Så här köper du ett bilbatteri

Ett bilbatteri hjälper till att driva bilens motor och ger en avgift för alla elektriska och elektroniska tillbehör.Men när batteriet kommer att slita ut.För att köpa ett bilbatteri, ta reda på vilken typ av batteri du behöver genom att kontrollera ditt fordonets underhållsguide.Kontrollera efter batterier som har fått positiva recensioner från autoentusiaster och konsumentprodukttestbyråer.Slutligen, gör ditt köp och kassera ditt gamla batteri på ett ansvarsfullt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja ett batteri
  1. Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 1
1. Köp rätt batteri för din bil.Olika bilar kräver olika mängder kraft och differentell batterier.Kontrollera ditt fordonets underhållsguide för information om vilken typ av smet som ditt fordon kräver.
  • Om du inte längre har underhållsguiden, ta din bil till en mekaniker för hjälp för att identifiera vilken typ av batteri du behöver.
  • Dessutom, köp ett batteri som är lämpligt för ditt lokala klimat.Varma väderbatterier är ofta märkta "s" eller "söder."Kall-väderbatterier kan märkas" n "eller" norr."
  • Om du kör off-road kanske du vill investera i ett batteri som bättre kan utstå konstanta vibrationer.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 2
    2. Köp ett underhållsfritt batteri.Underhållsfria batterier är förseglade och kräver ingen särskild uppmärksamhet.De flesta bilbatterier är underhållsfria, men vissa kräver periodisk fyllning med vatten.När det är möjligt, spara dig själv framtida krångel genom att köpa ett underhållsfritt batteri.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 3
    3. Köp ett batteri som har bra recensioner.Bilbatterier testas av konsumentorganisationer och autoentusiaster.Kontrollera en konsumentrapporteringsplats eller automatisk blogg baserad i din nation för information om de typer av bilbatterier som säljs där.
  • Batterier bör bedömas baserat på deras livslängd och makt.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 4
    4. Köp inte gamla batterier.Även när de lagras kan batterierna förlora styrka.Köp alltid ett nytt batteri som producerades inom de senaste sex månaderna.
  • Vissa bilbatterier har datum märkta på dem på ett lättförståeligt sätt.Andra kommer dock att ha ett datum i en slags kod, där en står för januari, b står för februari och så vidare.(Brevet "I" är uteslutet i ett sådant system.)
  • Metod 2 av 3:
    Gör ett köp
    1. Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 5
    1. Bestämma hur man köper.Du kan köpa online, eller du kan handla på en fysisk bildelaffär.Eftersom frakt ett batteri kan vara förbjudet dyrt, är din bästa satsning att köpa ett batteri på en fysisk butik.Gör det också att göra det lättare att göra en avkastning, om det behövs.Plus, köper ett batteri i en butik, innehåller ofta gratis installation.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 6
    2. Shoppa runt.Jämför priset på bilbatterier som säljs på olika butiker.Om möjligt, bläddra i priser online eller ring butiken för att ta reda på hur mycket de tar ut för den typ av batterier du behöver.Att göra det kommer att spara dig tid och ansträngning.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 7
    3. Bekräfta att du har rätt del.Innan du lämnar Auto Store, var noga med att batteriet du har köpt är den rätta för din bil.Auto Shop Anställda ska kunna leta upp make och modell av din bil för att avgöra om du köper rätt batteri.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla batterihälsa
    1. Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 8
    1. Köp ett bilbatteri proaktivt.Vänta inte tills ditt bilbatteri är dött och behöver bytas ut för att köpa en ny.Kontakta din bils underhållsguide eller kolla online för att ta reda på hur ofta du ska byta ut batteriet.Håll fast vid underhållsguiden och ändra batteriet efter behov.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 9
    2. Testa ditt batteri årligen.Minst en gång varje år, besök din lokala mekaniker.Få dem att kontrollera batteriet för att säkerställa att det fortfarande fungerar ordentligt.Om det inte är, byt ut det med ett nytt batteri.
  • Dessa årliga besök bör börja efter att ditt fordon är två år gammalt om du bor i ett varmt klimat, eller efter att ditt fordon är fyra år gammalt om du bor i ett kallare klimat.
  • Bild med titeln Köp ett bilbatteri Steg 10
    3. Återvinna ditt gamla batteri.Efter att ha köpt ett nytt bilbatteri måste du kassera din gamla.Kasta inte bara det i facket, men.Kontakta ditt lokala auto garage och ta reda på om de accepterar gamla batterier.Om de inte frågar, för information om Så här kasserar du batteriet ansvarsfullt.
  • Tips

    De flesta batterier varar ungefär fyra år.
  • Gå till ett garage och be om a "ladda test" Om ditt nuvarande bilbatteri verkar ha problem med att hålla en avgift.Lasttestet ska berätta om batteriet håller sin laddning.Om det inte är, byt ut batteriet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande