Hur man barnit ett spädbarn

Om du barnpassar ett barn i hans eller hennes första år av livet och som inte har lärt sig att gå ännu, är det inte detsamma som att ta hand om ett barn eller ett äldre barn. Spädbarn är mycket bräckliga och kräver särskild uppmärksamhet och vård. Den här artikeln kommer att lära dig allt du behöver veta om att titta på spädbarn.

Steg

Metod 1 av 2:
Barnpassning före deras sängtid
  1. Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 1
1. Ha en fylld form redo för föräldrarna. Det bör innehålla föräldraberoende kontaktinformation, vad som ska mata barnet, barnets allergier och andra saker du borde veta i händelse av en nödsituation. Du kan hitta en online eller göra din egen om du föredrar.
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 2
    2. Se till att barnet är bekvämt hela tiden. Obehag kommer att leda till att gråta vilket gör jobbet mycket mer stressigt för dig. Om de börjar gråta, följ stegen nedan.
  • Om barnet börjar gråta, kolla hans eller hennes blöja. Om det finns poop, eller om blöjan är våt, måste blöjan ändras. Få en ny blöja innan du ångrar den gamla. För att byta blöja, ta ut barnservetter, en ny blöja, och något för att hålla barnet ockuperat medan du ändrar det. Tvätta händerna för att undvika att sprida bakterier, smuts och bakterier, till barnets bräckliga botten. Först, ångra blöjan. För det andra, om barnet är man, placera en ren blöja över sitt privata område. Om barnet är kvinnlig, se till att torka fram till baksidan så att du inte sprider bakterier. För det tredje, torka barnet med så många torkdukar som du behöver, se till att komma in i alla veck. Sist, lyft barnets fötter, ta bort den smutsiga blöjan och glida på en ren. Lås blöja, mönster sida på framsidan. Tvätta händerna igen, för att tvätta av någon kissa eller poop och att döda bakterier och bakterier så att de inte sprider sig till andra platser i huset. Se till att barnets händer och fötter är rena och fria från någon kissa eller poop efter blöjan.
  • Om barnet fortfarande gråter eller inte har en smutsig blöja, betyder det ofta att barnet är hungrig. Så du måste hitta flaskan och värma upp mjölken som moderen har sagt att du ska använda. Kom ihåg att använda en scoop med formeln för varje två ounces och skaka bra. Då värme. Värm inte en flaska upp i en mikrovågsugn - Mikrovågor kan orsaka skållning av varm mjölk och lämna några delar uppnades. Placera flaskan i en kruka på spisen och värma vattnet. Efter uppvärmning av flaskan, se till att flaskans lock är ordentligt fastsatt och skaka flaskan väl. Sedan spruta lite av mjölken på köttet på din handled och om mjölken är för varm, fortsätt att skaka flaskan tills mjölken inte är för varm längre. När mjölken är klar för barnet att dricka, prop barnet upp och försiktigt hålla gummi nippeln i barnets mun. Peka inte nippeln rakt ner eftersom barnet kunde kväva. Ta pauser mellan sippor. Under pauser, sitta barnet upp och försiktigt klappa ryggen rätt mellan sina axelblad. Barnet kommer vanligtvis att burp.
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 3
    3. Mata bebisen. Om du har blivit ombedd att mata barnet solid mat, vanligtvis måste du mata honom / hennes spannmål eller barnmat. Om barnmat är för vattnig, blanda i en matsked av barnris, om det har godkänts av föräldern. Därefter sätt en bib på barnet och placera dem i sin barnstol. Lämna aldrig barnet obevakat i stolen. Fyll en liten sked halvvägs med barnmat och lägg försiktigt skeden i munnen. Tvinga inte i skeden. Om det gags på maten eller dodges skeden, är det förmodligen fullt.
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 4
    4. Leka med barnet. Oavsett när du barn vill det alltid vara lite tid för spel om det inte bara är på natten. Detta borde vara mildt och i barnets takt. Håll små föremål bort från barnet och var noga med att titta på vad han eller hon lägger in i munnen. Fötterna är okej!
  • Försök att sjunga sånger. Prova "Blinka lilla stjärna där" eller "En Itsy Bity Spider." Titta in i spädbarns ögon när du sjunger.
  • Håll en baby leksak några inches bort därifrån ansikte. Försök att flytta leksaken fram och tillbaka. Yngre spädbarn kommer att titta på leksaken med ögonen, äldre spädbarn kommer faktiskt att nå och ta leksaken.
  • Dansa! Vagga barnet i dina armar och rör försiktigt från sida till sida och sväva till musiken. Varje musik kommer att göra så länge det inte är högt eller olämpligt. Undvik det här strax efter att ha ätit, vänta ungefär en halvtimme efter att ha ätit innan du försöker den här aktiviteten.
  • Action Rhymes och spel är roliga. Prova "Hickory Dickory Dock." Flytta fingrarna upp barnets kropp medan du säger Rhyme.
  • Pinwheels är trevliga. Håll pinwheel 6 tum bort från barnets ansikte. Blåsa på det och titta på de vackra färgerna!
  • Om barnet har en aktivitetsgjutning som de kan lägga på, en aktivitetsgymnare, en baby bouncer eller en baby swing, lägger dem eller sitter dem i en av dessa. Försök påpeka leksakerna och aktiviteterna och uppmuntra interaktion. Studsa försiktigt eller sväng en baby om de är i en gunga eller bouncer, det lugnar dem och hjälper dem att lära sig skillnaden mellan orsak och effekt, förtroende och kroppsmedvetenhet.
  • Ta en promenad. Undvik en promenad om den är över 85 grader ut, eller om det är under 30 grader. Undvik också en promenad om det är runt tiden då myggor är höga. Placera barnet i en barnvagn och rem dem i för säkerhet. Gå långsamt och tryck på barnvagnen. Peka på artiklar i naturen som: "Se! Det finns en anka!" Låt älskling känna saker utanför som den kalla snön eller kittla gräset på magen eller fötterna.
  • Läsa böcker. Böcker för spädbarn bör vara tyg eller bräda böcker för att undvika spädbarn från att tugga upp sidorna eller riva dem ut. Många, ljusa, bilder med det lilla skriptet är bäst. När barnet börjar förlora intresse, sluta läsa, även om du är mitt i boken och gå vidare till något annat. Böcker med olika texturer i dem är också bra för spädbarn.
  • Prova speglar! Använd obrytbara speglar för barn. Håll spegeln framför barnet och låt dem se sig ett tag. Sedan, sitta dem på knäet och håll spegeln framför er båda. Gör ansikten som dumma, en rynka, ett leende och rubbning av näsan.
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 5
    5. För att bada barnet, fyll i tuben upp 1/4 sätt med ljummet vatten. Då lyft försiktigt barnet under armarna och botten och placera den i badkaret. Lägg inte barnet ner! Därefter, med en tvättduk, klappa på spädbarnssäker kroppsvask. Fortfarande, var noga med att komma in i varje rulle och veck. Skölj, men häll inte vatten över hans / hennes ansikte. Därefter, för att tvätta barnets huvud, gör detsamma, men mycket, MYCKET försiktigt. Skölj med en tvättduk. När du är klar, torka barnet med en mjuk handduk och applicera lotion.
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 6
    6. Sätta på en ny blöja som du gjorde tidigare och sedan sätta barnets pyjamas på. Låt barnet dricka mer mjölk. Sedan klappa barnet för att göra det burp.
  • Metod 2 av 2:
    Hantera en sömnkamp om det är uppenbart
    1. Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 7
    1. Rocka barnet försiktigt. Alla barn är olika, och inte alla gillar att sova på samma sätt, men mest som att vara försiktigt rockade. Försök hålla barnet i dina armar och långsamt svänga barnet fram och tillbaka, eller hålla barnet säkert medan du går runt med ett hoppsteg, eller rockar i en gungstol. Om barnet inte går och lägger sig, lyft försiktigt barnet upp och lägg barnet i spjälsängen.
    • Lämna aldrig en bebis i sin spjälsäng på ryggen med sin flaska i händerna eftersom barnet kunde kväva. När barnet sover, sitta i barnets rum med det och vänta med att se till att barnet kommer att sova, och att barnets sömnmiljö är säker --
    • Se till att det inte finns något som barnet kunde spela i spjälsängen. Det kan distrahera barnet och det vill inte gå och sova. Också, mjuka leksaker borde aldrig vara i en spjälsäng, för att en bebis kan kväva. Håll stora, fluffiga filtar eller kuddar ur spjälsängen. Babies behöver inte dem och de är faktiskt farliga. Hålla sängen täcker bort från barnets ansikte.
    • Ligga inte en baby på magen, någonsin, även om föräldern berättar för dig. Placera det alltid på ryggen. Att placera det på magen är mycket farligt och potentiellt dödligt. (Om barnet är gammal nog för att vända sig över på sin mage i sig, men det är okej om han vänder sig över).
  • Bild med titeln babysit ett spädbarn steg 8
    2. Kolla på barnet. Fortsätt kontrollera barnet som det sover. Detta är väldigt viktigt eftersom det är din barnpassning för att se till att barnet är säkert, är inte fussing, är inte för varmt eller kallt och har inte en smutsig blöja. Babyövervakning är bra om föräldrarna är bra med det, om de inte har en babyskärm, eller ger dig tillåtelse att använda dem, kolla på dem var 15: e minut.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Studsa försiktigt barnet för att slappna av om det inte kommer sluta gråta. Var noga med att du aldrig skaka barnet!
  • När du matar barnet, rusa inte, ta alltid tid med ett spädbarn. Det tar ofta ett tag att mata en bebis. Du betalas till babysit, vilket innebär att du betalas för att vara tålmodig och hjälpa barnet att ta sin tid.
  • När du rockar barnet tvinga inte det, men försök att låta barnen vila nära ditt hjärta, ett hjärtslag kan lugna en bebis
  • Lär dig själv! Läs en artikel om SIDS, och vet vilka livsmedel som kan orsaka skador på spädbarn.
  • Förhandla en rättvist pris för dina barnpassning innan du godkänner barnsit.
  • När en baby är upprörd, oroa dig inte, håll dig lugn. Kontrollera om han / hon behöver något, som en flaska eller en leksak.
  • Se till att du låter dem sova nog så att de inte kommer att bli grumpiga.
  • Var noga med att städa upp efter dig själv och barnet! Föräldrar hatar att komma hem till ett smutsigt hus och uppskattar verkligen att anlända till en ren.
  • Var noga med att hålla barnet glad. Om barnet blir noga eller upprörd, får du dem ett leksak eller annat komfortobjekt som en napp.
  • Håll TV: n eller musikens låg volym, det kan kika barnet kort.
  • När du försöker lugna ner en baby, försök distrahera henne med andra föremål.
  • Om du känner dig överväldigad, tveka inte att ringa barnets föräldrar. Känn inte som om du är helt på egen hand eller att du är en flopp av en barnvakt om du behöver råd.
  • Ibland kommer en baby att gråta Även om du gjorde allt rätt. Skyll inte dig själv om barnet gråter. Det kan vara att han eller hon bara saknar sina föräldrar.
  • Om du känner till de spädbarn som föräldrarna försöker titta på hur de lugnar barnet ner eller hanterar barnet.
  • Att läsa en bildbok till barnet är ett bra sätt att hålla dem underhållna samtidigt som de utsätter dem för olika idéer, som olika kulturer.
  • Underskatta inte sannolikheten för att en pojke pojke kommer att urinera när du ändrar blöjan. Håll den gamla blöjan upp som en sköld i en minut innan du flyttar den och snabbt sätter den nya på.
  • För att lugna ett noga barn för att hjälpa honom eller hennes sömn, försök att sätta lite rosa ljud eller naturljud i bakgrunden.
  • Mata barnet bara vilken formel / mat föräldrarna har rensat. Du skulle inte vilja göra barnet extra hyper.
  • Varningar

    Om du någonsin befinner dig väldigt arg eller frustrerad på ett spädbarn, vänligen ställ in barnet på ett säkert ställe, gå tillbaka i några minuter, och kanske ringa till hjälp - någon du kan lita på att lugna dig, eller barnets föräldrar.
  • Var väldigt mild och försiktig med barnet. När du plockar upp det, håll den försiktigt under armarna och håll en arm under sin botten och en arm försiktigt bakom den är tillbaka. Håll inte barnet under armarna för länge eftersom det kan skada dem. När Burping är barnet väldigt mild. Om du klappar tillbaka för hårt kommer det att skada eller orsaka allvarlig skada! En bebis är väldigt bräcklig, särskilt deras nya växande ryggrad.
  • Kom ihåg, gör inte Lämna en bebis i ett rum ensam. Du vet aldrig, han eller hon kan bara bli skadad. Barnet är en riktig person vars föräldrar bryr sig mer om honom eller henne än någonting i världen. Det är tragiskt när en bebis blir skadad eftersom barnvakten var slarvig.
  • Kom ihåg att aldrig Skaka en bebis under några omständigheter. Detta kan orsaka dödsfall eller allvarliga, försvagande hjärnskador från vilka barnet aldrig kommer att återhämta sig. Skakning är en våldsam handling som kan hända när någon blir mycket frustrerad, som när en baby inte slutar gråta.
  • När du lägger barnet i spjälsängen, lägg honom eller henne på ryggen, inte mage. Detta är särskilt viktigt om barnet är överbelastat. Om barnet är överbelastat och tenderar att rulla över på sin mage, lägg barnet i ett spädbarnsäte eller vagn som inte tillåter en bebis att rulla över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande