Hur man klär sig för djurparken

En dag i djurparken är garanterad att vara en dag med upptäckt. Du får möjlighet att se, höra, lukta och lära dig om många fascinerande varelser. Om du väljer bekväma skor, kontrollera vädret i förväg och hålla fast med tyger som är lämpliga för temperaturen, du kommer att bli beredd oavsett vilken mor natur kastar dig!

Steg

Del 1 av 3:
Dressing för komfort
  1. Bild med titeln klänning för zoo steg 1
1. Kontrollera vädret och klä i enlighet därmed. De flesta djurparker är ute, med några inomhusutställningar och en presentbutik. Oavsett vad prognosen säger, var beredd att byta temperaturer när du går in och avsluta utställningar och olika delar av parken.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 2
    2. Bära en vattentät jacka om det kommer att regna. Låt inte regnet stoppa dig från att njuta av ditt äventyr! En lätt, vattentät regnjacka eller en hooded poncho kommer att hålla dig torr. Lägg till en hatt med en rand för att hålla regnet ut ur ditt ansikte och packa ett extra par strumpor om dina fötter blir våta.
  • Bild med titeln Klänning för Zoo Steg 3
    3. Bära ljusa färger och lösa kläder om det kommer att bli varmt. Bomull och linne är andningsbara tyger som hjälper dig att hålla dig cool. Prova ett par khaki capri byxor eller bermuda shorts och en kortärmad bomullst-shirt.
  • Cargo shorts och byxor kommer att servera dubbelt plikt eftersom de har fickor du kan använda för snacks, solskyddsmedel, etc.
  • Bild med titeln Klänning för Zoo Steg 4
    4. Bära skikt om det kommer att bli kallt. Börja med ett baslager (leggings eller långa underkläder och en långärmad termisk t-shirt) under dina kläder med tyg av en polyesterblandning. Glöm inte ett bra tjockt par strumpor. Laga dina kläder över de tjocka jeans och en ullblandningströja är bra alternativ. På toppen, bära en kappa och en halsduk.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 5
    5. Undvik tätt, alltför avslöjande eller offensiva kläder. Kom ihåg att du kommer att vara crouching, klättra, böja och flytta mycket för att se djuren, så du vill undvika snäva byxor som kan rippa och korta kjolar, klänningar och shorts som kan rida upp. Eftersom du kommer att vara omgiven av familjer med små barn, är det förmodligen bäst att undvika allt, alltför avslöjande, eller med offensivt språk.
  • Om du går på ett datum eller har planer före eller efter och upptäcker att klädsel är bekvämt inte lika moderiktigt som du vill, överväga att ta en byte av kläder och lämna den i bilen.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 6
    6. Ta med en byte av kläder för kiddos. Eftersom barn är lite mer benägna att bli täckta i lera eller blötläggs under en interaktiv utställning, ta en byte av kläder och några våta torkdukar för att rengöra dem med. Följ samma steg för dem, speciellt solskyddsmedel!
  • Del 2 av 3:
    Välja tillbehör
    1. Bild med titeln Klänning för Zoo Steg 7
    1. Skydda huvudet med en hatt. I värmen, bära en bred brimmed hatt i en ljus färg (tänk safari hatt!) för att skydda din hårbotten och ansikte från solen. Om det är kallt, bära en fleece eller ullhatt - det hjälper dig att hålla dig varm och skyddar dig från solen, vilket fortfarande kan bränna hårbotten!
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 8
    2. Ha på sig stödjande stängda skor. Vissa utställningar kommer att kräva att du är i slutna skor och vissa djurparker rekommenderar dem till din säkerhet och komfort. Det är bäst att bära vattentäta skor med bågstöd och andningsförmåga, och för att undvika skor som är för täta eller för lösa så får du inte blåsor. Dina pålitliga sneakers är ett bra val!
  • Bild med titeln Klänning för Zoo Steg 9
    3. Använd solglasögon för att skydda dina ögon. Även om du inte tror att du behöver dem, hjälper solglasögon att skydda dina ögon från solen i alla slags väder. Upp till 80% av de skadliga UV-strålarna från solen tränger igenom molnen.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 10
    4. Applicera solskyddsmedel för att skydda din hud. Oavsett vädret, applicera solskyddsmedel före och under ditt äventyr. Solen är fortfarande ute i full kraft om du kan se det eller inte, så var försiktig med att skydda din hud och hjälpa din grupp att göra detsamma. SPF 30 eller högre rekommenderas för längre tid utomhus, och en vatten- och svettresistent formel skyddar dig vid regn, svett eller en särskilt våtutställning. Återanvända varannan timme.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 11
    5. Bär din kamera runt nacken. Du kommer definitivt att ta bilder av de fantastiska sakerna du ser, så ta med en kamera på ett nackband som du kan bära snarare än att hålla. På det sättet kommer dina händer att vara fria för andra saker och det hjälper också att förhindra att du släpper det.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 12
    6. Bära ett fanny pack eller liten ryggsäck. Sätt din mobiltelefon, nycklar, plånbok, snacks, vatten, solskyddsmedel, eller ganska mycket som är liten du kan tänka på inuti och hålla händerna fritt!
  • Del 3 av 3:
    Undvik rookie misstag
    1. Bild med titeln klänning för zoo steg 13
    1. Ta med extrafunktioner av allt. Oavsett vad väderprognosen säger, kan det bli fel. Eller du kan bli blöt eller sullied av en rogue critter, förlora dina solglasögon, eller glöm solskyddsmedel. Ta med en liten väska med byte av kläder, solskyddsmedel och extra tillbehör, som solglasögon och hattar. Då har du också en plats att hålla souvenirer!
    • Om du inte vill bära en väska, överväga att ta med en och lämna den i bilen. Du kan alltid ta tag i det om det behövs.
  • Bild med titeln klänning för zoo steg 14
    2. Titta på Zoo-webbplatsen för hjälpsamma tips. Börja med parkens karta och vanliga frågor. Du lär dig om de områden som har skugga eller skydd mot vädret, hur stor parken är och hur långt kommer du förmodligen att sluta gå och om de har mat tillgängliga för köp. Skanna listan över förbjudna objekt för att du inte tar med dig för stor av en väska eller kallare.
  • Bild med titeln Klänning för Zoo Steg 15
    3. Undvik att bära de flesta smycken. Det finns en chans att du kommer upp nära och personligt med en mängd olika djur, och långa halsband eller dangling örhängen kan vara förbjudna under vissa interaktiva utställningar för din säkerhet. Det finns alltid risk för att förlora värdefulla saker, så det är bäst att undvika att föra dem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande