polska behöver inte ha en gelliknande yta, men se till att det är samma varumärke som bas och topplackar om det rekommenderades av dessa produkter. Skaka flaskan innan du öppnar den så färgen blandas helt. Torka borsten mot den inre fälgen för att ta bort överskott av färg, upprepa sedan samma borstteknik som du gjorde för baslacken: mitten, vänster och höger sida för att helt täcka spiken. Låt kappan torka i 3-5 minuter innan du applicerar den andra kappan.
  • De flesta polerhes kräver 2 lager för att grundligt täcka spiken, men vissa kan behöva 3. Om du fortfarande kan se färgen på nageln genom den polska, behöver den en extra kappa.
  • Måla dina naglar hemma kan ta 30-60 minuter, så det kan vara en tidskrävande process. Titta på en TV-show, lyssna på en podcast, eller ring en vän så att du inte blir uttråkad.
  • 6. Försegla naglarna med en gelback och låt dem torka i 3-5 minuter. Skaka överbeläggningen och förbered borsten genom att torka bort överflödig produkt längs flaskans kant. Precis som du gjorde med basrock och polska, applicera ett tunt, jämnt lager av produkt över varje spik. Avsluta var och en genom att lätt svepa borsten över spetsen på spiken för att förhindra chips. Detta steg är det viktigaste i AT-Home Gel-Manicure-processen och är det som ger dina naglar som vackra glans.
  • De flesta topplacker behöver 5 minuter för att helt torra, men kontrollera alltid instruktionerna på din specifika produkt för att se vad som rekommenderas.
  • Dricks: Borsta försiktigt en spik mot din bottenläpp för att testa om det är torrt än - om nageln känns smidig och hård, är den klar. Om det inte glider smidigt över din läpp, behöver den mer tid. Med hjälp av din läpp snarare än ett fingerspel gör det mindre troligt att den polska kommer att smita om det inte är torrt än.

  • 7. Använd vanlig nagellackborttagare för att ta av den polska efter 1-2 veckor. När din polska börjar chip eller du bestämmer att du är redo för en ny färg, är det super lätt att ta bort den här typen av polska. Blötlägg en bomullsboll i nagellackborttagare och torka bort polsken på varje spik. Du kan behöva gå över dina naglar flera gånger för att få allt av, men det borde bara ta dig några minuter.
  • Använd en ny bomullsboll varje 1-2 naglar för att göra borttagningsprocessen enklare.
  • Metod 2 av 2:
    Använder ett UV-ljus
    1. Förbered dina naglar genom att trimma, arkivera och trycka tillbaka naglarna. Basen av en perfekt manikyr ligger i att få dina naglar i form innan du tillämpar någon polsk. Skär dina naglar så att de är lika långa, filar dem i vilken form du föredrar och använder en cuticle-pusher för att exponera så mycket av dina nagelsängar som möjligt.
    • Överväg att ge dina naglar en fyrkantig eller rund form eller prova något lite mer vågat, som stilettstilen.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 9
    2. Tvätta händerna för att ta bort oljor som kan vara på dina naglar. Lotioner, dofter och till och med naturliga oljor kan blockera den polska från att klamra sig på naglarna och också göra din hud mer känslig för UV-strålar. Använd varmt vatten och tvål för att försiktigt skrubba dina händer och torka dem noggrant med en ren handduk.
  • Beroende på hur stor din maskin är kan du tvätta de första 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) av dina handleder, om de kan komma i kontakt med UV-strålarna.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 10
    3. Applicera solskyddsmedel i dina händer för att skydda dem från UV-strålarna. Använd åtminstone en SFP 30, även om en högre SPF skulle vara helt bra. Gnugga lotionen i dina händer tills den helt absorberas i din hud.
  • Många UV-lampor kommer nu med handskar som är speciellt för att skydda din hud. Om du har dessa, överväga att bära dem varje gång du gör dina naglar.
  • Medan chanserna att få hudcancer från ett UV-nagelljus är låga, finns de fortfarande. Det är bäst att vidta försiktighetsåtgärder när som helst kommer du att bli utsatt för UV-strålar.
  • 4. Buff dina naglar för att torka av solskyddsmedel och avsluta preping dina naglar. Solskyddsmedel kan fungera som en barriär mellan naglarna och den polska, och chansen är att du har lite på dina naglar när du applicerade det på dina händer. Ta bort det genom att gnugga en buffert över varje nagel 3-4 gånger.
  • Se till att buffe i mitten och både vänster och höger sida av dina naglar för att rensa hela ytan.
  • 5. Applicera en tunn gelbasbeläggning på naglarna på ena sidan. Skaka flaskan och torka bort överflödig produkt längs den inre fälgen. Måla ett tunt lager upp i mitten av nageln, så måla en remsa på både vänster och höger sida. Lätt springa borsten längs spetsen på nageln för att göra det mindre troligt att din basrock kommer att chipa.
  • När du använder ett UV-ljus måste du använda speciella UV-specifika poler, basrockar och topplackar. Du kan köpa dessa online eller på skönhetsbutiker.
  • Massor av produkter kan användas för både UV- och LED-lampor, men vissa är LED-specifika. Var noga med att kontrollera att din polska kan användas med en UV-lampa.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 13
    6. Bota dina naglar under UV-ljuset i 2-3 minuter. Placera försiktigt din hand inuti UV-maskinen, var försiktig med att inte slå sidorna eller toppen med naglarna. Slå på maskinen och lämna din hand på plats medan baslacken botar.
  • De flesta UV-maskiner har en knapp som du kan trycka på det gånger varje härdningssession för dig.
  • Om du applicerade en tjockare baslack, bota dina naglar i 3 minuter. För tunna rockar kommer 2 minuter att bli bra.
  • UV mot LED-lampor: LED-lampor är dyrare än UV-lampor, men de botar också dina naglar mycket snabbare, i allmänhet inom 30 sekunder, och de använder inte skadliga UV-strålar. UV-lampor tar 2-3 minuter att bota naglar och de använder UV-strålar.

  • 7. Applicera 2-3 lager gelpolska, vilket låter varje kappa i 2-3 minuter. Färgljus, tunna färger på dina naglar. Måla en jämn remsa ner i mitten och måla sedan vänster och höger sida. Lägg din hand under UV-ljuset i 2-3 minuter för varje kappa. Efter den andra kappan, om du fortfarande kan se din spik genom färgen eller om färgen ser streaky, gör en tredje kappa.
  • Kom ihåg att du bara kan använda gelpolska med en UV-lampa. Och om du har gelpolsk, kan du inte använda den om du inte botar den under ett UV-ljus - annars blir det klibbigt och kommer inte att torka.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 15
    8. Försegla naglarna med en gelback och bota dem i 2-3 minuter. Skaka flaskan av gel topprock och torka av överskottsprodukten längs flaskans kant. Applicera en tunn, jämn kappa till varje spik, slutar med försiktigt swiping den polska längs spetsen av varje spik för att försegla din manikyr. Placera händerna under UV-lampan och låt den polska botemedlet i 2-3 minuter.
  • Du kan ofta köpa basen och topplackarna tillsammans i ett paket, eller du kan köpa dem individuellt online eller från din lokala drog- eller skönhetsaffär.
  • Bild med titled Dry Gel Nails utan en LED-lampa Steg 16
    9. Ta bort klibbig rest med en alkohol-blött bomullsboll. När den övre kappan har botat kan det finnas någon produkt kvar på huden runt dina naglar som känns klibbiga till beröringen. Helt enkelt våt en bomullsboll med gnidningsalkohol eller nagellackborttagare och gnid det försiktigt över varje spik för att ta bort något kvar.
  • Efter ca 2 veckor när du är redo att ta bort din manikyr, försök att inte plocka av gelpolen. Att göra det kan försvaga dina naglar. Istället, ta av den med gnidning alkohol, bomullsbollar och tennfolie.
  • Tips

    Byt ut glödlampan i din UV-lampa var 4-6 månader.

    Varningar

    Använd solskyddsmedel eller skyddshandskar när du använder en UV-lampa för att skydda dina händer från potentiellt skadliga UV-strålar.

    Saker du behöver

    Applicera en icke-LED / UV-gelpolsk

    • Nagelklippare
    • Nagelfil
    • Nagelband
    • Buffert
    • Handtvål
    • BASE COATE (Valfritt)
    • Nagellack
    • Gel Top Coat
    • Nagellacks bortagning
    • Bommulsbollar

    Använder ett UV-ljus

    • Uv lampa
    • Tvål
    • Solskydd
    • Skyddshandskar (tillval)
    • Nagelklippare
    • Nagelfil
    • Nagelband
    • Buffert
    • Gelbasbeläggning
    • Gel nagellack
    • Gel Top Coat
    • Bommulsbollar
    • Rengöringssprit
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande