Hur man samlar information för ett företagslånsansökan

Uppstart och första års verksamhet kan vara dyra för ett litet företag, medan du fortfarande försöker hitta dina fötter på marknaden och etablera ett vinstföretag. Ett alternativ att förvärva de medel som krävs för att bygga dina företags tillgångar eller öka ditt kassaflöde är ett traditionellt litet företagslån. Mycket som inteckningar, banker och andra finansbolag kräver vanligtvis betydande dokumentation och bakgrund om dig och ditt företag innan en låneansökan kommer att godkännas. Samla information för en företagslånsansökan i förväg genom att förbereda en separat fil med kopior av dokumenten FINANSIELLA INSTITUTIONER. När du har identifierat en prospektiv långivare kan du skicka in allt de behöver samtidigt för att förhindra onödiga förseningar.

Steg

Del 1 av 3:
Sammanställa personlig information
  1. Bild med titeln Samla in information för ett företagslånsansökan Steg 1
1. Kontrollera din kreditrapport. Även om du inte personligen garanterar lånet, kommer det finansiella institutet som behandlar ditt lån att kontrollera din personliga kreditrapport. Få en kopia av det innan du fyller i alla lånapplikationer så att du vet din poäng.
  • Du är lagligt berättigad till en gratis kreditrapport var 12: e månad. Du kan begära din gratis rapport genom att besöka AnialcreditReport.com eller ringer 1-877-322-8228.
  • Den här webbplatsen är den enda som godkänts av den federala regeringen - akta dig för andra webbplatser som hävdar att du ger dig en gratis kreditrapport men som begär kreditkort eller annan information.
  • Förutom att kontrollera din poäng, bör du också granska alla poster i din rapport. Om du ser något som är felaktigt kan du kontakta det rapporterande företaget som utfärdade rapporten och bestrida den.
  • Innan du ansöker om ett företagslån vill du veta vad som finns på din kreditrapport och kunna förklara eventuella negativa betyg.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 2
    2. Kopiera tidigare avkastning. De flesta traditionella finansinstitut vill titta på din personliga avkastning i minst de senaste tre åren i samband med ett företagslånsansökan. Du borde ha dem i dina finansiella poster, men du kanske vill göra kopior för att förbereda sig för ansökan.
  • Om du inte har de avkastningar du behöver i dina personliga dokument, kan du ladda ner transkript av din tidigare avkastning genom att besöka IRS.gov.
  • IRS erbjuder transkript för det aktuella året och de senaste tre åren gratis. Du kan också beställa dem via telefon genom att ringa 800-908-9946 och följer de automatiska anvisningarna.
  • Ett transkript visar de flesta linjeposter på din avkastning, inklusive din justerade bruttoinkomst och skattepliktig inkomst, tillsammans med eventuella ytterligare formulär som du arkiverade med din avkastning.
  • Transcriptet bör vara tillräckligt för finansinstitut som behandlar en företagslånsansökan, men kom ihåg att om du behöver kopior av din fullständiga avkastning måste du betala en avgift på $ 57 för varje retur du begär av IRS.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 3
    3. Utkast till ett personligt finansieringsöversikt. Medan inte alla låneprogram kräver ett undertecknat personligt finansiellt uttalande, vill många ha det här dokumentet från dig och någon annan som äger minst 20 procent andel i ditt företag.
  • Small Business Association (SBA) har ett formulär som du kan använda för att skapa ditt personliga finansieringsöversikt. Blanketten är tillgänglig för nedladdning från SBA-webbplatsen.
  • SBA: s form är godkänd för användning vid utvärdering av kreditvärdighet för SBA-garanterade lån, men du kan använda formuläret som en guide för att skapa ditt personliga finansieringsöversikt, även om du ansöker om ett lån som inte är garanterat av SBA.
  • Ditt personliga finansieringsöversikt måste innehålla information om alla dina personliga tillgångar och skulder, liksom din inkomst från alla källor.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 4
    4. Begär personliga bankredovisningar. Förutom ditt personliga finansieringsöversikt bör du göra kopior av dina kontoutdrag i minst ett år. Inkludera alla dina stora konton, till exempel dina personliga kontroll- och sparkonto.
  • Vanligtvis kan din bank få det senaste årets värde för månatliga uttalanden för dig om du slutar med en filial.
  • Om du har ett online-konto med din bank kan du också kunna dra upp de uttalanden du behöver och ladda ner eller skriva ut dem hemma.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 5
    5. Borsta av din resumé. Eftersom din förmåga att betala ett företagslån beror på hur bra ditt företag gör, vill många finansiella institutioner granska ditt resumé för att förstå din erfarenhet och pedagogisk bakgrund.
  • Tänk på att medan de flesta resuméer är inriktade på att få ett jobb, kommer det här resuméet att användas för att få ett lån för ditt lilla företag, så du bör justera ditt grundläggande resumé i enlighet därmed.
  • Istället för den traditionella "mål" avsnitt som ses på de flesta resuméer, ge en kort introduktion av dig själv och förklara varför du behöver lånet och tro att din ansökan ska godkännas.
  • Markera dina färdigheter och kompetens inom branschen där ditt företag fungerar, liksom alla affärsutbildning och ledarskapsupplevelse.
  • Inkludera en detaljerad arbetshistoria med en lista över ditt ansvar vid varje jobb du har hållit tillbaka flera år.
  • Se till att dokumentet är formaterat rent och noggrant korrekturläsning. Ditt mål bör vara att presentera ett skickligt utformat professionellt resumé som arbetar för att sälja både dig och ditt företag till långivaren.
  • Del 2 av 3:
    Organisera företagsinformation
    1. Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 6
    1. Granska din Business Credit Report. Om ditt företag har varit i drift under någon tid kommer den att ha sin egen kreditrapport under sitt arbetsgivarens identifikationsnummer (EIN). Eftersom du ansöker om ett företagslån kommer finansinstitutet att granska den kreditrapporten utöver de personliga kreditrapporterna för företagsägare.
    • En företagskreditrapport fungerar annorlunda än en personlig kreditrapport, och informationen lämnas frivilligt. Av denna anledning kan ditt företag inte ha mycket av en kreditrapport trots att det har många års kredithistoria.
    • Business Credit Reports utfärdas av Experian Business, Equifax Business, Dun & Bradstreet och Business Credit USA.
    • För att få företagskreditrapporter måste du kontakta var och en av dessa företag individuellt. Förvänta dig att debiteras en avgift för att få tillgång till din företagskreditrapport.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 7
    2. Samla Business Bank uttalanden. De flesta finansiella institutioner vill ha kopior av bankredovisningar för dina affärsbankkonton för det gångna året, eller så länge som ditt företag har varit i drift.
  • Tänk på att om ditt företag bara har varit öppet i lite över ett år, kan utlåningsinstitutet vilja att bankrekord går hela vägen tillbaka till starten av kontot.
  • Du kan vanligtvis få tillgång till de månatliga uttalandena på samma sätt som du skulle uttalanden för ett personligt bankkonto - besöka din lokala filial eller dra dem från online.
  • Utlåningsinstitutet kommer främst att vara intresserad av ditt företags kassaflöde - oavsett om du betalar ut mer än du tar in och i vilken utsträckning det är sant.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 8
    3. Förbered ett säkerhetsdokument. Om du har affärsåtgångar kan du erbjuda som säkerhet för lånet, det är en bra idé att fortsätta och ha dessa tillgångar utvärderade och utarbeta ett dokument som noterar säkerheten som du kan erbjuda för lånet.
  • Ditt säkerhetsdokument behöver inte lista alla tillgångar - bara de du är villiga att lägga upp lånet.
  • Säkerheter kan innehålla personuppgifter samt affärs tillgångar, men var försiktig när de delar upp betydande personliga tillgångar som ditt familjehem. Om ditt företag misslyckas kan du sluta förlora ditt hus.
  • Ditt säkerhetsdokument bör innehålla bevis på att du äger tillgångarna och att de för närvarande inte är obestämda. Om du redan har lån eller inteckningar mot den egendom du vill använda som säkerhet, kommer endast den mängd eget kapital du har i den egenskapen att räkna.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 9
    4. Kopiera Business Tax Returns. Om ditt företag inte har varit i drift i mycket lång tid, kanske du inte har de tre års skatteavkastning som finansiella institutioner vanligtvis begär. Men du måste fortfarande ge kopior av eventuella avkastningar du har lämnat in för ditt företags livstid.
  • Om du har dina avkastningar i dina företagsfiler är det helt enkelt en fråga om att kopiera avkastningen för de begärda åren. Men du måste gå igenom några ytterligare steg om du inte har avkastning i dina filer.
  • Du kan begära utskrifter från IRS gratis för det aktuella året och de föregående tre åren. Transcriptet innehåller det mesta av informationen om avkastningen och som sådan bör vara tillräcklig för finansinstitut som behandlar en låneansökan.
  • Medan du kan begära personliga avkastningsavkastningar på nätet, om du vill ha transkript av affärsskatteavkastning måste du slutföra IRS Form 4056T och faxa eller maila den till lämplig IRS-adress.
  • Tänk på att du kanske måste vänta så länge som 30 dagar för att ta emot dina transkript om du begär dem via post, så om du inte har din företagsskatt returnerar på filen, bör du begära dina transkript i god tid före tiden Du planerar att ansöka om ett företagslån.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 10
    5. Inkludera en detaljerad affärsplan. Särskilt om ditt företag fortfarande är i startfasen, kräver finansinstitut en sund affärsplan komplett med resultaträkningar och finansiella prognoser för de närmaste åren.
  • En fullständig affärsplan måste också innehålla en marknadsanalys av din konkurrens och utsikter till tillväxt tillsammans med en beskrivning av de särskilda fördelarna som ditt företag har över konkurrenter och din marknadsstrategi.
  • Inkludera profiler av dig själv och alla partners i ditt företag, inklusive kompetensområden, erfarenhet och andra färdigheter som alla tar med sig till bordet.
  • Beskriv de specifika områden som varje person som är involverad i verksamheten kommer att vara ansvarig tillsammans med detaljer om din affärsverksamhet och struktur.
  • Finansiell information som ska innehålla i din affärsplan omfattar prognoser, ett resultaträkning och kassaflöde och balansräkningar.
  • Om du inte redan har skapat en affärsplan, eller om din plan är över ett år, kan du behöva skapa en ny i syfte att ansöka om ett företagslån.
  • Sök hjälp av en affärskonsult, företagsadvokat eller affärsrevisor om du har frågor eller svårigheter som producerar någon av de rapporter som ska ingå i din affärsplan.
  • Del 3 av 3:
    Samla in juridiska och andra dokument
    1. Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 11
    1. Kopiera personliga juridiska dokument. När du ansöker om ett företagslån måste finansinstitutet personligen verifiera din identifiering och genomföra personliga bakgrundskontroller, så du kan behöva kopior av eventuella relaterade juridiska handlingar.
    • Eftersom utlåningsinstitutet vanligtvis kommer att köra kriminella bakgrundskontroller på dig och några partners i ditt företag behöver du dokument som hänför sig till några märken du kan ha på din kriminalregister.
    • Du vill också ha dokument praktiska som förklarar några namnändringar eller annan identitetsinformation. Om du till exempel ändrade ditt namn efter en skilsmässa kanske du vill ha en kopia av skilsmässa-dekretet, om din användning av ett annat namn är ifrågasatt.
    • Vanligtvis är det en bättre idé att presentera dokument för att stödja eller förklara något i din rekord innan utlåningsinstitutet finner det, snarare än att bara vänta på att se om de nämner något eller begära en förklaring.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 12
    2. Samla alla licenser och registreringar. Du kommer inte att kunna få ett företagslån om du inte kan bevisa att ditt företag är lagligt tillåtet att fungera på din plats, så det finansiella institutet kommer att vilja ha kopior av alla nödvändiga affärslicenser.
  • I de flesta städer och stater måste du ha en licens för att driva ditt företag, såväl som dokumentation som du har registrerat för att betala statliga affärs- eller försäljningsskatter.
  • Vissa typer av företag kräver andra licenser. Till exempel, om du äger en restaurang som säljer alkohol, behöver du vanligtvis en spritlicens.
  • Var beredd att ge kopior av dessa licenser tillsammans med dokumentation för att bevisa att din licens är i god ställning med de utfärdande myndigheterna.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 13
    3. Få certifierade kopior av organisationsdokument. Om ditt företag är organiserat som ett partnerskap, LLC eller Corporation, kommer finansinstitutet vanligtvis att granska ditt partnerskapsavtal eller bolagsordning.
  • Om du använder ditt företag som en enda innehavare kan du inte ha någon av dessa typer av dokument.
  • Du bör dock vara beredd att ge kopior av alla registreringar som du har gjort med din statens statssekreterare, till exempel om du har registrerat en DBA i samband med ditt företag.
  • Företag som organiseras som LLC eller Corporation måste vanligtvis tillhandahålla alla organiserande dokument samt certifikat från den stat där ditt företag organiserades.
  • Bild med titeln Samla information för ett företagslånsansökan Steg 14
    4. Organisera eventuella långsiktiga leasingavtal, kontrakt eller avtal. Som en del av ditt företags övergripande finansiella bild bevisar dessa dokument antingen företagets skulder eller företagets potentiella framtida inkomst.
  • Om du till exempel har ett stående kontrakt med en leverantör enligt vilken du betalar ett bestämt belopp per månad för inventeringsrelaterade produkter eller tjänster, visar detta kontrakt ditt företags ansvar för den leverantören.
  • På samma sätt bör långsiktiga kontrakt med kunder där din verksamhet har en viss mängd inkomst som kommer regelbundet att ges och de belopp som ingår i dina finansiella planeringsdokument.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande