Hur man väljer mellan iphone och android-smartphones

Du har bestämt dig för att du vill ha en ny smart telefon. Majoriteten av smarta telefoner är antingen iPhone eller Android-baserade, hur skulle du välja vilken telefon som bäst passar dig? Följande steg leder dig till de viktigaste aspekterna du behöver ta hänsyn till innan du gör ditt val.

Steg

1. Förstå skillnaderna: Android och iPhone är liknande, men de har några tydliga skillnader.
  • Gillar du att ändra din telefons utseende och känsla då och då? Gillar du att använda tredje parts apps om du inte är nöjd med de som medföljde din telefon? Lyter du starkt på Googles svit av appar (Drive, Gmail, Google Maps)? Om så är fallet, överväga att köpa en Android-telefon.
  • Gillar du saker som de kom? Vill du ha en smartphone som känner premium och äventyrar inte funktionaliteten? Lyter du på Apples svit av appar (Apple Maps, Iwork, IMessage)? Om så är fallet, överväga att köpa en Apple iPhone.
  • 2. Välj vilken skärmstorlek som passar dig bäst. Föredrar du små, medelstora eller stora skärmstorlekar? iPhone kommer i några vanliga storlekar, 3.5 (diagonal) som iPhone 4S eller 4" (Diagonal) som iPhone 5 och 5s eller den nya större iPhone 6 (4.7" skärm) och iPhone 6+ (5.5" skärm). Däremot finns Android-enheter i många storlekar, allt från kompakt, såsom Motorola Moto G och Large, som Nexus 6.
  • 3. Bestäm hur viktigt hårdvara är för dig. Gillar du de senaste och största specsna? Vill du ha flammande snabbbehandlingshastigheter och en kamera med massor av megapixlar? Du kan överväga att köpa toppänden Android-smartphones eller iPhone 6+.
  • 4. Tänk på om UI-enkelheten betyder något mer. Det kanske inte har bländande snabba processorhastigheter eller en monstrous ram, men det fungerar lika bra, med sömlös prestanda. IPhone UI är ganska lätt att använda i kontrast till Android, som presenterar en liten inlärningskurva.
  • Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 2
    5. Tänk på smarttelefondesignen. Ingen smartphone är otvivelaktigt bättre än den andra. Det finns många tillbehör till iPhones och Android-telefoner. Utseende och estetik av en telefon är lika mycket som maskinvarans specifikationer.
  • 6. Försök använda dina listade telefoner.
  • Tangentbord. Försök skriva några ord med hjälp av iPhone-tangentbordet och några med Android-tangentbordet. Båda är virtuella tangentbord med fysisk återkoppling (endast på Android-telefoner) men du kan hitta att man är bättre lämpad för dina fingrar och hur du skriver än den andra.Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 3
  • Media: Överföring av mediefiler (musik, filmer) till din iPhone görs via iTunes (programvara som är installerad på din dator som tar ett tag att vänja sig) medan Android kan acceptera filer genom att helt enkelt ansluta en USB-kabel till din dator. Ljudets kvalitet beror på den specifika enheten.Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 4
  • Kamera: Liknande musik, kan Android-bilder överföras från enheten till datorn via USB-kabel medan iPhone Photos behöver iTunes eller special annan programvara. Kvaliteten på bilderna beror på den specifika enheten.Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 5
  • Radio: Vissa Android-telefoner har inbyggd FM-radio, medan Apple har lanserat en app för att simulera radiofunktionalitet.Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 6
  • Enkel eller avancerad: IPhone-gränssnittet använder en enda "hem" -knapp och appgränssnittet visar vanligtvis en virtuell "back" -knapp. Android `Back` -knappen är ibland fysisk och den har en annan mycket användbar "detaljer" -knapp som vanligtvis visar avancerade alternativ. Om du aldrig letar efter några avancerade funktioner kommer du inte att sakna den här knappen men det är ofta (beroende på vilken app du använder) kommer till hands.Bild med titeln Välj mellan iPhone och Android Smartphones Steg 7
  • 7. Bestäm om du är okej med planuppdateringar av det potentiella OS. Apple pressar vanligtvis uppgradering till alla sina enheter snabbt. Android-uppdateringar tar tid eftersom de måste testas och anpassas till tillverkarens tema. Med undantag för Nexus-serien och några andra telefoner tar Android-uppdateringar några månader efter att en ny version har lanserats.
  • Vissa människor vill vara på framkant av tekniken, som vill ha den senaste och bästa uppdateringen så snart den är ute. Andra är nöjda om deras telefoner så småningom får en uppdatering, medan andra helt enkelt inte störd att uppdatera alls. Tänk på vilken kategori du faller i, och välj din smartphone i enlighet med detta.
  • Tips

    Det finns brister med både Android och Apple. Om det används med omsorg, kommer båda att tjäna dig bra.
  • Om möjligt, köp en olåst och unsubsidized telefon. Det kan kosta mer förhand, men du kommer att spara mer på lång sikt.
  • Tro inte hype. För vissa människor fungerar iPhone bäst, för andra, passar Android räkningen. Köp inte en smartphone eftersom det är trendigt eller coolt. Hitta den som passar dina behov.
  • För att testa en telefon Försök att skriva ett textmeddelande, ring ett samtal, spela lite musik, bläddra i webben, ändra visningsinställningarna och kontrollera de allmänna inställningarna.
  • Avstå från att besöka webbplatser som är fansites. Det finns hundratals fansiter för Android och Apple, som driver sina idéer om varför en är bättre än den andra.De kommer bara vilseleda dig att köpa en telefon som du inte vill ha.
  • Motsägelsefullt till myten, Android-telefonerna är varken billiga, eller byggd. Många nya High End Android-telefoner är lika bra byggda som iPhone. En hög prislapp betyder inte nödvändigtvis hög kvalitet.
  • Syfte att köpa en smartphone med avsikt att använda den i minst 2 år. De flesta telefonkontrakt sist i två år är det klokt att köpa en telefon i enlighet därmed.
  • Varningar

    Denna artikel listar bara de viktigaste frågorna du behöver fråga dig innan du köper en smartphone och är inte avsedd att vara omfattande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande