Hur man ansöker själv tanner

Om du vill ha en underbar solbränna utan att oroa dig för solskador, lämna UV-strålar ut ur ekvationen och använda en själv-Tanner (även känd som Sunless Tanner). Du har nog hört skräckhistorier om dåliga sädbarnsjobb som inkluderar streck, orange händer och mörka veck, men dessa problem kan undvikas om du förbereder din hud korrekt och applicerar garvningsformeln med omsorg. Se steg 1 för att lära dig hur du skapar en jämn, naturlig solbränna hemma.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse
  1. Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 1
1. Välj en typ av själv Tanner. Det finns så många självtångsprodukter där ute, det kan vara svårt att välja en som kommer att fungera för dig. Vissa formler gör att du kan bygga en solbränna gradvis under några dagar eller en vecka, medan andra omedelbart fläckar din hudbrons. Vissa är långvariga, medan andra slits av efter en vecka eller tvätta i slutet av dagen. Ta reda på vilken produkt som är bäst för dina behov:
  • Gradual Self-Tanning Formulas. Dessa kommer i form av krämer, geler, sprayer eller skum. Gradvisa själv-garvningsformler innehåller vanligtvis antingen dihydroxiaceton (DHA) och erythulos, vilka båda arbetar genom att reagera med aminosyrorna på hudytan för att skapa en mörkare hudfärg. En applikation kommer att mörka huden med bara en nyans eller så, men du kan fortsätta att applicera produkten under flera dagar för att uppnå den färg du vill ha.
  • Instant garvningsformler. De flesta ögonblickliga tanners är sprayer som du kan ansöka omedelbart för ett solkissat utseende. Några bor på plats i ungefär en vecka, medan andra kan tvättas bort i slutet av dagen. Instant formler är trickigare att ansöka än gradvisa formler, eftersom de fläckar huden direkt och kan lämna streck.
  • Ansikte garvningsformler. Leta efter en själv-Tanner utformad för användning på ansiktet om din är på den känsliga eller oljiga sidan. Medan de flesta självtennatorer arbetar på kroppen och ansiktet lika bra, vill du få en specifikt för ansiktet om din hud är lite finckig.
  • Välj rätt färg. Om du har rättvis hud, välj ett ljus till medium färg. Om du har olivhud, välj en mörk formel. Du kan alltid återanvända själv-Tanner för att fördjupa din solbränna om din första applikation ser för ljus.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 2
    2. Ta bort tjockt hår från de platser du vill ha. Tjockt hår kan komma i vägen för själv-tanner när du försöker applicera det jämnt. Du kanske vill raka eller vaxa benen (och armar, om det behövs) för att du ska vara nöjd med det sista utseendet på din solbränna.
  • Om du har ett bra hår på benen eller armar, behöver du inte ta bort det innan du ska.
  • Killar kanske också vill raka eller vaxa bröstet eller tillbaka innan du applicerar självtunnare.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 3
    3. Exfoliera din hud. Oavsett vad din hudtyp är, är det bäst att exfoliera bra i duschen före garvning. När din hud har torra, fläckiga fläckar, är det mycket svårare att tillämpa själv-Tanner jämnt, och du kommer att sluta med en fläckig utseende istället för en fin finish.Kemikalierna i Self Tanner reagerar med aminosyror i de övre skikten i din hud. Genom att ta bort det översta lagret (vilket skulle ha slog av sig själv snart), så ser du att solbränna utvecklas i ett nytt lager som kommer att vara längre. Dessutom tenderar torr hud att absorbera mer färg, vilket ökar sannolikheten för en ojämn solbränna. För att exfoliera, använd en tvättduk, en skrubbborste eller skrubbgel för att grundligt exfoliera alla de områden du garvar.
  • Fokusera på grova fläckar som dina armbågar och knän. Själv-Tanner tenderar att mörka dessa områden mer än andra delar av kroppen, eftersom det suger i snabbare. Grov hud kommer att få ansökan att se ännu mer ojämn.
  • Fuktar huden efter exfoliering, speciellt om din hud är torr. Var uppmärksam på områden som knäna och armbågar där Tan kan bygga upp. Använd lotion eller olja för att fälla fukten i din hud efter din dusch. Låt det fullt absorbera i huden över en timme eller så innan du applicerar själv-Tanner.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 4
    4. Torka. Det är viktigt att medan du applicerar självtunnaren är din hud helt torr. Om du ska vara i badrummet, vänta på en fuktighet från badet eller duschen för att dämpa. Se till att det är coolt nog vart du än är så att du inte svettas för de närmaste timmarna.
  • Bild med titeln Ansök Self Tanner Step 5.jpeg
    5. Tillåt flera timmar för garvningsprocessen. Ett rusat självtillgängligt jobb är omedelbart uppenbart. Du kommer sakna några fläckar, har strimma områden eller fläckar dina kläder och händer. Gör dig själv en tjänst och lägg åt sidan flera timmar så att du kan se till att du har tillräckligt med tid att noggrant och jämnt täcka varje område du planerar att sola.
  • Del 2 av 3:
    Ansökan
    1. Bild med titeln Ansök Self Tanner Step 6.jpeg
    1. Använd en garvningsmitt (tillgänglig i de flesta apotek) eller lägg på ett par latexhandskar. Detta skyddar dina palmer från att vrida "orange". Händens palmer slår inte naturligtvis, så om du får själv-tanner på dem kommer det att bli en död giveaway som din solbränna kom från en flaska istället för solens strålar. Om du inte har latexhandskar eller en garvning Mitt handy kan du tvätta händerna med tvålvatten under hela processen för att ta bort själv-Tanner.
    • Du kanske också vill skydda dina badrumsytor genom att lägga ner ett gammalt ark eller en plasttång och applicera självtangenten medan du står på den. Håll fina handdukar och andra föremål ur vägen. Själv-Tanner är känt för att skapa tuffa fläckar.
  • Bild med titeln Ansök Self Tanner Step 7.jpeg
    2. Applicera det på dina ben, torso och armar. Att arbeta från anklarna upp mot din torso kommer att resultera i en naturlig solbränna. Krama en liten mängd garvningsprodukt i handflatan. Sprid Tanner över din hud i breda cirkulära rörelser. Följ instruktionerna som medföljde din formel för att bestämma hur lång tid att gnugga den. Applicera det på en kroppsdel ​​åt gången så att du kan vara säker på att du inte missar några fläckar.
  • Om du använder en Spray Tanner, följ anvisningarna angående hur långt du ska hålla burken från din kropp och hur länge du ska spraya ett visst område. Att hålla den för nära eller sprutning för länge kan resultera i en ojämn solbränna.
  • Runt dina fötter, sprida Tanner från dina ben på dina anklar och fötterna på dina fötter och använd så lite som möjligt i detta område. Applicera inte någon tår, klackar, eller sidorna av dina fötter, eftersom dessa områden inte sola mycket naturligt. Det kan vara en bra idé att använda en sminkborste för detta steg, så du kan verkligen blanda det bra.
  • Om du är Applicera det på din rygg, Använd ett band eller ett band för jämn applikation. Bättre än, fråga en vän att hjälpa dig.
  • Om du inte har på sig handskar, använd en timer och se till att du tvättar händerna var femte minut, skrubbar under och runt naglarna.
  • Medan de flesta inte har garvade underarmar, kan det vara svårt att undvika det området, så det är bättre att applicera självtunnare där och torka lätt med en fuktig tvättduk om fem minuter senare.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Step 8.jpeg
    3. Blanda på anklarna, handlederna och lederna. Blandning av solningslotionen med en vanlig lotion runt anklarna, handlederna, knän och armbågar kommer att resultera i en lättare, mer naturlig applikation kring dessa områden. Alla typer av vanlig fuktgivande lotion fungerar bra.
  • Applicera en mycket liten mängd vanlig lotion till toppen av dina fötter (om du använder handskar, skölj dem i vatten och torka dem för att säkerställa att ytterligare solbränna kommer att blandas med fuktkräm eller tvätta händerna efteråt) och blanda den med Tanner som du redan har applicerat runt dina anklar.
  • Applicera en liten mängd vanlig lotion runt knäna, speciellt strax under knäet.
  • Gör samma sak till dina armbågar, särskilt den del som puckers när armen är rak.
  • Använd mycket lotion på dina händer och blanda det i dina handleder.
  • Bild med titeln Ansök Self Tanner Step 9.jpeg
    4. Applicera det på ditt ansikte och nacke. Applicera Tanner sparsamt på ditt ansikte och nacke eftersom den huden blir lätt.Börja med att applicera det på de platser där du naturligtvis tan: din panna, äpplen av dina kinder, din haka och näsens bro. Med hjälp av en stadig cirkulär rörelse, släta garvningslotionen utåt för att täcka resten av ditt ansikte också.
  • Du kanske vill tillämpa några petroleumgel i ögonbrynen innan du börjar, så att solningslotionen inte kommer att samla in där och mörkera området för mycket.
  • Var försiktig så att du inte får för mycket garvning på din överläpp, eftersom denna plats absorberar mer lotion än andra områden på ansiktet.
  • Glöm inte att applicera den bakom öronen och nackens baksida, speciellt om du har kort hår.
  • Bild med titeln Ansök Self Tanner Step 10.jpeg
    5. Vänta. Undvik kontakt med någonting eller någon under de första 15 minuterna, och klä inte klädda i en timme. Om det inte är bekvämt kan du lägga på en lös klädesplagg, men gör det något du inte har något emot färgning. Undvik kontakt med vatten eller gör någonting som gör att du svettar för de första tre timmarna efter appliceringen.
  • Försök att vänta 8 timmar före duscha eller bada igen. Undvik exfoliering eller användning av retinol på din hud i flera dagar.
  • Vänta minst 8 timmar innan du bestämmer dig för att ansöka mer Tanner. Det tar ett tag att arbeta, och om du agerar för tidigt kan du sluta med solbränna!
  • Om du känner klibbig kan du tillämpa barnpulver med en stor kroppspulverpuff 30-60 minuter efter applicering av lotionen. Gnugga inte det, eller det kan påverka din solbränna.
  • Del 3 av 3:
    Efterbehandling
    1. Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 11.jpeg
    1. Applicera mer garvning lotion till nakna fläckar. Om du missade en plats eller två, oroa dig inte! Du kan enkelt korrigera problemet med lite extra garvning. Sätt på ett nytt par latexhandskar, gnugga en dime-stor mängd Tanner i din handflata, och applicera det lätt på de nakna fläckarna. Var noga med att blanda det runt kanterna så det kommer att se även när det börjar dyka upp.
    • Var extra försiktig så att du inte använder för mycket Tanner den andra gången. Om du oavsiktligt sprids för mycket på din hud, torka av den med en vävnad direkt.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Step 12.jpeg
    2. Skölj i kallt vatten för att undvika solbränna läcker från huden. Ta bort Tanner från platser som är för mörka. Om du har strimmiga fläckar eller fläckar som är mörkare än de omgivande områdena, måste du ta lite av Tanner av. Detta kan vara knepigt, men lyckligtvis finns det några olika metoder att välja mellan:
  • Skrubba platsen i duschen. Använd en skrubbborste eller en tvättduk för att ordentligt skrubba den aktuella platsen. Tanner ska blekna lite på den platsen.
  • Använd citronsaft. Doppa en vävnad i citronsaft och dab det på det drabbade området. Låt det torka helt och sitta i ca 20 minuter och tvätta sedan av det.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Step 13.jpeg
    3. Håll din hud fuktad för en varaktig solbränna. När ditt toppskikt av hud torkar och börjar flingas, kommer din solbränna att börja flakar och bleknar också. För att göra det längre, håll din hud fuktad genom att gnugga lotion på det varje dag. Använd solskyddsmedel när du går ut, eftersom även flaska-garvad hud behöver skydda mot solens torkning och skadliga strålar.
  • Bild med titeln Apply Self Tanner Steg 14.jpeg
    4. Applicera själv-Tanner för en djupare solbränna. Om du vill gå några nyanser djupare, eller din solbränna börjar blekna, tillämpa själv-Tanner med samma metod som du brukade börja med. Var noga med att applicera det jämnt så att du inte hamnar med några bleka fläckar och några nybörjade fläckar. Gradvisa självtennatorer kan återställas varje par dagar för att subtilt fördjupa din solbränna.
  • 5. Se till att du helt skrubbigt har avstängt i slutet av veckan, eller när du känner att du måste söka. Använd en exfoliating body scrub och / eller exfoliating handskar med varmt vatten för att verkligen ta bort solbränna. Det kan ta några tvättar. Kom ihåg att hålla fuktgivande. Starta sedan hela processen igen. Genom att glömma det här steget kommer din solbränna att bygga upp i vissa områden, samla in mellan fingrarna eller armbågarna. Så småningom blir det svårare att skrubba om du saknar den här delen, och kommer att börja titta på. Fokusera på att skapa en fin, slät bas för att din solbränna ska utvecklas på.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Kan jag använda tan lotion på natten?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det är bra att använda det innan du lägger dig, eftersom solbränna blir djupare desto längre måste det sättas in. Men se till att det torkar i ca 15 minuter till en timme innan du går i sängen.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 13Hjälpful 36
    • Fråga
      Kan jag simma i en pool efter att ha applicerat självtunnare?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Nej. Efter applicering av solbränna bör du undvika aktiviteter som möjligen kan få dig att svettas eller ta bort solbränna, till exempel simning. Men efter ca 5 - 8 timmar. Det borde vara bra.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 4
    • Fråga
      Hur applicerar jag det på min rygg?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan få en vän att göra det för dig, eller du kan använda någon form av tyg för att sprida Tanner runt ryggen. Men helst bör du få någon annan att hjälpa dig att säkerställa full täckning.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 11
    Se fler svar

    Tips

    Gäller alltid i cirkulära rörelser till ens solbränna.
  • Oroa dig inte för gränserna - Huden på dina läppar och bröstvårtor påverkas inte mycket av Self Tanner, så gå inte ut ur din väg för att undvika dem.
  • Försök att blanda Tanner med lotion för en mer gradvis, naturlig solbränna.
  • Bristningar som är mindre än några år är sannolikt att mörka.
  • Fräknar och mol kommer sannolikt att mörkas tillsammans med din hud.
  • Om du inte har någon att hjälpa till att tillämpa Tanner på ryggen, använd en spray eller en svampfärg eller rulle.
  • Om du har en hårborste med en jämn och jämn yta på baksidan, kan du också använda det för att få din rygg. Bara se till att du verkligen gnuggar in och torka av det på baksidan av borsten när du är klar.
  • Varningar

    Även om lotionen innehåller solskyddsmedel, förvänta dig inte att det skyddar dig från solen. Solskyddsmedel ska appliceras liberalt, så den tunna kappan du sätter på med Self Tanner kommer inte att göra mycket.
  • Reaktionen mellan din hud och kemikalierna i Tanner kan orsaka en obehaglig lukt. Det kommer att gå iväg efter några timmar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande