Hur man gör naturlig smink för skolan (tonårsflickor)

Smink är så kul att leka med! Som tonåring, men du vill hålla det ljus så din naturliga skönhet kan skina igenom. Om du undrar hur du tillämpar smink som döljer problemområden och spelar upp dina funktioner medan du fortfarande ser naturligt, kan vi hjälpa till. Kolla in listan över smink tips nedan och prova lite ut för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Steg

Metod 1 av 10:
Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmedel.
1. Skölj upp med ljummet vatten och skölj av din hud noggrant. Makeup går bäst när din hud är ren och torr! Tvätta ansiktet med ljummet vatten och en mild renare formulerad för din hudtyp. Sedan klappa försiktigt ditt ansikte med en mjuk handduk.
 • Undvik hårda rengöringsmedel med alkohol i dem eftersom de kan torka ut din hud.
 • Om du har känslig eller akne-benägen hud, håll dig med doftfria och icke-komedogena produkter.
Metod 2 av 10:
Applicera fuktkräm med SPF 30.
1. Hydrering och skydd är nyckeln, så använd en produkt som ger dig båda! Fuktig hud är den perfekta duken för naturlig smink. Välj en oljefri, icke-komedogen Ansiktsfuktare och släta en storstorlek över hela ditt ansikte. Ge din hud ungefär en minut för att absorbera produkten.
 • Se till att etiketten säger "bredspektrum solskyddsmedel" för fullt skydd mot solens strålar.
 • Dermatologer håller med om att fuktkrämer fördelar alla hudtyper, inklusive oljig hud. Var noga med att välja en oljefri produkt.
 • Om du har akne kan solen göra det värre. Solskyddsmedel kommer att förhindra det.
Metod 3 av 10:
Använd Sheer Foundation.
1. Stick med en lätt fundament Om du vill till och med ut din hudton. Tunga och full täckningsstiftelser tenderar att se onaturliga och kan få dig att bryta ut, så håll dig borta från dem. Sheer / Light Coverage Foundation, BB Cream och Tinted Moisturizer är alla bra alternativ för ett vackert, naturligt utseende. Använd fingrarna eller en grundborste för att släta ett tunt lager av produkt över hela ditt ansikte, börja i mitten och blanda ut till dina kinder, panna och haka.
 • Välj en produkt som matchar din hudton så det blandar naturligt.
 • Stick med flytande och gräddeformler eftersom de ser mer naturliga ut än pulverfundament.
 • Om du använder fingrarna, glöm inte att tvätta händerna först, speciellt om du har akne-benägen hud.
Metod 4 av 10:
Täcka fläckar med en dab av concealer.
1. En liten concealer kan dölja ofullkomligheter som finnar. Välj en concealer som matchar din hudton och använd en fluffig ögonskugga borste för att dab en liten mängd rakt från applikatorn på några mörka fläckar eller finnar du har. Sedan buff runt platsen lätt med en liten sminkborste för att blanda concealer ut och du är alla uppsättning.
 • För mycket concealer tenderar att se onaturlig, så använd det bara på problemområden.
Metod 5 av 10:
Ställ in din grund med pulver.
1. Använd en fluffig borste för att lätta damm ditt ansikte med pulver om du har fet hud. Gå med ett inställningspulver som matchar din hudton eller använd ett genomskinligt pulver. Använd en fluffig kabuki borste för att damm ett litet pulver över hela ditt ansikte. Detta låser i din foundation och blir av med några glänsande områden.
 • Du kan hoppa över pulver om du inte har fet hud eftersom ljusstångsstiftelsen skapar en stor naturlig finish. Pulver ser aldrig lika naturliga som flytande / krämformler på huden.
 • Använd en pulverpuff om du vill ha en mer matt utseende.
Metod 6 av 10:
Använd rosig rodnad på äpplen av dina kinder.
1. Cream Blush Formulas är lätta att blanda och se väldigt naturlig. Välj en ros eller peachy nyans och använd dina fingertoppar eller en blush borste för att släta rodnaden på äpplen av dina kinder. Använd cirkulära rörelser för att blanda rodet ut mot din hårlinje för en mjuk, frisk snygging.
 • För att hitta äpplen av dina kinder, kolla in en spegel och le. Äpplen är de främre delarna av dina kinder som dyker upp under dina ögon när du ler.
 • Cream Blush Formulas ser mer naturligt ut än pulverblush.
 • Leta efter en blush shade som liknar färgen på dina kinder efter att du har tränat.
Metod 7 av 10:
Curl dina ögonfransar och använd mascara.
1. Detta gör att dina fransar ser längre ut och öppnar dina ögon. För ett super subtilt ögonblick, Curl dina fransar och hoppa över mascara helt. Om du vill förbättra dina fransar lite mer, använd 1-2 ljusskikt av mascara till dina bästa ögonfransar bara.
 • Om du har blont eller rött hår, pinne med brun mascara sedan svart kommer att se lite hård och onaturlig. Om du har brunt eller svart hår, gå med svart mascara.
Metod 8 av 10:
Fyll i Sparse Brows med pulverpulver eller penna.
1. Använd en pannaprodukt som matchar din naturliga hårfärg. Om dina pannor är lite fläckiga eller superblondin kan pulver eller penna ge dem mer definition. Börja med att kamma båda pannorna upp med en ren spoolie. Använd sedan ljus, fjädrande slag för att fylla i några glesa områden med pennpenna eller pulver. Kör en spoolie genom varje panna en gång till för att blanda sminken.
 • Tonåringar har vanligtvis tjocka, friska pannor, så du kanske inte behöver göra det här.
Metod 9 av 10:
Dra på läppbalsam eller glans.
1. Använd en ren ros eller naken läppglans för en ledtråd av färg. Hydrerade läppar ser fantastiska på egen hand, så en liten balm kan vara allt du behöver för att slutföra ditt utseende. För att lägga till lite glans, applicera en klar eller naturlig läppglans. En naturlig utseende Rose Lip Stain är ett bra sätt att lägga till lite färg utan att se onaturlig.
 • Undvik mörka nyanser eftersom de tenderar att se onaturliga. Håll dig borta från Matte formler, eftersom de är mycket torkande.
Metod 10 av 10:
Använd en oljefri sminkborttagare på natten.
1. Sova i din smink kan orsaka breakouts och täppt porer. Ta alltid bort din smink på natten innan du träffar säcken! Bara suga en bomullsrunda med oljefri sminkborttagare och gnugga det försiktigt över ditt ansikte för att ta av det mesta av din smink. Därefter följ upp med en mild rengöring att tvätta bort eventuella kvarvarande rester och smuts.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande