Hur är den perfekta kvinnan

Personlig utveckling är ett livslångt projekt. De saker du gör och hur du gör dem hjälper dig att vara "perfekt."Oavsett om du är inspirerad av en viss kvinna eller av specifika egenskaper hos olika kvinnor, kan du sträva efter att perfekta dig själv genom att arbeta på dina yttre och inre egenskaper och leva ditt liv med syfte.

Steg

Del 1 av 6:
Definiera perfekt
  1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 1
1. Analysera dina förebilder. Tänk på kvinnor du anser vara "perfekt."Gör en lista över de egenskaper du beundrar om dem. Tänk på de saker de har gjort i livet, deras tillvägagångssätt för livet, deras livsfilosofi, deras prestationer, deras personlighet, deras fysiska utseende och deras känsla av stil. Vad är det som alla har gemensamt?
  • Tänk på kvinnor du känner i det verkliga livet, kändisar eller historiska figurer.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 2
    2. Bekräfta dina styrkor. Tänk på tillståndet i ditt liv Nu: De saker du gör, utbildning Du jobbar med, jobb Du är i, dina relationer med andra, din fysiska hälsa. Tänk också på dina personliga egenskaper. Gör en lista över de saker du är mest stolt över. Försök att tänka på exempel som visar att du är så här.
  • Till exempel, "Jag är en bra dotter: Jag ringer mina föräldrar dagligen / en gång i veckan och tala med dem tålmodigt även när jag är pressad för tid.`
  • "Jag är flitig: Jag utför konsekvent till det bästa av min förmåga, jag förhänger inte och jag kontrollerar grundligt mitt arbete.`
  • "Jag har fantastiskt hår: det är mjukt, glänsande och långt.`
  • Din lista över styrkor och bevis kommer att vara subjektiva - de är unika för dig.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 3
    3. Skriv en operativ definition av perfekt. Av dina styrkor, som du anser vara perfekt? Tänk på dina perfektioner och de av dina förebilder, och skriv några meningar eller en lista över vad du anser kommer att göra dig till en perfekt kvinna. Vad ser det ut? Vilka mål kommer du att uppnå det som betyder att du är perfekt? Vilka beteenden, attityder och värderingar kommer du att anta?
  • Undvik orden "Alltid", "Aldrig," borde "och" måste "(e.g. "Jag måste alltid prata i en artig ton av röst.") Sådana ord skapar orealistiska förväntningar och besvikelse, skuld och frustration när de inte uppfylls.
  • Din definition av den perfekta kvinnan gäller för dig: Övningen är inte att vara exakt som en annan kvinna. Det är snarare att hjälpa dig att definiera din idealiska version av dig.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 4
    4. Bekräfta dina tillväxtpunkter. Gör en lista över aspekter av ditt nuvarande själv som du tror håller dig från att vara perfekt. Varje människa, även en "perfekt" man har någon poäng som kan ses som negativ. Kom ihåg att det är en blandning av positiva och negativ som skapar "perfektion" hos en person.
  • Var extra försiktighet om någon av de kvinnor du anser vara perfekta är aktuella kändisar eller personer du bara interagerar med genom sociala medier. Personliga sociala medier konton är skräddarsydda för att bara reflektera vad hon väljer att avslöja. Bilder kan redigeras och folk väljer att publicera de bästa delarna av sina liv. Sociala medier profiler är snippets av människors liv och detta presenterar en skevad version av verkligheten.
  • Del 2 av 6:
    Odla en personlighet
    1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 5
    1. Utöka dina intressen. Förfölja kunskap om olika ämnen eller hantverk. Du vet aldrig om du har en ogrundad talang. Kontrollera ditt lokala område eller skolan för olika klubbar eller samhällen där du kan interagera med andra som kan uppmuntra dig och lära dig. Kanske hittar du att du är riktigt bra på matlagning eller träarbete. Om du vill, börja med saker som du alltid har velat veta bättre men aldrig hade en möjlighet att följa. Kanske har du alltid velat utveckla dina fotografiska färdigheter eller läsa klassisk engelsk litteratur.
    • Ägna en del av din dag att engagera sig i dessa aktiviteter. Kom ihåg att det här är meningen att det är roligt. Du kommer att ha något att se fram emot det är stressfritt.
    • Inte alla nya intressen kräver nödvändigtvis att du lämnar ditt hus och spenderar pengar. Leta efter online dokumentärer eller videor att titta på.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 6
    2. Visa en positiv utsikt. Aktivt leta efter de positiva aspekterna av varje situation och person. Kom ihåg att "positiv" inte nödvändigtvis betyder "bra."Ett lärande resultat från en negativ situation är en" positiv "aspekt men det gör inte din situation en" bra ": du får överväga saker som är negativa och dåliga. Men människor gravit mot dem som visar en positiv attityd. Din soliga disposition kommer att uppmuntra andra att vara glada.
  • Fråga dig själv, "Vad kan jag lära av denna situation? Vad kan jag göra annorlunda nästa gång för att förhindra ett sådant resultat? Vad har jag fått från det här?`
  • När du utgör en negativ åsikt av någon, börjar du märka saker om henne som kommer att bekräfta din åsikt och ignorera några bevis för det motsatta. Om du tycker att du tänker betyder saker om en annan person, tänker medvetet om exempel som skingrar din negativa åsikt. Eller tänka på skäl som kan ha gjort henne uppför sig på ett sätt som du inte tyckte. Kanske var hon trött eller hungrig? Kanske missförstod hon situationen?
  • Göra en speciell insats för att heja andra kvinnor på. Det är väldigt lätt att känna sig konkurrenskraftig runt en annan kvinna när du försöker vara den "perfekta kvinnan". Stiga över en sådan pettighet och vara stödjande för andra kvinnor i motsats till att försöka sabotera dem. Ett enkelt exempel, är om en medarbetare du ogillar dig om du känner till tidsfristen för ett visst projekt, sabotera inte henne genom att ge henne felaktigt datum. Eller om en annan kvinna frågar dig om receptet på en maträtt som du tog med till potluck, lämna inte ingredienser från receptet eller ge olika proportioner till de som du använde. Vara stödjande för andra kvinnor.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 7
    3. Utveckla sociala färdigheter. Sluta och tänka när du interagerar med andra om vad du ska säga och göra. Göra en snabb bedömning av de olika konsekvenserna av potentiella åtgärder. Du måste träna genom att sätta dig i situationer där sociala färdigheter krävs. Läs upp på kroppsspråk så att du bättre kan bedöma andra. Läs upp på känslor för att bättre förstå hur de förmedlas.
  • Identifiera dina tillväxtpunkter genom att analysera ditt eget beteende. Har du problem med att upprätthålla ögonkontakt? Är ditt tal för fort eller din röst för högt när du är nervös? Står du för nära för andra när du pratar med dem? Avbryter du när andra pratar? Har du svårt att säga nej?
  • Fråga vänner / familj du kan lita på att vara ärlig utan att skada dina känslor om någon av dina sociala färdigheter som du behöver jobba på. Vänner kan ofta märka saker om ditt beteende som du inte kan. Se till att den person du frågar är socialt skicklig.
  • Välj en eller två sociala färdigheter åt gången för att fokusera på. När du har gjort betydande framsteg i dem, fortsätt till andra färdigheter.
  • Överväg att fråga en vän till rollspel med dig eller träna framför en spegel.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 8
    4. Styr dina känslor. Lär dig att känna igen vilka känslor som känner sig i din kropp. Märker aktivt hur du känner dig hela dagen. Om du känner dig irriterad, arg eller annan negativ känsla, försök att identifiera källan till känslorna. Titta på dina tankar. Vad tänker du på det som gör att du känner dig så här? Vet att bara för att du tycker något, det betyder inte att det trodde det sant. Undvik att ta några negativa känslor ut på andra.
  • Om du känner att du är på väg att snäppa, ta djupt, lugnande andetag. Inhale långsamt genom näsan, andas långsamt genom din mun. Om du kan, sträcka dig själv från situationen: lämna rummet och hitta ett lugnt ställe. Om du inte kan lämna, försök att dricka ett glas kallt vatten eller att sitta ner. Detta hjälper dig att lugna dig.
  • Känslor är inte iboende negativa, felaktiga eller dåliga. Behandla regelbundet dina känslor genom daglig journaling eller genom att prata med någon du litar på händelserna i ditt liv. Att hålla känslor på flaskan ökar stressnivåerna och hjälper dig inte att lösa problem.
  • Del 3 av 6:
    Främja relationer
    1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 9
    1. Följ igenom på löften. Kom ihåg att även om du säger att du gör något utan att lägga till orden, "Jag lovar," Du har fortfarande gjort ett löfte. Om du säger att du gör något, försök ditt yttersta att göra det. Om du upptäcker att du inte kan göra det, informera personen i förväg och be om ursäkt, vilket ger din anledning att inte kunna göra det. Dessa beteenden visar att du är trovärdig och ärlig.
    • Ställ in påminnelser med larm på din telefon eller i din arrangör så att du kan hålla reda på dina åtaganden. Uppskatta hur länge det tar att göra din lovade uppgift. Ange dina påminnelser i förväg om när ditt löfte beror så att du har gott om tid att samla in några resurser du behöver för att utföra din uppgift.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 10
    2. Vara proaktiv. Göra ett försök att nå ut till andra först och att hålla kontakten. Kom ihåg några kommande händelser som de nämner för dig. Fråga dem om det senare. I denna dag och ålder av busyness uppskattar människor det ännu mer när andra når ut först. Använd vilken metod som du bor i kontakt, men kom ihåg att höra en röst eller se en person i det verkliga livet är alltid annorlunda än att interagera via Internet.
  • Överraska en vän eller en familjemedlem med ett telefonsamtal.
  • Håll koll på människors årsdagar och födelsedagar.
  • Gå ut ur din väg för att visa tacksamhet till någon som har gjort något bra för dig. Säg tack, skicka gåvor, eller försök att återvända till favören.
  • Ställ in ett schema för att ringa familj och vänner som är långt borta. Det kan inte vara möjligt att göra det varje dag eller varje vecka. Lägg åt en timme i helgen som du kan ägna åt att nå ut till andra som inte är i ditt dagliga liv men vem är viktiga för dig.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 11
    3. Undvik skvaller. Tala bra för andra bakom ryggen. Klaga inte på dem, sprida rykten eller lögner. Om någon annan i ditt företag börjar skvaller, fråga dem direkt för att stoppa eller styra konversationen till ett annat ämne.
  • "Hej, låt oss inte prata om henne så.`
  • `Låt oss tala om någonting annat.`
  • "Hur kommer ditt projekt med?`
  • Det betyder inte att du inte får diskutera negativa händelser. Gör det bara om det är ditt företag, oroa sig för någon eller om du försöker förstå vad som hände.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 12
    4. Vara pålitlig och tillgänglig. Göra tid för din familj och vänner. Se till att du håller en balans mellan ditt arbete / skolliv och det sociala livet. Ange gränser för dig själv: Markera tiderna på dagen där du ska göra arbetsrelaterade saker och de tider där du kommer att vara med familj och vänner. Håll några hemligheter som är anförträgna till dig- Om någon annan ger upp ämnet, låtsas att du inte vet någonting om det.
  • Ta dig tid att vara uppdaterad med vad som händer i nära vänner och familjens liv. Precis som du behöver andra människor att lita på, borde du vara där för dina nära och kära i sin tur.
  • Del 4 av 6:
    Ta hand om ditt fysiska utseende
    1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 13
    1. Utveckla en aktiv livsstil. Att vara aktiv under hela dagen och veckan ger dig stora fördelar fysiskt och mentalt. En aktiv livsstil är det bästa sättet att hålla din kropp i bästa möjliga form (i motsats till en stor utbrott av aktiviteten då och då). Försök att få 30 minuter av aerob träning på en dag. Din hjärtfrekvens bör vara upp och det borde inte vara så kraftfullt att du har svårt att prata när du tränar.
    • Du behöver inte spendera mycket pengar för att vara fysiskt passande. Att gå med i ett gym är inte det enda sättet att vara frisk - men det är verkligen ett alternativ. Överväg att gå med i ett idrottslag, eller fråga en vän eller familjemedlem att gå med dig för en daglig jog. Titta upp olika videor eller bloggar av fitnessexperter som du kan följa.
    • Var noga med att kontrollera uppgifterna för någon "expert" som du följer. Kontrollera efter utbildning, certifieringar och kvalifikationer på deras hemsida. Du vill inte följa någon som en expert som du kan sluta skada dig själv.
    • Om du inte är van vid att vara fysiskt aktiv, tar det dig tid att bygga upp din uthållighet. Fortsätt!
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 14
    2. Utveckla din egen känsla av stil. Experimentera med olika hår, smink och sartorial stilar. Titta på dina förebilder som en startplats för en känsla av mode. Om någon av dem är stylister eller kändisar, ser du att se vilken typ av stil hon har på sig dessa dagar.
  • Look up tutorials online för olika makeup stilar. Makeup förbättrar inte bara din naturliga skönhet, men det kan också användas för att skapa utseende som markerar ansiktsdrag som du beundrar som stora ögon eller smala näsor.
  • Bo inom din budget. Gå inte överbord och försök inte köpa en kopia av varje outfit din förebild har. Överväg att köpa Drugstore "Dupes" av High-End Brand Makeup. Du tittar bara på dina förebilder för inspiration. Fashion ändras ständigt men din stil kommer alltid att vara din.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 15
    3. Följ ett hår- och hudvårdsrutin. Experimentera med olika naturliga hud- och hårmasker för att se vilka som är lämpliga för dig. Dessa kan ofta göras med ingredienser som redan finns i ditt kök. Forskning online för ingredienser som passar din hudtyp och skick.
  • Gör ett hudtest även med en hemlagad mask.
  • På de långsiktiga, köpta maskerna kan vara mer ekonomiska: hemlagade masker kanske inte varar så länge. Bara köpa hudvårdsprodukter som har testats på mänsklig hud och är gjorda av välrenommerade företag.
  • Gå till en certifierad hudläkare om du har problematisk hud. En dermatolog kan ge dig råd om vilka krämer och produkter som passar dig bäst och kan skissera en rutin för dig att följa.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 16
    4. Förbättra din hållning. Se till att du sitter med ryggen rakt. När du står, håll hakan rakt, axlar ner och bak, rygg rakt och håll dina tår och klackar i linje. Din ryggrad ska bilda en naturlig S-formad kurva. Om det här är smärtsamt kan du stärka dig för mycket eller du kan ha ett problem med din rygg. Besök din allmänna utövare om så är fallet. Om du måste lyfta något av golvet, böja knäna, istället för att nå ner för att hämta det. Detta kommer att förhindra ryggskada. Gör vanliga sträckningsövningar om du upptäcker att några muskler är täta och förhindrar att du korrigerar din hållning.
  • Titta i spegeln för att hjälpa dig att anta rätt hållning. När du ser att du är i rätt läge, försök att analysera hur det känns som i din kropp så att när du inte är runt en spegel, vet du hur du justerar din hållning.
  • Det sätt du bär dig är en indikation på hur du känner för dig själv och andra runt dig.
  • Korrekt hållning kommer också att hjälpa dig att förbättra och behålla din hälsa och minska chanserna för trötthet.
  • Del 5 av 6:
    Uppnå ambitioner
    1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 17
    1. Identifiera dina mål. Tänk på vad du vill uppnå på lång sikt. Tänk på din utbildning, din karriär och din familj. Bryta dina mål i logiska steg genom att tänka på vilka mål du måste uppnå först för att fortsätta. Applicera denna princip för alla dina mål: Bryt dem ner i mer hanterbara steg. Se till att dina mål är specifika, mätbara, tidsbaserade och uppnåliga. Detta hjälper dig att mäta dina framsteg och hålla dig från att känna dig besviken om du inte uppnår mål som var orealistiska i första hand.
    • Om du är särskilt inspirerad av dina förebilder och vill uppnå något som liknar dem, läs deras biografi. Titta på sina milstolpar och hur de uppnådde dem. En del av denna information kanske inte är lättillgänglig och du måste göra din egen forskning. Till exempel, om du vill bryta in i kosmetikindustrin, måste du undersöka olika metoder för att göra det. Överväg att kontakta lokala makeupartister eller kontakta personer som designar smink för ytterligare vägledning.
    • Ibland visar planerna inte exakt som vi vill ha dem på grund av omständigheter bortom vår kontroll eller för att något annat inspirerar dig längs vägen. Det är okej: Hitta ett annat sätt att uppnå ditt mål. Göra ersättningar i din plan för motgångar. Om du läser upp på din förebilds historia, hittar du att de inte alltid hade smidig segling.
    • Överväg att lägga undan en eftermiddag för att utarbeta din långsiktiga plan.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 18
    2. Samla in resurser. Gör en lista över vad du behöver för att uppnå dina mål. Beräkna hur mycket dina resurser kostar dig. Mängden pengar du spenderar beror på omfattningen av ditt mål. Ta en titt på din budget och se om det finns sätt att minska dina kostnader. Överväg att köpa objekt begagnad eller hyra dem istället för att köpa dem. Till exempel, om du har en låg budget och du förföljer en utbildning, med tanke på att du får begagnade läroböcker.Om ditt mål är ett stort projekt som är ute av din budget som att skapa ett skräddarsydd bageri, överväga att ta ett lån eller fråga familjen för ekonomisk hjälp.
  • Utforska dina alternativ online eller genom att fråga andra som strävar efter att uppnå liknande mål för tips om hur de finansierade sig eller erhållit sina resurser. Försök att inte låta brist på resurser hålla dig tillbaka.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 19
    3. Fråga efter hjälp. Det kan finnas några saker du behöver uppnå det som är ute av din upplevelse. Be andra att hjälpa dig var du kan kämpa för att uppnå dina mål eller om du vet att de har kunskap om att du kan dra nytta av. Sådana människor kan visa dig nya sätt att göra saker och vidarebefordra dessa färdigheter till dig. Till exempel, om du försöker ta en charterad ekonomisk analytiker (CFA) examen, men du är inte säker på hur man närmar sig studiematerialet, fråga någon som gjorde högt på tentamen för studiehanteringstips.
  • Överväg att fråga nära vänner och familj eller outsourcing. Leta efter personer som är kunniga om det fält du tittar på.
  • Kom ihåg att tacka dem och visa din tacksamhet genom gynnar antingen genom att göra något slag för dem eller genom att återvända till favören om de någonsin behöver hjälp.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 20
    4. Implementera din plan. Börja din plan nu. Mäta dina framsteg. Eftersom ditt mål är tidsbaserade har du ett schema att följa: det hjälper dig att veta om du är på spår. Ibland händer saker att du inte tog emot och dina planer kan bli försenade. Ta inte detta som en ursäkt för att ge upp. Det betyder inte att du inte gör framsteg. Hitta lösningar på dina problem och faktor dem i dina planer. Påminna dig om hur ditt mål kommer att göra dig och ditt liv perfekt.
  • Berätta för personer du litar på dina planer. Fråga dem om deras moraliska stöd och uppmuntran.
  • Spåra hur du använder din tid genom att skriva ner vad du fyller i varje halvtimme. Logga in dina aktiviteter i en vecka för att se var du kan vara mer effektiv.
  • Del 6 av 6:
    Acceptera dig själv
    1. Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 21
    1. Acceptera att du alltid kommer att ha brister. Även kvinnorna på din lista med "perfekta kvinnor" kommer att ha brister. En fel är inte något som gör dig olovlig eller värdelös. Snarare kommer du alltid att ha något sätt att utvecklas personligen. När du ser en fel, hitta sätt att förbättra dig själv.
    • Upprepa positiva bekräftelser till dig själv dagligen, innan du lämnar huset:
    • "Jag accepterar mig själv, jag förbättrar genom att lära och självutbildade mig själv - jag accepterar mig själv.`
    • "Jag godkänner mig själv, jag jobbar hårt varje dag för att uppnå mina mål - jag godkänner mig själv.`
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 22
    2. Förlåt dig själv. Påminna dig om att det förflutna är det förflutna. Om det finns några misstag du har gjort, låt dig gå vidare. Din tidigare prestation definierar inte din framtid. Om det finns något du gör för närvarande som orsakar dig sorg, börja byta ut det beteendet med ett alternativ som kommer att ge dig sinnesro. Det kan vara svårt eftersom det tar tid att ersätta vanor.
  • Prata med någon om hur du känner för saker som du hittar svårt att släppa. Andra människor kan hjälpa till att ge dig olika perspektiv och uppmuntra dig att gå vidare.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 23
    3. Skapa ett bra supportsystem. Omgiv dig med människor som ger dig positiva bekräftelser och uppmuntrar dig att vara den bästa versionen av dig själv. Avstå dig själv från de som sätter dig ner och ständigt berör dig. Det är inte möjligt att undvika negativa människor helt men prova din svåraste att sluta umgås med dem och begränsa dina dagliga interaktioner med dem i skolan eller jobbet.
  • Om någon du interagerar med dagligen är ständigt mobbning, konfronterar du henne om problemet eller diskuterar saken med din handledare eller en pålitlig kollega för råd om hur Basto-närma sig saken.
  • Vet att det är okej att säga nej från tid till annan. Om någon frågar att spendera tid med dig, men de tar dig ner, kan du berätta för dem att du inte vill umgås med dem.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan Steg 24
    4. Fira dina styrkor. I slutet av varje dag, påminna dig om de saker du uppnådde idag. Påminn dig om både stora och små saker. Små prestationer kan innehålla saker som, "Jag gjorde min säng innan jag lämnade skolan i morse."Några prestationer kan tyckas små men kan ha krävt mycket ansträngning, e.g. "Jag sade inte tillbaka på min syster när hon var oförskämd för mig.`
  • Belöna dig regelbundet för att göra saker bra. Gå ut till middag på din favoritrestaurang om du har utfört särskilt bra den här veckan. Eller köpa en ny bok för att läsa om du har lyckats lyckas hålla en träningsrutin i ett par veckor.
  • Bild med titeln vara den perfekta kvinnan steg 25
    5. Sätt ditt liv i perspektiv. När du försöker uppnå perfektion, ta en titt på de saker du gör dagligen och hur mycket du byter över en månad, sex månader eller ett år. Reflektera över hur du växer. Påminn dig om att din personlighet, dina mål, ditt utseende, och dina relationer är inte statiska: Alla kommer att utvecklas och blomstra när du försöker göra ditt liv bättre.
  • Kom ihåg att din definition av perfekt gäller dig och du ensam. Längs vägen kan du bli inspirerad av någon annan att ändra en aspekt av ditt liv. Det betyder inte att du syftar till att bli exakt som en annan kvinna.
  • Varningar

    Alla har en annan kroppstyp. Om en av dina "perfekta kvinnor" har en kroppstyp som skiljer sig från din, kommer du inte att kunna uppnå den formen. Även om din "perfekta kvinna" har en kroppstyp som är densamma som din, du kommer ser annorlunda ut än henne. Fokusera på att vara i form och frisk, snarare än att vara en klon.
  • Perfektion är aldrig en statisk kvalitet precis som du ständigt förändras när du växer. Alla har upp och ner och ibland kan du utvecklas i en långsammare takt än vad du vill. Plocka dig själv och fortsätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande