Hur de laddar nimh-batterier

NiMH (nickel-metallhydrid) och NICAD (nickel-kadmium) batterier är två av de mest utmanande batterierna som ska laddas ordentligt och säkert. Dessa nickelbaserade batterier tillåter dig inte att ställa in en maximal laddningsspänning, så överladdning kan uppstå om du inte är medveten om de korrekta laddningsmetoderna för nickelbatterier. Lär dig hur du laddar NiMH-batterier så att du kan undvika potentiella laddningsproblem.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en batteriladdareTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Ladda NiMH-batterier Steg 1
1. Få en smart laddare gjord för NiMH-batterier. Undvik att använda laddare som inte är speciellt gjorda för NiMH-batterier eftersom du oavsiktligt kan överbelasta dem. I stället hitta en smart laddare som har en mikroprocessor och termistor, som används för att upptäcka batteriets kapacitet och temperatur medan den laddas. Du kan få laddare med en uppsättning eller justerbara strömutgångar. Kontrollera lokala elektronik eller hobbyistbutiker för att se vilka laddare de har tillgängliga.
  • NiMH batteriladdare kostar vanligtvis mellan $ 20-30 USD.
  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 2
    2. Ta ur batteriet ur enheten. Leta efter luckan eller facket på din enhet som innehåller batteriet eller batteriet och ta bort lockpanelen. Om batterierna är standardstorlekar, fyll dem helt enkelt från facket för hand. Om du har ett större batteripack kan du behöva koppla ur ledningar som ansluts till enheten först.
  • Du kan behöva en skruvmejsel för att komma åt batterifacket beroende på enheten.
  • Om du inte är säker på hur du får tillgång till batteriet i enheten, kontrollera bruksanvisningen.
  • Bild med titeln Ladda ner NiMH-batterier Steg 3
    3. Hitta den kapacitet som skrivs ut på batteriet. Ta batteriet ur enheten när du ska ladda det. Kontrollera batteriet för ett nummer som är märkt i Milliamp-timmar (MAH) för att hitta batteriets totala kapacitet. Om du inte kan hitta den kapacitet som anges på batteriet, kontrollera förpackningen eller sök efter varumärke och storlek online så att du kan ta reda på det.
  • Uppladdningsbara batterier förlorar långsamt kapacitet Ju mer du använder dem, men laddaren kommer fortfarande att kunna upptäcka den maximala laddningen som den kan hålla.
  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 4
    4. Slot eller anslut batterierna i laddaren. Om du har standardstorlek, som AA, AAA, eller D, leta efter slitsen av samma storlek på laddaren. Skjut den negativa änden mot fjädern så att den positiva terminalpressen trycker mot den andra sidan av slitsen. Om du har ett batteri med ledningar, anslut den i porten på sidan av laddaren.
  • Bild med titeln Ladda ner NiMH-batterier Steg 5
    5. Ladda batteriet vid C / 10 för det säkraste och långsammaste alternativet. Dela batteriets kapacitet med 10 för att hitta den säkraste C-räntan, vilket är laddarens produktion i Milliampps (MA). Använd en laddare som har den inställda energiproduktionen, eller använd knapparna för att justera utgångsnivån. Lämna batteriet anslutet till laddaren ensam över natten. Medan det kommer att ta det längsta för ditt batteri att fullt ut ladda, är det mindre benägna att överhettas eller bryta eftersom det inte finns en stark ström som strömmar genom den.
  • Till exempel, om du har ett batteri med en 2 400 mAh kapacitet, skulle du använda en 240 ma c-rate på din laddare.
  • Ladda inte dina batterier parallellt eftersom strömmen inte kommer att distribueras jämnt.
  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 6
    6. Använd en laddare med en timer och vid en C / 3.33 Pris för ett helt urladdat batteri. Laddare som har timer körs för en viss tid innan du stänger av automatiskt. Dela kapaciteten med 3.33 För att hitta den optimala utgångsinställningen för din laddare. Cykla genom laddningsinställningarna med menyknapparna tills du når utmatningen du behöver. När du ansluter batteriet till laddaren, låt det anslutas tills laddaren är igång. Koppla ur batteriet så snart det görs bara om det finns några problem med timern.
  • Undvik att använda en laddare med endast en timer om du inte känner till den faktiska kapaciteten hos ditt batteri eftersom du enkelt kunde överbelasta det.
  • Timern i din laddare kan återställa om det finns en strömöverskott eller en elektrisk fråga.
  • Dricks: Vissa smarta laddare kommer helt att ladda batteriet innan det startar laddning för att förhindra att det överhettas eller ventileras.

  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 7
    7. Ställ in en 1C-hastighet för den snabbaste laddningen. Klicka på knappen på din laddars utgångsinställningar för att ändra den till samma läsning som batteriets kapacitet. Lämna inte batteriet obevakat medan det laddas eftersom det är mer benägna att överhettas eller skadas. Din laddare spårar kapaciteten och temperaturen på batteriet och slutar att ge en ström när den är klar.
  • Vanligtvis tar laddning vid en 1C-hastighet mindre än 2 timmar för att få en full laddning.
  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 8
    8. Beräkna hur länge du lämnar batteriet på laddaren med (C x 1.2) ÷ c-rate. Anslut batteriets kapacitet till ekvationen och multiplicera den med 1.2, eller 120%, eftersom NiMH-batterier kräver mer kraft att ladda än vad de matar ut. Dela sedan det svaret med laddarens C-ränta för att ta reda på hur länge det tar för ditt batteri att ladda upp.
  • Om du till exempel har ett 1 200 MHA batteri och din laddningsutgångar 100 mA, skulle din ekvation se ut: (1200 mha x 1.2) ÷ 100 mA.
  • Förenkla den parentesiska: (1440) ÷ 100 mA.
  • Dela med C-rate: 1440 ÷ 100 mA = 14.4. Så det skulle ta 14 timmar att ladda batteriet fullt ut.
  • Metod 2 av 2:
    Laddnings- och hanteringsbatterier på ett säkert sättTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 9
    1. Ladda batteriet vid rumstemperatur. Om du nyligen använde batteriet och det känns fortfarande varmt, låt det svalna innan du börjar ladda det. Håll laddaren och batteriet bort från direkt solljus eller värmekällor eftersom det kan göra batteriet överhettas och påverka kapaciteten. Undvik att låta batteriet falla under 10 ° C (50 ° F), annars laddas det inte effektivt.
  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier steg 10
    2. Koppla ur laddaren så snart batteriet är färdigt. Undvik överladdning av batteriet eftersom det kommer att minska den maximala kapaciteten och det kan överhettas. Håll reda på hur länge du har lämnat ditt batteri ansluten eller titta på timer på laddaren så att du vet hur mycket du behöver lämna den. När det är klart, koppla ur laddaren från ström innan du tar ut batteriet.

    Varning:Det är normalt att ditt batteri värms upp medan det laddas, men koppla ur det om det någonsin är för varmt att röra sedan det kan bli skadat.

  • Bild med titeln laddar NiMH-batterier Steg 11
    3. Förvara batteriet vid rumstemperatur med 40% laddning. Lämna inte ditt batteri anslutet till en enhet eftersom det är mer benägna att ladda. Om batteriet har en full laddning, anslut den till en enhet och använd upp en del av strömmen. Annars kan din laddare ha en urladdningsfunktion för att tömma batteriets kapacitet. Håll batteriet på en sval, torr plats, som en låda, skrivbord eller skåp.
  • Ladda batteriet efter 6 månader om du inte har använt det.
  • Bild med titeln Ladda NiMH-batterier Steg 12
    4. Återvinna batteriet när det slutar fungera. Ditt batteri kommer vanligtvis att gå igenom 500 laddningscykler, men det kan variera beroende på hur ofta du använder det och varumärket. När det inte verkar hålla en avgift, kontakta din lokala avfallshanteringsanläggning för att se om du kan lägga in med dina vanliga återvinningsbara. Annars kan du behöva gå till en drop-off-plats för att kassera det säkert.
  • Många elektronikaffärer har batteriavdrag. Ta bara ditt batteri i butiken, hitta avstängningsboxen och sätt in batteriet.
  • Tips

    NiMH-batterier kan vanligtvis gå igenom 500 laddningscykler innan de inte kan hålla en avgift, men det kan variera beroende på varumärket.

    Varningar

    Koppla alltid ur laddaren så snart batterierna är färdiga, annars kan de förlora kapaciteten och ha kortare livslängd.
  • Undvik blandning av laddade och urladdade batterier eller laddar flera batterier parallellt eftersom strömmen inte kommer att fördela jämnt.
  • Öppna eller punktera aldrig ett batteri.
  • Saker du behöver

    • NiMH batteriladdare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande