Så här rengör och organiserar din apple-enhet

När du använder din enhet över tiden kan du finna det bli rörigt och oorganiserat. Lyckligtvis är det lättare att städa din Apple-enhet än Rengör ditt rum. I det här lär du dig att organisera och städa ut din Apple-enhet.

Steg

Del 1 av 3:
Sortera appar
  1. Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 1
1. Redigera din skärm. Håll ner en app tills alla appar börjar skaka (vilket betyder att din elektronik är i redigeringsläge).
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 2
    2. Ta bort alla appar från sina befintliga mappar. Om du har några mappar med appar i dem, ta bort alla appar från mappen. Du kan göra det genom att trycka ner på appen du ska ta bort och flytta den ut ur mappen. Gör det här för alla appar i mappen.
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 3
    3. Gör nya mappar efter behov. Sortera alla appar med olika kategorier i olika mappar som: Spel, musik, utbildning och / eller sociala medier. För att göra en mapp, lägg en app ovanpå en annan app. Detta skapar automatiskt en mapp. Byt namn på mappen baserat på de appar som går dit.
  • Till exempel, om du gör en mapp för spel, namnge det spel. Att göra mappar för dina appar hjälper dig att hålla din enhet ren och organiserad, och du kommer att veta exakt var du hittar den app du letar efter.
  • Fortsätt att göra olika mappar tills de flesta av dina appar (inte inklusive meddelanden, telefon eller inställningar) är i sin rätta mapp.
  • En mapp måste innehålla minst 2 appar, men har obegränsat utrymme.
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 4
    4. Avsluta redigering. När du är klar med att redigera och organisera din startsida, tryck på hemknappen för att spara ändringarna eller sluta redigera.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort onödigt innehåll
    1. Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 5
    1. Ta bort oanvända appar. Gå igenom alla dina mappar och appar och försök ta bort några oanvända appar. För att ta bort en app, håll ner en app och vänta tills enheten går i redigeringsläge. Klicka sedan på den lilla x längst upp på appen. Det kommer att fråga om du är säker på att du vill ta bort appen. Klicka på OK för att ta bort appen. Ett bra sätt att veta om det är oanvändt är att fråga följande frågor:
    • Har jag använt det under de senaste 30 dagarna?
    • Om jag raderade det, skulle jag sluta återhämta det?
    • Minns jag den sista gången jag använde den?
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 6
    2. Ta bort gamla bilder och videoklipp. Öppna din foton-app och tryck på Välj. Tryck på de bilder och videoklipp du vill radera. När du har valt alla bilder och videoklipp du vill radera trycker du på den lilla papperskorgen. Gå nu till papperskorgen och tryck på Välj allt och radera sedan. Om du gör det kommer det att ta bort bilden (er) och / eller video (er) från din enhet. Om du vill spara bilden / videoen, men behöver utrymme, överväg att ladda ner Google Photos eller iCloud för att hålla bilden / videon i din besittning, men inte ta upp utrymme på din enhet. Här är några frågor att fråga dig själv om du är osäker på huruvida du ska radera en bild / video:
  • Varför skulle jag vilja behålla det?
  • Har jag tagit flera bilder av samma sak?
  • Behöver jag fortfarande bilden / videon?
  • Är bilden eller videon som tar upp en orimlig mängd utrymme?
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 7
    3. Ta bort gamla meddelanden. Meddelanden tenderar att ta upp mycket onödigt utrymme på enheter. Gå till Inställningar och hitta avsnittet Meddelanden. Välj sedan Håll meddelanden i 30 dagar. Detta hjälper till att spara massor av enhetsutrymme eftersom din enhet sedan automatiskt tar bort alla meddelanden som är över 30 dagar gamla.
  • Du kanske också vill ta bort bilder och videor från dina meddelanden. För att göra detta, gå till din lagringssida i Inställningar och klicka på Ta bort stora tillbehör. Välj alla bilder från meddelanden som du vill ta bort och klicka sedan på den lilla papperskorgen. Detta kommer att ta bort dem från dina meddelanden. Du kan återställa dem genom att klicka på dem i din Meddeles App. Om du inte tar bort bilder / videor, raderas de automatiskt med dina vanliga meddelanden.
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 8
    4. Ta bort gamla e-postmeddelanden. Massor av människor har tusentals olästa e-postmeddelanden clogging up sitt lagringsutrymme. Gör dig av med dem. Klicka på "Välj" och börja sedan klicka på de e-postmeddelanden du vill arkivera. Gå sedan till avsnittet "Arkiv", klicka på Välj allt och sedan den lilla papperskorgen. Detta kommer att ta bort dem från din enhet.
  • Del 3 av 3:
    Byte av tapeten
    1. Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 9
    1. Välj ny tapeter genom appen Foton. Hitta den bild du vill ha. Klicka sedan på den lilla rutan med en pil som kommer ut ur det. En massa alternativ kommer upp. Klicka på Använd som bakgrundsbild. Det kommer att visa en demo av hur det kommer att se ut med tapeten. Om du vill ha den tapet, klicka på Ange som startskärm för att ställa in den som startskärmen, ställ in som låsskärm för att ställa in den som låsskärm eller ställ både in för att ställa in den som både låsskärmen och startskärmen.
  • Bild med titeln Clean och organisera din Apple-enhet Steg 10
    2. Ändra din tapet via inställningarna. Gå till din inställningsapp och till avsnittet med titeln som tapeter. Det kommer att visa dina bilder att använda som tapet eller automatiska som du kan använda. Klicka på bilden du vill ha som din tapeter. Det kommer då att visa en demo av hur det kommer att se ut med tapeten. Om du vill ha den tapet, klicka på Ange som startskärm för att ställa in den som startskärmen, ställ in som låsskärm för att ställa in den som låsskärm eller ställ både in för att ställa in den som både låsskärmen och startskärmen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande