Hur man får accepteras till en toppskola

Att komma in i en toppskola tar planering och mycket hårt arbete! Börja arbeta hårt för att göra bra betyg och scorera högt på test så snart som möjligt. Gå med i extracurricular aktiviteter och söka sätt att visa att du är en ledare som är engagerad i att förbättra ditt samhälle. Slutligen, stå ut ur publiken med en stellar antagningsuppsats.

Steg

Del 1 av 4:
Få bra betyg i hårda klasser
  1. Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 1
1. Börja omedelbart. De flesta högsta högskolor tittar på din Transkript för alla år du var i gymnasiet. Även om det finns några som håller öppna fläckar för gymnasieelever, vars akademiska register förbättras över tiden, kommer de flesta att ta hänsyn till hela högskolans karriär.Det är nästan omöjligt att komma in i en toppskola om du tankar din GPA i början.
  • Skriv inte helt av dina chanser om du kämpade under de första åren av gymnasiet.Försök att göra marken på sommarskolan eller genom att ta fler kärnklasser (som 2 främmande språk eller 2 vetenskaper) under dina senaste år av gymnasiet istället för att ta valfria ämnen.
  • Bildbeteckningen får accepteras till ett högskola steg 2
    2. Prata med din vägledare om en fyraårig plan.Om du planerar att ta Calculus som senior, men du har inte alla förutsättningar vid den tiden, kommer du inte att kunna ta det. Låt dem veta att ditt mål är att komma in i en toppskola så att de kan hjälpa dig att räkna ut vilka klasser som ska ta från början av din gymnasieskola.
  • Bildbeteckningen får accepteras till ett högskola steg 3
    3. Ta hårda klasser. Det är vanligtvis inte tillräckligt för att komma rakt som i standardklasser. Om din skola erbjuder hedrar, AP, IB eller Dual-Inskrivningskurser, bör du ta så många som du kan hantera.
  • Prata med dina föräldrar, lärare och vägledare om hur många avancerade klasser är rimliga för dig. Du vill självklart inte ta så många som du överväldigar dig själv och gör dåligt i dina klasser.
  • Antalet avancerade klasser du tar kommer förmodligen också att relateras till antalet extracurricular aktiviteter du deltar i.Kom ihåg att högskolor brukar vara intresserade av väl avrundade studenter som kan visa färdighet i en mängd olika aktiviteter.Göra tid i ditt schema för mer än skolan.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 4
    4. Ta AP-test om du är inskriven i AP-klasser. Även om klasserna själva ser bra ut på ditt transkript, är de nyckeln bra på testen. Börja spara tidigt om dina föräldrar inte kommer att kunna täcka kostnaden för dina tentor. Var och en kostar $ 92.
  • Även om $ 92 verkar dyrt, kom ihåg att de flesta högskolor erbjuder högskolekredit för höga poäng på AP-testet. Kolla in AP-testets sökadress för AP-test för att ta reda på om de skolor du överväger att acceptera AP-kredit.
  • Det finns en chans att du kan få en avgiftsminskning om du har ett betydande ekonomiskt behov. Prata med AP-koordinatorn på din skola. (Detta är förmodligen din vägledare, men om det inte är, kommer de att veta vem du borde prata med.)
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 5
    5. Håll den GPA upp. De flesta högsta högskolor vill ha så nära en 4.0 som möjligt (på en obevekad skala).Få vana att studera från början av gymnasiet.Bo efter skolan när det är möjligt att prata med dina lärare om du kämpar - även om det bara är lite. Vara proaktiv om att komma som.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 6
    6. Avsluta starkt. "Kust" genom dina senaste två år ser hemskt ut på ditt transkript.Precis som du behöver börja få bra betyg i hårda klasser ditt freshmanår, behöver du också visa att du inte har slacked av i slutet av gymnasiet.
  • Del 2 av 4:
    Scoring hög på standardiserade test
    1. Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 7
    1. Ta reda på vilka standardiserade tester som är de skolor du är intresserad av att vilja se.Varje skola i U.S., inklusive Ivy Leagues, kommer att acceptera antingen SAT eller ACT från 2007. Även om de flesta skickar sats till toppskolor istället för handlingar, säger antagningsexperter att det inte finns några övertygande bevis för att skolor gynnar ett test över det andra.
    • De flesta högsta högskolor har ett minsta testpoäng som de anser vara acceptabla för tilltagna (pluralform av admittee), så kolla vad den poängen är. Denna information kommer att vara på skolan du är intresserad av.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 8
    2. Ta övningstest. Få en SAT eller ACT Prep Book. Det finns förmodligen mycket tillgängliga på ditt lokala eller gymnasiebeskrivning, men du kan också kolla de använda bokhandlarna. (Dessa stora böcker är dyr om du köper dem nya!) Du kan också hitta digitala versioner av vissa.Igen, prata med din vägledare, eftersom de kan ha lite till hands.
  • Var noga med att böckerna publicerades inom de senaste åren. SAT och ACT genomgår förändringar ganska regelbundet.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 9
    3. Ta testen tidigt och ofta.Börja spara dina fickpengar! Det kostar $ 52.50 för att ta SAT och $ 29 (plus $ 14 för ett valfritt skrivprov) för att ta handlingen.Studenterna nästan alltid förbättras de återvänder dessa standardiserade test.
  • Du kan ta handen upp till 12 gånger och satt så många gånger som du vill. (Men kom ihåg att det bara erbjuds 7 gånger om året, och du kan börja ta satt under ditt juniorårs fall.)
  • Ta testen så snart de erbjuds så att du kommer att veta om du behöver ta dem igen eller inte.
  • De flesta skolor låter dig skicka in dina bästa poäng, men några kräver att du skickar dem alla.
  • Experter rekommenderar att du inte tar den lördagen mer än 6 gånger om du skickar dina poäng till en skola som kräver att du skickar in resultaten av varje test.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 10
    4. Anmäl dig i en klass eller få en handledare. Om du inte är poäng så hög som du behöver för att komma in i det bästa högskolan du väljer, se om din skola erbjuder en testprep-klass, och om de inte gör, fråga din vägledare om var du ska hitta en lördag eller Handklass. Det finns dussintals online-klasser, och du kan anställa lokala högskolestudenter för att hjälpa dig, men din guidningsrådgivare kommer att vara mest utrustade för att berätta vilket är det bästa värdet.
  • Del 3 av 4:
    Avrundning av ditt CV
    1. Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 11
    1. Lär dig vilka högskolans mål är.Skolor vill erkänna studenter som först kommer att bidra mycket till sitt högskoleamhälle och sedan fortsätta att uppnå stora saker i den bredare världen.Det är svårt att berätta vilken tonårsökande som ska fortsätta att vinna ett Nobelpris, så högskolor använder applikationsprocessen för att försöka förutse vem som har störst. Ett sätt att de gör det är att titta på vad du bidrog till aktiviteter bortom akademiker.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 12
    2. Känna skillnaden i väl avrundad och överkommitterad. En väl avrundad student får bra betyg men förenar också några extracurricular aktiviteter. Det betyder inte att du borde gå med i varje enskild klubb eller aktivitet som din skola erbjuder, för att du aldrig kommer att ha tillräckligt med tid att begå sig till varje enskilt. Välj istället några som du verkligen tycker om och jobbar hårt i de få.
  • Att vinna utmärkelser och tjäna ledarskapspositioner är ett annat bra sätt att runda ut din ansökan, och du kommer inte ha tid att lägga ansträngning om det om du överkommer.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 13
    3. Välj ett lag och försök hålla fast vid det.För att visa att du är dedikerad, försök att hålla fast vid den sport du väljer i några år åtminstone.Även om du inte är stjärntövaren, spelar på tennislaget eller basketlaget fortfarande att du är en lagspelare. Utse inte dans eller cheerleading team om att kasta en boll runt är inte din sak.
  • Bild med titeln får accepteras till ett toppskole steg 14
    4. Volontär. Arbeta på ett hemlöst skydd, gå på en uppdragsresa med din kyrka, spendera några lördagar med habitat för humaniora, sortera kläder på ett donationscenter, gå med i scouts, coach ett ungdomssportslag, gå hundar på ditt lokala skydd, samla burkar För en matkörning, delta i en baka-försäljning eller läs till barn på ditt lokala bibliotek. Top Colleges vill ha studenter som kommer att främja förändring i sina skolor och samhällen.
  • Försök med initiativet att samla in pengar eller samla donationer för en orsak. Att kunna säga, "Jag organiserade en bokdrift och samlade över 2000 böcker för under-resourced skolor" eller "Jag började en walk-a-thon och uppvuxen över $ 5000 för cancerforskning" är en mycket konkret, konkret data till sätta på en applikation. Det visar initiativ och visar att du bryr dig om ditt samhälle.
  • Bildbeteckningen får accepteras till ett högskola steg 15
    5. Gå med i en efter skolaktivitet. Se bortom friidrott. Gå med i dramaklubben, kören eller debattlaget. Välj ditt favoritämne och gå med i en klubb som ägnas åt att sträva efter det. Hitta en schackklubb, en gay-rak allians eller en framtida bönder i Amerika-gruppen. Ange akademiska tävlingar eller ansluta sig till akademiska lag som Mathletes eller Odyssey i sinnet.
  • Bättre än, starta en egen klubb.Detta visar en stor ledarskapspotential och förmågan att organisera andra. Det visar också att du kan fungera bra med vuxna, eftersom du förmodligen måste samordna med en fakultetsponsor och huvudmannen.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 16
    6. Skaffa ett deltidsjobb. Studier har visat att elever med deltidsjobb har högre GPA i genomsnitt eftersom de är tvungna att hantera sin tid mer noggrant. Plus, verkliga erfarenheter ser bra ut på din ansökan. Hålla ner ett deltidsjobb medan du fortfarande får bra betyg är bevis på att du vet hur du balanserar din tid.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 17
    7. Ta på ledarskapsroller. Kör för studentråd eller bara ta ledande befattningar i de organisationer du redan är en del av.Top Colleges är intresserade av att forma framtida ledare, och de bryr sig om ditt intresse och förmåga att organisera andra.
  • Del 4 av 4:
    Skriva en bra uppsats
    1. Bilden med titeln får accepteras till ett högskola steg 18
    1. Starta din uppsats sommaren före senioråret om möjligt.Även om även en stellar uppsats kommer inte att få dig till en toppskola om du inte redan är kvalificerad, kan den få dig att sticka ut från förpackningen och accepteras om du redan är kvalificerad.Försök att börja arbeta med det (åtminstone brainstorming) sommaren före ditt seniorår så att du inte har fastnat gör det i sista minuten när du är överväldigad med skolrelaterade aktiviteter.
  • Bild med titeln får accepteras till ett topphögskola steg 19
    2. Spåna. Din första idé kommer förmodligen inte att vara den som du håller med. Starta en brainstorming lista, skiss, koncept karta, eller vad som helst för dig så snart du läser prompten. Sova på den och återvända till det varje dag i några dagar tills du bestämmer vad din prompt kommer att vara. Överväga:
  • Vilka människor, dilemma, djur, böcker, platser, resor eller erfarenheter har påverkat ditt liv? Kan du tänka på en tid då någon eller något utmanade ditt tänkande? En tid när du kämpade? En tid då du triumferade? Det är okej om du väljer ett ämne som verkar ganska grundläggande - så länge du bryr dig om det och kan skriva passionerat om det.
  • Vilka är dina stora prestationer? Vilka händelser ledde upp till dessa prestationer, och det som gör att du känner dig stolt över dem? (Tänk utöver skolrelaterade prestationer. Överlevande dina föräldrars skilsmässa eller hundens död kan vara en prestation som du är stolt över i efterhand, så om du kan skriva om varför det var viktigt för dig, gå till det.)
  • När du tänker på ämnet, var noga med att du också brainstorm om dess effekt på ditt liv. Till exempel kan någon skriva om att arbeta för livsmiljö för mänskligheten. Vad som är intressant och övertygande är historien om vad som arbetar för habitat menat för dig eller hur det ändrade dina synpunkter på världen.
  • Bilden med titeln får accepteras till ett högskola steg 20
    3. Skriv uppsatsen. Fokusera på prompten.Du måste svara på frågan du får, så även om din brainstorming ledde till några bra idéer, se till att den du väljer är lämplig för frågan. Chansen är bra att du kommer att skriva några av dessa uppsatser. Återanvänd inte en annan gammal uppsats om inte prompten är nästan exakt densamma.
  • Spendera mest tid på din introduktion. Om det inte är övertygande kommer antagningsofficer inte att flytta förbi det. Försök att skapa lite intrig i den här paragrafen. Gör dina läsare att ta reda på vad som kommer nästa.
  • Var noga med att alla dina kropps stycken är tillbaka till intro och uppfyller sina löften genom att ge mer information om ämnet du introducerade där.
  • Kom ihåg att slutsatsen är din sista chans att imponera.Undvik fraser som "Sammanfattningsvis" eller "Sammanfattningsvis."Din uppsats är förmodligen färre än 500 ord, så du har inte tid att sammanfatta.Istället länka tillbaka till ditt intro stycke genom att upprepa ett ord eller en fras som används där. Alternativt, kortfattat diskutera konsekvenserna av ditt ämne i ett större sammanhang.
  • Skilja dig från andra. Detta är nummer ett råd från college antagningsofficer, och det kan vara det svåraste för gymnasiet seniorer att uppnå. Nyckeln är att visa och inte berätta. Till exempel, skriv inte bara att du är en snäll och omtänksam person, visa läsaren som du är snäll och omtänksam genom att berätta en historia om en tid som du exemplifierade dessa drag.
  • Bild med titeln får accepteras till ett toppskole Steg 21
    4. Skiljer din uppsats från din ansökan. Skriv inte om hur mycket du älskar Softball Om nästan all din ansökan handlar om dina fyra år på laget, din tid som kapten och dina alla distriktsmedaljer. Nämna inte dina GPA eller standardiserade testresultat.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 22
    5. Låt din egen röst show genom.Ja, du borde ha en vuxen redigera uppsatsen för dig, men låt dem inte ändra språket så dramatiskt att det inte längre låter som du. Det här är absolut inte dags att gräva ut tesaurusen.Det kommer att vara mycket tydligt för antagningspersonalen om du använder ord och fraser som du inte förstår.
  • Känner inte att du måste skriva din uppsats med hjälp av det vanliga fem-styckeformatet. Berätta för din berättelse på det naturliga sättet som kommer att vara mest övertygande i skolor och känns truest till dig.
  • Bild med titeln får accepteras till ett högskola steg 23
    6. Upprätthålla professionalism. Falla inte i fällan att försöka så svårt att sticka ut att du använder massor av slang eller colloquialisms. Gör inte något Gimmicky som att skriva hela uppsatsen som en son. Det är okej att dela med dig av dina åsikter, men undvika något super kontroversiellt. Mer än en person kommer att läsa din uppsats, och det finns inget sätt att veta vem den personen kommer att vara, så du måste vädja till en bred publik.
  • Bild med titeln får accepteras till ett topphögskola steg 24
    7. Korrekturläsning och redigera ett dussin gånger. Ja, ett dussin. Ha dina föräldrar, dina morföräldrar, dina lärare, dina vänner, dina rådgivare - alla som är villiga - läs det och kolla efter fel. Du kommer omedelbart att förlora trovärdigheten om du har typsnitt, stavfel eller grammatiska olyckor.
  • Tips

    Be om rekommendationsbrev tidigt! De tar lång tid att skriva, så förvänta dig inte dina lärare, ungdomspastorer, tränare och chefer för att kunna chursa dem på ett ögonblick.
  • Under de senaste åren har högskolor börjat kolla fram potentiella studenter genom sociala medier. 85% av skolorna använder nu Facebook som ett rekryteringsverktyg. Gå igenom dina konton och ta bort eventuellt pinsamt innehåll.Använd sociala medier till posten positivt - nämna de aktiviteter du är inblandad i, och var snäll mot andra på nätet.
  • Om du inte kommer in i ett toppskola efter eget val, gå någon annanstans. Om du upptäcker att du är missnöjd med ditt val, arbeta hårt för första terminen och ansöka om överföring till en toppskola.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande