Hur man blåser en shofar

Blåser Shofar är en religiös plikt av Rosh Hashanah, det judiska nyåret och Yom Kippur, försoningsdagen. Även om olika sekter av judendom håller olika shofar, är den musikaliska tekniken och individuella blaster konsekventa världen över. Med en liten övning kan någon lära sig att blåsa en shofar för dyrkan och firande.

Steg

Del 1 av 2:
Öva teknikenGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 1
1. Hitta en shofar som sitter bekvämt mellan dina läppar. Shofars kommer i en mängd olika former, så det är viktigt att hitta en som passar dig. Leta efter en Shofar som är bekväm att hålla mellan dina läppar, eftersom det blir din enda metod för att styra hur det låter. Även om storlek eller utseende kan faktor till ditt val, är de mindre viktiga än munstyckets komfort.
  • Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 2
    2. Dra tillbaka och dra åt dina läppar som om du gjorde ett starkt "T" -ljud. Håll denna position för att få dina läppar spända. Ju strängare dina läppar är, den högre tonade noten som din shofar kommer att producera. Vissa tjänster kräver anteckningar av variabla platser, så träna och lossa dina läppar medan du blåser.
  • Bild med titeln Blow a Shofar Steg 3
    3. Tryck på den shovar försiktigt till dina läppar. Pucker dina läppar och tryck på shova till dem. Tryck försiktigt för att säkerställa att dina läppar har utrymme att vibrera medan du blåser. Se till att hålet mellan munnen och instrumentet är litet för att försegla all luft i. Använd om det behövs, använd två fingrar för att hålla den shofar på plats.
  • Judisk tradition dikterar att Shofar placeras på höger sida av munnen, även om de flesta rabbiner är bra med andra metoder.
  • Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 4
    4. Blåsa en liten mängd torr luft. Även om det kan se skrämmande, behöver shofar inte mycket lungkraft att blåsa ordentligt. Blåsa en liten mängd torr luft i shofaren, var försiktig med att inte översöka dig själv på något slag. Pucker inte dina kinder, eftersom makten av andan ska härröra från membranet.
  • Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 5
    5. Vibrera dina läppar. Ljudet av en shobar produceras i stor utsträckning av vibrationen av dina läppar. När du blåser, se till att dina andetag är tillräckligt snabb för att producera vibrationer, vilket ger instrumentet något för att förbättra och projekta. Att träna, försök och gör ett surrande ljud med dina läppar, som om du blåser en hallon eller gjorde ett elefantbuller.
  • Del 2 av 2:
    Lära sig blasternaGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 6
    1. Öva Tekiah. En Tekiah är ett obrutet slag som varar mellan två och fyra sekunder. Det är ett ljud av exultation och glädje som kan representera något från fred och stabilitet till upphöjning av G-D.
    • I de flesta Shofar-tjänster placeras Tekiahs i början och slutet av varje sedlar.
  • Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 7
    2. Öva Shevarim. En Shevarim är gjord av tre snabba, separerade slag. Det är tänkt att låta som en sprickad Tekiah, så varje slag bör vara mindre än en sekund. Shevarim representerar hylsor och moans, så varje anteckning ska vara skarp och melankoli.
  • Bild med titeln blåsa ett shofar steg 8
    3. Öva Teruah. En Teruah är gjord av ungefär nio korta slag. Varje anteckning ska vara snabbare än en enskild Shevarim och spelas i snabb följd. Beroende på din sektionsex, kan Teruah representera antingen ett larm, ett samtal till handling, eller en sorg av sorg.
  • Bild med titeln Blås ett Shofar Steg 9
    4. Öva Tekiah Gedolah. En Tekiah Gedolah är en utökad version av den normala Tekiah. Traditionella sekter håller det för nio räkningar, medan progressiva sekter håller det så länge som Shofar-spelaren kan. Med övning kan vissa människor upprätthålla denna anteckning i över en minut.
  • För Yom Kippur spelar många sekter en enda Tekiah Gedolah för att avsluta semestern.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande